nena82
|
Bebana draga, bas mi je drago sto polako se sve rijesava.Ipak,postoji nesto sto mi ne daje mira.Ti,stekla sam utisak,po svaku cijenu trazis opravdanje za sebe-za galamu na dijete,za zelju da budes sa suprugom...Za sve takodje imas odgovor-posla nema,jer je ovako u bosni,jer si u manjem gradu,jer ovo,jer ono...OK,tvoj zivot,tvoja odluka. Dijete koje ima 9 mjeseci ne moze biti krivo za probleme svojih roditelja i nije opravdano galamiti na dijete zbog svojih problema.Sta vise,dijete osjeca kad je majka nervozna i ono tada takodje je nervozno. Ono hoce sve i svasta i to je normalno.Nije normalno kad odrasli muskarac,otac i suprug,zeli sve i svasta a zali 20KM za pelene za svoje dijete. Ja i moj usprug postali smo roditelji nakon 5 godina borbe za bebu.Prosli smo krizu,strasnu,duboku,zbog problema sa trundocama,zbog jedno vrijeme-nemastine,ali opet-muz nije niakd digao ruku na mene,nije vrijedjao,nije ostavio na cjedilu bez icega.Na pocetku naseg zajdnickog zivota zivjeli smo kod njegovih,u jako malom mjestu,bez sansi na bolji zivot-ali preuzeli smo sveu svoje ruke i za 7 godina braka od nule dosli smo do lijepog zivota-radimo oboje,imamo cerku,imamo svoja kola,2 stana (i kredite:)))). Sve je u nama.Ako se ne bojis da tcvoj muz ponovi svoje ponasanje -budi sretna sa njim,ali,zaboga,ulazi malo u sebe....Nemoj se dovesti do situacije da sa 40 godina ostanes sama-djeca ce biti odrasla,a ti ostanes sama bez posla,penzije,stana,para-,jer muzic otpocne svoju drugu mladost sa drugom zenom. I,BTW,nemoj se ljutiti na mene-ovo je forum,javni forum,svako ko pise svjestan je da svako moze da procita njegove rijeci.
|