|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
25.3.2009 18:46:45   
EMA 80
draga moja nunny,nije mi jednostavno ali vjeruj mi dragi bog mi je dao snagu da se mogu boriti sa tim.prije dvije godine mislila sam da je kraj svijeta i da je moja zelja za jednom zdravom bebom nemoguca.ali vjeruj mi poslje prve posjete ljekara u pragu ja sam kao nova,ljudi nemogu da vjeruju sta sam sve prosla a da nema uspijeha.ja opet zivim ,smijem se a i nadam se dacu uspijeti u pragu, nemora to biti od prve ali ce biti nadam se.drage moje nemogu vam opisati kakav je to tim strucnjaka.zato nemojte gubiti nadu i ako mozete otidjite za svoje dobro.

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 351
25.3.2009 18:52:01   
Nunny
ne znam koliko finansijski mogu da pokrijem te troskove...znas li mi otprilike reci o kojoj je cifri rijec?

(odgovor članu EMA 80)
Neposredna veza do poruke: 352
25.3.2009 19:03:37   
lamama
ema 80 ja sam ti poslala privatnu poruku pa kad stigneš molim te mi odgovori, ja imam također veliki problem.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 353
25.3.2009 19:03:47   
EMA 80
samo da ti kazem da je skuplje nego kod nas jer imas  put,boravak,hotel itd
postupak IVF  + ICSI 1,400 E
I POSTO ONI RADE BLASTOCISTA (PRODUZENA KULTIVACIJA) i to kosta dodatnih 300 e plus medikamenti

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 354
25.3.2009 19:18:20   
ena0002
Ema zelim ti da ti ovaj put zaista uspije user posted image user posted image user posted image , a koliko sam skontala to otprilike dodje oko 6000KM.
Kod nas je, koliko sam mogla shvatiti, jedini strucnjak dr. Godinjak, ali......Ima tu dosta pitanja user posted image  Da li iko zna koliki je njegov uspjeh insemenacija i vjestacke oplodnje user posted image  Ja bih rekla slab, a neka me isprave sve trudilice koje misle da grijesim. A da ne govorim i da je Rada jedina, nemamo gdje potraziti drugo misljenje jer ga dr. Godinjak ne priznaje. Evo sad sam napisala na temi spermiogram da je Rada mm napisala na nalazu da je 82 godiste, a on je 77. Pa ja sad sumjam da je ona nesto tu zamjenila i sta sad ja da radim user posted image

(odgovor članu EMA 80)
Neposredna veza do poruke: 355
25.3.2009 19:24:38   
lamama
ma draga Ena nadam se da nije zamijenila ime i nalaz , hade za godište i nekaouser posted image , ma šalim se ne znam odakle joj 82, ni jedan broj se ne poklapa, hajd da je stavila 87 pa je i za shvatitiuser posted image  

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 356
25.3.2009 19:30:21   
ena0002
Ma nemam pojma i sto je jos gore nalaz je gori nego prosli user posted image , a mm pio terapiju. Ne znam zasto ali sam ubjedjena da ga je zamjenila user posted image . Prije mm bilo joj je jos kandidata i kad je on zavrsio pitam ga gdje je ostavio bocicu kaze ne znam ne mogu da se sjetim jesam li je ostavio ili njoj dao, i sta reko ako nam zamjeni.....i onda sad vidim da je napisala pogresno godiste i sad sam ubjedjena da je nesto zamjenila......i sta sad da radimo......mogu zamisliti njenu facu da joj kazemo da je to ona nesto zamjenila...ma crnajk me opalio user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 357
25.3.2009 19:36:56   
EMA 80
drage moje jeste tako otprilike postupak i medikamenti dodju oko 6000 KM.zato sto je tu uracunata i banka ako bude vise tsanica i ta produzena kultivacija, plus sto se radi sve pod narkozom zato je i skuplje

< Poruku je uredio Vedica RR -- 25.3.2009 22:20:50 >

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 358
25.3.2009 19:58:10   
lamama
ma Ena ja bih otišla da vidim sa njom pa ako treba i neka ponovi nalaz.

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu EMA 80)
Neposredna veza do poruke: 359
25.3.2009 20:04:29   
ena0002
I ja to mislim, vidjecu da odemo sutra. Samo kontam nace se uvrjedjena u fazonu da je nemoguce da joj se desi da zamjeni user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 360
25.3.2009 20:09:03   
ledy blue
ma neznam sta da vam kazem....sa kojim god sam doktorom razgovarala svi preprucuju Godinjaka kao najboljeg strucnjaka,,neznam tacno koliki mu je uspjeh,,ali upoznala sam dosta osoba kojima je pomogao...
ma ja se iskreno nadam da ce nama svima pomoci,,,ali i mi trebamo biti svjesni cinjenice da ni on nije svemoguc...ono sto je meni dobro je to sto on ni odjednog pacijenta ne odustaje niti ih favorise.....

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 361
25.3.2009 20:13:49   
lamama
Ledy blue i ja sam upoznala dosta žena kojima je pomogao i imao uspjeha, pa se nadam da će i nama da upali ovo liječenje, i slažem se sa tobom da ni od jednog pacijenta ne odustaje i ne favorizuje, nego gura dalje, nikad eće reći da nema šanse.

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 362
25.3.2009 20:36:57   
ena0002
Samo da vam kazem hormonalni status koji se radi kod dr. Godinjaka 8 dc ukljucuje slj. hormone: FSH, LH, estradiol, prolaktin, progesteron, testosteron i nesto sa k..kortizol, mislim.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 363
25.3.2009 20:57:02   
Lilly
Ma nemam pojma i sto je jos gore nalaz je gori nego prosli , a mm pio terapiju. Ne znam zasto ali sam ubjedjena da ga je zamjenila . Prije mm bilo joj je jos kandidata i kad je on zavrsio pitam ga gdje je ostavio bocicu kaze ne znam ne mogu da se sjetim jesam li je ostavio ili njoj dao, i sta reko ako nam zamjeni.....i onda sad vidim da je napisala pogresno godiste i sad sam ubjedjena da je nesto zamjenila......i sta sad da radimo......mogu zamisliti njenu facu da joj kazemo da je to ona nesto zamjenila...ma crnajk me opalio

Radila sam dvije insem. i oba puta nisam bila sama nego u drustvu sa jos jednom zenom. Ne mogu vam opisati koliko je mene bilo strah da ne dode do zamjene ili da dr. Rada ne radi sve kako treba, npr. prilikom pripreme, mjesanja itd. Bas me interesuje da li nju iko kontrolise, misli da NE, jer je sama u tom poslu. Stvarno, nemam nista protiv nje, ali toliko neuspjesnih insem. a i ona odradi dobar dio posla ali kako? Strah me hvata od sledeceg pokusaja, ne znam da li i kako da se nadamuser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 364
25.3.2009 21:01:31   
ena0002
Ma ja bih najradije potrazila i drugo misljenje ali sta cu kad ga dr. Godinjak ne priznaje user posted image  

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 365
25.3.2009 22:02:12   
lamama
Drage moje ženice ma ja ne znam šta da kažem, mi moramo sve to podnositi i strahovati, a iskreno ne znam ni kome da se više obratim od doktora, ma mi smo u groznoj situaciji!

želim nam svima da na dragi Bog obraduje i da uskoro rodimo žive i zdrave prinove!

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 366
25.3.2009 22:08:56   
vjestica
uspješnost inseminacije je svugdje u svijetu svega 10-15%

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 367
25.3.2009 22:45:47   
Lilly
Nedavno gledam na Tv-u emisiju u vezi pada nataliteta, abortusima, podsticaju da zene radaju itd... Strasno me pogada to, sto se nama koje zelimo i hocemo da radamo, ne pruza bas nikakva podrska. Cak i UZ koji je za sve ostale zene besplatan, placamo s uputnicom 10kmuser posted image . I sama sam imala par UZ besplatno sve dok nisam otvorila karton na klinici za sterilitetuser posted image ... Koliko sam cula, sada su uveli da se placa dodatnih 17km za obradu sperme-spermatograma (kod postupka insem.), uz 17km za insem i 10km po UZ. Pa zar im nije malo??? Nama je dovoljno nase muke i odvajanja zadnjeg za terapiju koja nimalo nije jeftinauser posted image ... I pored svega toga, ne odvoji se dovoljno vremena za svakog pacijenta pa mi kao bez glave moramo trckarati okolo i traziti pomoc sa strane i privatnouser posted image
Kako to da doktori nemaju vremena a ti isti kad im odes privatno su skroz drugaciji?

...............(_/....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 368
25.3.2009 22:54:37   
ledy blue
ma ja sam jednom poslala nalaz doktoru koji daje savjete u Azri....ali njegov komentar me titalno obeshrabio...rekao je da ja sa takvim nalazom spermograma ne mogu prirodno zatrudniti.... a ako pokusamo sa insim. uspjeh je samo oko 20%...a vantjelesna je jako skupa,,,a ni ona ne garantuje uspjeh....
u prevodu ja sam to shvatila kao poruku nemojte se truditi nece vam uspjeti.. drage moje nemogu vam opisati kako sam se osjecala...
A to nam drGodinjak nije nikada rekao,,,mislim da vrijedi pokusati..pa zaboga nemam sta izgubiti..

< Poruku je uredio ledy blue -- 25.3.2009 22:55:49 >

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 369
26.3.2009 7:50:44   
meedic
Ena ja bih u svakom slucaju otisla ponovo kod Rade i ponovila spermiogram. Samo joj reci da si nesigurna jer je tvoj muz samo ostavio bocicu negdje itd., to ispadne kao neka greskica do vas i niko se nece ljutiti.

Lilly draga sada si me totalno preplasila sa tvojim komentarom oko Rade i da je tu uvijek jos bar jedna zena na istom postupku, itd. Svasta se u svijetu dogadja, ne mora doci do svjesne greske... Strasno... Bebu da, ali ne po svaku cijenu. Pa smije li tu muz biti prisutan, tako da on to malo uprati?

A zaista je strasno da je samo jedan ginekolog u klinici za sterilitet, a nas ima toliko, pa sve lici na logor ili na pogonsku traku u nekoj fabrici. Ja vjerujem u Prof. Godinjaka, ali zasto mu se ne stavi na stranu bar jos jedan ginekolog kojeg ce on nadgledati, koji ce uciti od strucnjaka, pa da to sve ne izgleda tako bijedo (nasi politicari u koje mi vjerujemo i koje smo izabrali nemaju za ovo vremena ni osjecaja, da ih je samo jedan dan poslati sa nama da vide kako to izgleda, ali i tada bi bili preci licni interesi). Pa samo molim Boga svaki put da je Prof. Godinjak ziv i zdrav i da nigdje ne ode.

< Poruku je uredio meedic -- 26.3.2009 7:51:33 >

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 370
26.3.2009 9:40:57   
Lilly
Lilly draga sada si me totalno preplasila sa tvojim komentarom oko Rade i da je tu uvijek jos bar jedna zena na istom postupku, itd. Svasta se u svijetu dogadja, ne mora doci do svjesne greske... Strasno... Bebu da, ali ne po svaku cijenu. Pa smije li tu muz biti prisutan, tako da on to malo uprati?

Draga moja,
ne moze se upratitiuser posted image . Uzorak se stavi u drugu sobicu pored jos jednog uzorka, u slucaju kad su dvije insem. isti dan. Ispod su papirici s prezimenom, valjda. O tome se pobrinu sestre. Dr. Rada dode po taj uzorak i obradi ga sa tecnoscu(spermvos) koja se prije plati ili neko sam donese iz apoteke. Bas sam se pitala da li ona tu tecnost stvarno upotrijebiuser posted image .Obrada traje 1,5, nekad vise. Poslije obrade ona pokaze bocicu spermvosa koju je upotrijebila ali da li je to jedna te ista koju svima pokazujeuser posted image ...Tek pred insem. ponovo dode Rada i donese te bocice pa onda bude jedno ubrizgavanje, insem., zatim drugo. Odprilike to bude u isto vrijeme jer su u ambul. dva kreveta.
I ja vjerujem dr. God. ali kao sto sam napisala, oni rade u timu i veliki dio posla odradi Rada. Ja sam imala peh da mi je obje insem radio drugi dr. a ne Godinjak. Prvi put sam se sokirala kada sam onako lezeci na gin. stolu vidjela drugog dr. a ne God. Nije bilo vremena da reagujem u tom momentu pa sam se samo prepustila kao i zena koja je sa mnom lezala. Odradio je svoj posao, meni prvu insem. pa sam u tom šoku pitala sestre ko je taj, kazu" dr. nije mogao naci bolje zamjeneuser posted image ... Kod druge insem. na 10dc(folikumetrija) dr. mi je saopstio da ide na put i pitao da li zelim ciljane ili insem. Posto imam dovoljno ciljanih iza sebe a taj mjesec sam imala stimulaciju, nisam htjela da mj. prode tek tako. Nisam imala druge nego da pristanem na zamjenu. Ali eto, bar sam znala da ce biti zamjena ali na prvoj insem. nisam imala pojma i prestravila sam seuser posted image ... Ma i ne cudi me sto nije uspjelouser posted image ...Na trecem pokusaju, nadam se da ce biti dr. Godinjak jer na njega sam vec navikla, pravo mi je drag i vjerujem mu. Mislim da nece biti šokova pa cu se moci u potpunosti opustiti... To je bilo moje iskustvouser posted image

...............(_/....

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 371
26.3.2009 9:57:16   
lamama
raga Lilli žao mi je što ti se desilo takvo iskustvo, iskreno i ja bih se šokirala da umjesto Godinjaka bude drugi doktor, jer ja više nikom ne vjerujem, ma žao mi je što ovo govorim o našim doktorima ali svašta sam iskusila i svega se nagledala tako da sada trenutno jedino vjerujem u prof godinjaka-

Što se tiče uzorka sperme pa možete li vi napisati flomasterom svoje ime i prezime na bočici,m imaju oni flomasteri što se ne brišu sa plastike, ali ne znam je li to uredu.

Još da napišem svoje mišljenje o liječenju steriliteta kod nas, ja čitam forume i iz okolnih država i te države finansiraju nekoliko postupaka svojim građanima vantjlesnu, i imaju više klinika za liječenje a mi smo spale na samo jednog stručnaka koji sve radi a ne samo sterilitet pa nije ni čudo što nema vremene, a klinika nam liči na šupu ma strašno, a sve se žale da pada natalitet, a vlasti i ministarstvo zdravlja je baš briga za to, umjestio da im je drago da se liječimo i želimo potomstvo pa da nam obezbijede uslove za to liječenje, ma ja sam ogorčena, ja po svom nalazu u inostranstvu bih već bila u postupku vantjelesne, pošto imam iza sebe čak 2 vanmaterične i začepljen lijevi jajovod koji je navodno sada poslije laparo očepljem, ali u inostranstvu doktori sigurno ne bi rizikovali da dođe do još jedne vanmaterične, nego bi zaobišli jajovode i radili vanthjelesnu odmah, ja imam osjećaj da samo gubim ovdje vrijeme, ali ja nisam finansijski u mogućnosti da idem vani na liječenje,

Ma užas, užasuser posted image user posted image user posted image user posted image

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 372
26.3.2009 10:23:15   
meedic
Uh, draga lili mogu misliti kako je bilo sokantno kada se pojavio drugi doktor. I meni zaista nije jasno zasto se na kutijci ne napise ime. Pa postoje permanentni markeri, ne vidim razlog zasto se sa njim ne bi smjelo pisati po kutiji, pa ja bih kupila dvadeset tih olovki samo da sam sigurna, ako se opet i ovdje neko nebi nasao uvrijedjen sto se mjesas u posao. Ali bolje i to nego da dodje do greske. Pa tu je sekunda nepaznje dovoljna da se napravi ogromna greska sa tim papiricima.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 373
26.3.2009 11:24:47   
ena0002
Definitivno cemo opet otici kod Rade da vidimo kako je moguce da na nalazu pise 82 godiste.
A da se nadovezem na ovu pricu kako na PLJACKAJU. Samo zato sto na papiru pise sterilitet unutar participacije od 120 KM za hormone naplate 45 KM, 9 hormona po 5 KM. I ja kazem onoj zeni na blagajni pa da nije neka greska ja sam prije par mj. na DIP-u vadila hormone sa uputnicom od ljekara opste prakse i za 9 hormona platila 2 KM. Pa sad vi skontajte. Nisam mogla da vjerujem, umjesto da nas pripaze jer sve je uzasno skupo mi moramo jos dodatno sve placati, ma uzas zivi. A zapitaju li se ikada sta je sa onim parovima koji ne mogu placati silne injekcije hormona po par stotina KM i vise.......... ma grozno sta nam rade, grozno.......

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 374
26.3.2009 11:25:45   
ena0002
Zaboravih pitati je li dr. Godinjak prije insemenacije uvijek uradi laparo ?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *