chuci -> RE: PROBLEMI U BRAKU (25.10.2011 9:28:24)
|
znam i ja vala jednu ovakvu misli da je iznad muževih, ko šta se ona ima sa njima ispričavati svako malo, pa i ujutro i uvečer. a niko ne traži da sjediš ujutro i piješ kahvu, valjda je red kad se izlazi iz kuće a se pozdravi, kao i kad se ulazi u kuću. to po meni nema kućnog odgoja. čuj živiš u istoj kući sa starijim ljudima, i još uz to jedan je bolestan, valjda je kulturno kad prolaziš da se pozdraviš i pitaš za zdravlje. bili ne bili roditelji tvog muža. pa da si u podstanarima i prolaziš pored vrata a unutra ljudi budni i bolesni pitaš za zdravlje, ccc baš ne mogu ovo vala. sad malo konstruktivno. sjedeš sa ženom i pričaš sa njom. pitaš je za razloge. možda je njeno ponašanje posljedica nečega. veliki je problem u zajednicama što se svašta nešto podrazumijeva da se mora uraditi, a mi mlade, hoćemo sve same, hoćemo svoju slobodu, svoju kuću. kažeš govorila ti je žena da joj nije problem zajednica, onda mora biti neki razlog što se sad promijenila. vodi računa da će ti svako ko ti daje savjete ovdje, dati iste na osnovu svog iskustva. neko ko je imao loše iskustvo sa svekrvom i miješanjem, će zauzeti stranu tvoje žene, neko ko je imaš možda loše iskustvo ponašanja prema starijoj ženi koja je nekome bila svekrva će zauzeti stranu tvojih roditelja. ti moraš dođi do rješenja svoje situacije, a da bi to uradio moraš saznati koji su uzroci ovakvog ponašanja tvoje supruge.
|
|
|
|