lajlac -> RE: Zene sa Hidzabom (29.1.2012 23:14:25)
|
Evo jedan zanimljiv text o ženama sa hidžabom :) Zašto su pokrivene bolje muslimanke od otkrivenih? Chantal svidja mi se tekst!!! Prije sam osjecala krivnju zasto nisam pokrivena, mislila sam da ne zasluzujem milost Boga, jer znam da je to duznost zene muslimanke, a ja to nisam osjetila, zeljela ili ucinila, medjutim s vremenom sam otkrila da se nista ne moze na silu, cak mi je jedan ucen covjek rekao nista ne smije biti na silu, a pogotovo vjera. Zato se divim vasoj cvrstoj vjeri i predanju. Hocu da kazem, mnoge otkrivene zene, muslimanke, nose vjeru u srcu, trude se da na neki drugi nacin zasluze milost Allaha ili barem imaju dobre namjere, mozda ne slijede sve propise, ali se trude da to na neki drugi nacin zasluze i nadoknade. Mozda nije dovoljno, grijeh je, ali na taj nacin najbolje funkcioniraju, to je njihov trenutni maksimum. Ja sam jedna od njih. Rado vas citam, toliko sam toga naucila, zelju sam dobila i da naucim klanjati i uciti (a ni Fatihe nisam znala prouciti). Zato nemojte nista zamjeriti...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja od vas rado ucim...
|
|
|
|