RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Mjeseceva Pratilja -> RE: Zene sa Hidzabom (7.10.2011 2:17:31)

Treciput mama, dobro dosla. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nedi..Sitnica. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jasmin..Zanimljivo..Wow. I ja sam imala nesto interesantno..Ako pronadem, dijelim.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.10.2011 12:46:24)

[Sadržaj poruke je obrisan]

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 13:01:22)

Tu se nema sta misliti Iman... alkohol je alkohol.....kraj price....[sm=smiley1.gif]
evo ti link ovaj:e-mail: info@pcelicamedina.com

canim -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 13:01:45)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja imam jedno pitanje/dilemicu:

Naime, u periodu prehladica i virusa mislila sam Imančici uvesti propolis, ali one kapi od propolisa su s alkoholom.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
E sad, čitam da se na kocku šećera nakapaju kapi i stave na toplo mjesto da alkohol tako ishlapi...da li to smijem tako primjenjivati?

Iman po toj teoriji ispade da mozemo kuhati i dodati alkohol prilikom kuhanja tj vino i sl jer prilikom zagrijavanja alkohol izhlapi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nesto mi ta teorija nije logicna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sto ce ti te kapi, nadji nekoga ko proizvodi med i kupi domace to ti je najbolje.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.10.2011 13:16:46)

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 15:08:36)

iman imaš kupiti i propilis kapi bez alkohol, zovu se api baby..i naravno da ih trebaš kupiti, jer jačaju imunitet, a nemaju alkohola, ne brini

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 16:02:48)

Gerbo imas pp

Honey3 -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 18:19:35)

drago mi je sto ovdje mogu procitati proizvode koji nisu dozvoljeni,pratim to naravno ali dosta ih i neznam,evo cudo mi za kroasane 7days imaju alkohol i ne samo oni nego vecina upakovanih a opet vidim da ih ljudi (koji i prate sta je dozvoljeno a sta ne) jedu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

gerberka -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 18:26:04)

nisam ni ja znala da kroasani sadrze alkohol..hvala ti za info. 

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 18:34:45)

IZVORNA PORUKA: zaha

drago mi je sto ovdje mogu procitati proizvode koji nisu dozvoljeni,pratim to naravno ali dosta ih i neznam,evo cudo mi za kroasane 7days imaju alkohol i ne samo oni nego vecina upakovanih a opet vidim da ih ljudi (koji i prate sta je dozvoljeno a sta ne) jedu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Znala sam za krosanane 7-days da imaju alkohola i uopce ih ne jedem....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 18:52:18)

Ja ih ovdje jedem,jer ne sadrze alkohol.

Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 22:01:48)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja ih ovdje jedem,jer ne sadrze alkohol.

Mi smo takodjer izbacili 7days kroasane.

Honey3 -> RE: Zene sa Hidzabom (8.10.2011 23:33:52)

jasmin vjerovatno za arapsko trziste prave se bez alkohola, ovdje cini mi se jedino quiqi kroasani ne sadrze[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.10.2011 11:16:30)

rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (9.10.2011 11:33:33)

.samo kako će biti kad malena bude malo veća i u vrtiću bude s djecom djelila

Iman mila,pa kroz zivot je uci sta valja sta ne valja,sta je dozvoljeno a sta ne...[sm=smiley1.gif]

Lilly -> RE: Zene sa Hidzabom (21.10.2011 21:24:43)

Samo da se nadovezem na temu... Poznajem pokrivene i zaista me odusevljavaju, ne samo zato sto su pokrivene i ne ulazim u nacin pokrivanja, nego vise mislim na nacin ophodjenja - bar ove koje sam ja upoznala[sm=smiley27.gif]. Upoznala sam i par koje su skroz pokrivene, samo se oci vide, i one me svaki put iznova fasciniraju! Jako hrabre, pametne zenice, divne naravi[sm=bravo.gif]
Nesto ih pravo volim i cim ih sretnem bude mi nekako toplo oko srca[sm=9nebesa.gif] Etooo, sve pohvale od mene![sm=bravo.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (22.10.2011 11:23:58)

Hvala Lilly.[sm=rozica.gif]

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (26.10.2011 12:45:49)

Za bebachu i sve druge koje zanima:
Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
'Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

hatepsut -> RE: Zene sa Hidzabom (26.10.2011 14:21:16)

Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
'Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

uz navedeni hadis kazu ako se pas ocese o tvoju odjecu u istoj ne mozes klanjati !mozes jesti iz posude iz koje je jela macka,a posudu iz koje je jeo pas moras u 9 voda oprati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (cini mi se 9)neka me ispravi ko bolje zna ?!

veeseelaa -> RE: Zene sa Hidzabom (26.10.2011 14:22:59)

znači psa nije preporučljivo uopće imati izuzev ukoliko se isti koristi za lov ili kao pas vodić?

koka i po -> RE: Zene sa Hidzabom (26.10.2011 14:37:59)

Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
''Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

ovo se mozda odnosi na sliku koja prikazuje ljude,likove ili zivotinje.koliko znam pejzaz je dozvoljen.
a ovo sto se odnosi na kucne ljubimce ,odnosi se na one koji se drze drito u kuci ili stanu ili i one koje su smjesteni van stambenog objekta?
jasmin ....?

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (26.10.2011 15:51:13)

IZVORNA PORUKA: koka i po

Ebu Talha, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''''Meleki ne ulaze u kuću u kojoj se nalazi pas ili slika!“ (Muttefekun alejhi) Ibn Omer, radijallahu anhuma, kaže da je čuo Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, kako govori:
''Ko bude držao psa, osim psa za lov ili psa vodiča, njemu se umanjuje nagrada svaki dan koliko je dva kirata!“ U drugom predanju stoji da je rekao: ''''...koliko je jedan kirat.“ (Muttefekun alejhi)

ovo se mozda odnosi na sliku koja prikazuje ljude,likove ili zivotinje.koliko znam pejzaz je dozvoljen.
a ovo sto se odnosi na kucne ljubimce ,odnosi se na one koji se drze drito u kuci ili stanu ili i one koje su smjesteni van stambenog objekta?
jasmin ....?

Da,odnosi se na sliku s likovima.A sto se tice psa,on nije dozvoljen ni van stambenog objekta,osim za lov ili pas vodic,kako je i pomenuto u hadisu.Macka je dozvoljena i u kuci,jedan poznati ashab je nazvan nadimkom otac macica,Ebu Hurejre.

SdZ -> RE: Zene sa Hidzabom (27.10.2011 18:49:06)

Eto ovo nisam znala za macke. Mislila sam da niti jednu zivotinju nije dozvoljeno drzati u kuci.

jasmin -> RE: Zene sa Hidzabom (28.10.2011 21:42:49)

DZAMIJA KRALJ FAHD BIN ABDUL AZIZ ALSAUD

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Hvala i zahvala pripadaju Allahu! Neka je salavat i selam na Allahovog posljednjeg Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem! Es-selamu alejkum, braćo i sestre! Imam potrebu da se oglasim u vezi gnusnog čina koji se desio ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Ono što smo mogli vidjeti, da se radi o osobi koja ima bradu i nosi kratke pantalone iznad članaka, još više obavezuje da se u što većem broju javimo i najoštrije osudimo ovaj napad. Ponavljam, ma ko bio počinilac ovog teškog napada, da ovaj postupak nema veze s našom plemenitom vjerom i njenim načelima, što je poznato svakom onom ko ilole zna o vjeri Islamu. Shodno tome, bila bi velika nepravda prema vjeri i njenim sljedbenicima pripisati ovaj gnusni čin vjeri i njenim iskrenim sljedbenicima, a posebno onima koji svojim izgledom slijede Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Smatram, da počinilac ima ime i prezime, ma kakvi njegovi motivi bili, ma o čemu se radilo, zaslužio je svaku osudu i on i njegov postupak. Također, potrebno je da se muslimani ograde od njegovog postupka, a posebno braća i sestre koji smatraju da su sljedbenici ehli sunnetske dave. Smatram, da nikada, ni u kom slučaju, ovakav postupak ne bi učinila osoba koja uči svoju vjeru i njena načela od učenih, onih koji su nasljednici Allahovih poslanika, crpeći to znanje iz Kur’ana i suneta (prakse) Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Zaista osjećam teškoću u svojim grudima, znajući koliko će ovaj događaj negativno uticati na davu (poziv ka Allahu) tebareke ve te’ala, i njeno nazadovanje. Zato kažem, neka se zapita svaki onaj ko smatra ili misli da je ovako nešto u redu, kako će sutra dati dževab Uzvišenom Allahu, zbog čega je bio uzrok stagnacije dave, ezijeta muslimana i nemuslimana, zastrašivanja i barbarstva na ovim prostorima. Kako će dati dževab Allahu, za sve što će pretrpjeti pojedina nedužna braća, od privođenja, ispitivanja i sl. ostavljajući svoju djecu u neizvjesnosti, da li će se babo vratiti ili ne! Na kraju, molim Allaha, da nas uputi na pravi put, put prvih generacija muslimana, da nam istinu učini istinom, pa da je slijedimo, a zabludu neistinom, pa da je se klonimo! Amin! Prof.Sanel Ramić

Dalil@ -> RE: Zene sa Hidzabom (28.10.2011 21:45:55)

[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>