veeseelaa -> RE: PROBLEMI U BRAKU (25.10.2011 11:24:35)
|
IZVORNA PORUKA: SivaEminencija Zdravo svima. Žena i ja živimo skupa već godinu i par mjeseci. Zivimo u porodičnoj kući mojih roditelja. Mi smo na gornjem spratu koji nije fizički odvojen, ali nam se gore niko ne penje. Moji rade u drugom gradu pa su iz tog razloga rijetko bilo kod kuce, možda svaki drugi vikend i tako. Posljednjih par mjeseci otac se razbolio pa su sada stalno kod kuce. Mi na svom spratu nemamo svoju kuhinju pa se zbog toga najviše i svadjamo (ustvari ona se voli raspravljati, a ja sam tip koji ne voli prepirke). Prije nego što smo se uzeli priča je bila mogu ja sa tvojom mamom, nije problem što je jedna kuhinja i tako, kao dogovoriće se one. No međutim preoblemi su nastali već prvi mjesec. Ali u principu nije to razlog zbog kojeg sam ja najviše nezadovoljan. Najviše mi smeta to što se ona ponaša kao da živi u hotelu, kao da mojih roditelja nema. Naime kad krene na posao mrsko joj je ući kod njih na 1 minutu da vide kako su jesu li se naspavali itd. Ista je situacija i kad se vrati, znači popne se na sprat i to je to. Zna proći i čitav vikend, a ona se ne udostoji da sidje da vidi kako su oni (otac mi je bolesta, a gleda je kao da je njegova kćerka). Ja se sa svojim roditeljima nikad nisam svadjao niti sam ulazio u žustre rasprave, a njoj nije nikakav problem da svako malo mojima nešto odbrusi onako arogantno. U principu mislim da je problem do kućnog odgoja, jer i ona i njena sestra svojim roditeljima svako malo kazu, de šuti, jesi glup ili glupa itd. A meni je to nepojmljivo da kažeš svom ocu i mami. Ja sa njom odem kod njenih često na ručak, a njoj je problem da ručamo zajedno sa mojima jer kao ne svidja se njoj kako moja mama kuha. Bilo šta da moja mama njoj kaže ona to shvati kao kritiku. U zadnje vrijeme sam počeo izbjegavati odlaske njenim roditeljima (koji su divni ljudi) čisto zato što ona neće da ruča kod mojih. Nisam više pametan šta da radim, dodje mi da se razvedem. Nemam snage da se sikiram na dva fronta (bolestan otac i problemi s njom). Pogotovo što vidim da je mojima stvarno žao što se ona tako ponaša. Mi kad smo sami onda je OK, nema dlake na jeziku ali srećom sam ja staložen. Eto svasta sam napisao, a dosta toga sam i zaboravio, pa ako ko ima neki savjet bujrum. mladi gospodine i ja živim u istoj kući sa svojom svekrvom i svekrom i nikada ne svratim kad idem na posao i kad se vraćam s istog.... jednostavno nemam vremena a i ne volim smetati a i ne kontam zašto bi to radila Razlika je do duše u tome što su kod mene sveki i svekar zdravi ljudi pa i nemam potrebe brinuti o njima.... To što kažeš da je sve u odgoju složila bi se, al ako tvoja supruga nema vremena i ne želi svratiti jer joj se ne da ne znači da je loše vaspitana... dio gdje kažeš da sestra sestru naziva glupačom smatram jadnim al opet to je njihova stvar kao što je i tvoja stvar kakav ćeš odnos imati sa svojima E sad o razvodu razmišljati mi je malo suludo jer sumnjam da ćeš naći ženu koja će tako s merakom trčkarati gore - dole, bar ne ona koja radi i koja je zauzeta.... Tebi i tvojim roditeljima treba da je bitno kakav je odnos izmedju vas a snaha je tu samo snaha.... bitno je da ih ne vrijeđa, ne treča, ne iskorištava a sve drugo i nije njena obaveza Da li biti svako jutro il popodne svratio da pozdraviš punca i punica??? da možda jednu heftu a poslije garantujem da bi ti prešlo u dosadu..... Nikada neću shvatiti u čemu je kvaka pa neke svekrve prosto pate jer im snaha nije svratila, kahvenisala sa njima i sl ja čak šta više smatram takve snahe poželjnim
|
|
|
|