RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

lady_bubamara -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 16:19:56)

Takođe sam dijete razvedenih roditelja i kažem neka su i trebalo je tako. Ali opet ti najbolje draga znaš kako i šta.... mi sve ovdje možemo reći ja bih ovako ili onako , možemo ti pružiti ovu virtuelnu podršku , al opet ti najbolje znaš kako i šta...

mama_na_kvadrat -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 18:08:47)

Anonimna,kao djete od 10 godina sam došla u situaciju da bukvalno molim mamu da se razvede, jer je taj brak bio pakao i za nju i nas djecu. HB uradila je to i svima nam je bilo puno bolje kasnije. Čak i poslije tog pakla nakon nekog vremena uspjeli su imati korektnu komunikaciju.
Onda 20 godina poslije ja sam bila u situaciji da mi je brak otišao do djavola. Teško je to priznati sam sebi, misliš o svemu. O djeci, sebi, roditeljima, pa čak i o tome šta se misliti prijatelji. Tražila greške u sebi, samo da bi mogla naći razlog da spasim sto se spasiti nije dalo. Bilo me strah svega, od materijalnih pitanja do toga da ću uauvjek ostati sama. Medjutim u jednom momentu sam sjela i rekla nek bude kako treba biti. Predala za razvod, težak period jer nema laganih razvoda koliko god smo oboje bili razumni. HB evo me 5 godina kasnije, već godinu dana u drugom braku, čekamo bebu svaki dan se treba roditi. Sin mi se divno slaže sa muzej, sa bivšim imam extra komunikaciju. Sve je ispalo 1000puta bolje nego sam očekivala.
Samo sto ti mogu reci je da moraš sa sobom rascistiti na samo sto želiš dalje. I ne dozvoli da iz jednog braka odmah uskocis u drugi. Trebaš vremena za sebe i svoju djecu, da se psihički odmoris od svega i nadjes svoj mir, pa tek onda da misliš o tom stvarima.

Crnkica -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 19:00:48)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Radi se o djeci i o tome kako bi oni to podnijeli.

Bojim se da ću se pokajati.

Da sam sama, ne bih ni sekunde razmišljala.

Najgori teret je dvoumljenje,znači nije ti nužda da se razvedeš....kad si u prevelikoj prpi gledaš da izvučeš zdrav razum i tijelo,ne razmišljaš šta će okolina misliti,a djeci je vjeruj najbolje sa zdravom i razumnom majkom,nego u problematičnoj porodici gdje svaki dan slušaju svađu i ponižavanje...

Isha -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 19:44:28)

Anonimna, 12 god.sam imala, a problema se sjecam otkako se sjecam sebe-eto koliko dugo je trajalo to da se mora u braku biti zbog djece. Mogu ti reci da je bolje bilo nakon tog njihovog razlaza, ispocetka jako tesko, ali sve dodje na svoje nakon nekog vremena. Niko te ovdje ne nagovara na isti, sama znas sta je problem kod vas i mozete li ga rijesiti-dobro rascisti prvo sa sobom, a onda porazgovaraj sa muzem mozete li zivjeti dalje zajedno. Ako ne mozete, idite daljesvojim putem. Sretno.

Isha -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 19:47:12)

Zapravo, ova tvoja recenica : "Da sam sama ne bih sekunde razmisljala.", sve govori. [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 20:40:45)

Hvala vam puno na podršci...divne ste[sm=smiley31.gif]

babybaby -> RE: Problemi u braku (13.9.2013 21:24:01)

Ako si ti sigurna, ne dvoumi se radi djece. Uostalom, kad brak nije dobar, razvodom ces pokazati djeci da se stvari u zivotu RJESAVAJU, a NE TRPE. Sorry zbog velikih slova, ali htjela sam da naglasim. Sigurno ne bi voljela jednog dana gledati svoju djecu kako se muče u bilo kojoj situaciji i ne mogu da je riješe.

Puno sreće i hrabrosti!!!

Lulu_08 -> RE: Problemi u braku (16.9.2013 8:04:47)

IZVORNA PORUKA: mama_na_kvadrat

Anonimna,kao djete od 10 godina sam došla u situaciju da bukvalno molim mamu da se razvede, jer je taj brak bio pakao i za nju i nas djecu. HB uradila je to i svima nam je bilo puno bolje kasnije. Čak i poslije tog pakla nakon nekog vremena uspjeli su imati korektnu komunikaciju.
Onda 20 godina poslije ja sam bila u situaciji da mi je brak otišao do djavola. Teško je to priznati sam sebi, misliš o svemu. O djeci, sebi, roditeljima, pa čak i o tome šta se misliti prijatelji. Tražila greške u sebi, samo da bi mogla naći razlog da spasim sto se spasiti nije dalo. Bilo me strah svega, od materijalnih pitanja do toga da ću uauvjek ostati sama. Medjutim u jednom momentu sam sjela i rekla nek bude kako treba biti. Predala za razvod, težak period jer nema laganih razvoda koliko god smo oboje bili razumni. HB evo me 5 godina kasnije, već godinu dana u drugom braku, čekamo bebu svaki dan se treba roditi. Sin mi se divno slaže sa muzej, sa bivšim imam extra komunikaciju. Sve je ispalo 1000puta bolje nego sam očekivala.
Samo sto ti mogu reci je da moraš sa sobom rascistiti na samo sto želiš dalje. I ne dozvoli da iz jednog braka odmah uskocis u drugi. Trebaš vremena za sebe i svoju djecu, da se psihički odmoris od svega i nadjes svoj mir, pa tek onda da misliš o tom stvarima.

Inspirativno za one koje prolaze nešto slično, hvala u ime istih na dijeljenju pozitivnog iskustva o životu nakon razvoda.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (27.11.2013 10:23:26)

Moj muž se samozadovoljava, a ja sam mu tu uvijek kao žena. Nikad ga nisam odbila. Nastojim da mu pružim maksimum. Sex nam je rijedak, a sad vidim i zašto. Nekako mi se poslije ovog saznanja toliko ogadio. Šta taj pokušava? Dokazat da može bez sexa? Šta biste vi uradile?

suncano -> RE: Problemi u braku (27.11.2013 10:37:28)

Sta pokusava to ti niko ne moze pouzdano reci :D Ja recimo bez sexa mogu bas dugo, narocito ako radim po 12 sati dnevno nije mi ni do cega. Sto se mene tice moj muz slobodno moze da se samozadovoljava.
Ti makar zivis u zasebnom spratu. JA kad sam se trebala udati obecano mi je da cu zivjeti u svom stanu, a evo petu godinu zivim sa svekrom i svekrvom, a u mom stanu zive podstanari. I niko mog muza ne moze ubijediti da nam to steti braku i udaljava nas jedno od drugog svejedno da li se ja dobro slagala sa njegovima ili ne. I plus i dijete imamo. Tanki zidovi i cest stres u meni jednostavno ne bude zelju za sexom pa ga izbjegavam. AKo moram brinuti hoce li neko nesto cuti i ne mogu u miru u wc otici nece nista ni biti.

Anoniman -> RE: Problemi u braku (27.11.2013 11:23:35)

Nije ni meni bolje. Moja svekrva mi redovno napominje kako čuje sve, oni su sprat niže. Čula sam sinoć dijete kašlje, vidjela upaljeno svjetlo, jel nešto kod vas hlupilo i sl. Znači isto ko kod tebe pa sam pomislila da muž neće često sex da ne čuju oni. Ali da se samozadovoljava...

Anoniman -> RE: Problemi u braku (27.11.2013 15:32:19)

Pored vlastite zene se samozadovoljava??? Jos uvijek ne mogu da dodjem sebi.. da mu bar nije pruzeno sve, pa hajd..

Galicia -> RE: Problemi u braku (27.11.2013 16:11:42)

Pored vlastite zene se samozadovoljava??? Jos uvijek ne mogu da dodjem sebi.. da mu bar nije pruzeno sve, pa hajd..

Hosh reci da se ti ne pipkas?

Amne -> RE: Problemi u braku (27.11.2013 16:44:05)

Vidis problem tamo gdje ga nema. Cejf mu da sam sebe zadovolji. Mozda bi za promjenu umjesto da budes na raspolaganju, trebala da iniciras sex.

anandi -> RE: Problemi u braku (28.11.2013 8:38:13)

zao mi je draga sto te to muci, al kad vec zivis sa svekrvom moguce je da se i njemu necka.Naucno je dokazano da se sva populacija samozadovoljava,to je sve normalno. Ti pokusaj ga odbiti kad ti pride,postani hladna i uvijek se oni zapale poslije.
Jest to problem,al nije sad neki strasam,moze se rijesiti razgovorom uz kaficu.
bolje ti je da se postuje u wc-u i da znas nego da te pode varat sa strane. Ako on tebe pazi, i ne hoda mislim da se beze opterecujes.

Lulu_08 -> RE: Problemi u braku (28.11.2013 14:06:42)

A sto ti ne zadovoljiš samu sebe? Pokaži prvo sama sebi da možeš biti zadovoljena bez njega, a možda i on primjeti, pa poželi da učestvuje u tvom zadovoljstvu [sm=smiley1.gif].

Mirkica -> RE: Problemi u braku (28.11.2013 16:30:16)

svi mi kazemo da partneru pruzamo sve al nekada se varamo , kako oni kod nas tako i mi kod njih . Ljudi se samozadovoljavaju iz raznih razloga , ne trebas odmah u paniku dobro je dok to sam radi ;))) probaj naci problem laganin a ne na silu da ne ubijes covjeku volju :))) .

Ì da dodam , ko se voli sexat on ce se sexat pa bilo to u grmu kraj puta ako je stani pani , a ko ne voli ma on ce naci sto razloga , kako nema volje , te svekrva/svekar, te djeca , te posao , te financije te te uvjek nesto ima a onaj ko to voli za njeg nista ne postoji (sem nedao BOg bolesti) za mene je sex bas jedna velika razbibriga i zadovoljstvo niko mi to ne moze uzet (nedao Bog neke nesrece to je nesto drugo) .

mamaajna -> RE: Problemi u braku (29.11.2013 14:05:55)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

svi mi kazemo da partneru pruzamo sve al nekada se varamo , kako oni kod nas tako i mi kod njih . Ljudi se samozadovoljavaju iz raznih razloga , ne trebas odmah u paniku dobro je dok to sam radi ;))) probaj naci problem laganin a ne na silu da ne ubijes covjeku volju :))) .

Ì da dodam , ko se voli sexat on ce se sexat pa bilo to u grmu kraj puta ako je stani pani , a ko ne voli ma on ce naci sto razloga , kako nema volje , te svekrva/svekar, te djeca , te posao , te financije te te uvjek nesto ima a onaj ko to voli za njeg nista ne postoji (sem nedao BOg bolesti) za mene je sex bas jedna velika razbibriga i zadovoljstvo niko mi to ne moze uzet (nedao Bog neke nesrece to je nesto drugo) .

potpisujem,to ti dodze ko gledanje filma prije spavanja

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (30.11.2013 16:20:01)

Moj muž se samozadovoljava, a ja sam mu tu uvijek kao žena. Nikad ga nisam odbila. Nastojim da mu pružim maksimum. Sex nam je rijedak, a sad vidim i zašto. Nekako mi se poslije ovog saznanja toliko ogadio. Šta taj pokušava? Dokazat da može bez sexa? Šta biste vi uradile?

ja ne vidim ništa loše tu
pa šta ako se samozadovoljava?
ti to ne radiš?

ja bi mu se pridružila

kakve to veze ime, ne dešava se samozadovoljvanaje isključivo zbog nedostatka sexa

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (1.12.2013 18:38:59)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja ne vidim ništa loše tu
pa šta ako se samozadovoljava?
ti to ne radiš?

ja bi mu se pridružila

kakve to veze ime, ne dešava se samozadovoljvanaje isključivo zbog nedostatka sexa

a što se dešava samozadovoljavanje u braku u kojem muškarac ne prilazi supruzi nego to sam radi a ona željna sex-a?
i u kakvoj je vezi dali ona to čini i uopšte kada da to čini ako živi u braku u kojem sex-a nema i muškarcu je očito to dovoljno, njoj očito nije...inače ne bi pisala ovdje...

Ili je zaista toliko normalno da se svaki partner ponaosob samozadovoljva jer je to biva cool, nije konzervirano i da tako jedno kraj drugog svako sebe ''pipka'' i sex im i ne treba...šta li????

Meni bi savršeno bilo jasno da je ova žena napisala da on to radi a ona to ne voli al njihovom sexualnom životu to ne smeta...
međutim žena piše totalno suprotno tome...i mene zaista kao neiskusnu ženu koja je u svom životu immla jednog te istog partnera do sada zanima dali je ovo zaista normlana situacija u braku, ma i mimo braka između dva partnera kada je u pitanju sex-ualni život????[sm=zmeden.gif]

Ove me zaista zanima ako sutra dođem u ovakvu situaciju da znam da ne ostavljam supruga...jer sa moje tačke gledišta taj mene nebi više vidio očima...da ja ležim i čekam da se on sam ispipka pa da ja sebe pipkam i to nam sex-ualni život u braku...izvinite ja to ne bih mogla...ja bih njega pitala, poslala psihologu fino ako neće ...kud koji mili moji...on neće ima bogami ko hoće, ha ja?

teacher75 -> RE: Problemi u braku (1.12.2013 18:46:16)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]sto me nasmija hanady

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (1.12.2013 18:50:43)

IZVORNA PORUKA: teacher75

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]sto me nasmija hanady

ma što se smiješ...ja ozbiljno pitam...ta vesela je naš sexolog zaboga...ja koristim forum i u savjetodavne svrhe...

mislim da znam ako nam se desi da je to normalno...''''svako za se travu pase''''...[sm=zmeden.gif]
ja se već spremila da nedo Bog ako se desi da mi ne prilazi nego se sam pipka po vazdan i vas noć znam šta da radim, ja biva pametna ...
kad vidi belaja ovo fakat normalno[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: Problemi u braku (1.12.2013 18:54:16)

meni nije normalno,slažem se s tobom apslolutno......naravno ako se odnosi na ovakvu situaciju...da je jedno željno a druho se pipka......joj riječi.....[sm=smiley36.gif]
pa mislim ja da ležim a on tamo drnda u 16 ma nema šansi......drndo bi ga negdje drugo jok više kod mene...[sm=hudicek1.gif]

Hanady RR -> RE: Problemi u braku (1.12.2013 18:59:04)

ja prihvatam činjenisu da neko ima potrebu za samozadovoljavanjem...
sad dal ja to radim ili ne i kda drugi je par rukava...
ova se žena javila na temu problemi u braku i naš sexolog njoj kaže to noramlno de i ti lezi pa isto radi...
pa mislim kad će se sex-at zajedno...il ne moraju uopšte...
ne kontam nikako...

ja ne bih mogla tako živjeti u braku...
ja sam jedna od onih kojima sex nije najvažniji...moj brak održava i čini mogo toga...
al priznajem da sex-a nema nikako i još da ga uhvatim da se samozadovoljava a meni ne prilazi tu bi meni lampice lijepo pocrvenile kao alam...

ja nikako ne mogu da svarim da je ovo normalno...

mislim da je ovo za jednog ozbiljnog razgovora između partnera, za pomoć i bračnoga savjetnika ili njemu psihologa čak...
izvinite stavrno svi vi koji volite ''pipkanje'' al ja ovoj ženi ne mogu savjetovati ''pipkaj se i ti to je fino'' pa tako nastavite život u braku i neka vam to bude sex-ualni odnos ubuduće[sm=zmeden.gif]

Lalali -> RE: Problemi u braku (2.12.2013 14:26:38)

Nakon ovih komentara bas sam se zapitala jesam li ja neka opasna konzerva ili su pojednine zenice previse liberalne. Pokusavam se zamisliti u situaciji da zateknem muza da ga pepa[sm=zmeden.gif] ne bi bilo potrebe vise da mi prilazi.
Bas kao sto Hanadi rece njemu treba psiholog podhitno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>