malena sharena
|
IZVORNA PORUKA: chuci meni ne bi mrsko pa sam pročitala sve bebanine postove. i stvarno ima kontradiktornosti. ja ''znam'' bebanu dugo, tu smo negdje bile s terminom, a i bebe su nam u dva dana rođene pa smo se susretale na istim temama često. ne mislim da su te kontradiktornosti posljedica neke prevare ili ne znam ni ja na šta se ovdje aludira. helem. pročitah ja sve postove. mislim da ovdje nije u pitanju problem u braku kao uzrok ostalih problema. mislim da je glavni problem bebana sama. izgleda mi kao da je u nekoj vrsti depresije zbog toga što je stalno u kući, što nema posla, što nema svog novca. tome u prilog ide i činjenica što spominje samoubistvo. nekako mi muž tu ne izgleda mnogo kriv iskreno. u jednom postu se žali da joj muž ne da napolje da izlazi, a u sljedećem kaže da mu je rekla da će izlaziti, i on se složio. nekako mi ne izgleda kao da joj stvarno nije dao da izlazi, inače se ne bi složio da može. isto je problem taj novac, situacija mi izgleda ponovo kao posljedica njenog unutrašnjeg nezadovoljstva sobom, a ne toga što muž ne da. već sljedeći post kaže, daje on inače ali sad nema. očito žive u svekrvinom stanu, pa i tu sigurno ima tenzija. postovi mi izgledaju kao da su pisani u afektu, u trenucima, kada je u početku bila ljuta na muža, a kasnije kad se smiri objašnjava njegove postupke i zašto je to tako. prvo ne gleda u dijete, onda gleda u njega kao u Boga, ne pazi ga, igra se s njim, ljut je na nju što ga ruži itd. sve u svemu mislim da bebana trebaš pročitati svoje postove na ovoj temi sve redom. i pokušaj sabrati sebi sve pa onda pisati. mnoge forumašice su ti davale predivne savjete, na koje se ti nisi ni osvrtala. imam osjećaj da si samo ovdje pisala kad te nešto smeta. u ovih 30tak stranica nema konverzacije u dijelovima kad se piše o tvom problemu, ti se pojaviš požališ na neku situaciju, i nestaneš, a forumašice ostanu naglabati šta je pisac htio da kaže. uglavnom mislim da trebaš poraditi na sebi i svom samopouzdanju. ove nesuglasice sa tm će se same riješiti. Ma identicna misao mi zvoni u glavi nakon sto sam juce procitala sve postove. Po mom misljenju bebana je najvjerovatnije u nekoj depresivnoj fazi poslije poroda. Jako mi je zao sto joj se to desava. Naravno, problem prvo treba priznati sama sebi, a zatim otvoreno, iskreno razgovarati sa muzem, priznati mu kako se osjeca i zatraziti njegovu pomoc. Vjerujem da bi stvari izmedju njih krenule nabolje kad bi pustila osjecajima da provale iz nje, kad bi se isplakala i izvristala ako treba, kad bi mu pokazala koliko joj je puna kapa kuce, obaveza, umora, nespavanja, razmisljanja o problemima s egzistencijom, nerazumijevanja, samoce. Ne verujem da se ne bi potrudio svim silama da joj pomogne kad bi vidio da je na rubu zivaca.