MAMA MA
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: Anoniman Hmm, ne znam kako da objasnim.. Tersanje za sve i svasta, kada nesto zamolim prevrtanje ocima, otpuhivanje, kontriranje na sve sto kazem, cangrizanje, onda moja najomrzenija rijec HALO, pa jesi li ti.. HALO, pa sto nisi.. HALO pa cujes li ti mene.. HALO HALO HALO i tako cim smo blizu jedno drugog. Ja sam prilicno ogorcena pa se pocinjem i ja ponasati isto, to jeste vracati istom mjerom. U cangrizanju je on prvak, tu se ne mogu mjeriti. "Jesi li ti normalna" je njegov favorit, i pokoje zacepi ako je dijete zaspalo pa se boji da cu ga probuditi (samo u svadji, ne kad normalno pricamo). Dalje slijedi ne seri i odjebi. Nije uvijek ovako bilo, niti je i sada uvijek ovako, ali gubim postovanje za njega. osim toga je prilicno nestabilan i osjecam da je nepoduzetan i nesposoban, jer na meni je najveci teret. Bio je tu kad sam bila depresivna i sad mi to nabija na nos. Kd krenemo nekud recimo, kaze mi : nemoj da te cekam. Kad kazem ok, on nastavlja - nemam zivaca, ako budes minut kasnila ja odoh, nemam ja zivaca za ovo, ozbiljno ti kazem, otici cu. Na kraju kazem da necu ni da idem, jer mi pokvari osjecaj i volju, onda se naljuti i ode,z alupi vratima, prepadne dijete. Onda se vrati nakon 10 minuta i kaze eto vidis, nisi se ni spremila, uvijek cekam, i tako nastavi dok ja ne poludim i pocnem tersati i ja, onda krene svadja i ovako je SVAKI DAN: Kad mi ne tersa, nikad ne zakasnim. Ja sam bila u velikoj depresiji prosle godine, i tada sam bila dosta odsutna, tuzna, ali sam mislila da smo dovoljno jaki da to prebrodimo, a sad imam osjecaj da mi vraca sto sam bila odsutna i prilicno nezainteresovana. Dobila sam povrede "dole" tokom porodjaja, i seks me strasno boli, pa sve manje imam volje, a kamoli poslije svih svadja. Znaci, nisam ljuta, nisam vala ni tuzna, samo sam umorna od ovog. Kad pomislim na ovo sve, nisam depresivna, samo... uhhh uzdise mi se..jer ne znam kuda vodi ovo. Nije da ga ne volim. Volim ja njega najcesce, ali mi je dosadilo imati ovakav odnos, slusati sto nisam to i to, iako je sve na meni. Eto, to je problem. Znaci ne neke velike stvari, nego ta svakodnevna ogorcenost. I kad pokusam biti umiljata i fina, preci preko svega, on mi kaze nesto poput- nemoj vise stavljati tu sjenu, ne stoji ti. I onda mi pokvari raspolozenje, i nemam volje. Ne gledam ga ko muskarca, vec ko cangrizavu babu, i kad ga nema kuci se osjecam slobodno i lagano, ko kad si tinejdzer, pa ti mama ode od kuce, a tebi merak samoj u kuci biti, ne da radis nesto sto ne treba, vec eto, samo biti sama Dodje i divnih dana, mazenja, pazenja, lijepih rijeci, ali sve manje.. Mislite li da je ovo za otpisati ili sastavljati iznova? Ja sam ova anonimna, ima ih dosta, pa da se zna Hvala vam na dobrim savjetima, divne ste.Alma, ovo za emotivni racun nije losa stvar, simpa nacin to vidjeti, i moj muz..., ako je iko, on je kod mene zasluzio. Ima jedna stvar s kojom se ne slazem u vezi tog racuna - ako neko malo da malo uzme, malo da , malo uvise uzme, mislim da moze otici i u minus, a da to ne primjetimo, da nemamo osjecaj da je tako. Opet neko ko je davao, ulagao, bio u plusu, golemom plusu, i onda mjesec dana samo ide u minus, ti nakon mjesec dana imas osjecaj da je on duboo u minusu, iako n jos ima fore.. Shvatas li sta zelim reci? Mislim da je on samo negativne stvari radio zadnji mjesec, pa mi to stvara dojam da je u minusu kod mene, iako je cjelokupna slika bolja, to ne pomaze ako je negativan mjesec dana u cugu.. Shvatas li me? ALI uzet cu to u obzir kad tersa i sl, pomislit cu na to da je na racun ulozio podostam i da je stvarno kod mene u plusu. Hvala ti za ovo! Fatimice, u pravu si, ne ponasa se kao drug, ne osjecam vise da mogu pricati s njim, i mislim da je to glavni problem, upravo ta neprijateljska vibracija.. Sabinos, povrede dole su od sivanja nakon poroda, ruzno me zasili, uhvatili dio usnice i sad kad se uzbudim i krv pocne da ide prema dole, pocne da zateze jer je ruzno siveno, i pocne da boli. Isla sam na preglede, kazu da izgleda ok, sve je davno zaraslo, i to se vise ne da popraviti. Tri je ne uzbuditi se previse, a onda vam se i ne seksa..Pa tako ukrug shpagica, znam sta mislis, dok se meni nije desilo, i ja sam tako razmisljala. Ali sve su okolnosti ovo ucinile,i moje ponasanje tokom trudnoce, pa tokom depresije, pa ovo i ono... Nije to odjednom doslo, zato mi je i moguce da ga jos koliko-toliko volim.. Ali da je lijepo, nije. Da je lako, nije.. Ekomama, otisla bih ja da finansije dopustaju, ne mozemo zajedno na more otici, da ja sama odem, bilo bi previse. Svi su moji tu, ne znam kud bih .. Ako ti znas nekog, slobodno me posalji ali upravu si, za takvu odluu treba bistra glava.. Pokusat cu da bar sama prosetam svaki dan, da nesto pametno skontam.. animagical, obicno se ne svadjamo pred djetetom, ali je to povazdan cangrzizanje i zamjeranje, ne deranje i sl, vec ti si ovo, ja sam ono, sto si ti ovo, sto si ti ono, dosta mi je ovok, pa ne moras biti sa mnom ko te tjera, aha tu smo znaci, dobro je da znam, i eto tako, da na kraju ne znas ni ko je sta rekao, ni gdje rep ni gdje glava, i ostane u zraku smrad razvoda, a dijete se smije, igra, nikom nista. I onda se ja malo smirim, pocnem se umiljavati, on kaze nesto bezze, ja se naljutim, novo cangrizanje i naglabanja. Mislim osjeti dijete, ali nije to toliko strasno. Ginekolog ne moze nista, jedino da me opet razrezu pa siju, ali ni to nije garant da ce prestati.. vesela, u pravu si, nije on los, diva je on covjek, ali poklopljen svim okolnostima. I sve ja to znam, ali kad svaki dan ovako izgleda, mala fajda sto je on ustvari fin.. Mislim da je on divan covjek, i zauvjek sam mu zahvalna na svemu sto je ucinio, ali dokle da zivim pravo smoran zivot zato sto je on nekad bio fin.. To da trebam okrenuti na salu, tu si potpuno u pravu. I ja sam postala ogorcena, i prestala se saliti kao prije, izgubila svoju pozitivu, cak me i njegove sale smaraju. A kljuc svega je zivot ne shvatati previse ozbiljno.. Hvala ti vesela sto si me potsjetila da budem i ja kao nekad da bi dobila nazad covjeka koji je on bio nekad (stari zahebant ) E moj lotos, sve smo mi price ispricali ALi mozda mogu uzeti ovaj put, sjesti s njim mahsuz i reci mu da razmisljam o razvodu, odnio vrag salu i da mora stati. Ja za sad definitivno ostajem s njim radi dijeteta, jer ne zelim da odrasta bez oca, vidim sta se desava sa takvom djecom, koliko im fali otac, koliko problema prave...da sam sama ne bi me vise vidio, ali ovako zelim da rjesimo ovo, bar da znam da sam uradila sve sto mogu... Pricala sam malo s njim jucer, nije bio bas za, ali smo malo dotakli se toga, pogledali film zagrljeni.. Mislim , to je za nas u zadnjih mjesec-dva velik pomak.. Uglavnom, hvala ti, pokusat cu Alma, u pravu si, potpuno. Cesto mi nesto kaze, ja se naljutim i onda opet pricam s njim za 2-3 sata, kontam nemam zivaca da se svadjam , hocu da bude ok medju nama.. To valjda daje signal da moze kako zeli. U pravu si 100%. Popricat cu s njim danas, i bas tako reci, da me ne prekida, da moram reci to sto mislim. On me voli, ali i on gubi nadu, previse smo ogorceni. Mislim da je kljuc svega da prestanemo sve tako ozbiljno shvatati, i vratiti se na ono nase staro, smijeh, pozitivu. HVALA VAM NAJLJEPSA, DIVNE STE! I dale ste mi novu nadu LJUBIM VAS! mislim da vi imate jako puno slobodnog vremena...ja i mm kad nam je dosadno pa se onako izlezavamo i metiljamo po kuci ufatimo se tako nekih priča trla baba lan,i te price stvore neke tenzije...jer uvijek krenu u pogresnom pravcu....ja imam metodu da zaista rijetko dopustam sebi luksuz da se tiskam sa njim po stanu izuzev kad je vani pretoplo ili kad sam bolesna...Ili ga zovem da idemo negdje vani ili ja idem sama sa djetetom....Imam prijateljicu,odemo na kafu,odem s malcem na vožnju biciklom,odem u kupovinu....promjenim sebi ambijent i okruzenje i pozelim muza dok dodjem kuci