*pcelica*
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Drage moje,ne znam odakle bih pocela je moji problemi izgleda nemaju ni pocetak ni kraj.U braku sam 6 god.i od samog pocetka nista ne stima.Ja djevojka iz velikog grada,iz skladne porodice,udala sam se na selo,u kucu punu ljudi,nimalo spremnih na kompromis,bezosjecajan muz..Uspjela sam da se iscupam iz te kuce,uz pomoc dragog Boga i mojih roditelja,kupili smo kucu u gradu i uselili u nju.Medjutim,ispocetka muz nije shvatao da je ozenjen,hodao sa prijateljima,pijo,davao svojima novac,doduse dobro je zaradjivao pa ni meni tad nije manjkalo,mada su mi sve krupnije i tehnicke stvari kupili roditelji.On je svom bratu kupio auto,uvijek je tu da im da novac,koji ovi naravno nikad ne vracaju.Djece nemamo,problem je u meni,ljekari preporucuju IVF,mada ni tu nemam podrske od njega.Jednom sam radila IVF,to su uglavnom finansirali moji roditelji,mada je i on dao nesto novca,ali na zalost bebu sam izgubila u 2.mj.trudnoce,zbog njegove psihicke torture,njegovog pijanstva i lutanja.On na ponovnu IVF ne zeli ici i ima jako lose misljenje o tome,ne zeli ni da usvojimo dijete,a jako zeli djecu,a ja nemam pojma kako cu mu rodit,ako se svi doktori slazu da ih ne mogu imati prirodnim putem.Nezaposlena sam,studentica 2.god.fakulteta,sad sam na polovici puta-nit mogu nac posao u ovako malom nerazvijenom gradu,niti zbog svih problema nastaviti fakultet.Novac koji zaradi je njegov i samonjegov,iako on tvrdi da je zajednicki,ali on njim raspolaze i meni da koliko misli da je dovoljno,a ja za taj novac naravno kupujem hranu,voce povrce i sve sto je potrebno u kucu,u mjesecnu kupovinu idemo skupa.Krupnije stvari u kucu ne mogu kupiti,njeg to jednostavno ne zanima i kaze nije nam potrebno.Ja sebi s obzirom na ovu krizu ne mogu vise nista priustiti,znaci spacnih gaca nemam,naocare mi trebaju,ja ih ne mogu kupiti,ne zelim vise uzimat od roditelja,jer vremena su losa,svima je sad novac potreban.komunikacija nam je jako losa,ja kad pricam on gleda tv i ne slusa me.Mile moje,molim vas vas prijedlog sta dalje,razmisljala sam i o razvodu,ali to je jako tezak korak za mene. Najbolje je da prvo skontas sta te veze za tm, a sta te tjera da ga ostavis. Tad kad vidis argumente za i protiv sve ce ti biti kristalno jasno. Ne zelim da te savjetujem, ti najbolje znas sta ces i kako ces. Ali zar mislis da bi se on promijenio i da dobijete dijete?? Ako te sad ne cijeni i nije ti prije svega prijatelj i oslonac nece biti ni kasnije. On to mozda jednostavno nije naucio. Imas podrsku svojih roditelja, koliko vidim da ti pomazu, mozda da sjedes s njim ako su upoznati sa tvojim problemom pa da ti pomognu u rjesavanju problema. Sto se tice razvoda on nek ti bude zadnja opcija. Ali i razvod je bolji nego los brak u kojem se ti izgubis i izgubis svoju osobnost i postanes nesto sto nisi.