RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Anoniman -> RE: Problemi u braku (25.6.2013 18:09:00)

HELP PLEASE!!!

Galicia -> RE: Problemi u braku (25.6.2013 18:17:20)

Rado bih ti pomogla, ali ne znam kako.
Jedino da popricam sa tvojim muzem.
Imal nacina?

teacher75 -> RE: Problemi u braku (25.6.2013 18:29:42)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Rado bih ti pomogla, ali ne znam kako.
Jedino da popricam sa tvojim muzem.
Imal nacina?

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Bebica11 -> RE: Problemi u braku (25.6.2013 19:12:31)

Anonimna ne znam. Pokusaj prvo s nekom neutralnom osobom razgovarati. Objasniti situaciju. Imam osjecaj da malo pretjerujes s tim da ne das djetetu da se veze za nanu I dedu. Neke situacije te razumijem tipa kucanja itd. Ruku na srce nisam ni ja prisna s roditeljima mm pretjerano I neke stvari mi smetaju ali neki dan mi se bas steglo vidim moja curica ih pozelila a ne mozemo im otici.dijete se mora vezati jer su htjela ti ili ne povezani:) nisam ni ja za forsiranje al mislim da ste ti I tm oboje sad usijani...PRVO OHLADITE MALO

jasmin -> RE: Problemi u braku (25.6.2013 19:26:04)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja ludim. Moj muz je zaljubljen u svoje roditelje. Pocinjem ga prezirati iako ga volim. Lijepo mu ko prijatelju ispricala stvari koje me pogadjaju od njegovih (sitne provokacije zbog kojih sam se totalno povukla od njih i udaljila od njih), on me kao razumio taj dan i lijepo pricali, da bi vec sutradan postao drugaciji, vidim drugacije raspolozenje, a kad sam ispipala sta je on mi kaze kako sam ja krivac, kako sam se ja udaljila, oni nista ne rade namjerno (opravdava sve njihovo), ja im zatvorila vrata (a ako nije po njihovom, oni nece nikako. sad ne ulaze nama u sprat jer sam pokazala da je ok da kucaju kad ulaze pa ko ako je tako, nece nikako ni dolazit), ja napuhana i sl. Sve do mene, a njihovo kao nije ok ni to, ali ja kriva. I govori mi snesi ba dijete dole i ti u danu, nek se navikava na njih, da ne place kad ostaje s njima samo. A ja ne mogu jer zbog njegovog pretjeranog mazenja s njima, meni je zlo, povratila bih. Promijenio se prema meni i sad svako malo nosi dijete njima, po nekoliko puta u toku dana. Cak i dijetu dotuzi, govori papa kroz plac, a on ne moze da ne sjedi s mamom i tatom. Ne zelim da dijete toliko vuce njima i veze ga. Ali kako, sta, pomozite, ludim. Najradije bih se razvela, toliko me nervira s njima pa nek bar bude s njima vjecno u braku. Ali kako, s njim se ne moze o tome normalno pricat, pocne s djetetom ucjenjivat, da mi dijete nece dat i sl. Sta b vi, sta mislite? Pomozite! Samo placem.

[sm=zmeden.gif]
Je li se ovako osjećaš i kada je dijete s tvojim roditeljima?
Jesi li pravedna?
Šta misliš,da li ćeš željeti pomaziti svoje dijete kad odraste i oženi se?
Da li će ti biti drago da pomaziš dijete tvog djeteta?
Da li bi se lijepo osjećala kada bi znala da se tvojoj snahi povraća kad tvoj sin dovede svoje dijete tebi?
Voliš li ti svog muža uopće?

Anoniman -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 7:37:38)

Ali on danas po nekoliko puta dnevno, ma kad god izadje vani, sjeda s njima (jer su stalno vani) i vodi dijete. Ako je odveo dijete u setnju i vraca se, ne ide u kucu nego opet sjeda s njima, a da dijete tu oko njih hoda. Dijete kaze "hamo kuci", a on fol zabavi ga s necim samo da zaboravi i da bude s njima vani (a tu se ubace i oni: sta ces kuci, ovdje budi). Cujem to sve, sve se cuje, kod mene prozori vjecito otvoreni. Ja znam da su mu oni to govorili (jer dijete cesto place kad ostane s njima samo, ama dotuzi djetetu, sta ce sa starcima od 60 godina). Je li to vama forsiranje djeteta? Biste li reagovale i kako, sta bi rekle? Ja, kad su moji u pitanju, stvarno vodim racuna o umjerenosti, nekad dijete odvedem u dva dana, nekad u cetiri, nekad ne stignem, (naravno, mm se nikad ne bi sjetio mojim tako odvesti dijete), ali nikad svoje dijete ne bi pritiskala ni toliko navikavala da samo udovoljim tati i mami. Zato sam negativna prema muzu, a ne znam kako reci da ne dodje do jos jedne svadje.

niki83 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 7:44:24)

Ocigledno da ne on ne slusa sto govoris..
Budi i ti tvrdoglava i jednostavno mu uzmi dijete iz narucja kada krene, ako te to toliko boli. Nekad se morate i posvadjati, pa sta?! Neka svi cuju da su oni jedini problem u tvom braku! Ako im je cilj da odes onda neka likuju i ti si se rijesila mucenja! A aki nihe onda ce popustiti i oni i tm!

zumbulcica -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:13:14)

Ali on danas po nekoliko puta dnevno, ma kad god izadje vani, sjeda s njima (jer su stalno vani) i vodi dijete. Ako je odveo dijete u setnju i vraca se, ne ide u kucu nego opet sjeda s njima, a da dijete tu oko njih hoda. Dijete kaze "hamo kuci", a on fol zabavi ga s necim samo da zaboravi i da bude s njima vani (a tu se ubace i oni: sta ces kuci, ovdje budi). Cujem to sve, sve se cuje, kod mene prozori vjecito otvoreni. Ja znam da su mu oni to govorili (jer dijete cesto place kad ostane s njima samo, ama dotuzi djetetu, sta ce sa starcima od 60 godina). Je li to vama forsiranje djeteta? Biste li reagovale i kako, sta bi rekle? Ja, kad su moji u pitanju, stvarno vodim racuna o umjerenosti, nekad dijete odvedem u dva dana, nekad u cetiri, nekad ne stignem, (naravno, mm se nikad ne bi sjetio mojim tako odvesti dijete), ali nikad svoje dijete ne bi pritiskala ni toliko navikavala da samo udovoljim tati i mami. Zato sam negativna prema muzu, a ne znam kako reci da ne dodje do jos jedne svadje.

Bas si mi izvukla zivac[sm=smiley36.gif]. Ne znam sta su ti svekar i svekrva tako strasno uradili[sm=zmeden.gif].Nemoj da se ljutis ali ti si jedna jako sebicna osoba.Da Bog da ti zatrebao neko da ti cuva dijete, pitala bih te onda valjaju li ti a trebace
ti, tako to obicno biva.

teacher75 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:25:03)

meni je ovaj problem presmijesan. ja jedva cekam da mi neko uzme malo djecu da odmorim[sm=smiley36.gif]

zumbulcica -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:32:35)

IZVORNA PORUKA: teacher75

meni je ovaj problem presmijesan. ja jedva cekam da mi neko uzme malo djecu da odmorim[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] ista sam

Medić* -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:39:02)

Mislim da ovdje nisu problem svekijevci i dijete koje bude sa njima, sto ide kod njih toliko, vej je glavni problem u tome sto muz ne slusa i radi sve kontra. Moje misljenje.
Draga zivot je kratak i nepredvidiv, opusti se i uzivaj, nemate drugih problema. Ne stvarajte toliki jaz medju sobom. Odete svi skupa kod njih, nekada ti njih posaljes njima a odes negdje kod kolegice, prijateljice, ili ostanes kuci i napravis dobru kupku, film, knjigu, uzivas i odmaras.
Problem je u tvojoj glavi vjeruj mi, odnosno pravis ga sama i samim tim se svadjate i tracite zivce bez veze. promijeniti nista ne mozes jer vidis da muz neda kako ti hoces, to su mu roditelji, zivite u jednoj kuci po spratovima cini mi se. Pokusaj sebe malo da promijenis i opustis i da ne razmisljas.

Marija13 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:45:52)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja ludim. Moj muz je zaljubljen u svoje roditelje. Pocinjem ga prezirati iako ga volim. Lijepo mu ko prijatelju ispricala stvari koje me pogadjaju od njegovih (sitne provokacije zbog kojih sam se totalno povukla od njih i udaljila od njih), on me kao razumio taj dan i lijepo pricali, da bi vec sutradan postao drugaciji, vidim drugacije raspolozenje, a kad sam ispipala sta je on mi kaze kako sam ja krivac, kako sam se ja udaljila, oni nista ne rade namjerno (opravdava sve njihovo), ja im zatvorila vrata (a ako nije po njihovom, oni nece nikako. sad ne ulaze nama u sprat jer sam pokazala da je ok da kucaju kad ulaze pa ko ako je tako, nece nikako ni dolazit), ja napuhana i sl. Sve do mene, a njihovo kao nije ok ni to, ali ja kriva. I govori mi snesi ba dijete dole i ti u danu, nek se navikava na njih, da ne place kad ostaje s njima samo. A ja ne mogu jer zbog njegovog pretjeranog mazenja s njima, meni je zlo, povratila bih. Promijenio se prema meni i sad svako malo nosi dijete njima, po nekoliko puta u toku dana. Cak i dijetu dotuzi, govori papa kroz plac, a on ne moze da ne sjedi s mamom i tatom. Ne zelim da dijete toliko vuce njima i veze ga. Ali kako, sta, pomozite, ludim. Najradije bih se razvela, toliko me nervira s njima pa nek bar bude s njima vjecno u braku. Ali kako, s njim se ne moze o tome normalno pricat, pocne s djetetom ucjenjivat, da mi dijete nece dat i sl. Sta b vi, sta mislite? Pomozite! Samo placem.

[sm=zmeden.gif]
Je li se ovako osjećaš i kada je dijete s tvojim roditeljima?
Jesi li pravedna?
Šta misliš,da li ćeš željeti pomaziti svoje dijete kad odraste i oženi se?
Da li će ti biti drago da pomaziš dijete tvog djeteta?
Da li bi se lijepo osjećala kada bi znala da se tvojoj snahi povraća kad tvoj sin dovede svoje dijete tebi?
Voliš li ti svog muža uopće?

Da je u dobrim odnosima sa svekrom i svekrvom ne bi se tako osjecala, i vjerujem da je i njihov stav prema njoj takav da uticu na njeno ponasanje prema njima. Logicno! To je uvijek obostrano! Da je postuju i vole vjerujem da bi jedva cekala da im ostavi djete..

raja_ringe -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:49:46)

Anonimna ako sam te dobro shvatla tvoj muž nije prije provodio toliko vremena, nego je počeo više kako si se ti 'udaljila'? Ako je tako onda možda postoji neki problem zbog kojeg se njemu ne ide kući? Po meni je ok da dijete provodi vrijeme i sa nanom i dedom, ali ako baš vidiš da se djetetu ne bude sa njima toliko, onda ga lijepo uzmi i izvedi u grad/park/igraonu i kada se vratiš lijepo na svoj sprat.

Mislim i da griješiš kada kažeš: ama dotuzi djetetu, sta ce sa starcima od 60 godina. Moje dijete uživa sa nanom i dedom, a i oni sa njom. Igra se sa njima kao i sa mlađima. Ja ću biti stretna ako mi dijete odraste u avliji, rađe to nego uz igrice i tv u kući.

To što si im skrenula pažnju da kucaju kada dolaze, po meni si to trebala prepustiti mužu da im on kaže. Ja generalno vjerujem da su kod vas neki drugi problemi u braku, ali da se nekako to sve prelomilo na roditelje. Možda ponekad da i odeš i popiješ kafu sa njima, ne košta te ništa?

raja_ringe -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 8:52:22)

ode mi post prije nego sma ga završila :). Uglavnom pokušaj malo popustiti, pa vidi hoće li i oni popustiti i hoće li se vratiti sve u normalu. I malo pokušaj sagledati stvari i iz drugog ugla. Budi malo pozitivnija prema svemu, bit će tebi lakše. Ako i nakon tvog malog popuštanja ne bude išlo, onda poduzimaj nešto radikalnije. Sretno.

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:14:15)

Ali kako, s njim se ne moze o tome normalno pricat, pocne s djetetom ucjenjivat, da mi dijete nece dat i sl. Sta b vi, sta mislite? Pomozite! Samo placem.

juh d aje meni jedan takav muž, kome on neće djete dati????
eh moja ženo uzmi svoj život u svoje ruke!!!ti si majka i ti znaš šta je najbolje za tvoje dijete!

vidi ne pričaj njemu protiv njegovih, jednostavno se ispali u vrijeme kad je on doma, idi negdje s djetetom u šetnju, kad se vrneš dijete će zzzzz pa nek onda ide sam kod svojih
naravno andji i neke druge taktike da isto eskiviraš, kao dijete nije jelo, treba da se kupa, kiše, curi mu nos i sl pa kasnije i sve tako u krug
neka dse nećeš moži izvući al ćeš sigurno prorijediti posjete

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:14:50)

ja ne!

Daliyah92 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:28:31)

IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Bas si mi izvukla zivac[sm=smiley36.gif]. Ne znam sta su ti svekar i svekrva tako strasno uradili[sm=zmeden.gif].Nemoj da se ljutis ali ti si jedna jako sebicna osoba.Da Bog da ti zatrebao neko da ti cuva dijete, pitala bih te onda valjaju li ti a trebace
ti, tako to obicno biva.

Hmmm
I ja bih rekla da anonimna malo pretjeruje, ali mi se ni malo ne svidja to prisiljavanje djeteta da bude negdje gdje ne zeli. I to svaki dan po Bog zna koliko puta [sm=zmeden.gif]

Ne znam... Meni se sve cini da oni namjerno rade jer vide da njoj smeta. A sad zasto joj smeta.. e pa ja ne vjerujem da su joj svekijevci bili zatni a ona ih ne voli samo zato sto su to sto jesu - svekijevci.

Nazalost, nekad ljudi "pomazu" samo da bi imali sta prigovarati, ili ako vide da ti ta pomoc nimalo ne treba onda se pokazuju, i na kraju je kriv onaj ko nije ni trazio pomoc, jer nije zahvalan sto su oni pomogli, a ustvari cesto sa tom ne trazenom pomoci, nazalost, samo odmazu. I od ovakvih osoba kad zatrazis pomoc, kad ti stvarno treba, nisu ni na vidiku.

balasgirl -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:29:02)

Anonimna, ti si jedna obična sebična balavica koja još uvijek ne shvata neke stvari ili se ne trudi da shvati. Poradi malo na sebi, očito da je u tebi problem. Haj' zdra'o!

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:31:28)

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Anonimna, ti si jedna obična sebična balavica koja još uvijek ne shvata neke stvari ili se ne trudi da shvati. Poradi malo na sebi, očito da je u tebi problem. Haj' zdra'o!

[sm=smiley36.gif] ostani, gdje ćeš?
a zašto tako misliš? jer bi želejla da je dijeze s njom a ne sa svekrvom?
i sad nju ko hebe, bitne su njihove želje
TSvarno je teško kad nemaš život u svojim rukama, nego ti odredjuju drugi kako ćeš i gdje
mene ovakve situacije uvijek rastuže[sm=smiley13.gif]

Galicia -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:31:46)

Radil ko kod vas u familiji ili ste svi dzuture kod kuce 24/7?
Covjek kad je bezposlen sve mu pocinje da ide na zivce, pa tako da od muhe napravi slona, i sve tako u krug.
Raspodjeli obaveze svoje svaki dan za sebe i dijete. Muzu daj njegove obaveze i ako ostane vremena nek se onda svako druzi.

balasgirl -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 13:35:40)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: balasgirl

[sm=smiley36.gif] ostani, gdje ćeš?
a zašto tako misliš? jer bi želejla da je dijeze s njom a ne sa svekrvom?
i sad nju ko hebe, bitne su njihove želje
TSvarno je teško kad nemaš život u svojim rukama, nego ti odredjuju drugi kako ćeš i gdje
mene ovakve situacije uvijek rastuže[sm=smiley13.gif]

ne, nego zato što se njoj povraća [sm=smiley13.gif]

a koliko vidim i razvodi joj se[sm=smiley13.gif]

DOSADA JE ĐAVOLJA RABOTA. Očigledno joj je dosadno u životu.

teacher75 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 14:47:42)

ja ne!

ti svoju pozelis jer radis puno radno vrijeme, a ja radim 4 sata dnevno u prosjeku i ostatak sam s njima dvoma tako da mi super dodje malo odmora od djece i vremena da se posvetim sebi[sm=smiley1.gif]

Teddy Bear -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 15:27:48)

ja ne!

ti svoju pozelis jer radis puno radno vrijeme, a ja radim 4 sata dnevno u prosjeku i ostatak sam s njima dvoma tako da mi super dodje malo odmora od djece i vremena da se posvetim sebi[sm=smiley1.gif]

Po ovom pitanju smo svi razliciti, ja sam 24 sata sa mojom djecom, a zivim sa mamom na istom spratu i ne ostavljam ih, jedino ako moram otici do doktora, u prodavnicu( koja je u zgradi) i sl. Mi ih svugdje vodimo sa sobom, meni su svi govorili, sacekaj kad rodis i drugo pa ces ostavljat, al mi se nije desilo... Al ne isticem tu osobinu da bih sebe okarakterisala kao bolja majka u odnosu na druge, jednostavno sam takva, sto ne znaci da mi nekad nece puci film i ostavim ih i odem recimo na more, al cisto sumnjam [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 15:32:54)

Al ne isticem tu osobinu da bih sebe okarakterisala kao bolja majka u odnosu na druge, jednostavno sam takva,

da baš to
ne mislim da sam bolja, samo drugačija
i meni govore vidjet ćeš kad dobiješ drugo dijete, no mislim da ove pameti ne dam svije bebuline nikom
al budemo vidjeli
meni kuća prazna bez A, šta ću kući ako ona nije tu, ja tako razmišljam[sm=smiley36.gif]

tobleronica1 -> RE: Problemi u braku (26.6.2013 15:39:49)

Pod hitno stani na loptu.
Ne možeš to riješiti preko noći.
Ako ostaneš tako napeta, razarat` će te psihički,
a kasnije i fizički.
Drugo, od stalnih svađa udaljit` ćeš se od muža.
Jaz izmedju tebe i svekija će biti  sve veći.

Rezulat: imaćeš haos od života

S obzirom da živite u istoj kući,budi svjesna da će tvoje dijete
provoditi puno vremena kod njih.

Prevladaj netrpeljivost prema njima,kada ti je dijete u pitanju.
On je njihov unuk  i kontakt ne možeš izbjeći.
Važnije je da dijete ima djeda i nanu koji ga vole,
nego da li se vi medjusobno slažete.

Ako negativno utiču na njega onda odlučno reaguj

Ako previše vremena provodi s njima, organizuj
neku aktivnost  za sebe i dijete, budi sa svojim djetetom
Ti si roditelj i tvoja je zadnja

Ali , imaj na umu da ga i oni vole (budi malo blaža)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>