RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Anoniman -> RE: Problemi u braku (3.12.2013 15:40:50)

O bolu u duši ne treba ni da pričam nit mogu, dovoljno je da pomislim da mi je uradio to neko ko mi se zaklinje na ljubav i kaže da ne može bez mene..

madam x -> RE: Problemi u braku (3.12.2013 17:29:10)

Sretno i javi nam šta je bilo .

jasmin -> RE: Problemi u braku (3.12.2013 21:35:26)

Ja se ovdje danas svašta načitah,ali bilo mi mrsko pisati s tabletice.
Anonimna,po meni si dobro postupila što si otišla i povela dijete. Ni ja ne bih ostavila dijete s likom koji mu udara mamu.
I pisala si da nisi udarena jednom,već par puta. Da si na kraj svijeta s njim,kod ponovne svađe ćeš opet dobiti udarac.
Možeš samo da se pomiriš s tim,i živiš s povremenim fizičkim zlostavljanjem,ili da posve odeš,na tebi je izbor.
I činiš mi se nekako nezrelom za sve,čim tako jednostavno slušaš skoro pa doslovno savjete s foruma i tako postupaš s tm. Još ako lik sve ovo negdje nekako iskopa [sm=smiley1.gif].
Ali eto,svako zna svoje.
Sretno tebi kako god.

aidana -> RE: Problemi u braku (3.12.2013 22:06:06)

Inace ne komentarisem na ovakvim temama ali nesto mi je bas zasmetalo. Ne mogu da vjerujem da odrasla zena pita nepoznate forumasice o tome sta da kaze svom suprugu tipa "Citirajte mi rečenicu koju biste mu prvu izgovorili i prijedlog dali?".
Lako je davati savjete iz svog toplog doma, zagrljaja dragog sta bi kako bi, razbila bih ga bla bla...medjutim ko nije bio u toj situaciji ne moze ni znati kako bi reagovao. Ne moze ti niko napisati tekst koji ces ti njemu recitirati. Kao prvo, niti bi zvucila uvjerljivo niti iskreno da citiras nekog drugog, kao drugo niko ko tebe i njega ne poznaje ne moze znati sta je ispravno reci i uraditi. Samo ti znas koji je pristup ispravan i koje rijeci. Ako vec treba da se posavjetujes onda sa svojim najblizim koji poznaju vas i vasu sitaciju. Ja ti iskreno zelim da malo ocvrsnes i imas vise vjere u sebe i naravno da se ova situacija sto prije rijesi prvenstveno zbog tvog djeteta.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 9:29:25)

Osjećam neku potrebu da kažem ishod razgovora. Jučer smo izašli i nismo se uspjeli ništa posebno dogovoriti. Ja sam mu otvoreno rekla da se ne želim vratiti u tu kuću koja nas je koštala i predložila mu ili da odemo negdje sami nas troje u podstanare dok ne mognemo kupiti stan i izgradimo život na svoj način i ispočetka ili da se spremimo na razvod. On je rekao nema šanse da ide u podstanare, kao tražio sam ti vremena da uštedimo pa da nekad kasnije uzmemo stan (do tad bi bili u toj kuci, a sumnjam da bi kad sta od te kupovine bilo). Onda reko razvod. On ne zeli ni razvod, ali kaze ako si tako odlucila ok. Kazem, nisam ja odlucila, ti si eto, ne zelisnista uraditi za nas. Kazem ti da je najbolje za nas troje da odemo i izgradimo samostalno zivot, a ti ne zelis otici, kaze sto bi placao stan kad vec isti imamo (taj kod njegovih). Kazem, ne bi placao stan, nego nas rahatluk. Ali ne i ne. Rastali smo se bez rjesenja konkretnog. I nismo se culi vise. Moram priznati, mnogo me boli,volim ja njega mnogo. Ali mislim da je najbolje da ostanem pri svom stavu, da se ne vracam u tu kucu posebno nakon udarca.

Mirkica -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 9:36:09)

Anonimna zao mi je sto se niste uspjeli dogovoriti , nadam se boljem ishodu za vas troje , sad je i on a i ti pod uticajem sacekjate koji dan mozda se da drugacije pricat , nisam za udarce NIKAKO , to se da i primjetiti iz mojih postova niti za bilo koju vrstu zlostavljanja al ti najbolej znas svog muza bolje nego mi sve , i najbolej znas situaciju, odluke donesi sprem sebe , jer to je tvoj zivot , ti ga sebi krojis ne mogu aj niti bilo ko.
Sretno kako god se odlucite.

mala_sa -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 10:17:10)

Anonimna, pratila sam jucer situaciju, samo ti zelim pozeljeti punooooo punooo srece, i da nadjete najbolje moguce rjesenje za vas troje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif]

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 10:19:01)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Anonimna zao mi je sto se niste uspjeli dogovoriti , nadam se boljem ishodu za vas troje , sad je i on a i ti pod uticajem sacekjate koji dan mozda se da drugacije pricat , nisam za udarce NIKAKO , to se da i primjetiti iz mojih postova niti za bilo koju vrstu zlostavljanja al ti najbolej znas svog muza bolje nego mi sve , i najbolej znas situaciju, odluke donesi sprem sebe , jer to je tvoj zivot , ti ga sebi krojis ne mogu aj niti bilo ko.
Sretno kako god se odlucite.

[sm=smiley20.gif]

emi7908 -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 10:44:55)

Anonimna tako mi je žao što je ishod razgovora bio takav kakav je... i što se niste uspjeli dogovriti. I znam da ti je teško, iskreno se nadam da će se sve dobro završiti, pa kakvu god odluku donijeli i da će ona biti dobra po tebe i tvoje djete.
Opet lakše je dati savjet nekom drugom a često nađemo u situaciji kad sami ne možemo odlučiti šta i kako?? Jer tu je i djete, emocije...
Sretno draga i šaljem jedan zagrljaj podrške [sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 11:24:16)

Ne znam kako ću ovo pregurati, jako mi je teško. Vratit se u tu kuću ne mogu. Nekako se u sebi potajno nadam da će, kao u nekoj sapunici, on ipak osjetiti tu ljubav i skontat da trebamo bit skupa i odlučiti da odemo odatle i pokušamo negdje drugo nas troje izgraditi kvalitetan brak. Samo tako bi možda, ali možda pokušala preći preko udarca (do sljedećeg, ako bi se desio to bi definitivno značilo kraj). Ovako.. A teško mi je tako, kud se nemam kome baš ni obratit.

mama2009 -> RE: Problemi u braku (4.12.2013 12:00:58)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ne znam kako ću ovo pregurati, jako mi je teško. Vratit se u tu kuću ne mogu. Nekako se u sebi potajno nadam da će, kao u nekoj sapunici, on ipak osjetiti tu ljubav i skontat da trebamo bit skupa i odlučiti da odemo odatle i pokušamo negdje drugo nas troje izgraditi kvalitetan brak. Samo tako bi možda, ali možda pokušala preći preko udarca (do sljedećeg, ako bi se desio to bi definitivno značilo kraj). Ovako.. A teško mi je tako, kud se nemam kome baš ni obratit.

Ako sam dobro shvatila ti imaš posao, imaš svoj "oslonac"..ja se licno ne bi vracala u tu sredinu. Otisla bi i krenula "novi zivot" ako je tvom suprugu imalo stalo do tebe kao zene i majke, a i do vaseg djeteta potrazit ce te i moliti za oprost i greske koje je uradio. A ako te ne potrazi takav covjek ti ne treba i bolje je da je daleko od tebe...
Ja da sam na tvom mjestu javila bi se u najblizi centar za socijalni rad (valjda je to ok ustanova) i ispricala sve....cisto da imas pokriven papirima svoj postupak odvodje4nja djeteta

sretno kako god odlucis

Anoniman -> RE: Problemi u braku (5.12.2013 15:14:47)

Nista i dalje dobro. Culi smo se jos, ali on ne zeli da ode od svojih. Tek nekad kad budemo imali 100% finansijsku sigurnost, da kupimo stan, a dotad bi on da budemo tu. Ja ne mogu se vratit. Veceras idem po svoje stvari i djetetove. Da li je tom covjeku uopste stalo imalo?

besana -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 10:59:48)

Udala sam se nedavno i imam problem.Jako mi smeta njegova nemarsnost prema higijeni.Morala sam ga moliti da opere ruke,kosu i tijelo pere Bog zna kada.Neki dan sam ga natjerala da se okupa.Uzas.On ne smrdi,mirise se,rekao bi da je cist,cisto se nosi ali ja znam njegovo drugo lice.Sta da radim

djoisa -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 11:31:34)

mozda je u nekoj sekti? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa opominji ga, sta ti drugo preostaje..mada tesko ces ti to promjeniti, trebao je dosad biti naucen cistoci, sretno kakogod [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

salmy -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 11:36:08)

IZVORNA PORUKA: besana

Udala sam se nedavno i imam problem.Jako mi smeta njegova nemarsnost prema higijeni.Morala sam ga moliti da opere ruke,kosu i tijelo pere Bog zna kada.Neki dan sam ga natjerala da se okupa.Uzas.On ne smrdi,mirise se,rekao bi da je cist,cisto se nosi ali ja znam njegovo drugo lice.Sta da radim

Joj teska situacija[sm=smiley13.gif] opominji budi dosadna sugerisi..maltretiraj ga..joj kako mrzim "uhljupe"

jasmin -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 11:57:11)

[sm=bravo.gif] drago mi je da si se udala,kako si željela [sm=bravo.gif].
A za ovaj problem,pa reci mu jednostavno je. Kaži da voliš da ti bude svježe istuširan,okupan [sm=smiley1.gif].

besana -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:03:29)

Hvala Jasmin.Mada me ovo muci

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.12.2013 12:05:59)

[Sadržaj poruke je obrisan]

teacher75 -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:08:48)

IZVORNA PORUKA: jasmin

A za ovaj problem,pa reci mu jednostavno je. Kaži da voliš da ti bude svježe istuširan,okupan [sm=smiley1.gif].

mislim da ovo nije ista ona besana, ova ima samo par postova[sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:13:06)

Teska prica......moje svekrva ima milion mana, ima i vrlina.....ali nikad ni unucad nece voljeti kao svoga sina. ( sinove ).
Medjutim, da me njen sin udari, garantujem da bi ga ona sa zemljom sastavila.
Ja udarac nikad ne bih oprostila.

ladyblue RR -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:21:44)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: djoisa

mozda je u nekoj sekti? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa opominji ga, sta ti drugo preostaje..mada tesko ces ti to promjeniti, trebao je dosad biti naucen cistoci, sretno kakogod [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A možeš ga na lijep način motivisati.
Tipa: kako ja volim miris tvog gela za tuširanje...divno miriše na tebi [sm=smiley36.gif]
Da se čoek ne uvrijedi.

ma treba ga hebat'! reci mu da mrziš uhljupe i da se ide kupati barem 2 puta sedmično i kraj priče! fuj!
tjeraj ga da mjenja sve na sebi svaki dan i sl.

Merylin -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:23:48)

Muškarci znaju ponekad biti lijeni i aljkavi, tako da ti je moj savjet da pokušaš da ga malo potakneš npr. ja ću postaviti stol za ručak dok se ti istuširaš i slično. Ponekad predloži i zajedničko tuširanje...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ako vidiš da ne ide, otvoreno, ali ne agresivno, mu reci da ti je higijena jako bitna, da razumiješ da je on jako često zauzet, umoran (bla, bla) ali da treba povesti računa o određenim stvarima, on, inače tako naočit muškarac[sm=smiley1.gif]

minie -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:28:51)

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: jasmin

mislim da ovo nije ista ona besana, ova ima samo par postova[sm=smiley36.gif]

I ja sam se bas pitala je li ona ista besana.

besana -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:39:59)

Koja ista?

MicoTico -> RE: Problemi u braku (11.12.2013 12:43:18)

Besana, pa lijepo mu reci: Okupaj se! Muž ti je , nije ti neko nepoznat pa da te treba biti blam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  144 145 [146] 147 148   Sljedeća stranica >   >>