Anoniman -> RE: Problemi u braku (30.7.2012 17:03:26)
|
Ne znam da li ovo mogu nazvati problemom u braku, ali meni lično postaje problem veliki. Zivimo sa svekrom i svekrvom, odvojen sprat. To je u suštini zajednica. Da ne duljim, sve se vrti oko njihovih planova i potreba. Svaki dan za svog sina/mog muza imaju neku obavezu. Ja sam to tolerisala, pokusala govoriti muzu, nije islo, onda zasutila i torelisala nadajuci se da ce se to vremenom promijeniti, da ce postati svjestan da nije ok, ali nista, samo gore. Ja sa svojim muzem nista ne mogu planirati. I ako planiram, a njegovom ocu ili majci je palo na pamet nesto i zovu ga, moj plan se odgađa jer on ne zna/nece, ni sama ne znam sta, njima da "iskvari", samo na sve potvrdno klimne glavom. A tako i kad mu je sestra u pitanju. I ne pita me jesam li ja sta planirala vise. Svaki dan se njihovim cejfovima i potrebama udovoljava. Odlucila pricat opet s njim o tome i pricala otvoreno. Rekla mu da mi to smeta, da nije ok, da je valjda ok da ne iskvaruje meni uvijek. Ma znate vec. On se kao slozio sa mnom, ali nije bio narocito spreman da u tom trenutku o tome prica pa sam mu rekla da dobro razmisli i pokaze mi djelima ili kaze svoju odluku, prioritete. Od sutradan se sve isto nastavilo, ko da nisam sa njim ni pricala, opet oni. Ja vise ne znam sta da radim. Raspravom samo u svadju mogu. Sta bi vi na mom mjestu, kako bi se postavile? Moram napomenuti da je u drugim stvarima divan muz, moja podrska, pazljiv je i sve to, ali njegovi su broj 1, a ja uvijek na cekanju.
|
|
|
|