|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
30.7.2012 17:38:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

draga moja nadji zanimacuju samo za sebe, pocni planirati set_nje, odlaske prijateljima, roditeljima ali sama.. ja ga nebi cak ni pozvala nego samo otisla! iskljuci ga iz svih aktivnosti, kada krenes negdje fino mu reci ja idem na kaficu a tebi je rekla mamica da joj usisas, obrises prasinu i prostres ves!
i ja bih ovakouser posted image

Iako se tesko mogu zamisliti u tvojoj situaciji,ipak da mi se sve to desava nakon svega...i pored svega...ja bih u svojim planovima planirala samo sebe. On ako nadje vremena, dobro i jest, ako ne, njegov problem. Mislim da bi vremenom uvidio da je ljepse sa zenom ici na rucak, na bazen, rijeku, jezero ili sta vec, u setnju, kod prijatelja i sl. nego da njima obavlja neki nigdje veze posao (OK ako se radi o nekom velikom poslu, pa da prileti, ali ako se to odnosi na svakodnevne sitnice, a sin zivi odvojeno, radi i ima svoj dinar- e to mi jeuser posted image ). Ne bih s njim vise nacela tu temu, neka sam skonta ako zeli sta je pisac htio reci. U svakom slucaju, meni bi bilo ljepse, iako ne volim te igrice.

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 2426
30.7.2012 17:51:54   
pipi_duga_capara
kada ljudima kazes, svaki put kada te pitaju gdje ti je muz, "kod mame je radi nesto" pocece i oni da ga pitaju sta se to desava.. svi i sve osim tebe dokazace mu i pokazati gdje mu je mjesto user posted image bez rasprava i ne potrebnih "situacija" kao sto pahuljica rece ni ja ne volim te igrice, ali sto se mora mora se user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2427
31.7.2012 11:04:50   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

draga moja nadji zanimacuju samo za sebe, pocni planirati set_nje, odlaske prijateljima, roditeljima ali sama.. ja ga nebi cak ni pozvala nego samo otisla! iskljuci ga iz svih aktivnosti, kada krenes negdje fino mu reci ja idem na kaficu a tebi je rekla mamica da joj usisas, obrises prasinu i prostres ves!

Ovako nekako. :)

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 2428
31.7.2012 11:16:25   
Anoniman
To sam i ja mislila da uradim, da jednostavno ne racunam vise na njega. Ali onda mi navru pitanja tipa-sta je onda brak, kakav je to zivot i brak i onda opet po starom, ja grabim mrvice i uvijek sam na cekanju da sve podmiri drugo pa da onda bude 1,5-2h sa mnom, ali i tada, skoro uvijek, dobije telefonski poziv (ako smo vani) da im usput kupi to i to kad podje kuci. Ne mogu ni taj kratki tren provesti, a da me ne podsjete na sebe. Ne znam. Evo recimo, na odmoru je bio i od cijelog odmora od mjesec dana, samo je jedan dan odvojio za mene, nas (kad sam poslom morala van grada), ali i to mi je nekako ko na iglama bilo. Ostale dane, svakodnevno zivkaju, treba ovo, ono pa kad nema nista s njima onda je sa mnom. Sta uradit, pretjerujem li ja?
Evo ovako izgleda jedan moj dan: Ujutro ustanemo, doruckujemo, popijemo kafu. Onda dok operem sudje i sredim on je vec izasao van i sjedi vani sa svojim (ni pito me jos nije jesam li sta planirala). Onda ulazi u kucu i ja ga pitam sta cemo za danas, hocemo li planirati sta. Odgovor je obicno hocemo, samo moram s ocem danas otici ovdje ili ondje (od da mu ode kupit nesto sto mu treba, do odlaska da se obave poslovi, krupnije stvari). Onda nista drugo ne ostaje nego da navece izadjemo u grad u setnju. Izadjemo (telefon obicno zvoni sta im treba kupiti), vratimo se kuci za 1,5h otprilike, on sjeda s njima (vani su uvijek), ja s djetetom ulazim u kucu da spremim za spavanje, on dolazi i ugavnom je vec dogovoreno i za sutra sta treba. Rijetki su dani kad ne treba nista. I svemu tome, ako necu svadju, ja se moram prilagoditi pa kad dodjem na red.
Sta da u takvoj situaciji uradi zena koja je spremna sve uraditi da ocuva brak normalnim, sa onim vrijednostima koje mu prilice?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2429
31.7.2012 12:28:07   
Alma_27
Pa nece vjecno trajati to tvoje da se malo vis eposvetis sebi. Nadoci ce i on user posted image
Bitno je da tebi bude ugodno i da se druzis.
ja sam imala slicnu situaciju kada mm nije htio da izlazi radnim danima pa bi vikendom malo da odmara. razumijem ja da se on umori na poslu, ali umore se i drugi pa se malo odmore kod kuce pa izadju napolje. Ne, on bi da ostane kod kuce. Prvo sam tako bila tuzna, pa ljuta... Onda kontam sama u sebi: ok, on je dobvar muz ali ovo mi se ne svidja. ne zelim da ga tjeram. sta mogu uraditi da meni bule ljepse?
onda sam mu rekla: "ja cu imati drustveni zivot (opet) s tobom ili bez tebe". Onda fino navece izadjem s prijateljima (on ostane da cuva djecu i zaista se pobrine da ih spremi na spavanje i sve to), pa odem s drugaricom tamo pa ovamo kad stignem. Kad je njemu doslo da i on izlazi malo vise, bujrum. Sad hoce i on.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2430
10.8.2012 9:07:32   
Anoniman
Koji su po vama dovoljni razlozi da covjek izabere da napusti brak? Kad je previse svadja, gdje je granica izmedju postovanja i nepostovanja, koliko dugo mozete kriviti na olaksavajuce okolnosti? user posted image

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 2431
10.8.2012 9:15:12   
veeseelaa
meni ne bi trebalo puno
izuzev što mi se mrsko selitiuser posted image

maltretiranje bilo koje vrste ne bi podnosila, drsko ponašanje , tersanje, trošenje novca u gluposti, aroganciju,
ne briga prema djetetu i tome sl

al s druge strane mi je normala da mm ima svoje slobodne aktivnosti, da kasno iz ovog il onog razloga dolazi kući, da otputuje po želji s rajom negdje, da s roditeljima i sa svojim bratom provodi vremena koliko želi, da ih pomaže koliko može, da im radi razne usluge....itd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2432
10.8.2012 9:15:59   
veeseelaa
u suštini onog momenta kad bi osjetila da me brak s njim ne ispunjava i ne veseli to je valjda kraj
ne mora mi ništa uraditi user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2433
10.8.2012 9:16:32   
Emica_sa
je li ovo opet triputmama,samo amonimno zadala temuuser posted image user posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 2434
10.8.2012 9:31:09   
AminaZana
meni ovo zvuci kao tipicna zajednica.

kada sagledas sve, i ti bi za svoje roditelje isto ucinila. nemoj se puno opterecavati sa tom situacijom, jer ce svi jednom popustiti. nista ne traje vjecno.
najbolje ti je da ti sebi nadjes zanimacije neke po danu sa djetetom, a uvecer na fitnes sa drugaricom ili kozmeticarki ili u setnju. ne mora to biti tako cesto, ali da imas neke svoje obaveze pored muza i djeteta ;)
nije ovo razlog za razvod.

kao sto kaze veseelaa da te maltretira na bilo koji nacin, ne bih to trpjela...

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2435
10.8.2012 9:41:35   
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Koji su po vama dovoljni razlozi da covjek izabere da napusti brak? Kad je previse svadja, gdje je granica izmedju postovanja i nepostovanja, koliko dugo mozete kriviti na olaksavajuce okolnosti? user posted image

ti razlozi su sami po sebi (kakvi god da su) kao izvlacenje neke recenice iz konteksta. dakle, ona bez konteksta ne znaci nista. sve zavisi kakav je vas cjelokupni zivot bio do sada. mozda su problemi privremeni. mozda nije u pitanju nepostovanje.
ako jeste nepostovanje i ako traje dugo i ako vidim da se nece promijeniti, ako svaki dan legnem tuzna/nasekirana i takva i ustanem, pa onda bi vjerovatno za mene bio kraj.

Procitala sam jednu dobru knjigu 7navika sretnih obitelji by Stiven Kari (preporucujem je svima) i tu autor spominje pojam emocionalni bankovni racun (ako se dobro sjecam) i otprilike ovako ide:
svi mi u odnosu s nekim ulazemo kao u banku i ta pozitivna ulaganja se slazu kao na racunu u banci i onda se moze desiti nesto lose sto ce smanjiti taj racun ali nece ga potpuno izbrisati i necemo zbog necega otici u minus ako smo vec u velikom plusu kod te osobe. a i ako odemo u minus, mozda nam osoba da sansu da popravimo stanje na tom racunu.

kakav je racun tvog muza kod tebe?

< Poruku je uredio Alma_27 -- 10.8.2012 9:42:58 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2436
10.8.2012 13:21:16   
Anoniman
Hmm, ne znam kako da objasnim.. Tersanje za sve i svasta, kada nesto zamolim prevrtanje ocima, otpuhivanje, kontriranje na sve sto kazem, cangrizanje, onda moja najomrzenija rijec HALO, pa jesi li ti.. HALO, pa sto nisi.. HALO pa cujes li ti mene.. HALO HALO HALO i tako cim smo blizu jedno drugog. Ja sam prilicno ogorcena pa se pocinjem i ja ponasati isto, to jeste vracati istom mjerom. U cangrizanju je on prvak, tu se ne mogu mjeriti. "Jesi li ti normalna" je njegov favorit, i pokoje zacepi ako je dijete zaspalo pa se boji da cu ga probuditi (samo u svadji, ne kad normalno pricamo). Dalje slijedi ne seri i odjebi. Nije uvijek ovako bilo, niti je i sada uvijek ovako, ali gubim postovanje za njega. osim toga je prilicno nestabilan i osjecam da je nepoduzetan i nesposoban, jer na meni je najveci teret. Bio je tu kad sam bila depresivna i sad mi to nabija na nos. Kd krenemo nekud recimo, kaze mi : nemoj da te cekam. Kad kazem ok, on nastavlja - nemam zivaca, ako budes minut kasnila ja odoh, nemam ja zivaca za ovo, ozbiljno ti kazem, otici cu. Na kraju kazem da necu ni da idem, jer mi pokvari osjecaj i volju, onda se naljuti i ode,z alupi vratima, prepadne dijete. Onda se vrati nakon 10 minuta i kaze eto vidis, nisi se ni spremila, uvijek cekam, i tako nastavi dok ja ne poludim i pocnem tersati i ja, onda krene svadja i ovako je SVAKI DAN: Kad mi ne tersa, nikad ne zakasnim. Ja sam bila u velikoj depresiji prosle godine, i tada sam bila dosta odsutna, tuzna, ali sam mislila da smo dovoljno jaki da to prebrodimo, a sad imam osjecaj da mi vraca sto sam bila odsutna i prilicno nezainteresovana. Dobila sam povrede "dole" tokom porodjaja, i seks me strasno boli, pa sve manje imam volje, a kamoli poslije svih svadja. Znaci, nisam ljuta, nisam vala ni tuzna, samo sam umorna od ovog. Kad pomislim na ovo sve, nisam depresivna, samo... uhhh uzdise mi se..jer ne znam kuda vodi ovo. Nije da ga ne volim. Volim ja njega najcesce, ali mi je dosadilo imati ovakav odnos, slusati sto nisam to i to, iako je sve na meni. Eto, to je problem. Znaci ne neke velike stvari, nego ta svakodnevna ogorcenost. I kad pokusam biti umiljata i fina, preci preko svega, on mi kaze nesto poput- nemoj vise stavljati tu sjenu, ne stoji ti. I onda mi pokvari raspolozenje, i nemam volje. Ne gledam ga ko muskarca, vec ko cangrizavu babu, i kad ga nema kuci se osjecam slobodno i lagano, ko kad si tinejdzer, pa ti mama ode od kuce, a tebi merak samoj u kuci biti, ne da radis nesto sto ne treba, vec eto, samo biti samauser posted image

Dodje i divnih dana, mazenja, pazenja, lijepih rijeci, ali sve manje.. Mislite li da je ovo za otpisati ili sastavljati iznova?

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 2437
10.8.2012 13:25:26   
fatimica09
ja nisam za otpis braka....do zadnjeg!

Al, tvoj muž se ne ponaša kao drug prije svega....a meni je vrlo bitno da imam u mužu jarana, jarančinu!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2438
10.8.2012 13:28:28   
sabinos
meni prvo pada u oci ovo:kakve povrede "dole" mislis?zasto to ne rijesis,ne samo zbog njega i seksa vec i zbog sebe?je li to ono normalno poslije porodjaja sto smo sve imale ili nesto drugo?puno neke nervoze izmedju vas,mozda bas fali seksa..

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2439
10.8.2012 13:28:59   
shpagica
Uh...tesko pitanje....ali cini se da on tebe ne postuje vise...(blago receno!)

Svako u braku dodje do teskog perioda (necim izazvanog) ali takve teske rijeci su mi nepojmljive i neprihvatljive! "odhebi" i "ne seri" mi je dno dna i nakon tako necega mislim da ga vise ne bih mogla pogledati a kamoli voljeti...prostak i baraba obicna!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2440
10.8.2012 13:29:38   
Ekomama
Možda bi trebala na neko vrijeme negdje otići sama...odmoriti se, razbistriti glavu, pa donijeti odluku...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2441
10.8.2012 13:35:03   
animagical
zbog tog djeteta, nemojte se svadjati pred njimuser posted image a muz ti je ocigledno nervozna osoba.... vi najbolje znate cime ste nezadovoljni, i zasto ste nervozni i ljuti toliko jedno na drugo... a i odi ginekologu, odnosi ne bi trebali boljeti, ok mozda prvih par iz poroda, ali i to je vise u glavi, ako imas bolove rijesi to..

(odgovor članu Ekomama)
Neposredna veza do poruke: 2442
10.8.2012 13:39:56   
veeseelaa
Anonimna imaš takvih čangrizavaca koliko hoćeš
al mene nešto potrefi ovo rekao da te neće čekati pa se vratio za 10 minuta, pa nije on možda tako ni loš
možda je umoran i sl

de malo okreni na zezu, nadam se da će sve biti ok

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2443
10.8.2012 14:27:02   
lotos
Pozdrav .. Moj licni stav je da se brak ne otpisuje bas olako.. e sad ja ti savjetujem da mu sve fino objasnis i kazes da te smeta to to i to..da ne zelis da ti se obraca tako i tako jer tada i ti kazes sto ne zelis inace..Da ti fale vasi zaljubljeni dani da to bude kao nekada. Mozda je ovo samo jedan od perioda. (mada isti ne opravdavam od strane t m)..Sretno i bez naglih odluka..

Neposredna veza do poruke: 2444
10.8.2012 14:32:12   
Alma_27
prvo: reci mu da ruzne rijeci neces trpiti pa makar ne pricali danima. tu stavi tacku i drzi se toga.

drugo, nije tako strasno sto je cangrizav. to se da popraviti. da nema problema na poslu? nece oni sve pricati nego trpe i sute pa puknu. zene sve pricaju.
iskreno mu reci ovako kao sto si nama ispricala. nadjite vremena. izadjite napolje negdje samo da o ovome pricate i reci mu da te ne prekida dok sve ne kazes. stavi na papir sta sve zelis ako ce ti biti lakse. mozes reci i da nece biti povratka ako ti se prestane svidjati. zaista nema povratka kad izgubis osjecaje prema nekome. je li to zeli?

mozes pokusati i da ignorises njegov bezobrazluk kao sto roditelj ignorise napade bezobrazluka kod djeteta pa dijete skonta da to ne pali. npr.., ako ces mi brojati, idi sam (ovaj primjer nije za djecu user posted image )

< Poruku je uredio Alma_27 -- 10.8.2012 14:36:34 >

Neposredna veza do poruke: 2445
10.8.2012 14:37:55   
veeseelaa
Anonimna a šta je sa seksom?
poseksaj ti njega i bit će on miran ko bubica

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2446
10.8.2012 14:38:30   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Anonimna a šta je sa seksom?
poseksaj ti njega i bit će on miran ko bubica

da ne zna sta ga je snaslo user posted image

Neposredna veza do poruke: 2447
10.8.2012 18:01:44   
Anoniman
Drage moje,ne znam odakle bih pocela je moji problemi izgleda nemaju ni pocetak ni kraj.U braku sam 6 god.i od samog pocetka nista ne stima.Ja djevojka iz velikog grada,iz skladne porodice,udala sam se na selo,u kucu punu ljudi,nimalo spremnih na kompromis,bezosjecajan muz..Uspjela sam da se iscupam iz te kuce,uz pomoc dragog Boga i mojih roditelja,kupili smo kucu u gradu i uselili u nju.Medjutim,ispocetka muz nije shvatao da je ozenjen,hodao sa prijateljima,pijo,davao svojima novac,doduse dobro je zaradjivao pa ni meni tad nije manjkalo,mada su mi sve krupnije i tehnicke stvari kupili roditelji.On je svom bratu kupio auto,uvijek je tu da im da novac,koji ovi naravno nikad ne vracaju.Djece nemamo,problem je u meni,ljekari preporucuju IVF,mada ni tu nemam podrske od njega.Jednom sam radila IVF,to su uglavnom finansirali moji roditelji,mada je i on dao nesto novca,ali na zalost bebu sam izgubila u 2.mj.trudnoce,zbog njegove psihicke torture,njegovog pijanstva i lutanja.On na ponovnu IVF ne zeli ici i ima jako lose misljenje o tome,ne zeli ni da usvojimo dijete,a jako zeli djecu,a ja nemam pojma kako cu mu rodit,ako se svi doktori slazu da ih ne mogu imati prirodnim putem.Nezaposlena sam,studentica 2.god.fakulteta,sad sam na polovici puta-nit mogu nac posao u ovako malom nerazvijenom gradu,niti zbog svih problema nastaviti fakultet.Novac koji zaradi je njegov i samonjegov,iako on tvrdi da je zajednicki,ali on njim raspolaze i meni da koliko misli da je dovoljno,a ja za taj novac naravno kupujem hranu,voce povrce i sve sto je potrebno u kucu,u mjesecnu kupovinu idemo skupa.Krupnije stvari u kucu ne mogu kupiti,njeg to jednostavno ne zanima i kaze nije nam potrebno.Ja sebi s obzirom na ovu krizu ne mogu vise nista priustiti,znaci spacnih gaca nemam,naocare mi trebaju,ja ih ne mogu kupiti,ne zelim vise uzimat od roditelja,jer vremena su losa,svima je sad novac potreban.komunikacija nam je jako losa,ja kad pricam on gleda tv i ne slusa me.Mile moje,molim vas vas prijedlog sta dalje,razmisljala sam i o razvodu,ali to je jako tezak korak za mene.

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 2448
10.8.2012 18:05:51   
Mirkica
Anonimna lijepo se rastavis , odes kod svojih i nastavis studirat i biti svoj covjek . Ne znam sta te to veze za muza ?

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2449
10.8.2012 18:23:27   
SREĆNA
Uh draga ženo, ja se bojim da vi svakako nemate neku sjajnu budućnost.Čuj hoće djecu, a neće na IVF, šta to znači, ja bih to shvatila kao ''ima žena osim tebe koje će mi rodit djecu'', sjela bih fino postavila ga pred sebe pa bi razjasnili šta dalje.Brak je zajednica a ne monopol. Ti bi trebala svakako razmislit o svojim željama, ako želiš dijete, a ne možeš ga imati osim na način koji si navela, u braku si a nemaš podršku od čovjeka sa kojim bi trebala dijelit i dobro i zlo, pa skontaj onda jel vrijedno nastaviti živjeti takav život.Ne znam.
A ovo je tipičan muški bezobrazluk joj, nemaš posla, on zarađuje i to mu daje nekakvo pravo da odlučuje o svemu. Ne znam, teško je uopšte komentarisati nečiji život i ponašanje.
Uvijek me tako naljuti ovaj balkanski muški bezobrazluk.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *