RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Volim Te! -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:42:08)

Visnja hvala za smajli popravila si mi raspolozenje [sm=smiley36.gif] eto sad se kajem sto napisah ne volim da vi ceznete a rado bih da vam podijelim [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:43:08)

kao da jesi podijelila draga .... [sm=smiley31.gif]

InLove -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:45:17)

Isto kao da si i podjelila [sm=smiley31.gif]
a ja cu kod zaove na pitu .. jesam bezobrazna [sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:48:43)

Je li ides s muzem ili bez [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Prvo on nek proba pitu mozda nije kakva kuharica pa da se ne otrujes [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LELA 77 -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 22:34:24)

IZVORNA PORUKA: Volim Te!

Anonimna 2 zbog takvih kao ti nekad kazem bolje da nemam majku nego da joj dodje jedna tako fina osoba da joj bude snaha.Interesantno mi je da majke nikad nisu glupe one su sve do jedne kulturne i emancipovane a svekrve il smrde il ne znaju da pricaju itd,nemam rijeci stvarno.Ne volim da se ubacujem u ove rasprave al ovo me izbacilo iz takta jadan tvoj muz.

U pravu si.Po onome što je napisala deluje kao jako bezobrazna osoba.

madam x -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 23:12:18)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja sam Anonimna 2:

MM mene gjnavi s time sto ja nedam sveki da cuva djete nego uvjek moja mama ili sestra. ALi cisto nemam poverenja u nju i to mu kazem. Eto radi mira u kuci u subotu sam rekla odvescemo djete na 3 sata kod sveki da je pricuva dok mi odemo na kafu. Ali to je izuzetak, jer se nemogu opustiti.
I meni muz isto stalno nabija kako ja to djelim kako idem vise mojima, zovem itd i da se nedruzim sa njegovim tako itd.
Ali ja ga saslusam, malo se vrtim kao da nije tako ali jeste i meni to pase. Mada eto pravim neke kompromise da nisam bas najgora snaha. Mada nisam ja znam jednom sedmicno nazvati, uvjek za praznike/rodjendane odem, kupim poklon....... ali nevolim to druzenje jer cisto nisu moje drustvo Dosta smo razliciti i necu da mi djete pocne govoriti kOmpir [sm=hudicek1.gif]

Kao sto vesela kaze, bolje nek on puse sto mu nesta nepase nego ja

Ja bih rekla da si ti jako mlada- 21-22 godine možda-pa pokušavaš svijet vidjeti/ napraviti idealnim....eeeee za nekoliko godina ćeš drugačije razmišljati....i moja svekrva neke riječi pogrešno izgovara, ali moja djeca normalno pričaju...ne brini se. Nisu ti to bona problemi.

Evo jedna anegdota....kod nas u Krajini stariji ljudi koriste često ikavicu, moja nane je puno riječi tako izgovarala, i moja svekrva pokoju...i nedavno starija kćerka ispravlja svekrvu, jer je nešto pogrešno rekla. Ja je opominjem da to nije pristojno. Kaže ona: Pa mama, hoćeš li da i Z. (mlađa kćerka, 3 g.)tako priča? Danas je rekla CVIĆE ( Z.)( cvijeće).[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bihter -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 23:27:58)

Slatkica da cvice rekla..bas simpa[sm=smiley36.gif] Ja mislim da to s sa svekinim govorom bas i nije neki problem..Meni osobno to ne bi smetalo.,naprotiv inace sam kao spuzva pa brzo poprimim naglasak onih s kojima se cesce druzim..tako da sam od mm roditelja poprimila krajiski naglasak..od svoje rodbine naglasak iz istocne Bosne a inace sam iz Hrvatske hehehe[sm=smiley36.gif] Muz veli da mu je bas to simpaticno kod mene...a djete je djete..kompir i ili krompir,,pa naucit ce ispravno govoriti..to je do tebe kao njenog roditelja da je naucis. Ne mozes je sacuvati od svih nepravilno izgovorenih rjeci na svjetu ali je mozes nauciti sto je ispravno...Pozz

madam x -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 23:44:23)

I da dodam, meni nikad nije bila smetnja to što je moja nana tako govorila, to je bio dio nje i niko je nije smatrao neprikladnim društvom za mene.

Alma_27 -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 12:00:41)

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

Za nekoga ciji tekst s lakocom moze ispraviti ucenik srednje skole sa malo boljom ocjenom iz jezika, prilicno si kriticna prema svojoj svekrvi po tom pitanju

ena23 -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 12:03:09)

alma27 upravo sam i ja ovo pomislila. treba nekada prvo "nizase" pogledati.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.7.2012 12:55:56)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Mirkica -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 13:36:18)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

Za nekoga ciji tekst s lakocom moze ispraviti ucenik srednje skole sa malo boljom ocjenom iz jezika, prilicno si kriticna prema svojoj svekrvi po tom pitanju

Mene suze oblile...ovo tek sad uočih!

hahahahhahahahaha stas .Jedno je voljeti vise svoje roditelje i vise im paznju poklanajti to mi je ok jer mene je BOg zaduzio za moje roditelje a ne za njegove ali red se zna i kultura , ruzno je pisat ovako kako su njegovi 0 i zaostali a moji kao fol nesto bolji. JA uvjek kazem koliko ti partner vrijedi toliko vrjedis i ti , jer svaka od nas da je mogla bolje nasla bi pa zivjela kao Quin Elisabeth ali ne ipak je nasla sprem sebe , a ti ljudi su odgojili mog muza i nema potrebe da ih volim ali da postujem kako da ne . Tako da draga moja Anonimna ti si dosla gdje si zasluzila .

jasmin -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 15:43:56)

Ovo nije sujevjerje (valjda si to htjela napisati).Ovo je sasvim moguce.Ne daj Boze nikome.

SdZ -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 17:46:35)

O, Boze, svakakvih "problema". [sm=smiley3.gif]

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 22:50:29)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ovo nije sujevjerje (valjda si to htjela napisati).Ovo je sasvim moguce.Ne daj Boze nikome.

Nemoj te me sad napasti ali ja stavrno nisam skontal sta je to sujevjerje?? Kao djete koje nije u Bosni odraslo stvarno mi ova rjec nije poznata.

teacher75 -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 22:58:20)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

IZVORNA PORUKA: jasmin

Nemoj te me sad napasti ali ja stavrno nisam skontal sta je to sujevjerje?? Kao djete koje nije u Bosni odraslo stvarno mi ova rjec nije poznata.

superstition- sujevjerje

madam x -> RE: Problemi u braku (12.7.2012 23:42:09)

Aberglaube- sujevjerje

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (13.7.2012 11:55:54)

Hvala vam.
Eh onda nevidim problem tu, jer ja licno nepoznajem nikoga starije generacije da nevjeruje u te takve babske price....

ljubicica5 -> RE: Problemi u braku (18.7.2012 18:03:46)

Anonimna mislim da pretjerujes... ja imam samo 19 godina i udata sam... iz jedne sredine sam dosla u podpuno drugu, druga pravila, drugi obicaji itd. i imala sam i imam nekih problema sa svojom sveki, neka njena ponasanja ili izjave me znaju uvrijediti i uznemiriti, ali nikad joj pola rijeci nisam rekla, zato sto pomislim da je ona majka mog supruga i pomislim na moju majku, ne bih voljela da njoj mm nesto kaze. Ja mislim da ti po cijeli dan sjedis i analiziras tvoju svekrvu, pod lupom trazis njene mane... Ima puno ljudi koji govore "kompir" ili ikavicom ( i moja svekrva tako govori, i jos more rijeci) ali to ne znaci da su seljaci, jednostavno je takvo govorno podneblje. I ima puno stvari koje od takvih "seljaka" "gradanke" mogu da nauce, pristojnosti npr. Zapitaj se hoces li ti sutra imati unuce i kako ces se ponasati prema njemu? Hoces li biti zeljna svog sina i unuceta zbog svoje emancipovane gradanke koja ne da svekrvi ni blizu kuce... E pa draga moja, ja shvatam da ti sebe smatras emancipovanom, kulturnom, obrazovanom, pametnom, a svoju sveki sustom suprotnosti. Ali pokusaj malo stvari sagledati iz drugog ugla...

ljubicica5 -> RE: Problemi u braku (18.7.2012 18:15:21)

Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Z

Ovo sam zaboravila prokomentarisati, a ovo me najvise i naljutilo. Pa draga zeno, znas li ti sta znaci izgubiti dijete????????? Znas li koliko zeni treba da se oporavi od spontanog pobacaja, sto nije ni videla dijete, a ne zeni koja ga je drzala u narucju?! To sto ga je davno izgubila ne znaci nista, godine ne brisu bol prazninu, draga moja. Stvarno ne mogu da shvatim kako jedna zena, koja ima dijete, moze takvo sto pisati.

ananas_ze -> RE: Problemi u braku (18.7.2012 19:11:22)

ocito ljubicice da ne zna, ali zna da joj je svekrva suvjerena[sm=sad.gif] kad sam to procitala ucinilo mi se da anonimnoj fakat nemam sta ra reci [sm=smiley29.gif]

Dz3ni -> RE: Problemi u braku (18.7.2012 21:03:08)

Ne mozes je sacuvati od svih nepravilno izgovorenih rjeci na svjetu ali je mozes nauciti sto je ispravno...

Tako je. Ja sam odrasla sa nanom koja je kao i većina drugih starijih ljudi pomalo nepismena, ustvari nije joj stalo do tih stvari. Za razliku od nje, ja nemam problema sa jezikom, niti sam ikad imala. [sm=smiley1.gif] Nema to veze, dijete će naučiti ono što čuje u školi i ono što joj ti objasniš kao roditelj.

ljubicica5 -> RE: Problemi u braku (19.7.2012 12:53:17)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ocito ljubicice da ne zna, ali zna da joj je svekrva suvjerena[sm=sad.gif] kad sam to procitala ucinilo mi se da anonimnoj fakat nemam sta ra reci [sm=smiley29.gif]

Ja se obicno drzim dalje od rasprava, ali me ovo toliko iznerviralo da sam morala koment. Mislim niko nije savrsen, svi imamo svoje mahane, ali anonimna je stvarno pretjerala. Mogu razumjeti da za sve ostale stvari ona nema razumijevanja za svoju svekrvu i da je nervira itd, ali ipak kada je rijec o djetetu, ona kao jedna majka moze pokazati solidarnost.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (19.7.2012 13:02:32)

džaba nervira te nešto što nisi navikao za čuti
mene npr nervira kad čujem ono zvanje šćeriiii [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
a ja i sama i moja porodica imamo hejbet riječi koje su nekom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

moja malena za istuć kaće izbit, čula od nane a i ja često rabim

kao izbiću te, sjedi i sl

pa s eposlije smijem, rekoh izbiću te iz cipela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tako govore crnogorci, jbg
od muža je familija iz Rudog, oni imaju neke svoje izraze koji su meni bezveze, al njihova stvar

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (19.7.2012 13:04:14)

i da moja malena za pepeljaru kaže piksna, opet čula od nane, moje mame [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>