Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (7.2.2012 14:00:52)
|
IZVORNA PORUKA: lajlac Smije li vjera biti na silu? Ja sebe na mnoge stvari silim, a to u biti ne proizilazi iz mog srca tako da kazem...kad zelim odati zahvalnost dragom Bogu, sto je najbolje uciniti? podijeliti sadaku? postivati zabranjeno? uciti? Pozdrav svima!!! izraz "vjera na silu" odnosi se na bas krajnju primjenu sile da bi neko uzvjerovao a NE na SAMODISCIPLINU npr navescu banalan primjer, neko ko ne pere zube redovno treba sam sebe PRISILITI da to radi par dana za svoje dobro, kasnije KAD TO PREDJE U NAVIKU osjecace se ruzno ako izadje iz kuce neopranih zuba, dakle "samoprisila" ili disciplina dovela je do jedne korisne, potrebne i zdrave navike slicno je s namazom NIKOME OD NAS nije bilo lahko prvih dana ustajati na sabah, al smo sami sebe prisilili jer je to za nase dobro, sad niko od nas klanjaca ne moze zamisliti dan bez namaza, jednostavno osjecao bi se uzasno,tuzno, ruzno i sl, nadam se da me razumijes[sm=smiley1.gif] dakle ako osjetite griznju savjesti zbog namaza, hidzaba i sl TO JE DOBRO, ne lose, i trebate iskoristiti to da uvedete nesto u svoj zivot i pokrenete se i promjenite a ne da sami sebi kazete "uh to je siljenje sebe to ne valja" ma sta ne valja, valja, to je IMAN, to je GRIZNJA SAVJESTI, to je nezadovoljstvo s onim na cemu si sad, i to je pokretacka snaga da budes ONO STO ZELIS i da budes SRETAN i ALLAHU POKORAN
|
|
|
|