|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
19.7.2012 13:08:25   
ljubicica5
Vesela, ja mislim da svi imamo neke rijeci, dijalekte kojima se koristimo, rijeci koje nisu knjizevno normirane. Pa zato postoji knjizevni i govorni jezik. Ali svakako mislim da to kako se neko izrazava, kaze li kompir, krumpijer ili krompir, ne odreduje ga kao osobu. To je bogatstvo naseg jezika. A sad ova klasifikacija kompir = seljak user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2401
19.7.2012 13:18:51   
ananas_ze
valjda zato dijete uci maternji jezik a ne nanski , dedski ili ciji vec, svaka majka nek nauci svoje dijete kako ce sta govoriti i nek ispravlja kad pogrijesi , a svekrve sto se tice, moze da nema razumijevanja ali nek razmisli sta bi da je to njena mama, zbog ove pomisli ja mnoge stvari gutam i tjeram svojeuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 2402
19.7.2012 13:19:59   
veeseelaa
ma razumijem da ti neka riječ zapara uši,  a sad seljak il ne vrlo važno
moja porodica koristi dosta turcizama, pa nije to seljački user posted image user posted image user posted image
a i da neko isto smatra eh što me nasekira user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 2403
19.7.2012 13:21:52   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: ananas_ze

valjda zato dijete uci maternji jezik a ne nanski , dedski ili ciji vec, svaka majka nek nauci svoje dijete kako ce sta govoriti i nek ispravlja kad pogrijesi , a svekrve sto se tice, moze da nema razumijevanja ali nek razmisli sta bi da je to njena mama, zbog ove pomisli ja mnoge stvari gutam i tjeram svojeuser posted image

baš tako, kako mama priča nek priča i dijete user posted image

ja A znam ispraviti ponekad a nekad mi simpa ponešto i čuti
mada sve se to odradi u vrtiću i sve pet
ja nisam primjetila da moji svekar i svekrva govore te neke meni "čudne" izraze, možda jer se nikad nešto puno ne zapričamo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2404
19.7.2012 13:25:04   
Hanady RR
jel moguće da smo priču ''problemi u braku'' uspjeli sveti na različite dijalekte i način izgovoaranja određenih riječi....user posted image user posted image

ako je to zaista ''problem'' u braku...mis mo sretne žene...
dabodga vam zauvijek samo to porblem bio u današnjem vaktuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2405
19.7.2012 13:28:13   
veeseelaa
pa eto problem je nekima jer djeca od nana i djedova kupe te neke riječi koje se snahama ne dopadaju itd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2406
19.7.2012 13:28:32   
damma

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jel moguće da smo priču ''problemi u braku'' uspjeli sveti na različite dijalekte i način izgovoaranja određenih riječi....user posted image user posted image

Bas sam to htjela napisat user posted image

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 2407
19.7.2012 13:29:40   
veeseelaa
Bas sam to htjela napisat user posted image

pa kako?user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2408
19.7.2012 13:36:30   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa eto problem je nekima jer djeca od nana i djedova kupe te neke riječi koje se snahama ne dopadaju itd

to sma shavtila...nekima je to porblem...
ja i dalje im želim da im se svi porblemi u braku na to svedu....
to je najamnje bolno do situacija koje su moguće u današnjem vaktu...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2409
19.7.2012 13:37:35   
veeseelaa
ma naravno, ništa strašno, dijete svakako nije non stop s nanama, može se ispraviti i ukazati da neka riječ nije ispravna, pa i pred nanom, šta ima veze.... 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 2410
19.7.2012 14:25:25   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2411
19.7.2012 14:52:47   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

a ti suvjerena ako imas sta napisi mi na pp , nemoj onako nije lijepo nije zrelo i nije "kulturno " :))) nisam ti ja kriva sto te zene popljuvase .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2412
19.7.2012 14:57:06   
veeseelaa
nije vam palo na pamet da je greška u tipkanju user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2413
20.7.2012 8:17:59   
SailorMoon

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

a ti suvjerena ako imas sta napisi mi na pp , nemoj onako nije lijepo nije zrelo i nije "kulturno " :))) nisam ti ja kriva sto te zene popljuvase .

A sto si i ti Anonimna pametna niti idi niti pitaj. Ja kako vidim nema opcije da se pise pp Anonimnima. Pa kako onda zeni savjetujes da ti se tim putem javi.
Ali vazno je se drugom smijati. Sto kaze vesela mozda je greska? Sto se to niko ne smije Hanady? Posto svi znaju jeli da ona uvjek tako pise jer tipka brzo??? Nigdje veze

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2414
25.7.2012 22:09:02   
Anoniman
Da li se svi brakovi " gase"? Imam osjećaj da se to dešava sa mojim brakom, tužna sam i ljuta i stjerana u ćorsokak.Osjećam se lošijim insanom, kao da sam ja kriva, kao da ja uvijek nešto rondam....a njemu je sve potaman...pa zar to nije gore...zadovoljan...a meni dođe da odem, pa onda sama sebi kažem , ne budali, sve je to faza, i u dobru i u zlu....pa onda kažem ,možda je do mene....pa mi bude još krivlje...ne volim kad se u ženi uvijek vidi krivac. A možda je i do PMS-a, haj znaj. Uglavnom sam tužna.user posted image

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 2415
25.7.2012 22:13:24   
chuci
mislim da je do pms-a. ne daj se još koji dan pa će proći user posted image user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2416
25.7.2012 23:17:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

A sto si i ti Anonimna pametna niti idi niti pitaj. Ja kako vidim nema opcije da se pise pp Anonimnima. Pa kako onda zeni savjetujes da ti se tim putem javi.
Ali vazno je se drugom smijati. Sto kaze vesela mozda je greska? Sto se to niko ne smije Hanady? Posto svi znaju jeli da ona uvjek tako pise jer tipka brzo??? Nigdje veze

Draga Sailormoon,i ptice na grani ti prepoznaše "rukopis" ...odustani user posted image

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 2417
25.7.2012 23:24:34   
ananas_ze

Da li se svi brakovi " gase"? Imam osjećaj da se to dešava sa mojim brakom, tužna sam i ljuta i stjerana u ćorsokak.Osjećam se lošijim insanom, kao da sam ja kriva, kao da ja uvijek nešto rondam....a njemu je sve potaman...pa zar to nije gore...zadovoljan...a meni dođe da odem, pa onda sama sebi kažem , ne budali, sve je to faza, i u dobru i u zlu....pa onda kažem ,možda je do mene....pa mi bude još krivlje...ne volim kad se u ženi uvijek vidi krivac. A možda je i do PMS-a, haj znaj. Uglavnom sam tužna.user posted image

do tebe je u smislu da je to samo u tvojoj glavi, uhvatio te mozda i PMS, ali ne daj se, gledaj s vedrije strane pa tm je zadovoljan , budi i ti, ne trazi dlaku u jajetuuser posted image vjeruj da ce proci, da ces se smiritiuser posted image
meni se slicno desilo mjesec dana prije vjencanja, ne da sam rondala, nego sam bila samoj sebi fuj, grozna, stalno nesto zvocala,samo bi se svadjala, bukvalno sam mm tjerala od sebe, sve je to faza, on je ustrajao, vidio da me drma nervoza i zato je je jos uvijek kraj meneuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2418
25.7.2012 23:39:12   
Alma_27

imala sam ja te faze kad osjacam da mi nesto fali a njemu potaman pa kad mu kazem ispadne da nije imao pojma. ili ako rondam bude nesto u stilu: eno je opet ronda ja rondam s pravom.... (a nekad rondam i bezveze al on prepozna pms ili sta vec bude pa cuti user posted image )

elem, kad vidim da ne benda moje rondanje ida on po svom, malo i ja okrenem plocu kako se meni svidja pa i ja po svom. pa nek se ljuti, kao sto neko rece: bolje da se on ljuti na mene nego ja na njega. i mirna bosna.

to su sve male svadjice i ljutnje u braku user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2419
25.7.2012 23:49:03   
Medić*

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Draga Sailormoon,i ptice na grani ti prepoznaše "rukopis" ...odustani user posted image

user posted image user posted image

Nista ne kontam....

Anonimna...nedaj se. PMS cini svoje. Nijedan brak nije idealan. Nemoj biti tuzna. Glavu gore user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2420
30.7.2012 17:03:26   
Anoniman
Ne znam da li ovo mogu nazvati problemom u braku, ali meni lično postaje problem veliki. Zivimo sa svekrom i svekrvom, odvojen sprat. To je u suštini zajednica. Da ne duljim, sve se vrti oko njihovih planova i potreba. Svaki dan za svog sina/mog muza imaju neku obavezu. Ja sam to tolerisala, pokusala govoriti muzu, nije islo, onda zasutila i torelisala nadajuci se da ce se to vremenom promijeniti, da ce postati svjestan da nije ok, ali nista, samo gore. Ja sa svojim muzem nista ne mogu planirati. I ako planiram, a njegovom ocu ili majci je palo na pamet nesto i zovu ga, moj plan se odgađa jer on ne zna/nece, ni sama ne znam sta, njima da "iskvari", samo na sve potvrdno klimne glavom. A tako i kad mu je sestra u pitanju. I ne pita me jesam li ja sta planirala vise. Svaki dan se njihovim cejfovima i potrebama udovoljava. Odlucila pricat opet s njim o tome i pricala otvoreno. Rekla mu da mi to smeta, da nije ok, da je valjda ok da ne iskvaruje meni uvijek. Ma znate vec. On se kao slozio sa mnom, ali nije bio narocito spreman da u tom trenutku o tome prica pa sam mu rekla da dobro razmisli i pokaze mi djelima ili kaze svoju odluku, prioritete. Od sutradan se sve isto nastavilo, ko da nisam sa njim ni pricala, opet oni. Ja vise ne znam sta da radim. Raspravom samo u svadju mogu. Sta bi vi na mom mjestu, kako bi se postavile? Moram napomenuti da je u drugim stvarima divan muz, moja podrska, pazljiv je i sve to, ali njegovi su broj 1, a ja uvijek na cekanju.

(odgovor članu nejsonka)
  Neposredna veza do poruke: 2421
30.7.2012 17:06:46   
animagical
ali nije bio narocito spreman da u tom trenutku o tome prica pa sam mu rekla da dobro razmisli i pokaze mi djelima ili kaze svoju odluku, prioritete. Od sutradan se sve isto nastavilo,

pa eto sve ti je rekao?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2422
30.7.2012 17:11:25   
pipi_duga_capara
draga moja nadji zanimacuju samo za sebe, pocni planirati set_nje, odlaske prijateljima, roditeljima ali sama.. ja ga nebi cak ni pozvala nego samo otisla! iskljuci ga iz svih aktivnosti, kada krenes negdje fino mu reci ja idem na kaficu a tebi je rekla mamica da joj usisas, obrises prasinu i prostres ves!

< Poruku je uredio pipi_duga_capara -- 30.7.2012 17:12:09 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2423
30.7.2012 17:27:22   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

draga moja nadji zanimacuju samo za sebe, pocni planirati set_nje, odlaske prijateljima, roditeljima ali sama.. ja ga nebi cak ni pozvala nego samo otisla! iskljuci ga iz svih aktivnosti, kada krenes negdje fino mu reci ja idem na kaficu a tebi je rekla mamica da joj usisas, obrises prasinu i prostres ves!
i ja bih ovakouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 2424
30.7.2012 17:35:55   
veeseelaa
Sta bi vi na mom mjestu, kako bi se postavile?

planirala svoje aktivnosti bez njega i na njega u istim ne bi više računala
kad pita štooo? reci mu razlog
reci da na njega nikad ne možeš računati i da ne želiš svaki put biti razočarana kad te "izradi"

i guraj dok može, kad uvidi da to nije ok valjda će se stvari promijeniti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *