Mirna.akt
|
IZVORNA PORUKA: nejsonka Ja sam ovdje nova, pa neznam jel već pisano na ovu temu. Ako jeste,ja se izvinjava. Imam veliki problem pa Vas molim ako možete da mi pomognete. udala sam se prije skoro 3 godine. Muž je stariji pd mene 10 godina, živili smo prvo u zajdnici, katastrofa je bilo. On je izlazio svaku noć, a mene je ostavljao samu u kući. Trpila sam takvo ponašanje punih godinu dana, i kada je našoj curici bilo 32 dana, pokupila sam stvari i vratila se mami. Bilo je tu još dosta problema da ne pišem sada sve. Moji su digli kredit i kupili nam stan u kojem sada živimo. Od kada smo počeli zivjeti zajedno u tom stanu ništa se nije promjenilo, on i dalje izlazi, a ja se brinem o djetetu, još i radim. Zahtjava da mu je kuća čišta, da sve bude OK, a nikada mi nezna pomoći. Izlazi kao da je momak, spavamo u različitim sobama da ga dijete ne bi probudilo. Zaprijetila sam mu da ću podnijeti zahtjev za razod braka, njemu je kako mi se čini svejedn, čak imam osjećaj da bi mu bilo i drago, jer bi mogao izlaziti i dolaziti kući kad mu se prohtje. Moram da priznam da sam imala slicnih problema.. udala sam se prije 4 godine, bila sam trudna, zivjeli smo u zajednici sa njegovima, u kuhinji i dnevnoj smo zajedno svi bili samo za vrijeme rucka..ostalo vrijeme sam provodila u sobi i ili u setnji..uvijek je bilo nekih komentara i predbacivanja, ali ja sam takva..muz je hodao, kafe, alkohol, ...... itd, da ne pisem te ruzne stvari..dva puta sam otisla s djetetom, ali je odmah dosao zamnom..uskoro sam opet zatrudnila (kcerke sad imaju 4 i 3 god. )..na kraju sam se i posvadjala s svekrvom, smetalo joj sto dijete dira ovo dira ono, ali djeca su djeca, treba strpljenja i vremena da nauce.. Posto je stan 130 kvadrata, dosli su na rjesenje da se proda, da kupe sebi garsonjeru, nama stan, najvise zbog djece..sve u svemu, nakon sto smo se razisli, odnosi sa svekrom i svekrvom su postali puno bolji, oni su shvatili da ja zivim za djecu i muza, kakav god on bio, ipak je on otac.Mlada sam, pa su me smatrali nekom balavicom, dok me nisu upoznali, dok nisu upoznali Mirnu, posteno i odgojeno dijete. On je bio takav zbog alkohola, to je sigurno, nije ni radio, ja sam radila kod kuce(komercijalista preko neta). Bio je divan kad nije pio, ali kad je pio to je bila druga osoba, nazalost..ipak, u stanu odvojeni od njegovih, on je nastavio sa svojim ponasanjem u alkoholoziranom stanju, i na kraju mi je doslovno pukao film, on je tog dana to i vidio u mojim ocima, vidio je da mi je sve ravno do mora, da je razvod jedino sto zelim.. Od tog dana ne pije, od 13.07.2009. Tog dana mi je rekao: Jeb.. sta si ti sve prosla samnom, i jos uvijek si pored mene.. I sad moram da kazem, da alkohol nije za svakoga, nije za one koji ne znaju granicu, nije za one koji se nemogu kontrolisati.. Moj muz je stvarno dobar covjek, bio je u ratu sa 16 god s puskom u ruci, svasta je vidio, i cesto sam mislila o tome, zao mi je bilo da ostane bez mene i djece.. Priznajem, svaki put sam se vratila zbog djece i zato sto ga volim, on to zna. Rekla sam mu da sam oprostila, ali da nikad necu zaboraviti.. On je sad zaposlen, radi, voli djecu, voli mene, zivimo lijepo, imamo naravno problema zivotnih, ali ipak ih zajedno rjesavamo, i svaki put mu kazem, koliki god problemi bili, ipak, kad legnem u sobu, i vidim nase princeze, cujem ih kako disu, ipak, vrijedi zivjeti, vrijedi se boriti u ovom gorkom vremenu, za njih, i za nas..