|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
16.6.2010 17:14:44   
acudesa
uhh...
uhh....nije zgodno...šta ti ja mogu posavjetovati: digni glavu, budi ponosna i dostojanstvena, ti si divna majka, divna žena...imaj samopouzdanja!!!
Bez svakoga se može-tako i ti (ako tako odlučiš) možeš bez njega, mislim, kako si do udaje živjela?, lijepo-bez njega. Bračna zajednica nije nužna za opstanak u životu...ako me razumiješ-nije kraj svijeta ako ga ostaviš..ALI-moj savjet je: čuvati brak, ako postoji ikakav osnov za to. Svaka žena ime svoje individualne stavove o pojmu braka...i o onome šta bi trpila, a šta ne. Ja bih se razvela od svog muža (ne bih se ustvari ni udala za njega) da je licemjer ...dok bi druga žena to mogla trpiti..(navela sam banalan primjer)...ja ne bih prešla preko inferiornog stava prema životu, dok druga žena to podnosi. Sto ljudi- sto ćudi...lako je nama iz ove pozicije svašta savjetovati, ali tvoj teret i posljedice onoga šta uradiš-snosiš ti...niko od nas...ja ti ne savjetujem da ga ostaviš...još..probaj druge načine da ga mu ukažaš na propuste...JASNO I GLASNO mu reci svoje stavove, razmisli šta u životu HOĆEŠ, a šta NEĆEŠ...a, onda to i njemu reci. Nisi dužna da trpiš nečije neurotične ispade...nije niko. NEMA PRAVO da te maltretira, ni fizički ni psihički...reci mu da si spremna na sve (i na razvod), nosit ćeš se sa svim što treba, ali da me ponižavaš kao osobu-to ne!!!
Nisi ti pod kapom nebeskom radi njega i njegovog iživljavanja, ti imaš druge namjere: da budeš dobra majka i da dijete uputiš u najbolje za njega, tu si da uživaš u braku, ne da trpiš, tu si da budeš voljena supruga, a ne predmet za istresanje živaca...
Ta rečenica: Šta misliš da te prevarim-za mene ima 1 000 000 značenja...može biti provokacija, može ispitivanje na ljubomoru, može biti realna  istina, može ...svašta...a, možda je samo produkt afekta i da nema baš nikakvo značenje..
Svi pomalo "podnosimo" u braku...ali koliko? šta ? i kako? to je veliko pitanje, ali sam sigurna da će svaka od nas sama sebi podcrtati liniju do koje se može trpiti i isto tako znati-kad je granica pređena...ti odredi svoje granice i drži se njih..
ljubim te i sretno

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 551
16.6.2010 17:15:27   
Anoniman
kakva kafa...kakav razgovor...nazovi autobusku i ulazi u taj bus za Bihac

(odgovor članu bebano)
  Neposredna veza do poruke: 552
16.6.2010 17:16:31   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: Dalil@

A to sto kazes da za sebe ne ostavljas vremena, da si sve posvetila njemu i djetetu je vjerovatno jedan od razloga takvog njegovog ponasanja. Ne cijeni te jer vidi da ni ti ne cijenis samu sebe. Muskarci su ko djeca, kratke pameti. Ako je i nasao drugu onda je to iz razloga sto ne osjeca onu privlacnost prema tebi koju je osjecao kada ste se uzeli. A znamo da se zene nakon poroda vrlo cesto zapuste u smislu da svoje potrebe stave na zadnje mjesto radi potreba drugih. To je pogresno.

Fali mi dio. Vec vidim veselu kako galami na ovaj moj dio komentara user posted image

Htjela sam reci da ti ne moras biti manekenka da bi bila voljena i postovana i da to sto je on nasao drugu ne mora imati nikakve veze s tobom. Ali bi mozda moglo pomoci (ukoliko zaista zelis spasiti taj brak i ostati u njemu) ako bi poradila na svom samopouzdanju. Prvo radi sebe a onda radi njega.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 553
16.6.2010 17:20:01   
bebano
IZVORNA PORUKA: dadada

kakva kafa...kakav razgovor...nazovi autobusku i ulazi u taj bus za Bihac

user posted image user posted image

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 554
16.6.2010 17:20:38   
Anoniman
mila moja bebana... molim te nemoj da vise tako pises za sebe... molim te nemoj ni da tako mislis... ti si predivno stvorenje, predivna zena, predivna majka... lijepa si i zgodna iako ti to mozda ne vidis... pametna si... ima to najsladje stvorenje pored sebe sa najludjom frizurom na svijetu... user posted image  
sve sto ti kaze, na jedno nek udje na drugo nek izadje... sto kaze vesela, ocito je mila da je druga u pitanju i to jos s podrskom od strane njegovih... jer sjecam se dobro sta su ti radili dok si nosila to pile, pa eto i sada su nastavili...
i ja bih ti isto rekla, ne cekaj da tvoji dodju nego fino spakuj dijete i put pod noge na bus i otidji par dana pa ces vidjeti i poziva i poruka i svega ako mu je stalo do vas... isto sam uradila... vjeruj mi... nema tome ni 2 mjeseca... bilo je doslo ili - ili... razgovor nije prolazio, dreka nije pomogla, ja sam samo uzela stvari i djecu u naramak, sjela u auto i otisla kod svojih... ponijela i laptop da ne moze na net... svojim nisam rekla ni rijeci sta se desilo, samo sam rekla da sam ih pozeljela i da sam dosla par dana kod njih... na vikendicu radi djece i zdravog zraka... za tih dva-tri dana, mislim da sam dobila jedno 100-injak sms-ova tipa da je pogrijesio i da je shvatio sta je ucinio i moli i preklinje da dodjem da dovedem djecu da ce se promjeniti za 3''0 stepeni... samo sam mu jednu poruku poslala: dajem ti zadnju sansu, poslije koje, ako je prokockas, neces nas nikad vise vidjeti... evo kazem ti 2 mjeseca su prosla i imam osjecaj da sam kraljica... kao kap vode na dlanu me drzi... sve mi pomaze u kuci, sve mi pomaze oko djece... o svemu razgovaramo... svaki dan nekud idemo s djecom... uzivamo... ali i dalje ga drzim na distanci... seksa nema pa da ne slazem, kako se Nane rodio... a cicu-macu ce dobiti kad se zaposli, tako sam mu rekla... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
a tebi ponavljam, sve sto ti treba i ako ti bilo sta treba, pa nisu Gorazde i Vakuf na dva kraja svijeta... samo reci mila... tu smouser posted image

< Poruku je uredio Bambi09 -- 16.6.2010 17:26:41 >

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 555
16.6.2010 17:20:51   
Dalil@
Acudesa, oooogroman potpis. Sazela si sve do sada receno user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 556
16.6.2010 17:26:23   
hanabanana
Čitam i dalje komentare, i moram da pitam:
da li je do mene i da li mi je zaista prag tolerancije tako nizak, ali moj brak bi bio gotov onog trenutka kada bi meni moj muž opsovao majku!

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 557
16.6.2010 17:28:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana

da li je do mene i da li mi je zaista prag tolerancije tako nizak, ali moj brak bi bio gotov onog trenutka kada bi meni moj muž opsovao majku!

definitivno

Neposredna veza do poruke: 558
16.6.2010 17:31:51   
acudesa
IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Svi pomalo "podnosimo" u braku...ali koliko? šta ? i kako? to je veliko pitanje, ali sam sigurna da će svaka od nas sama sebi podcrtati liniju do koje se može trpiti i isto tako znati-kad je granica pređena...ti odredi svoje granice i drži se njih..

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

Neposredna veza do poruke: 559
16.6.2010 17:35:22   
selma123
hanabanana-potpisujem

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 560
16.6.2010 17:36:21   
acudesa
Moj brak je idealan, ne trpim ništa, muž me pazi do te mjere, da pretjeruje....obasipa me nježnošću, poklonima, sve podređuje meni...moj stav se apsolutno slaže sa njegovim, nikada se nismo posvađali ni sporječkali, obožava moju mamu, a ja njegovu...
(treba li mi vjerovati???-ne treba, ovo je iluzija)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 561
16.6.2010 17:37:39   
Dalil@
Hana, to je ipak TVOJ prag user posted image Moj muz i ja se, hvala Bogu, do sada nismo glasno posvadjali a kamoli sta vise od toga. Nije idealno, ceste su situacije kada obostrano popustamo jedno drugom na ustrb sebe. Ima i ljutnje i durenja i nesporazuma kao i u svakom dr braku ali sve vise od normalne i civilizovane rasprave mi je puno i ne bih voljela znati kako je onim zenama koje prozivljavaju gore stvari od toga i kako zive u takvom braku. Da Allah sacuva. No, imala sam priliku vidjeti brakove koji opstaju u dosta gorim uslovima nego sto je Bebanin. Opstaju iz raznoraznih razloga ali opstaju. Nismo mi svi isti. Neko ima podrsku okoline (citaj: blize porodice) a neko ne. Neko ima posao (ili barem priliku za naci ga), neko ne. Neko je takvog karaktera/odgoja/razmisljanja da nece trpjeti svasta, neko ne...

< Poruku je uredio Dalil@ -- 16.6.2010 17:41:27 >

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 562
16.6.2010 17:38:01   
bebana27
otisla bi i ja od njega ali se bojim da ce mi uzeti djete nebi mogla zivjeti bez njega ja sa njim pricam kao sa velikim
u zadnje vrijeme mi je poceo pregovarati sve sto pojedem trgne mi na nos(vise sam gladna nego sita)ali sve trpim zbog svog zlata
svaku marku koju potrosim izgalami
i tako da mi moji posalju da ja imam da mogu kupiti da jedem
ovo je grozno sto sam rekla ali tako je

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 563
16.6.2010 17:40:45   
Romali
IZVORNA PORUKA: bebana27

otisla bi i ja od njega ali se bojim da ce mi uzeti djete nebi mogla zivjeti bez njega ja sa njim pricam kao sa velikim
u zadnje vrijeme mi je poceo pregovarati sve sto pojedem trgne mi na nos(vise sam gladna nego sita)ali sve trpim zbog svog zlata

Zeno draga, cula si sta ti kazu pravnice, dijete ti ne moze oduzeti!
Ne mogu da vjerujem da normalan covjek ovo radi, mislim na boldiranouser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 564
16.6.2010 17:43:00   
anidla

o majko mila user posted image nema se ovdje vise sta pricati....idi u Bihac!!!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 565
16.6.2010 17:43:33   
Lady26
Bebana....citam i ne mogu da vjerujem, sva sam se najezila...
Pa zar nakon svega sto si prosla u trudnoci sa njegovima sad i ovo da se desi...
Vec su ti rekle a ja mislim isto, nikad ne dozvoli da muskarac digne ruku na tebe, ako mozes idi svojima, mislim da tu razgovora nema ni dogovora. Cuj ne da ti da jedes?! Ne bi taj pojeo rucak od mene, sigurno ti kazem. Ja se znam posvadjati sa mm i ne pricati po nekoliko dana, ali nista tako drasticno nismo nikad jedno drugom rekli ni mrs a kamoli psovali roditelje...boze sacuvaj.
Cuvaj sebe i to pile slatko, niko drugi nije bitan vjeruj!
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 16.6.2010 17:44:15 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 566
16.6.2010 17:43:37   
acudesa

ovo me je ostavilo bez komentara...

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 567
16.6.2010 17:43:37   
anidla
ja bi ga prijavila, eto sta bi ja!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 568
16.6.2010 17:48:12   
Ilhana RR
Kao sto svi kazu nijedan sud ti dijete nece uzeti nit bih dozvolili njemu kojem je spreman da udari svoju zenu da ostane kod njega beba...

kao sto sam ti vec rekla, ja bih na tvom mjestu fino se spakovala i svoje i bebine stvari i autobus cim on ode na posao i pravac svojima otisla... nema tog roditelja koji nebi podrzao svoje dijete... ja bih za moju dala sve kao sto bi i ti za svog tako i tvoji za tebe...

Moj jedini savijet ti je da odes svojima i da pustis da se to sudski sredi sve...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 569
16.6.2010 17:50:23   
Lady26
Razvest se ne mozes dok dijete ne napuni cini mi se 3 godine, ali mozes otici od njega, prije nego bude kasno....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 570
16.6.2010 17:52:17   
Medić*
mila, i sama vidis kakav je i sta radi, jos veceras pokusaj da razgovaras sa njim, ako pocne galamiti jednostavno nemoj nista raspravljati da kretena nebi to naljutilo pa da ne digne ruku ili sta vise, podhitno se spakuj kad on nije tu i pravac svojima, tu smo kao sto i Visnja rece i ostale imas nasu podrsku pa i finansijsku, a onda mu reci da si pokusala da ga urazumis i da na miru razgovarate, nije islo, jednostavno dokazi mu da si spremna i mozes da ga ostavis i da imas kome hvala Bogu  

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 571
16.6.2010 17:53:23   
*pcelica*
Nisam pravnica pa neznam tavno porodicno pravo ali koliko sam upucena da sud majci oduzima dijete samo ako je ona psihicki nestabilna i nemoze se starati o njemu ili ako je upitnog morala ( ako je alkoholicarka ili konzumira droge) a ako te ovi postovi nisu utijesili da li mozes otici u najblizu sluzbu za socijalni rad pa im iznijeti svoj slucaj i zatraziti savjet opet ce te oni najbolje uputiti.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 572
16.6.2010 17:54:17   
bebana27
user posted image

evo nas dvoje vas pozdravljamo idemo malo u setnju pa kad se vratim javim vam se nadam se sa boljim vijestima
HVALA VAM SVIMA NA LIJEPIM RIJECIMA TO MI MNOGO ZNACI
PUSA OD NAS

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 573
16.6.2010 17:55:57   
anidla
user posted image user posted image user posted image user posted image

cuvaj tog meda, ne daj da zivi u takvom okruzenju...to pile mnogo vise i bolje zasluzuje, kao i ti, njegova mama!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 574
16.6.2010 17:58:33   
acudesa
sad sam jako emotivna..kad vidim tu malu medenu bebu..pile lijepo

< Poruku je uredio acudesa RR -- 16.6.2010 17:59:01 >

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *