ljubicica5 -> RE: Problemi u braku (18.7.2012 18:03:46)
|
Anonimna mislim da pretjerujes... ja imam samo 19 godina i udata sam... iz jedne sredine sam dosla u podpuno drugu, druga pravila, drugi obicaji itd. i imala sam i imam nekih problema sa svojom sveki, neka njena ponasanja ili izjave me znaju uvrijediti i uznemiriti, ali nikad joj pola rijeci nisam rekla, zato sto pomislim da je ona majka mog supruga i pomislim na moju majku, ne bih voljela da njoj mm nesto kaze. Ja mislim da ti po cijeli dan sjedis i analiziras tvoju svekrvu, pod lupom trazis njene mane... Ima puno ljudi koji govore "kompir" ili ikavicom ( i moja svekrva tako govori, i jos more rijeci) ali to ne znaci da su seljaci, jednostavno je takvo govorno podneblje. I ima puno stvari koje od takvih "seljaka" "gradanke" mogu da nauce, pristojnosti npr. Zapitaj se hoces li ti sutra imati unuce i kako ces se ponasati prema njemu? Hoces li biti zeljna svog sina i unuceta zbog svoje emancipovane gradanke koja ne da svekrvi ni blizu kuce... E pa draga moja, ja shvatam da ti sebe smatras emancipovanom, kulturnom, obrazovanom, pametnom, a svoju sveki sustom suprotnosti. Ali pokusaj malo stvari sagledati iz drugog ugla...
|
|
|
|