Choopy -> RE: Problemi u braku (3.12.2013 15:25:04)
|
Hanady Možda parola nije prava rijec, nisam se dobro izrazila. Mada sam upoznala u zivotu i dvije tri zene za koje bi se stvarno moglo reci da im je to zivotni moto, ali to je druga prica. I ja sam pravnik i svjesna sam kako to ide na sudu, zato sam i napisala da to prijavi i pokaze taj sms izvinjenja, jos ako tu pise zsto se konkretno izvinjava eto dokaza njegovog ponašanja. Ja da sudim u tom slucaju shvatila bi i što je jadna žena na poslu, sludjena, sokirana, mozda je i stid reci sefu ili kolegama, a valja posao scuvati. Slicnog smo ti i ja misljenja, samo sto ja nema sposbnost da u ovakvim slucajevima (neko je udario svoju zenu pred djetetom) sagledam i drugu stranu price. Anonimna, u pravu je Hanady kada kaze da moras prvo sa sobom da rascistis, sta zapravo zelis, da se pomiris, da se vas dvoje odselite, da se razvedes... Dobro razmisli, misli i na sebe i na djete, kad cvrsto odlucis hrabrost se nadje. Ako se nadjes s njim na tom razgovoru pokusaj ostati svrseno mirna i stalozena i od njega zahtjevaj isto tj da razgovarate kao odrasli ljudi smirenim tonom, da jedno drugome ne upadateu rijec i ne optuzujete se u nedogled.
|
|
|
|