RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (12.12.2013 7:23:44)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Teska prica......moje svekrva ima milion mana, ima i vrlina.....ali nikad ni unucad nece voljeti kao svoga sina. ( sinove ).
Medjutim, da me njen sin udari, garantujem da bi ga ona sa zemljom sastavila.
Ja udarac nikad ne bih oprostila.

[sm=smiley20.gif]

mm bi bilo bolje u tom slučaju da sa Natom zakuha
zapalila bi mu svu imovinu a njega bi digla u vazduh

mala_sa -> RE: Problemi u braku (12.12.2013 14:57:37)

Znaci prejake ste [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

A sto se tice problema, pa fino mu reci, da ne volis "uhljupe", mene mm nista nije stid reci...

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (15.1.2014 13:54:55)

prije svega da pozdravim sve forumasice ,
clan sam jako dugo, al et jednostavno nisam imala prilike da se druzim s vama.sto zbog kvara komp., sto zbog obaveza oko djece....nego da ne duzim, vec da i ja iznesem svoj problem....
u braku sam vec 6 punih godina i imamo dvoje predivne djece, djevojcicu od 3,5 godine i djecaka od 1.5 godinu. do unazad 9 mjeseci izmedju MM i mene sve je bilo prilicno super, ali sada je nemoguce....
MM je samo do izlasaka i to s jaranima, ja sama s djecom kod kuce.kad kazem da izadjemo on nemoze, kao umoran, a nakon 5min zove ga jaran i odmah moze.i dolazi kasno kuci, a ja sam kao sluga, cistim, radim, djecu cuvam,idem na posao,....a njemu je sve tesko.cak je poceo i u drugoj sobi spavati, iz neznam kojeg razloga, valjda mu smeta kada djeca placu, il sta vec.bilo sta da kazem, pobunim se il neznam sta vec,ja ne valjam ja kao radim po svom.ja radim po svom, a on koji je skoro non-stop po kafana(osim kad radi) je kao savrsen.kad trazim da prestane izlaziti, on kaze da ce sad namjerno jos vise.
ma ne mogu vise s njim ni o cemu razgovarati, apsultutno ni o cemu, bilo kakav razgovaor da pocenem on samo suti.a pored toga jos zivimo sa njegovim roditeljima i to me pojede, jer on uopste ne razmislja da selimo, a ja sam vise sita i njih i svega.sve sto sam bolja, sve sam im gora.cak sam mu i govorila da cu otici, al njemu svejedno, kaze da radim sta hocu.
dodje mi da odem sa svojom djecom i da iznajmin stan, jer imam finansijskih uslova za to, a on ako hoce nek cuva mamu, babu i brata.
malo sam oduzila, al to je to, ukratko, iako ima jos nekih sitnica, al da vas ne gnjavim odmah

sporty mamaa -> RE: Problemi u braku (15.1.2014 21:06:50)

Kikirba imas posao, a to ti veliki plus. Ako vec nece da prica, ti se fino sredi, uredi, i s prijateljicom izadi na kavu, pice, veceru. Ukljuci se na fitnes, pilates ili neku aktivnost. On vidi da si ti uvijek tu, da cistis, peres i ostalo. Pokazi mu da i ti znas i izlaziti i uzivati. 100 % ucinkovito.

Galicia -> RE: Problemi u braku (15.1.2014 22:18:20)

IZVORNA PORUKA: KIKIRIBA

prije svega da pozdravim sve forumasice ,
clan sam jako dugo, al et jednostavno nisam imala prilike da se druzim s vama.sto zbog kvara komp., sto zbog obaveza oko djece....nego da ne duzim, vec da i ja iznesem svoj problem....
u braku sam vec 6 punih godina i imamo dvoje predivne djece, djevojcicu od 3,5 godine i djecaka od 1.5 godinu. do unazad 9 mjeseci izmedju MM i mene sve je bilo prilicno super, ali sada je nemoguce....
MM je samo do izlasaka i to s jaranima, ja sama s djecom kod kuce.kad kazem da izadjemo on nemoze, kao umoran, a nakon 5min zove ga jaran i odmah moze.i dolazi kasno kuci, a ja sam kao sluga, cistim, radim, djecu cuvam,idem na posao,....a njemu je sve tesko.cak je poceo i u drugoj sobi spavati, iz neznam kojeg razloga, valjda mu smeta kada djeca placu, il sta vec.bilo sta da kazem, pobunim se il neznam sta vec,ja ne valjam ja kao radim po svom.ja radim po svom, a on koji je skoro non-stop po kafana(osim kad radi) je kao savrsen.kad trazim da prestane izlaziti, on kaze da ce sad namjerno jos vise.
ma ne mogu vise s njim ni o cemu razgovarati, apsultutno ni o cemu, bilo kakav razgovaor da pocenem on samo suti.a pored toga jos zivimo sa njegovim roditeljima i to me pojede, jer on uopste ne razmislja da selimo, a ja sam vise sita i njih i svega.sve sto sam bolja, sve sam im gora.cak sam mu i govorila da cu otici, al njemu svejedno, kaze da radim sta hocu.
dodje mi da odem sa svojom djecom i da iznajmin stan, jer imam finansijskih uslova za to, a on ako hoce nek cuva mamu, babu i brata.
malo sam oduzila, al to je to, ukratko, iako ima jos nekih sitnica, al da vas ne gnjavim odmah

Nadji dobrog advokata, odseli se, i kreni svojim zivotom bez njega. On nije zainteresovan za tebe i tacka.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (15.1.2014 22:20:44)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Kikirba imas posao, a to ti veliki plus. Ako vec nece da prica, ti se fino sredi, uredi, i s prijateljicom izadi na kavu, pice, veceru. Ukljuci se na fitnes, pilates ili neku aktivnost. On vidi da si ti uvijek tu, da cistis, peres i ostalo. Pokazi mu da i ti znas i izlaziti i uzivati. 100 % ucinkovito.

il ovako il ko što Gali kaži

idana_85 -> RE: Problemi u braku (15.1.2014 22:38:05)

Kikirba citala sam taj post,druge komentare nisam, meni djeluje da tvoj lik jednostavno vise nije zaintresovan, mozda cak i nekoga da ima. I moj voli kafanu, ali se potrudi stosta da zavrsi, i da skupa izadjemo, i sotane kuci,a kad ja spomenem da se pakujem i idem ne da pricati, mislim da bi umro. Nijedan brak nije idealan,al taj tvoj nema mjere. Fino ti sebi i djecici stan,pa kad vec rintas, bar neces sluziti njega i njegove roditelje vec samo sebe i svoju djecu. Pa ces vidjeti....ali po meni,nema tu hajra.

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 12:50:27)

evo kikiriba pokupila svoje stvari, i svoje pilice i jutros otisla.
zeznuo se gospodin ostao mu jedan mob.kod kuce i ja da vidim imal sta, kad neke poruke, kao on nju voli, ona njega i sl.
sumnjala sam ja da on mene vara, al nisam imala dokaz, sad imam.isla sam kod advokata po savjet, tako da se sad osjecam rastereceno i super.i zove on mene kao imam se pravo predomisliti, al ako odem gotovo je.ma reko odavno je medju nama gotovo.cak su i svekar i svekrva na moji strani, dive mi se kako sam mogla ovako dugo izdrzati s njim.da je fakultetski obrazovana trpim njega i njegovo ponasanje.i oni su ga pokusali promijeniti ali uzaludma za 6 godina braka mi nista nismo ostvarili.eto mu sak nejgova draga, nek se vodajo.on pored svoje djece isao drugoj,koja isto ima dvoje djece(ma sve sam danas saznala), i tako mi je drago sto sam otisla.
joj ja se toliko napisa, neznam ni sta sam pisala, al divim se sama sebi kako sam ovakoo jaka i ovavoj situaciji.
neznam sta sam Bogu zgrijesila pa me ovako kaznio, al iipak me tjese moje dvoje lijepe i zdrave djece.
izvinite na gram. greskama, al lakse mi je kad i s vama podijelim svoje probleme

Lulu_08 -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 13:31:44)

IZVORNA PORUKA: idana_85

Kikirba citala sam taj post,druge komentare nisam, meni djeluje da tvoj lik jednostavno vise nije zaintresovan, mozda cak i nekoga da ima. I moj voli kafanu, ali se potrudi stosta da zavrsi, i da skupa izadjemo, i sotane kuci,a kad ja spomenem da se pakujem i idem ne da pricati, mislim da bi umro. Nijedan brak nije idealan,al taj tvoj nema mjere. Fino ti sebi i djecici stan,pa kad vec rintas, bar neces sluziti njega i njegove roditelje vec samo sebe i svoju djecu. Pa ces vidjeti....ali po meni,nema tu hajra.

I MM voli društvo svoje, iako sam primjetila da sam ljubomorna na to i znam biti baš svađalački nastrojena zbog toga, kada sama sa sobom razgovaram i dobro razmislim smatram da je u suštini baš pozitivno što ima nešto svoje, što da odvaja od svih svakodnevnih obaveza i nudi mu neobavezno opuštanje. Time vođena sam i ja našla svoju zanimaciju, 2-3 puta sedmično idem na zumbu, kada se prilika ukaže izađem na kaficu ili navečer sa kolegicama i kolegama i sl.

Voljela bih imati malo više zajedničkih aktivnosti sa njim, ali ne možemo zbog dječice, pa se organizujemo međusobno, ili je on sa djecom ili ja.

Galicia -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 13:38:50)

Draga Kiki, nije mi drago sto te sve snaslo, ali mi je drago vidjeti da si jaka i spremna podignute glave okrenuti ledja osobi koja te nije zasluzila.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zelim ti srecu u daljnjem zivotu sa dvoje svojih pilica.

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 13:57:49)

hvala Galicia puno.....
kod mene vazi sad ona parola, STO TE NE UNISTI OJACA TE sad sam kao[sm=lev.gif] ....
ma brine me samo kad dodje do razvoda da sud ne dodijeli jedno dijete njemu, a drugo meni,,,,iako mi je advokat rekao da od toga nema nista.djeca su mala, a i on je po profesiji vozac, tako da mu to ne ide u prilog....a sud gleda sta djeci odgovara, a ne roditeljima.

Lulu_08 -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 14:05:12)

evo kikiriba pokupila svoje stvari, i svoje pilice i jutros otisla.
zeznuo se gospodin ostao mu jedan mob.kod kuce i ja da vidim imal sta, kad neke poruke, kao on nju voli, ona njega i sl.
sumnjala sam ja da on mene vara, al nisam imala dokaz, sad imam.isla sam kod advokata po savjet, tako da se sad osjecam rastereceno i super.i zove on mene kao imam se pravo predomisliti, al ako odem gotovo je.ma reko odavno je medju nama gotovo.cak su i svekar i svekrva na moji strani, dive mi se kako sam mogla ovako dugo izdrzati s njim.da je fakultetski obrazovana trpim njega i njegovo ponasanje.i oni su ga pokusali promijeniti ali uzaludma za 6 godina braka mi nista nismo ostvarili.eto mu sak nejgova draga, nek se vodajo.on pored svoje djece isao drugoj,koja isto ima dvoje djece(ma sve sam danas saznala), i tako mi je drago sto sam otisla.
joj ja se toliko napisa, neznam ni sta sam pisala, al divim se sama sebi kako sam ovakoo jaka i ovavoj situaciji.
neznam sta sam Bogu zgrijesila pa me ovako kaznio, al iipak me tjese moje dvoje lijepe i zdrave djece.
izvinite na gram. greskama, al lakse mi je kad i s vama podijelim svoje probleme

Wow koji rasplet, pfff, svaka čast samo naprijed, glavu gore!

ziki -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 14:09:38)

hvala Galicia puno.....
kod mene vazi sad ona parola, STO TE NE UNISTI OJACA TE sad sam kao[sm=lev.gif] ....
ma brine me samo kad dodje do razvoda da sud ne dodijeli jedno dijete njemu, a drugo meni,,,,iako mi je advokat rekao da od toga nema nista.djeca su mala, a i on je po profesiji vozac, tako da mu to ne ide u prilog....a sud gleda sta djeci odgovara, a ne roditeljima.

Svaka cast n hrabrosti i pozitivnom stavu.
Ne sekiraj se oko toga, i sud mora vodit racuna o interesu djece a njihovo razdavajanje nikako nije

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 14:15:48)

nadam se, jer to ne bih mogla podnjeti...
kad se sve ovo smiri, jos mi je cilj da nadjem posao u zenici, jer tamo imam stan,i to je prazan, a ovdje(u tesnju) radim i morat cu kiriju placati,
hvala vam jos jednom na podrsci, stvarno ste sve extra....
pozzzz

hanabanana -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 14:18:33)

nadam se, jer to ne bih mogla podnjeti...
kad se sve ovo smiri, jos mi je cilj da nadjem posao u zenici, jer tamo imam stan,i to je prazan, a ovdje(u tesnju) radim i morat cu kiriju placati,
hvala vam jos jednom na podrsci, stvarno ste sve extra....
pozzzz

dok ne nadjes posao iznajmi stan u zenici, i plati kiriju za tu lovu.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 14:21:55)

sretno Kikiriba, baš si laf, tako i treba
goni budalu u onu stvar

chantal -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 15:36:15)

[sm=bravo.gif] Od srca ti želim da bude onako kako je najbolje za tebe i tvoje piliće [sm=smiley1.gif]

babybaby -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 15:49:14)

Hvalim te Boze pa ima i ovako pametnih i samosvjesnih žena. Dodijalo mi je više na sve strane (ali stvarno na sve strane) slušati kao bijene, ponižavane i varane žene ostaju sa svojim zlostavljačem zbog djece, godina provedenih zajedno, mahale, tj. zbog svoje nespremnosti da prihvate odgovornost za svoj život.

Bravo Kiki. Ne daj da te za....bava gori od tebe. Bravo!!!

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 15:49:57)

hvala vam puno........
veliki pozzz
i javim vam se opet

Mirkica -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 15:55:10)

Kikirikiba sino0c sam procitala tvoj post oo sto si napisala vuce bas da te vara al nisma htjel nista reci dodat so na ranu , et danas si saznala , znas dobro si postupila, mislim da nema potrebe da se plasisi za djecu , obrazovana si , imas posao , normalan si , imas stan imas Bogu hvala sve , a dobro ti je vesela rekla goni budalu :)))) .
SRETNOO DRAGA

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 16:42:37)

upravu si mirkica
neka sad pazi djecu svoje druge drage, kad nije imao vremena za svoju...
ma i ja sam sumnjala da vara, al nisam imala nikakvih dokaza, a da ga optuzim bez razloga samo bih ja ispala budala
nego sad idem ispocetka sa svojim pilicima.....
nisam ni sama vjerovala da sam ovako jaka...valjda sam sve suze do sada potrosila
sad odmaram do pon.pa na posao

Nedi -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 17:07:52)

kiki svaka ti cast, respekt od mene. Kad budes u zenici javi se da pijemo kafu.

Ti si lavica i po[sm=smiley1.gif]

KIKIRIBA -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 18:23:11)

evo moj hairli muz se javlja.da mu se vratim, pogrijesio je, naci ce nam stan, promijenit ce se, samo da mu se vratim, ako mu je stalo do nas do djece, i to sve pise preko poruka.
al rekla sam mu da necu preko poruka da pricam, ako hoce da se vidimo da popricamo, da mi sve u oci kazes, pa onda cemo vidjeti sta dalje.
on je mislio ja nemam nikog iza sebe, da cu citav zivot trpiti njegove hirove, al se zeznuo i to pravi.
jutros kaze ako odes gotovo je, a sad me moli da se vrati
al skorpija sam ja, ne dam se ja lako

SailorMoon -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 18:41:57)

Kiki [sm=bravo.gif] na hrabrosti. Boris se za sebe i svoju djecu. I nega si otisla, hvala Bogu pa ima i zena sa petljom.
Nema potrebe da takvu osobu trpis a njemu na sramotu da radije provodi vrjeme sa tudjom djecom nego sa svojom.
Da izlazi radije sa ku[sm=hudicek1.gif] nego sa svojom porodicom. Pusti [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] sad nek vidi kako je a ti samo naprijed!!!

babybaby -> RE: Problemi u braku (16.1.2014 21:32:08)

Hahha, Kiki...

Odnos snaga se promijenio, pa odjednom kočoperni hairlija jede iz ruke... Odjednom misli na vas i djecu... K'o veli, tu si najtanja... Pa na sebe i djecu misliš čim si otišla od njega. Tako ćeš im pokazati da se ništa u životu ne mora trpiti, nego da se može riješiti... a to im je jako važna životna lekcija.

Ne znam za ovo oprostiti, neoprostiti... preći preko prevare i ostalog ili ne... to ćeš ti vidjeti... ali čim jednom pređeš preko ovakvih gluposti, samo mu daješ dozvolu da to opet učini...

Nego, diši svježi vazudh :-)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>