|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
2.2.2009 12:25:45   
babygirl
i jos nesto, 29tog januara mi je zakazana operacija. razgovarala sam s jednom djevojkom sa plavim pramenovima koja mi je rekla da ceka termin za dijagnosticku laparaskopiju, pa molim ako je na forumu da mi se javi user posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 301
3.2.2009 15:21:00   
zazaaa
Djevojke ja sam opet razočarana,upravo sam dobila nalaz hormona progesteron 8,8a dozvoljeno je 5,4  znači da mi je povišen.Prolaktin 485 a dozvoljeno je590 mislim da mi je ovaj uredan.Znali iko jeli ovo opasno,Može mi iko ovo pojasniti?

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 302
6.2.2009 13:44:12   
sigicalo
Evo i ja da se javim. Bila sam kod dr.Godinjaka na pregledu.Kaze sve je super i nalazi i ultrazvicni pregled i da nema nikakvih fizioloskih prepreka za trudnocu. Ovaj mjesec se trebamo dodatno truditi, a ako ne uspijemo onda cu iduci ciklus poceti sa klomifen-om. Iskreno sam ugodno iznenadjena odnosom sestara dr.Godinjaka.U neka doba dok smo cekale dr.da se vrati sa operacije navrati Izeta i onako nas upita kako smo, utjesi nas, ohrabri. Ja ostala PAF, i zapitah se zar jos ima ovakvih sestara.Svaka im cast.Iako sam dugo cekala, bila nervozna i nasekirana, nakon svega sam ko na krilima dosla kuci.

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 303
6.2.2009 13:49:43   
M kao Mama
 Ja moram akobogda 17. hormone 21. dan da uradim, a sigicalo, mogu li te pitati, koje si ti sve preglede obavila kod Godinjaka i koliko radite na bebi, malo da mi pobliže opišeš, molim te

(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 304
6.2.2009 13:56:44   
sigicalo
Ja sam 21. i 8. dan radila nalaz hormona, PAPA test i vaginalne briseve, a muz je kod Radmile radio spermiogram. Kada su svi nalazi bili gotovi zakazali su mi pregled. On me danas ginekoloski i ultrazvucno pregledao. Mi se trudimo vec skoro 2 godine, a 4 godine samo u braku.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 305
6.2.2009 14:15:18   
M kao Mama
Hvala ti puno,

(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 306
6.2.2009 14:22:56   
sigicalo
Ma nema na cemu. Tu smo sve da se medjusobno pomazemo i podrzavamo

Neposredna veza do poruke: 307
6.2.2009 14:23:04   
delfin
sigicalo, a jesi li ti radila hsg, ili laparo?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

Neposredna veza do poruke: 308
6.2.2009 14:32:35   
sigicalo
Izvini ali laik sam po pitanju tih termina i ne znam sta je hsg,znam sta je laparoskopija i nisam je radila.Ovo danas mi je bio prvi pregled kod dr. a do sada sam kod svog ginekologa radila samo standardne preglede i sve je bilo ok.Ali posto nam bebe jos nema otisla sam da vidim gdje je zapelo.Nije mi nikakve dalje pretrage danas predlozio osim truda ovaj mjesec i ako ne upali da od 3. dana narednog ciklusa pijem klomifen i da 8. dan dodjem kod njega na pregled pa cemo vidjeti sta dalje

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 309
6.2.2009 14:37:03   
sarah
Izvini Sigicalo, jesi li uputnicu za GAK dobila od svog ginekologa iz Doma zdravlja kojem pripadas i otisla gore? Koliko si dugo cekala za pregled?

(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 310
6.2.2009 14:39:41   
M kao Mama
Majdo, uputnicu za pregled mogu ti dati u ambulanti opće medicine, ali za hormone meni nisu dali, motala sam ići u Skrelićevu kod moje dr. da mi da uputnicu za hormone

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 311
6.2.2009 14:41:46   
sigicalo
Uputnicu sam uzela od doktora porodicne medicine, jer za svaki pregled moras imati uputnicu.Gore sam dobila uputnice za nalaze koje trebam vaditi i platila oko 100 KM za te nalaze. Na termin sam cekala skoro 3 mjeseca. Kad su svi nalazi bili gotovi otisla sam kod Izete i ona mi je zakazala pregled za narednu sedmicu.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 312
6.2.2009 14:45:37   
M kao Mama
ma jeste, oko 131 KM se plačaju brisevi, papa i hormoni, a zna li neko koliko se plačaju hormoni

(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 313
6.2.2009 14:48:52   
sarah
IZVORNA PORUKA: sigicalo

Gore sam dobila uputnice za nalaze koje trebam vaditi i platila oko 100 KM za te nalaze. Na termin sam cekala skoro 3 mjeseca.

Zar si placala te nalaze? Zar to ne ide na knjizicu?

Ja sam kontala kad dobijem uputnicu za GAK otici pravo gore, bez da zakazujem termin. Ne znam je li se mora zakazivati termin?

(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 314
6.2.2009 14:51:53   
M kao Mama
Ma, kakvi moja Majdo, to ti je participacija, 131 KM, a ja moram hormone raditi posebno, pa me zanima koliko će me to koštati,

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 315
6.2.2009 14:53:01   
sigicalo
Bez obzira na knjizicu moras platiti te nalaze jer nisu ukljuceni u placeno zdravstveno osiguranje i ako jesu jako mali procenat.Besplatan ti je pregled, ali nalaze placas.Koliko ja znam moras zakazati pregled, jer je danas npr.bio jaaaako ljut jer mu je jedna zena dosla bez najave.Meni su rekli da ako dobro poznajes doktoricu opce prakse da je mozes zamoliti da ti na uputnici napise samo GAK, a da ne pise Sterilitet i onda neces placati.Pokusaj.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 316
6.2.2009 15:00:06   
sarah
Ok, hvala vam sto ste me uputile.
Ja moram raditi laparaskopiju zbog ciste, tako da mi vjerovatno nece traziti da radim hormone, briseve i papa, nego nalaze krvi, ekg, rendgen pluca.

A joj ako se budem morala zakazivati necu doci na red ni za tri mjeseca.
Idem ja kod njega privatno pa cu vidjeti sta ce mi reci.

Neposredna veza do poruke: 317
6.2.2009 15:04:31   
sigicalo
To ti je mozda i najbolje rjesenje.Skrt je na rijecima,a u svojoj ordinaciji je kazu sasvim drugacji.Sa srecom

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 318
6.2.2009 15:06:34   
sarah
Hvala, i tebi isto. user posted image

(odgovor članu sigicalo)
Neposredna veza do poruke: 319
6.2.2009 17:09:39   
delfin
hormoni kad se rade na dipu su 2 KM po hormonu sa uputnicom

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 320
6.2.2009 20:30:18   
vjestica
IZVORNA PORUKA: mama alma

Ma, kakvi moja Majdo, to ti je participacija, 131 KM, a ja moram hormone raditi posebno, pa me zanima koliko će me to koštati,

participacije je 104 KM i tu spada PAPA, cervikalni brisevi, hormoni, 2 pregleda UZV i spremiogram
uputnica se dobije od ginekologa, i mora pisati sterilitet(jer to spada u obradu steriliteta) i svejedno moraš plaćati jer ti Izeta napiše šta je urađeno i s tim ideš na blagajnu
svaki ponovni UZV plaćaš participaciju 10 KM, pregled ne, ponovni PAPA test ne
a za sve ti treba uputnica jer Izeta napiše šta je urađeno, odneseš na blagajnu i čiko tamo ti naplati ili ne, zavisi šta je urađeno
za laparo radiš urin, krv, RTG i internista, za to uputnice uzmeš kod opšteg ljekara i ništa ne plaćaš, pa ni laparo (za laparo ti takođe treba uputnica od ginekologa)

Neposredna veza do poruke: 321
4.3.2009 18:31:59   
ledy blue
E i ja da se stavim na spisak pacijentica kod Godinjaka, radila sam sve nalaze,i moji su u redu,ali mm nisu, nista nije komentarisao,a ja nesto ne smijem pitati,covjek uvjek u guzvi.
oboje popili efloran i doksicilin[valjda sam ispravno napisala] i poslije toga nismo ponavljali nalaze vec je odmah preporucio insiminaciju.
sretna sam sto mi je on doktor,al kada vidim koliko nas je ,pa tom covjeku treba spomenik sagraditi

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 322
4.3.2009 23:41:04   
Lilly
pa tom covjeku treba spomenik sagraditi

user posted image user posted image user posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 323
5.3.2009 10:41:23   
ena0002
IZVORNA PORUKA: ledy blue

poslije toga nismo ponavljali nalaze vec je odmah preporucio insiminaciju.

A koja je dijagnoza kod tm pa je dr. Godinjak odmah preporucio insemenaciju?

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 324
5.3.2009 11:19:39   
meedic
Evo ja sam malo manje od godinu dana vec kod prof. Godinjaka i interesuje me vasa iskustava kada je vama predlozio inseminaciju. Kod nas je hvala Bogu sve OK ali jednostavno ne dolazi do trudnoce, imala sam terapije sa klomifenom i menopurom, laparaskopiju i sada opet klomifen ali nije spominjao inseminaciju. Da li ga ja moram za to prva pitati ili on to sam predlozi?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *