|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
11.7.2012 17:42:08   
Volim Te!
Visnja hvala za smajli popravila si mi raspolozenje user posted image eto sad se kajem sto napisah ne volim da vi ceznete a rado bih da vam podijelim user posted image

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2376
11.7.2012 17:43:08   
Visnja RR
kao da jesi podijelila draga .... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Volim Te!)
Neposredna veza do poruke: 2377
11.7.2012 17:45:17   
InLove
Isto kao da si i podjelila user posted image
a ja cu kod zaove na pitu .. jesam bezobrazna user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2378
11.7.2012 17:48:43   
*pcelica*
Je li ides s muzem ili bez user posted image user posted image Prvo on nek proba pitu mozda nije kakva kuharica pa da se ne otrujes user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2379
11.7.2012 22:34:24   
LELA 77

IZVORNA PORUKA: Volim Te!

Anonimna 2 zbog takvih kao ti nekad kazem bolje da nemam majku nego da joj dodje jedna tako fina osoba da joj bude snaha.Interesantno mi je da majke nikad nisu glupe one su sve do jedne kulturne i emancipovane a svekrve il smrde il ne znaju da pricaju itd,nemam rijeci stvarno.Ne volim da se ubacujem u ove rasprave al ovo me izbacilo iz takta jadan tvoj muz.

U pravu si.Po onome što je napisala deluje kao jako bezobrazna osoba.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu Volim Te!)
Neposredna veza do poruke: 2380
11.7.2012 23:12:18   
madam x

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja sam Anonimna 2:

MM mene gjnavi s time sto ja nedam sveki da cuva djete nego uvjek moja mama ili sestra. ALi cisto nemam poverenja u nju i to mu kazem. Eto radi mira u kuci u subotu sam rekla odvescemo djete na 3 sata kod sveki da je pricuva dok mi odemo na kafu. Ali to je izuzetak, jer se nemogu opustiti.
I meni muz isto stalno nabija kako ja to djelim kako idem vise mojima, zovem itd i da se nedruzim sa njegovim tako itd.
Ali ja ga saslusam, malo se vrtim kao da nije tako ali jeste i meni to pase. Mada eto pravim neke kompromise da nisam bas najgora snaha. Mada nisam ja znam jednom sedmicno nazvati, uvjek za praznike/rodjendane odem, kupim poklon....... ali nevolim to druzenje jer cisto nisu moje drustvo Dosta smo razliciti i necu da mi djete pocne govoriti kOmpir user posted image

Kao sto vesela kaze, bolje nek on puse sto mu nesta nepase nego ja

Ja bih rekla da si ti jako mlada- 21-22 godine možda-pa pokušavaš svijet vidjeti/ napraviti idealnim....eeeee za nekoliko godina ćeš drugačije razmišljati....i moja svekrva neke riječi pogrešno izgovara, ali moja djeca normalno pričaju...ne brini se. Nisu ti to bona problemi.

Evo jedna anegdota....kod nas u Krajini stariji ljudi koriste često ikavicu, moja nane je puno riječi tako izgovarala, i moja svekrva pokoju...i nedavno starija kćerka ispravlja svekrvu, jer je nešto pogrešno rekla. Ja je opominjem da to nije pristojno. Kaže ona: Pa mama, hoćeš li da i Z. (mlađa kćerka, 3 g.)tako priča? Danas je rekla CVIĆE ( Z.)( cvijeće).user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2381
11.7.2012 23:27:58   
Bihter
Slatkica da cvice rekla..bas simpauser posted image Ja mislim da to s sa svekinim govorom bas i nije neki problem..Meni osobno to ne bi smetalo.,naprotiv inace sam kao spuzva pa brzo poprimim naglasak onih s kojima se cesce druzim..tako da sam od mm roditelja poprimila krajiski naglasak..od svoje rodbine naglasak iz istocne Bosne a inace sam iz Hrvatske heheheuser posted image Muz veli da mu je bas to simpaticno kod mene...a djete je djete..kompir i ili krompir,,pa naucit ce ispravno govoriti..to je do tebe kao njenog roditelja da je naucis. Ne mozes je sacuvati od svih nepravilno izgovorenih rjeci na svjetu ali je mozes nauciti sto je ispravno...Pozz

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 2382
11.7.2012 23:44:23   
madam x
I da dodam, meni nikad nije bila smetnja to što je moja nana tako govorila, to je bio dio nje i niko je nije smatrao neprikladnim društvom za mene.

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 2383
12.7.2012 12:00:41   
Alma_27

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

Za nekoga ciji tekst s lakocom moze ispraviti ucenik srednje skole sa malo boljom ocjenom iz jezika, prilicno si kriticna prema svojoj svekrvi po tom pitanju

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2384
12.7.2012 12:03:09   
ena23
alma27 upravo sam i ja ovo pomislila. treba nekada prvo "nizase" pogledati.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2385
   [Obrisana poruka]
12.7.2012 12:55:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 2386
12.7.2012 13:36:18   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Razlog je sto je moja svekrva mnogo suvjerena, sluca svake babske price i tako i postupa. Evo zalostan primjer. Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Za mene nigdje veze ali eto. Onda nezna jezik, nesta da se desi nedaj boze nebi znala ni hitnu nazvati....

Za nekoga ciji tekst s lakocom moze ispraviti ucenik srednje skole sa malo boljom ocjenom iz jezika, prilicno si kriticna prema svojoj svekrvi po tom pitanju

Mene suze oblile...ovo tek sad uočih!

hahahahhahahahaha stas .Jedno je voljeti vise svoje roditelje i vise im paznju poklanajti to mi je ok jer mene je BOg zaduzio za moje roditelje a ne za njegove ali red se zna i kultura , ruzno je pisat ovako kako su njegovi 0 i zaostali a moji kao fol nesto bolji. JA uvjek kazem koliko ti partner vrijedi toliko vrjedis i ti , jer svaka od nas da je mogla bolje nasla bi pa zivjela kao Quin Elisabeth ali ne ipak je nasla sprem sebe , a ti ljudi su odgojili mog muza i nema potrebe da ih volim ali da postujem kako da ne . Tako da draga moja Anonimna ti si dosla gdje si zasluzila .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2387
12.7.2012 15:43:56   
jasmin

Ovo nije sujevjerje (valjda si to htjela napisati).Ovo je sasvim moguce.Ne daj Boze nikome.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2388
12.7.2012 17:46:35   
SdZ
O, Boze, svakakvih "problema". user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2389
12.7.2012 22:50:29   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: jasmin

Ovo nije sujevjerje (valjda si to htjela napisati).Ovo je sasvim moguce.Ne daj Boze nikome.

Nemoj te me sad napasti ali ja stavrno nisam skontal sta je to sujevjerje?? Kao djete koje nije u Bosni odraslo stvarno mi ova rjec nije poznata.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2390
12.7.2012 22:58:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

IZVORNA PORUKA: jasmin

Nemoj te me sad napasti ali ja stavrno nisam skontal sta je to sujevjerje?? Kao djete koje nije u Bosni odraslo stvarno mi ova rjec nije poznata.

superstition- sujevjerje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2391
12.7.2012 23:42:09   
madam x
Aberglaube- sujevjerje

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2392
13.7.2012 11:55:54   
SailorMoon
Hvala vam.
Eh onda nevidim problem tu, jer ja licno nepoznajem nikoga starije generacije da nevjeruje u te takve babske price....

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 2393
18.7.2012 18:03:46   
ljubicica5
Anonimna mislim da pretjerujes... ja imam samo 19 godina i udata sam... iz jedne sredine sam dosla u podpuno drugu, druga pravila, drugi obicaji itd. i imala sam i imam nekih problema sa svojom sveki, neka njena ponasanja ili izjave me znaju uvrijediti i uznemiriti, ali nikad joj pola rijeci nisam rekla, zato sto pomislim da je ona majka mog supruga i pomislim na moju majku, ne bih voljela da njoj mm nesto kaze. Ja mislim da ti po cijeli dan sjedis i analiziras tvoju svekrvu, pod lupom trazis njene mane... Ima puno ljudi koji govore "kompir" ili ikavicom ( i moja svekrva tako govori, i jos more rijeci) ali to ne znaci da su seljaci, jednostavno je takvo govorno podneblje. I ima puno stvari koje od takvih "seljaka" "gradanke" mogu da nauce, pristojnosti npr. Zapitaj se hoces li ti sutra imati unuce i kako ces se ponasati prema njemu? Hoces li biti zeljna svog sina i unuceta zbog svoje emancipovane gradanke koja ne da svekrvi ni blizu kuce... E pa draga moja, ja shvatam da ti sebe smatras emancipovanom, kulturnom, obrazovanom, pametnom, a svoju sveki sustom suprotnosti. Ali pokusaj malo stvari sagledati iz drugog ugla...

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 2394
18.7.2012 18:15:21   
ljubicica5

Izgubla je bebu od 7 mjeseci davno i dan danas je uvjerena da je djete od uroka umrlo. Z

Ovo sam zaboravila prokomentarisati, a ovo me najvise i naljutilo. Pa draga zeno, znas li ti sta znaci izgubiti dijete????????? Znas li koliko zeni treba da se oporavi od spontanog pobacaja, sto nije ni videla dijete, a ne zeni koja ga je drzala u narucju?! To sto ga je davno izgubila ne znaci nista, godine ne brisu bol prazninu, draga moja. Stvarno ne mogu da shvatim kako jedna zena, koja ima dijete, moze takvo sto pisati.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2395
18.7.2012 19:11:22   
ananas_ze
ocito ljubicice da ne zna, ali zna da joj je svekrva suvjerenauser posted image kad sam to procitala ucinilo mi se da anonimnoj fakat nemam sta ra reci user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 2396
18.7.2012 21:03:08   
Dz3ni
Ne mozes je sacuvati od svih nepravilno izgovorenih rjeci na svjetu ali je mozes nauciti sto je ispravno...

Tako je. Ja sam odrasla sa nanom koja je kao i većina drugih starijih ljudi pomalo nepismena, ustvari nije joj stalo do tih stvari. Za razliku od nje, ja nemam problema sa jezikom, niti sam ikad imala. user posted image Nema to veze, dijete će naučiti ono što čuje u školi i ono što joj ti objasniš kao roditelj.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2397
19.7.2012 12:53:17   
ljubicica5

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ocito ljubicice da ne zna, ali zna da joj je svekrva suvjerenauser posted image kad sam to procitala ucinilo mi se da anonimnoj fakat nemam sta ra reci user posted image

Ja se obicno drzim dalje od rasprava, ali me ovo toliko iznerviralo da sam morala koment. Mislim niko nije savrsen, svi imamo svoje mahane, ali anonimna je stvarno pretjerala. Mogu razumjeti da za sve ostale stvari ona nema razumijevanja za svoju svekrvu i da je nervira itd, ali ipak kada je rijec o djetetu, ona kao jedna majka moze pokazati solidarnost.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2398
19.7.2012 13:02:32   
veeseelaa
džaba nervira te nešto što nisi navikao za čuti
mene npr nervira kad čujem ono zvanje šćeriiii user posted image
a ja i sama i moja porodica imamo hejbet riječi koje su nekom user posted image

moja malena za istuć kaće izbit, čula od nane a i ja često rabim

kao izbiću te, sjedi i sl

pa s eposlije smijem, rekoh izbiću te iz cipelauser posted image tako govore crnogorci, jbg
od muža je familija iz Rudog, oni imaju neke svoje izraze koji su meni bezveze, al njihova stvar

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ljubicica5)
Neposredna veza do poruke: 2399
19.7.2012 13:04:14   
veeseelaa
i da moja malena za pepeljaru kaže piksna, opet čula od nane, moje mame user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *