Lulu_08 -> RE: Problemi u braku (16.9.2013 8:04:47)
|
IZVORNA PORUKA: mama_na_kvadrat Anonimna,kao djete od 10 godina sam došla u situaciju da bukvalno molim mamu da se razvede, jer je taj brak bio pakao i za nju i nas djecu. HB uradila je to i svima nam je bilo puno bolje kasnije. Čak i poslije tog pakla nakon nekog vremena uspjeli su imati korektnu komunikaciju. Onda 20 godina poslije ja sam bila u situaciji da mi je brak otišao do djavola. Teško je to priznati sam sebi, misliš o svemu. O djeci, sebi, roditeljima, pa čak i o tome šta se misliti prijatelji. Tražila greške u sebi, samo da bi mogla naći razlog da spasim sto se spasiti nije dalo. Bilo me strah svega, od materijalnih pitanja do toga da ću uauvjek ostati sama. Medjutim u jednom momentu sam sjela i rekla nek bude kako treba biti. Predala za razvod, težak period jer nema laganih razvoda koliko god smo oboje bili razumni. HB evo me 5 godina kasnije, već godinu dana u drugom braku, čekamo bebu svaki dan se treba roditi. Sin mi se divno slaže sa muzej, sa bivšim imam extra komunikaciju. Sve je ispalo 1000puta bolje nego sam očekivala. Samo sto ti mogu reci je da moraš sa sobom rascistiti na samo sto želiš dalje. I ne dozvoli da iz jednog braka odmah uskocis u drugi. Trebaš vremena za sebe i svoju djecu, da se psihički odmoris od svega i nadjes svoj mir, pa tek onda da misliš o tom stvarima. Inspirativno za one koje prolaze nešto slično, hvala u ime istih na dijeljenju pozitivnog iskustva o životu nakon razvoda.
|
|
|
|