Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.12.2008 19:20:59
vjestica
HSG i laparoskopija se rade da se provjeri prohodnost jajovoda, a tim da je laparoskopija poizdanija metoda, a istovremeno može biti i terapijska (otklanjanje priraslica, skidanje cista i endometrioze itd) znači radi se tokom obrade steriliteta, nakon urađenih ostalih nalaza
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.12.2008 9:30:48
ana08
Bila sam kod dr.Godinjaka sinoć, prvi put. Iako je bio prilično ljubazan, nekako nisam stekla utisak da zna puno više od drugih. I po njemu sve izgleda O.K i za sada nema ideju šta je uzrok steriliteta. Ali eto, bar je temeljan pa ću raditi sve nalaze ispočetka...Meni je rekao da tamo ne može raditi nalaze, a samo UZ i ginekološki pregled su mi na recepciji naplatili 80KM . Da to nije malo previše??? Nalaze hormone bih trebal raditi 1.1., kada NIKO ne radi, pa vas molim da mi odgovorite je li u redu hormone provjeriti 7. umjesto 8. dana ciklusa, da ne čekam idući mjjesec? Kada se radi provjera štitnjače?
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.12.2008 12:50:36
Lilly
Hormone stitnjace mozes provjeriti kad hoces, samo moras termin zakazati na dip-u. Obicno se ceka 2-3mj, a ja sam cekala samo mj.(rekla da me salje dr.G, kolega ) Obavezno ponijeti uputnicu koju ces dobiti u Domu zdravlja na osnovu nalaza koji je napisao dr. God.
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.12.2008 13:32:13
ana08
Kada si ti radila ostale hormone? Može li 7. dan? Je li tebi ikada Godinjak znao objasniti zbog čega ne dolazi do oplodnje i zašto na kraju inseminacija, ako si sredila i štitnjaču i sve ostalo?
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.12.2008 14:17:03
Lilly
Mislim da nije problem 7dc jer neki rade i 3dc, ne brini! Vazno je da progesteron ostavi za 21dc- tada obicno ponovo provjerava i prolaktin.
Je li tebi ikada Godinjak znao objasniti zbog čega ne dolazi do oplodnje i zašto na kraju inseminacija, ako si sredila i štitnjaču i sve ostalo?
Nije - jos se ne zna . Obicno kada je kod parove sve uredno i nakon duzeg vremena ne dolazi do zaceca, pokusa se sa insem.(par puta) ili nekim drugim postupkom.
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.12.2008 18:39:30
ena0002
Ana08, mislim da ako ti je Godinjak rekao da vadis hormone 8dc, nece ti priznati rezultate ako uradis neki dr. dan. On iskljucivo trazi da to bude 8 dc i 21dc.To sam vidjela u cekaonici da su cure o tome pricale, pa navrati nam tamo
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.12.2008 18:58:21
Lilly
Bila sam tu kad je zena dosla 20dc da vadi progesteron i dr. se nimalo nije bunio a mogao ju je poslati kuci pa da ponovo dode tacno na 21dc. On jedino ne priznaje nalaze koje su na drugom mjestu uradeni a ne na Kosevu.
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 31.12.2008 19:16:34
sabas
mene zakacila nedjelja kada je bio 8 dc tako da sam vadila 9 dc i sestra je rekla da je to ok, a i dr nije komentarisao razlika izmedju dr godinjaka i drugih je sto on uradi sve nalaze pa tek onda neki zahvati dok dr doktori kazu da cekas 'bice' a privatne klinike odrade inseminaciju kao da se vode napijes A to biti bilo kao da dobrovoljno dajes krv a malokrvan si ili imas neku bolest znaci bez provjera Urade inseminaciju i ne uspije jer su jajovodi 'zacepljeni' A sto se tice cijene ja sam samo papa test radila na termama i bilo je 50 i UZ je 50, a vidjela sam da par placa konsultacije 30 Na racunu bi trebalo da pise sta je ukljuceno u uslugu Puse i Sretna Nova 2009
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 6.1.2009 12:44:52
delfin
Vi koje ste bile, kod dr. Godinjaka na Ilidži, da li on tamo radi samo "rutniske" preglede UZ i gin. pregled ili daje savjete i upute kao i na klinici. Jer dvoumim se da li da idem na kliniku ili kod nj. privatno. A na klinici se predugo čeka..... ratmišljala sam da odem još negdje privatno a bila sam več na par mjesta), ali me strah ako budem radila laparo. opet ću to raditi na klinici i ganjati neke doktore, pa sve ispočetka.
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 7.1.2009 21:21:48
sabas
Dr dole radi uz papa i naravno konsultacije , a jedan djevojka je bila kojoj je rekao da se javi na kliniku da vadi briseve Mislim da ces u svakom slucaju da prije zavrsis mnogo stvari jeste da se placa ali kada pomislim na cekanje nekada 5-6 sati
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.1.2009 9:15:04
delfin
Saba, a šta misliš da li radi folikumetrije dole (Terme), jer sam ja prije mjesec radila PAPA isto privatno, pa mi nekako glupo da opet radim. Ili da samo odem na pregled
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 10.1.2009 0:21:43
sabas
Nikada (koliko ja znam ) nisam radila folikumetriju, ali ako za to sluzi aparat za ultrazvucni preged mislim da i to radi Koja ekspeditivnost danas nazvala Terme da se narucim za papu i zamislite u ponedjeljak termin
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 24.1.2009 2:46:04
zazaaa
Pozdrav svoj raji.Prvi put se javljam na ovaj forum.Ja već pokušavam 16 mjeseci s bebom i ništa još.mm ima isto slabu pokretljivos spermija 80% to je jedan od razloga.kod mene u zadnje vrjeme,nedolaze na vrjeme ciklusi,što je još jedan razlog.VADILA SAM HORMONE 21 DAN,PAPA TEST,I BAKTEROLOŠKI NALAZ.IMAM JOŠ DA URADIM OSMI DAN HORMONE I ONDA IDEM KOD GODNJAKA.Ja sam već počela gubiti nadu
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 24.1.2009 12:01:30
mama2009
veliki pozdrav za sve....Ovdje sam nova, nakon dugo vremena citajuci i prateci forum i vase postove odlucih da se i sama registrujem. Lutajuci tako po privatnicima Vec vise od godinu dana i price sve je ok bit ce to polako.....dobijem mastitis, na UZV pregledu dojke radiolog me "naruzi" kao sto idem kod ginekologa privatnika bla bla i preporuci mi na Otoci Kumrovec dom zdravlja predivnu doktoricu Čehajic.... Krenuli smo sa uputnicama za sve hormone polne .....zatim stitnu zlijezdu (sa njenom uputnicom na kojoj je pisalo primarni sterilitet nisam cekala ni 10min za hormone stitne) pa nalazi mm...i evo dosli do faze kad ce raditi folikulometriju i po njenom pracenju i sugestijama kad da imamo odnose. iskreno se nadam s obzirom da su svi nalazi uredni da cu uskoro dobiti bebacu
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 24.1.2009 15:13:29
ena0002
mm ima isto slabu pokretljivos spermija 80% to je jedan od razloga
Zazaaa nemoj da gubis nadu, to nikako. Kao prvo ova pokretljivost je vise nego dobra. Gdje ste radili spermiogram i ko ti je citao nalaze? Kod mm pokretljivost je 65%, a progresivno pokretnih 40%, pa opet mislim da imamo sanse. A svakako si kod Godinjaka, pa ce ti on rec sta dalje. Drzim ti fige da i ostali nalazi budu OK , jer po mom misljenju ova pokretljivost je OK
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.1.2009 22:02:08
Snjeguljica
Majolina, ja sam išla kod njega 5 godina i ne bih više nikad, nemam baš neko mišljenje o njemu.... Ali to je samo moje mišljenje koje je individualno i ne mora da znači da, ako meni odlasci njemu nisu ništa značili, neće značiti ni tebi ili nekom drugom. Želim ti puno sreće...
RE: lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.1.2009 1:36:52
zazaaa
ena0002 radili smo na koševu kod Radmile,i ona je rekla da nije zadovoljna sa nalazom,mada mi je to potvrdila i doktorica Lejla.Nalaz koji je radio moj muž prija 8 mjeseci je bijo još gori ,pa su mu otkrili proširenu venu,takozvanu varikokelu koju je operisao međutim nalaz se nešto puno nije promjenio kako su mi doktori govorili.Vidjeti ću šta će Godinjak da kaže
Jel tvoj muž koristi proxeed,ili možda nešto drugo ? Jesi bila ti kod Godinjaka?