RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

MicoTico -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 17:52:12)

Eto ja sam nemajka, budem na poslu i po 12 sati na dan, pa opet djecu petkom pošaljem kod mojih na spavanje i u subotu ih pokupim. Mi tako godinama funkcionišemo i svima odgovara, i baki i dedi djeci, a i meni i mm-u.

Elem, da ne bježim od teme, jel naša anonimna ista ona što je svekijevci smarali, a ona htjela da je ignorišu, pa sad kad je ignorišu njoj nedostaje smaranje?

MicoTico -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 17:58:58)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

I govori mi snesi ba dijete dole i ti u danu, nek se navikava na njih, da ne place kad ostaje s njima samo. A ja ne mogu jer zbog njegovog pretjeranog mazenja s njima, meni je zlo, povratila bih. Promijenio se prema meni i sad svako malo nosi dijete njima, po nekoliko puta u toku dana. Cak i dijetu dotuzi, govori papa kroz plac, a on ne moze da ne sjedi s mamom i tatom. Ne zelim da dijete toliko vuce njima i veze ga. Ali kako, sta, pomozite, ludim. Najradije bih se razvela, toliko me nervira s njima pa nek bar bude s njima vjecno u braku. Ali kako, s njim se ne moze o tome normalno pricat, pocne s djetetom ucjenjivat, da mi dijete nece dat i sl. Sta b vi, sta mislite? Pomozite! Samo placem.

Da mm neće da vodi djecu kod mojih zato što mu se gadi, isto ko da je rekao da mu se ja gadim. Bila bi još gora od tvog muža.

Ja te ne razumijem, a stvarno se trudim. meni je tvoje ponašanje nezrelo, sebično i jaaako bezobrazno.

bebaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 21:45:22)

jaooo šta pročitah zemljo rođena.......[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

talisman -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 22:16:15)

Draga anonimna umjesto sto si se ( po meni ) pravila fina, mirna, savrsena prilika za tm prije nego sto ste se uzeli, trebala si jos tad njegovim roditeljima ( a I njemu ) jasno staviti do znanja da na spratu njihove kuce ne dolazi da zivi jos jedan clan njihove porodice, vec komsinica koja iziskuje takav odnos. I jos tad si im trebala reci da ce imati ogranicen pristup svom unuku sa pravom da ga vidjaju jednom dnevno I to samo u tvom prisustvu.

Nemoze to tako, sutjet I pretvarat se nesto sto nisi dok se ne udas, pa se onda sjetis da nemozes vise trpjet tu torturu I onda ne valja mm jer on I dalje voli I postuje roditelje, zahvaljujuci kojima je tu gdje jeste ;) Sad ako ti se ne svidja onda se slobodno I razvedi, jer ako je stanje zaista ovako kako ga opisujes( a nadam se da si dosta toga preuvelicala ) onda zalim prije svega tm, a onda I I njegove roditelje jer mogu mislit kako je njima, imajuci nekog kao sto si ti u svom zivotu.

Galicia -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 23:26:02)

Nemoze to tako, sutjet I pretvarat se nesto sto nisi dok se ne udas, pa se onda sjetis da nemozes vise trpjet tu torturu I onda ne valja mm jer on I dalje voli I postuje roditelje, zahvaljujuci kojima je tu gdje jeste ;) Sad ako ti se ne svidja onda se slobodno I razvedi, jer ako je stanje zaista ovako kako ga opisujes( a nadam se da si dosta toga preuvelicala ) onda zalim prije svega tm, a onda I I njegove roditelje jer mogu mislit kako je njima, imajuci nekog kao sto si ti u svom zivotu.

A postovanje roditelja se pokazuje tako sto dijete uzimas od majke i vodis ga svojim roditeljima 5 puta na dan iako to supruga ne zeli. [sm=zmeden.gif]

Valjda se zna kucni red.
Sto se moraju roditelji posjecivati svaki dan????

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 23:37:12)

I jos tad si im trebala reci da ce imati ogranicen pristup svom unuku sa pravom da ga vidjaju jednom dnevno I to samo u tvom prisustvu.

a treba više puta??
pa ko za to ima vremena???
zamislite kad bi pet puta vodile dijete kod jedne nane pa kod druge pet puta??? koji idiotizam

nego reče meni je žao njenog mužđa, ma žao mi je svih njih, prvo nje jer ne drži konce u svojim rukama, posrtala majka a dijete joj vodaju gdje god žele, ona samo ćuti i trpi a ond ai njenog muža jer ne nalazi zajendički jezik sa ženom pa se tako bahato ponaša

Galicia -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 23:49:45)

Bitno je u svemu tome sto se on ozenio, ona udala, imaju bebicu, i cica mica gotova prica.
A kako to sve funkcionise je naaaaajmanje bitno. [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 23:51:10)

ma goni ih
i kako jednom paru dodje preokupacija takvo što[sm=zmeden.gif]
umjesto da kontaju gdje će se i kako poseksati ono glavna tema svekrva
pih

Galicia -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 23:52:28)

i kako jednom paru dodje preokupacija takvo što

Kazem ja, svekrva je kriva za sve. [sm=sad.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 8:06:29)

Nisam mislila da mi se gade svekijevci, nego ovaj nacin funkcionisanja muza s njima. Pa taj covjek na sve njihovo potvrdo kimne glavom ili presuti. Na pocetku, kad smo se uzeli, ma nijedno jutro mi nije osvanulo da prvo nije dosla svekrva. Nedjelja je bila jedini dan, i to ne svaka, kad muz ne radi i taman se uzelim jutarnje kafice s njim i ne znam, zajednickog jutra, a prvo sto ugledam kad cuje da smo ustali, je svkerva na vratimo pa nam se pridruzi. Kad je shvatila, nakon mjeseci i mjeseci, da to ne stima nekom bas, onda prestala, ali ko je kriv, ja. Sto? Kad je skontala da je po meni red neki da se kuca (bivala sam naga kad ona ulazi pa me hladan znoj prelije, u tri koraka se stvorim u wc-u i molim da priceka) opet ne valjam ja pa ako ne moze kako ona hoce, nece nikako ni dolazit. Doce s unucetom drugim, sjedi i onda ustane da ide, a unucetu: ostani ti jos tu budi (ne pita imam li ja sta planirano). Gdje je tu postovanje? Cijelo vrijeme se namece kao glavna u svemu i sad sa ponasanjem ne dolazenja nikako indirektno dala do znanja mom muzu kako sam ja zatvorila vrata sa svojim ponasanjem. Jesam li? Na sve ovo sam njima sutila. Muzu jesam govorila, ali on nije na njih reagovao, nego u svojoj glavi skovao kako sam ja uzrok. Ma nije njihovo ok, ali opet ja kriva. Jesam se skroz rezervisala ali zato sto psihicki pucam vise. Jel ja moram, ako danas s djetetom tri put izadjem vani, svaki puta otici pa sjesti s njima malo (jer uvijek sjede vani, cesto ispod mojih vrata). Ako tako ne radim, kriva sam. Ako dijete hoce papa, kriva sam jer sam je ja tako naucila. Za sve sam kriva. A izmedju muza i mene veliki se jaz stvara, jako sam neraspolozena i napeta u njegovom prisustvu, ne mogu pomoc sebi jer me smorio s tolikim stajanjem uvijek na njihovu stranu i okrivljavanjem mene za sve. I ne znam sta cu. Kad bi mogli kako da moje dijete pretvore u svoje, i to bi uradili. Smeta im i kad dijete ucim kulturi pa kontriraju vjecito.

tobleronica1 -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 8:46:44)

Ako živite u istoj kući, to ne znači da ti  treba dolaziti svaki dan
Kucanje se podrazumijeva samo po sebi
Čudi me da si to uopšte morala i govoriti
Ipak, oni su stariji i valjda znaju šta je red.
Nisu djeca
Niko ti ne treba zamjeriti, jer tražiš privatnost.
Jesi član porodice, ali odrastao član
Nisi dijete od 10 godina

Bitno je na koji način ćeš sve to tražiti
Oni su stariji,osjetljivi su ko djeca
Ali, vjerujem u onu staru :"Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara."

Anoniman -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 8:55:21)

Ali sta raditi sada kada se, zbog ovih netrpeljivosti, stvorio jaz u braku mm i mene. A da samo znate kako smo mi sretni i koliko se volimo kad ovoga nema. Ali sada, kada mi je dao do znanja da sam po njemu krivac ja i da je uvijek spreman njih opravdat, ne znam ni sama sta osjecam. Volim ga, to nije upitno, ali napeta sam s njim i ne znam...

MicoTico -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 8:58:25)

Anonimna, jel se ti bojiš svog muža?

tobleronica1 -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 9:03:27)

Meni tu bode oči njegovo ucjenjivanje da ti neće dati dijete
Ja bih više na to "poludjela"

Čini mi se da si mlada i još zelena

Da bi tvoj muž bio sretan i miran
trebaju mu osim tebe i njegovi roditelji

Svi smo mi subjektivni kada nam je neko drag u pitanju
On voli svoje roditelje
i vjerovatno mu sve to manje strašno nego tebi
Iskreno stavi svoje roditelje u obrnutu situaciju
Možda ti tako bude lakše sagledati situaciju

Znam da ti idu na živce
Ali, moraš to prevazići
Nadji način da ti ne idu na živce
Upropastit ćeš sebi brak zbog budalaštine

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 9:08:12)

Anoninma ja te kužim
i ja bi popi?dila da mi neko upada, smeta i da je non stop tu
davno sam rekla da ne kužim tu potrebu svekrva da se tako ophode prema oženjenom sinu i snaji
bilo je više puta priče na tu temu.....

savjet.... hm..... drži kurs, znači kucanja mora biti, pa čak i najave, dijete ide tamo gdje ti i tm se dogovorite, ne može tvoja sveki da mu govori kad i gdje, prekidaj to odmah, budi direktn ai jasna al kulturna
ne pričaj mužu protiv njih, ne pričaj uopće mužu ništa o njima, nemoj da s emože uhvatiti za neku tvoju ishitrenu izjavu pa da ti ispadaš zloća

vremenom će se sve slegnuti i biće sve ok

ada_ -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 9:35:26)

Ali sta raditi sada kada se, zbog ovih netrpeljivosti, stvorio jaz u braku mm i mene. A da samo znate kako smo mi sretni i koliko se volimo kad ovoga nema. Ali sada, kada mi je dao do znanja da sam po njemu krivac ja i da je uvijek spreman njih opravdat, ne znam ni sama sta osjecam. Volim ga, to nije upitno, ali napeta sam s njim i ne znam...

i po njemu i po ovim tetama [sm=smiley13.gif]
mislim da tu ima dosta toga sto se bas i neda napisati i docarati rijecima i samo ti znas kako te nesto povrijedilo ili ti zasmetalo,ja eto ne opravdavam to sto oni rade pa sta ako su njegovi roditelji,ni njegovim ni svojim ne bih dozvolila upadanje bez kucanja i mjesanje u nas zivot,kad se ozenio dobio je svoju porodicu i sad se za sve pitate samo vas dvoje bez ikakvog uplicanja nekog treceg ma ko to bio jer od takvog braka nema nista,nek voli on svoje roditelje i postuje sve je to ok ali sad ima zenu i treba biti uz nju i objasniti roditeljima neke stvari a ne kontrirati tebi,meni to nije brak vec ludnica...mi smo zivjeli u kuci pored njegovih i nismo imali mira,svekrva se u sve mjesala sve je ona znala mi smo bili za nju budale,htjela je raspolagati sa muzevim parama,ogranicavati potrosnju struje,vode,prolazilo joj je to neko vrijeme dok ja nisam pukla al totalno a muz me podrzao u svemu jer sam ja sad njegova porodica i na prvom mjestu(njegovo misljenje)i odselili smo od njih,sad smo podstanari i vjeruj mi ovaj mir ne bih mjenjala nizasta...a eto niko nam nije vjerovao da je takva vec smo mi balavci i glupiramo se bezveze [sm=smiley13.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 9:42:11)

kažu što ti roditelj može biti neprijatelj niko ne može
eto jedna od primjera gore naveden [sm=smiley13.gif]

sabinos -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 10:31:37)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Anoninma ja te kužim
i ja bi popi?dila da mi neko upada, smeta i da je non stop tu
davno sam rekla da ne kužim tu potrebu svekrva da se tako ophode prema oženjenom sinu i snaji
bilo je više puta priče na tu temu.....

savjet.... hm..... drži kurs, znači kucanja mora biti, pa čak i najave, dijete ide tamo gdje ti i tm se dogovorite, ne može tvoja sveki da mu govori kad i gdje, prekidaj to odmah, budi direktn ai jasna al kulturna
ne pričaj mužu protiv njih, ne pričaj uopće mužu ništa o njima, nemoj da s emože uhvatiti za neku tvoju ishitrenu izjavu pa da ti ispadaš zloća

vremenom će se sve slegnuti i biće sve ok

evo vesela je najbolje objasnila,pogotovo ovo boldirano.ne mozes mu stalno nabijati na nos nesto o njegovima.nista tu rijeci ne pomazu vec samo konkretna djela

talisman -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 13:55:46)

Nisam mislila da mi se gade svekijevci, nego ovaj nacin funkcionisanja muza s njima. Pa taj covjek na sve njihovo potvrdo kimne glavom ili presuti. Na pocetku, kad smo se uzeli, ma nijedno jutro mi nije osvanulo da prvo nije dosla svekrva. Nedjelja je bila jedini dan, i to ne svaka, kad muz ne radi i taman se uzelim jutarnje kafice s njim i ne znam, zajednickog jutra, a prvo sto ugledam kad cuje da smo ustali, je svkerva na vratimo pa nam se pridruzi. Kad je shvatila, nakon mjeseci i mjeseci, da to ne stima nekom bas, onda prestala, ali ko je kriv, ja. Sto? Kad je skontala da je po meni red neki da se kuca (bivala sam naga kad ona ulazi pa me hladan znoj prelije, u tri koraka se stvorim u wc-u i molim da priceka) opet ne valjam ja pa ako ne moze kako ona hoce, nece nikako ni dolazit. Doce s unucetom drugim, sjedi i onda ustane da ide, a unucetu: ostani ti jos tu budi (ne pita imam li ja sta planirano). Gdje je tu postovanje? Cijelo vrijeme se namece kao glavna u svemu i sad sa ponasanjem ne dolazenja nikako indirektno dala do znanja mom muzu kako sam ja zatvorila vrata sa svojim ponasanjem. Jesam li? Na sve ovo sam njima sutila. Muzu jesam govorila, ali on nije na njih reagovao, nego u svojoj glavi skovao kako sam ja uzrok. Ma nije njihovo ok, ali opet ja kriva. Jesam se skroz rezervisala ali zato sto psihicki pucam vise. Jel ja moram, ako danas s djetetom tri put izadjem vani, svaki puta otici pa sjesti s njima malo (jer uvijek sjede vani, cesto ispod mojih vrata). Ako tako ne radim, kriva sam. Ako dijete hoce papa, kriva sam jer sam je ja tako naucila. Za sve sam kriva. A izmedju muza i mene veliki se jaz stvara, jako sam neraspolozena i napeta u njegovom prisustvu, ne mogu pomoc sebi jer me smorio s tolikim stajanjem uvijek na njihovu stranu i okrivljavanjem mene za sve. I ne znam sta cu. Kad bi mogli kako da moje dijete pretvore u svoje, i to bi uradili. Smeta im i kad dijete ucim kulturi pa kontriraju vjecito.

Cim prije svaris cinjenicu da si snaha, a snahe su uvjek krive ( bez obzira na sve ) bice ti daleko lakse da funkcionises I da postavis stvari na svom mjestu [sm=smiley1.gif] Ja I dalje mislim da ti nemas problema sa njima, vec sa tm, jer se oni mijesaju onoliko koliko im on dopusta. Nemozes doci u neciju kucu I ocekivati da ces preko noci promijeniti nekoga ko je citav zivot naucio zivjeti onako kako zivi. Mozda su oni bas nikakvi ljudi, a mozda ti je I pristup pogresan. Ako ti smeta sto ne kucaju, onda zakljucaj vrata. Ako ne zelis da sjedas sa njima svaki put kad dodjes odnekud, onda nemoj. Izgovora bar imas mali million. Ako ti smeta sto uzimaju djete svaki cas, onda sidji I ti za njima nakon 5 min. smisli izgovor I kreni kuci, nema tog djeteta koje nece krenuti za svojom majkom [sm=smiley1.gif] Jer zaista nevidim kako ces ih ograniciti da vidjaju svoje unuce ako ste u istoj avliji, nekad je mogu vidjeti 10 puta, a nekad nijednom. Zajednica je teska ( dok se kockice ne posloze ) bez obzira kakvi su clanovi porodice, a ti ocito nisi bila spremna za nju, zato mislim da je greska nacinjena od samog starta kada si pristala na istu. Steta sto mnoge jos dok su u vezi misle, hajd udacu se, rodicu I suprug ce ( po nekakvoj definiciji ) morati bit na mojoj strani, pa kad to ne bude bas tako pocnu pucat po savovima :)

Anoniman -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 14:05:22)

Radila sam to talisman, zakljucajem, a onda samo uzme za steku, opet nece pokucat. I postalo joj krivo pa sad i ne dolazi nikako. To kazem, ako nije po njihovom 100%, nece biti nikako. da ne kazem, kad sam se porodila, muz ostavi otkljucana vrata navece (jer zna da ce mu mati doci ujutro)m, a ona u 6 ujutro ulazi u kucu i pravac otvara spavacu, a ja smuzem u krevetu spavam, probudim se, cujem je, ali stid me oci otvorit, muzeva ruka je preko mene, a ona stoji i gleda i onda ode. OOOOJJJJ. Muz je tu kriv i zato sam lose skroz. Prisiljena na sve da prihvatim.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 14:08:08)

ja bi raširila noge i u snu joj kao pokazala malu

mayra -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 14:18:49)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja bi raširila noge i u snu joj kao pokazala malu

hashahahahahha oplakah, jos zamisli malu tek porodjenu, u ovoj svoj situaciji oplakah na ovu tvoju izjavu.

Galicia -> RE: Problemi u braku (27.6.2013 14:43:19)

Svako jutro bih pustila glasno uzdisanje na kompu, zakljucala spavacu i cekala nju da dodje. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 13:45:14)

Razvod mi predstoji, kako stvari stoje[sm=smiley13.gif]

animagical -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 13:46:59)

Razvod mi predstoji, kako stvari stoje[sm=smiley13.gif]

A ko si ti?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>