Daliyah92 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:28:31)
|
IZVORNA PORUKA: zumbulcica IZVORNA PORUKA: Anoniman Ali on danas po nekoliko puta dnevno, ma kad god izadje vani, sjeda s njima (jer su stalno vani) i vodi dijete. Ako je odveo dijete u setnju i vraca se, ne ide u kucu nego opet sjeda s njima, a da dijete tu oko njih hoda. Dijete kaze "hamo kuci", a on fol zabavi ga s necim samo da zaboravi i da bude s njima vani (a tu se ubace i oni: sta ces kuci, ovdje budi). Cujem to sve, sve se cuje, kod mene prozori vjecito otvoreni. Ja znam da su mu oni to govorili (jer dijete cesto place kad ostane s njima samo, ama dotuzi djetetu, sta ce sa starcima od 60 godina). Je li to vama forsiranje djeteta? Biste li reagovale i kako, sta bi rekle? Ja, kad su moji u pitanju, stvarno vodim racuna o umjerenosti, nekad dijete odvedem u dva dana, nekad u cetiri, nekad ne stignem, (naravno, mm se nikad ne bi sjetio mojim tako odvesti dijete), ali nikad svoje dijete ne bi pritiskala ni toliko navikavala da samo udovoljim tati i mami. Zato sam negativna prema muzu, a ne znam kako reci da ne dodje do jos jedne svadje. Bas si mi izvukla zivac[sm=smiley36.gif]. Ne znam sta su ti svekar i svekrva tako strasno uradili[sm=zmeden.gif].Nemoj da se ljutis ali ti si jedna jako sebicna osoba.Da Bog da ti zatrebao neko da ti cuva dijete, pitala bih te onda valjaju li ti a trebace ti, tako to obicno biva. Hmmm I ja bih rekla da anonimna malo pretjeruje, ali mi se ni malo ne svidja to prisiljavanje djeteta da bude negdje gdje ne zeli. I to svaki dan po Bog zna koliko puta [sm=zmeden.gif] Ne znam... Meni se sve cini da oni namjerno rade jer vide da njoj smeta. A sad zasto joj smeta.. e pa ja ne vjerujem da su joj svekijevci bili zatni a ona ih ne voli samo zato sto su to sto jesu - svekijevci. Nazalost, nekad ljudi "pomazu" samo da bi imali sta prigovarati, ili ako vide da ti ta pomoc nimalo ne treba onda se pokazuju, i na kraju je kriv onaj ko nije ni trazio pomoc, jer nije zahvalan sto su oni pomogli, a ustvari cesto sa tom ne trazenom pomoci, nazalost, samo odmazu. I od ovakvih osoba kad zatrazis pomoc, kad ti stvarno treba, nisu ni na vidiku.
|
|
|
|