gerberka -> RE: Problemi u braku (17.6.2013 13:37:00)
|
IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Anoniman Pa njegovo stanje nije za bolnice, niko ne bi ni primijetio da mu nesto fali:meni je trebalo mnogo godina da to primijtim ,sve sam pripisivala njegovoj naravi i pokusala ga shvatiti.KAda s vremenom vidis da za svaki negovo ne uspijeh u zivotu druge optuzuje onda shvatis da nije narav u pitanju nego nesto durgo.Sto se tice terapije primijetila sma da je mirniji i nedize buru oko sitinice,evo poceo je ponovo da pije.On to shvata kao da su to antib. koje treba uzimati samo par dana ili se.d a dr.je rekao da mora min. 8mj. tu terapiju da pije ,pa sad vidjet cemo :(Problem je i u tome sto sam ja stavrno izgubila volju da zivim s njim toliko smo razliciti,nemamo iste ciljeve,zelje......:([sm=smiley19.gif] dzaba je.. on je bolestan covjek, shvati to kao da govori iz njega bolest. i kad nesto ronda ti shvati da to nije zbog toga sto si ti napravila nesto pogresno niti mozes napraviti atmosferu da je njemu sve bas potaman. zivot je takav da je to jednostavno nemoguce. on se mora izboriti sa tim ali svakako uzimati terapiju. to je dobra vijest a sad hajde ga znaj, mozda zbog ovih prekida treba produziti kompletan tretman i ostalo. cudi me da je tako neinformisan u vezi te svoje bolesti, nekako pretpostavljam da je to neka faza neprihvatanja dijagnoze, kao ''to je ono sto se desava drugim, nisam ja bolestan'' [sm=smiley13.gif] sto se tice daljeg zivota, ne znam, teska je to situacija, on je ipak bolestan. jedno je ostaviti zdravog i sposobnog covjeka a drugo bolesnog. to bi ga mozda dovelo do ivice, ovako se sigurno i on bori, djeca su tu, zena, mozda je to upravo ono sto pravi ravnotezu tom njegovom stanju. sigurna sam da ces naci snage da ostanes jos i pomognes mu.. mozda nakon sve terapije on bude zivnuo, malo se trgnuo i poceo da uziva u zivotu i onome sto ima a i ti sa njim.. potpisujem sve, a posebno boldirano sretno anonimna [sm=pikapoka2.gif] [sm=pikapoka2.gif] evo ti poneka bubamara za srecu ipak, u takvim trenucima podrska je vazna [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|