jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (23.1.2012 22:20:40)
|
IZVORNA PORUKA: Ella_H Jasmin nema tog iskusenja ili te osobe koja moze nekog sprijecit od ispunjavanja Allahovih naredbi. Ja cim sam pocela uciti o Islamu Allah dz.s je rekao pokrij se ja se pokrila, aha saznam zabrana nemozes jesti meso koje nije halal ja cu radije jest grah citav zivot nego kupiti ovdje u regularnom marketu[sm=smiley36.gif]. Nekad Iman oslabi nekad ojaca to je normalno svi se mi nekad razocaramo i u zivot i u ljude ali u Allaha dz.s se razocarati nemozemo i moramo biti uvjerene u to da sve sto je Allah dz.s naredio a i zabranio je samo dobro za nas. Sto se tice niqaba bliska sam mu i razmisljam cesto, medjutim imala sam izuzetno losa iskustva s odredjenom osobom koja ga nosi tako da nemojte se zavaravati sve je od Allaha dz.s iskusenje. Najvaznije je biti iskren a isto tako ispunjavati ono sto nam je Allah dz.s naredio. Draga moja,pored sestrinske ljubavi,moram ti reci da se ne slazem ovdje s tobom.Ono sto ti nikakvo iskusenje ne moze uzdrmati jeste iskrenost prema Allahu koju nosis u srcu,a koju vanjstinom,radi tezine iskusenja mozes ne pokazati.Bas kao sto je Bilal prisiljen da negira Allaha kada je mucen i zlostavljan.Da,tacno je,Bilal to nije uradio,ali mogao je pod uslovom da srcem ne negira.Dakle,postoje razna iskusenja.Mi samo mozemo Allahu zahvaliti sto ih nemamo i moliti Ga da nas ne iskusa onim sto ne mozemo podnijeti.Ja ovim nikako ne podrzavam seke koje nisu pokrivene da ostanu nepokrivene,samo im porucujem da ih razumijem,ja ih volim,jer njihovo srce voli Allaha,ali im je odredjeno iskusenje prepreka.Ja ih napominjem da se oslone na Allaha,da je On najpreci od svih cije se zadovoljstvo treba staviti u prioritete,pisem im da sam isto prosla i da su me nakon moje cvrstoce i oslanjanja na Allaha svi poceli postovati.Drage moje,ja vam saljem najtoplije rijeci podrske i ako imate nedoumice,nesto vas muci i zelite to podijeliti sa mnom,uvijek sam za vas tu.Ustrajte u namazu i dovite Allahu da vas pomogne,On se zaista odaziva.U islamu nije dovoljno samo osjecaj srca,potrebna su djela.Ali ako imate iskusenje,Allah vas savrseno poznaje,molite Ga,pomoci ce vas.[sm=rozica.gif]
|
|
|
|