Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 5.3.2009 14:23:30
ledy blue
na nalazu mm pisalo je oligoasthenospermija,Rada je samo rekla da nalaz nije ok i da se javimo Godinjaku,sopbzirom da sam kod njega,on apsoluno nista nije rekao za to,propisao obicne tablete neke za upale i infekcije,kada smo popili to,bez ponovljenih nalaza pitao me je hocemo li raditi insiminaciju?? naravno da sam rekla da radi sta misli da je najbolje. i na postupku insiminacije rada me pita sta je pio muz i sta mu je rekao urolog...pravo se iznenadila kada sam rakla nista i da mu niko nije rekao da ide urologu... mozda su zaboravili....a mi sami vecinom malo znamo oko toga
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.3.2009 19:19:34
ena0002
Da se pohvalim da sam i ja danas konacno bila kod dr. Godinjaka , ali na Ilidzi. Pregledao je moje nalaze i nalaze mm, uradio mi je uzv i kaze da na desnom jajniku imam folikulu 18 mm a endometrij je 6,6 mm (danas je 10 dc)i da je to dobro...... Izgleda da cu opet morati raditi hormone, ali nema veze, i uradice mi vaginalne briseve, konacno .
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.3.2009 19:36:08
ena0002
E da , moze li mi neko reci kada dr. Godinjak napise da treba uraditi hormonalni status 8 dan ciklusa na koje se tu sve hormone misli. Ja sam radila FSH, LH, E2, PRL i TSH (ne kod Godinjaka), ali sad me interesuje koje sve hrmone dr. Godinjak radi 8 dan ciklusa?
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.3.2009 20:44:09
ledy blue
ja sam ena radila sve te nalaze,ali ih nikada ja nisam dobila,jer oni te nalaze direktno posalju drGodinjku,samo sam ja isla po papa test..tako da ja i neznam kakve su mi te razine hormona,a doktor je rekao da je sve ok.. te briseve sam ja vadila na klinici za ispitivanje i lijecenje steriliteta,tj kod Godinjaka,.. jer sve sto je ulazilo u obradu steriliteta radila sam kod njega,,a ako ces ici kod njega obrati se se sestricama jako su ljubazne i imaju razumjevanja za sve
< Poruku je uredio ledy blue -- 9.3.2009 20:47:07 >
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.3.2009 21:07:27
ena0002
IZVORNA PORUKA: delfin
ena0002 a gdje ćeš raditi te briseve?
Kod Godinjaka, na klinici, rekao mi da dodjem gore sa uputnicom od ljekara opste prakse za briseve cerviksa. Delfin isla sam kod njega na Ilidzu privatno, ako vec nisi moj ti je savjet da odes kod njega privatno ili da se narucis na klinici. Sad mi je u nalazu napisao da trebam uraditi te briseve i hormonalni status, i nisam ga shvatila da li mi treba uputnica i za hormone, mada je on cini mi se spomenu da ce mi gore na klinici dati uputnice za hormone . Ali ja sam mislila za svako slucaj da uzmem uputnicu od ljekara opste prakse za hormone, pa me interesuje koje sve on hormone radi, da znam doktorici reci sta da navede u uputnici, jer tako sam uradila i prosli put kad sam vadila hormone.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.3.2009 20:23:57
ledy blue
ENA molim te zanima me tvije misljenje, vec sam kod dr.Godinjaka na klinici na kosevu...ali nekako sam neupucena u svoju problematiku.. on tako malo prica i uvjek neka frka i guzva. da li bi trebala otici privatno kod njega i gdje je tacno ta ordinacija na ilidzi,i je li ti problem da mi na pp posaljes br te ordinacije. da sam znala za to odmah bi mu otisla privatno,ovako sada neznam sta,s obzirom da sam vec gore. Hvala ti unaprijed!!!
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.3.2009 22:25:35
ena0002
Mala curice i ja sam, prije nego sto sam mu otisla privatno, zvala gore i narucili su me u novembru. Ja sam se za svaki slucaj i gore upisala. Na zalost dugo se ceka , ali znam cure koje su cekale i po godinu i vise
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.3.2009 22:28:41
mala curica
Ma joj strasna je guzva Sestrica me zeza da cu mozda i ostati trudna do Novembra i da nece biti potrbe da idem Ma da cisto sumnjam Ma ja sam uputnicu dobila prije mjesec dana ali tek danas sam se narucila. Ja mislim da sam odmah otisla da bi u Oktobru bila na spisku Jeli tm isao s tobom kada si prvi put isla njemu??
< Poruku je uredio mala curica -- 11.3.2009 22:30:35 >
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 12.3.2009 9:34:08
ledy blue
ENA hvala puno. a ja sam se gore nacekala ..narucila se u novembru 2007,a stigla na red u septembru 2008, i dok su svi ti nalazi uradzeni ..ocitanje nalaza bilo ... u januaru 2009...samo strpljivo... mozda vrijedi cekati ako je to dobar doktor,nego gubiti i vrijeme i novac i energiju na nekog doktora koji ne moze pomoci
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2009 17:46:14
Nunny
Pozdrav sadasnjim i buducim mamama ja sam nova na vasem forumu, nasla sam vas sasvim slucajno trazeci rijesenje za svoj problem... U braku sam 3 godine godinu i pol pokusavam da zatrudnim i nista...dobila sam dijagnozu u Opstoj bolnici da imam policisticne jajnike i da trebam na laparoskopiju.... medjutim potrazila sam drugo misljenje (privatno naravno) i doktorka kaze da ja uopste nemam ciste i da mi laparoskopija ne treba.... moje razocarenje u lijecnike je trajalo cca. 4 mjeseca i sada sam ponovo krenula sa pregledima... Danas sam bila u svojoj ambulanti i uzela uputnicu za GAK Kosevo... imala sam srecu da naidjem na jednog super doktora (moj spasioc) koji mi je dijagnosticirao Sterilitas primarija i uputio me kod dr Godinjaka tako da za neka 22 dana krecem sa hormonalnim pretragama....predpostavljam da sam imala neku ludu srecu jer cujem da se prilicno dugo ceka.... nisam prije cula za dr Godinjaka...pa mama i vi sto to zelite postati please help :) BIlo kakav savjet mi je dobro dosao...da li znate koja je procedura, cisto da znam sta me ocekuje... znam da trebam platiti u startu 113Km jesu li to jedini troskovi koliko puta moram ici...koliko se dugo cekaju rezultati nalaza ...trebam raditi papa test,mikrobioloske briseve cervixa i vagine TORCH Hlamidija ureaplasma mikroplasma...hormonalni status....laparoskopiju i histeroskopiju
za mene su to sve nepoznati tremini pa.......... bilo kakva pomoc............ Unaprijed zahvalna........
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2009 18:22:21
lamama
Draga Nunny dobro došla na naš forum i puno će ti pomoći da dobiješ odgovore na pitanja koja te interesuju i da razmijeniš iskustvasa forumašicama.
Ja sam počela liječenje kod profesora godinjaka u septembru 2008. ( skoro 4 god u braku, isto toliko se borimo za bebu, iza mene 4 laparoskopije, 2 vanmaterične, HSG, inseminacija, spontani, hiljadu folikulometrija)
Prije laparoskopije uradili smo sljedeće nalaze: papa test, briseve mikroplazmu i ureoplazmu, hormonalni status 21 dan ciklusa, urin, krvnu sliku, slikala pluča, EKG, a onda sam išla kod interniste da mi da odobrenje za laparoskopiju, a nakon toga kod profesora da mi zakaže laparoskopiju, eto to ti je što se tiče laparoskopije, želim ti puno sreće i da ubrzo budeš , laparoskopija nije ništa strašno a idi i na temu laparoskopija pa vidi naša iskustva, ako te šta još interesuje samo pitaj, pozdrav i sretno.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2009 18:23:49
ena0002
Nunny i Ema dobro dosle , ovdje na ovoj temi imate dosta vezano za procedure kod dr. Godinjaka, ali kada dodjete gore sestre ce vam sve objasniti, a u principu vade se hormoni 8 i 21 dc, spermiogram, vaginalni brisevi i papa i kad se to sve prikupi opet se zakaze kod dr.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2009 18:30:46
Nunny
Puno vam hvala na srdacnoj dobrodoslici.... sada sam sa vama i ako Bog da necu vas napustiti...jako zelim da postanem mama...ali polako gubim nadu...dugo idem po doktorima a zapravo ne urade nista konkretno... pravo sam srecna sto sam vas nasla...cini mi se da cete mi vise pomoci vi nego neki prim. dr. znate da oni ne vole puno da pricaju :)
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2009 18:34:15
EMA 80
draga ena ja sam u sarajevu sve to prosla.5 vantjelesnih .laparaskopiju ćak i jedan jajnik odstranila zahvaljujuci nasim dr. sto mozda nisam ni trebala jer je u nas jedino rijesenje izgleda operacija .ali sta sad treba ici dalje.ja sam ruke digla od sarajeva i evo spremam se za prag cesku.pa cemo vidjeti sta dalje
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2009 18:37:37
Nunny
Bas mi je zao sto si kroz sve to prosla u jednu ruku znam kako ti je jer bi ja posla na kraju svijeta samo da mogu dobiti jedno malo zdravo dijete uopste nije bitno je li musko ili zensko samo da je moje...