RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:25:08)

Ja sam Anonimna 2:

MM mene gjnavi s time sto ja nedam sveki da cuva djete nego uvjek moja mama ili sestra. ALi cisto nemam poverenja u nju i to mu kazem. Eto radi mira u kuci u subotu sam rekla odvescemo djete na 3 sata kod sveki da je pricuva dok mi odemo na kafu. Ali to je izuzetak, jer se nemogu opustiti.
I meni muz isto stalno nabija kako ja to djelim kako idem vise mojima, zovem itd i da se nedruzim sa njegovim tako itd.
Ali ja ga saslusam, malo se vrtim kao da nije tako ali jeste i meni to pase. Mada eto pravim neke kompromise da nisam bas najgora snaha. Mada nisam ja znam jednom sedmicno nazvati, uvjek za praznike/rodjendane odem, kupim poklon....... ali nevolim to druzenje jer cisto nisu moje drustvo Dosta smo razliciti i necu da mi djete pocne govoriti kOmpir [sm=hudicek1.gif]

Kao sto vesela kaze, bolje nek on puse sto mu nesta nepase nego ja

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:32:53)

ALi cisto nemam poverenja u nju i to mu kazem.

A koji je razlog?

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:36:14)

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:38:23)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

Ok to mogu razumjeti.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:40:11)

Ja ali eto i mm to razumije pa opet potegne kad se nesta raspravljamo tu kartu....

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:43:47)

Al ti njemu onda daj primjere kako pravis ustupke da se ona ne bi osjecala zapostavljeno. To sto radis je pohvalno u svakom slucaju! [sm=smiley20.gif]

Mirkica -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 15:54:00)

Ja sam Anonimna 2:

MM mene gjnavi s time sto ja nedam sveki da cuva djete nego uvjek moja mama ili sestra. ALi cisto nemam poverenja u nju i to mu kazem. Eto radi mira u kuci u subotu sam rekla odvescemo djete na 3 sata kod sveki da je pricuva dok mi odemo na kafu. Ali to je izuzetak, jer se nemogu opustiti.
I meni muz isto stalno nabija kako ja to djelim kako idem vise mojima, zovem itd i da se nedruzim sa njegovim tako itd.
Ali ja ga saslusam, malo se vrtim kao da nije tako ali jeste i meni to pase. Mada eto pravim neke kompromise da nisam bas najgora snaha. Mada nisam ja znam jednom sedmicno nazvati, uvjek za praznike/rodjendane odem, kupim poklon....... ali nevolim to druzenje jer cisto nisu moje drustvo Dosta smo razliciti i necu da mi djete pocne govoriti kOmpir [sm=hudicek1.gif]

Kao sto vesela kaze, bolje nek on puse sto mu nesta nepase nego ja

meni je ovo toliko smjesno da nemam rijeci , pa normalno ej da ja volim moju mamu vise i da njoj idem radje i cesce, mm nema nista s tim hocul ja ici kdo njegovih ili ne to je moja stvar , ne okrecem glavu od njih ne bjezim tu sam uvjek za njih ali sada da sam OBAVEZNA ne sve onako kako ja volim. A tm ako zeli neka uzme djete pa kod mame svoje neka ide .

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 16:11:09)

Valjda bi znala nazvati vas dvoje, ili ne zna ni telefon koristiti???

Što ne volim na rende kora...

Anoniman -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 16:22:20)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Izvini molim te ali jeli isto da za koja sam na drugom djelu grada zovem hitnu i pricam nesta na pamet jer nisam uopste pored djeteta ili ona ta koja je tu? Ko je ikad dozivio hitni slucaj da mora zvati pomoc zna koliko je vazno dati pravu izjavu doktorima.

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 16:48:56)

Ja se ne družim sa ljudima kojima je prva pomisao da će dijete zatrebati hitnu pomoć dok je na čuvanju kod svekrve.
Sorry, do mene je.

Ali ipak, kad nam zatreba hitna pomoc, najbitnije je da ih se nazove i da stignu na vrijeme.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2012 16:52:28)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Medić* -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 16:52:45)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Izvini Anonimna, a da se recimo to radi o tvojoj mami, da ne zna jezik i sl, da li bi joj dijete ostavila ?

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 16:54:53)

ali nevolim to druzenje jer cisto nisu moje drustvo Dosta smo razliciti i necu da mi djete pocne govoriti kOmpir [sm=hudicek1.gif]

A govori li ti muž kOmpir?

animagical -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:01:27)

Boze sacuvaj teme i gluposti i to na danasnji dan...nek ste zivi i zdravi, a o cemu se zamarate drage zene ne mogu da zamislim.... cuj ne bi znala hitnu nazvati....cimi se da ti vise ljude zatupljujes nego sto jesu tupi[sm=hudicek1.gif] memorisi joj na brzo biranje broj hitne i napisi pored adresu stana, dovoljno je i toliko da im kaze, za ne daj Boze...ne znam samo kako si ti tako pametna udala za dijete tako glupih ljudi[sm=hudicek1.gif]

Volim Te! -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:11:20)

Anonimna 2 zbog takvih kao ti nekad kazem bolje da nemam majku nego da joj dodje jedna tako fina osoba da joj bude snaha.Interesantno mi je da majke nikad nisu glupe one su sve do jedne kulturne i emancipovane a svekrve il smrde il ne znaju da pricaju itd,nemam rijeci stvarno.Ne volim da se ubacujem u ove rasprave al ovo me izbacilo iz takta jadan tvoj muz.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2012 17:12:34)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2012 17:13:56)

bebacha -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:14:15)

meni samo nije jasno kako je onda jedna takva uspjela odgojit covjeka dostojnog anonimne 2[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Mir@H -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:14:39)

Sacuvaj Boze na sta se ljudi sve zale,pa sta bi bilo da svekrva nece uopce da cuva dijete. Umjesto da joj budes zahvalna sto hoce uopce da ti uskoci i pomogne,zamaras se glupostima. Kako god volis svoju mamu tako i tvoj muz voli svoju,i ti je bar trebas postovati. Mene bi bilo stid da stalno idem kod svoje mame a da mi je mrsko otici svekrvi. Nije to nikakav problem u braku,nego problem u tvom ponasanju. Ako nisi thjela svekrvu sto si se udavala,mogla si sa mamom zivjeti cio zivot.

hatepsut -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:20:44)

[sm=smiley29.gif] dok je moja sveki cuvala moje djete on je pao i povredio ruku,mislim sta sam trebala na zenu kuku i motiku.nazvali me i kazali da se djete povredilo,nije bilo nista strasno ali mu je odmah stavila hladne obloge ,brzo sam i ja dosla i vidim nema otoka i normalno moze savija ruku.za 2 dana ja bila s djetom i pao na istu ruku i morala ga voditi u bolnicu.mislim ne mogu u zivotu da sve gledam crno,pa i sveki mu je nana po Bogu i ona ga voli,a ne samo moja mama.mislim kako ocekujes od tm da postuje tvoju mamu,kad ti imas takvo misljenje o njegovoj ?sta mislis da on kaze nece tvoja mama vise da pazi na nase djete previse ga je umazila i sl.hajde molim te ne idi iz krajnosti u krajnost,mozda ce tvoja sveki bolje da pazi na tvoje djete nego tvoja mama u koju imas toliko povjerenja.nemoj ovo da shvatis zlonamjerno,alo ce se nesto ne daj Boze desiti desit ce se i kad si ti s djetom.

Volim Te! -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:27:42)

Iman nisam te bas razumela al i nema veze ionako ne planiram vise nista da kazem,rekla sam sta sam imala.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2012 17:32:39)

Volim Te! -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:36:22)

Eh skontah sa mukom [sm=smiley36.gif] rekoh dok se pece pita da vidim sta ima na RR i odmah se iznervirah hehehe volim pravdu pa me ovakve stvari pogode al eto.

Visnja RR -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:40:12)

IZVORNA PORUKA: Volim Te!

Eh skontah sa mukom [sm=smiley36.gif] rekoh dok se pece pita da vidim sta ima na RR i odmah se iznervirah hehehe volim pravdu pa me ovakve stvari pogode al eto.

pita

smajlikojemvodacurinausta [sm=smiley36.gif]

InLove -> RE: Problemi u braku (11.7.2012 17:41:40)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Volim Te!

pita

smajlikojemvodacurinausta [sm=smiley36.gif]

Mmm.. salji nam malo pite, a anonimna mozda otisla kod sveki na pitu [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>