|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
27.4.2010 14:19:18   
Behar
Draga sestro, i sve vi koje ste pokrivene, nemate pojma koliko ste sretne (ustvari možda i imate user posted image ), meni je najveća želja da se pokrijem, ali roditelji mi ne dozvoljavaju user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 27.4.2010 17:12:38 >

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 776
27.4.2010 14:27:17   
Madam Mohamed
Zao mi je zbog toga, draga Behar. Cuvaj dovu, najiskrenije sto mozes, i moli Allaha da smeksa njihova srca i tebi da olaksa, podari mnogo sabura. I to je jedno iskusenje..Gledaj ga kao priliku u kojoj ces pokazati koliko si jaka i istrajna u svojim namjerama i vidjet ces aBd da ce sam cin stavljanja marame biti onda kada se najmanje nadas i kada je najbolji trenutak za tebe. Cuvaj mi se.
IZVORNA PORUKA: Behar

Draga sestro, i sve vi koje ste pokrivene, nemate pojma koliko ste sretne (ustvari možda i imate user posted image ), meni je najveća želja da se pokrijem, ali roditelji mi ne dozvoljavaju user posted image

Kazu da sam mistik,mrznja je moj jedini neprijatelj,ne ljutim se ni na koga,meni je cijeli svijet jadan..Junus Emre

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 777
27.4.2010 16:04:24   
jasmin

Draga sestro, i sve vi koje ste pokrivene, nemate pojma koliko ste sretne (ustvari možda i imate user posted image ), meni je najveća želja da se pokrijem, ali roditelji mi ne dozvoljavaju user posted image

Hej mila,ja itekako imam pojma koliko sam sretna,ustvari,osjecam to posve,svim svojim bicem.Molim Allaha da ti podari sabura i da te tvoji roditelji podrze u tvojoj zelji.Dovi,jer dova ja najjace oruzje,a onda ne zaboravi da im puno cinis dobrocinstvo,jer oni su najpreci da im budes na usluzi.Cijenice tvoj trud i smeksace se prema tvojoj zelji.Da ti Allah podari svaki hajr i da ti ispuni tvoju najvecu zelju.

< Poruku je uredio jasmin -- 27.4.2010 16:05:23 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 778
27.4.2010 21:55:43   
mamaajna
odrasla sam u porodici gdje je samo preyime odavalo da smo muslimani,cak smo sestra i ja imali ,medzunarodna,imena.zavrsila skolu za zubnogtehnicara,zaposlila se,udala dobila sina u 21godini,prosla 5g pakla s muyem alkoholicarem,kockarom sa 24g sam bila samohrana majka,bey ikakvog smisla u zivotu.Allah upucuje onog koga hoce.pocinjem klanjati u tekiji mahalskoj,kayu ellhamdulilah.hizab ti treba samo ya namaz,a meni hvali nesto u dusi i hvali.prelayim u drugi dzemat jednog ramazana i tu nesto hvali.sasvim slucajno upoynajem jednog covjeka koji je u raygovoru od 15min ispunio moju dusu,to je to.dogovaramo svadbu ya 5 dana,moj muy je bio sebeb mog pokrivanja.on mi je hvalio da mi da podrsku.svi su mislili da sam poludila.niko vise ne kontaktira s mnom osim moje uze rodbine i dan danas.preko noci mi je Allah podario ljepsi yivot.Imam savrsenog muza,brak ko iz bajke,Allah nas pocastio prekrasnom curicom Imancicom.da i danas sam yaposlena kao zubnitehnicar.nosim klasicni hidzab,veliku maramu obicno tamniju bey ikakvih ukrasa i dugi dzilbab tj haljinu koja neocrtava tjelo,isto tako tamniju bez ukrasa.moj zivot je jako ispunjen,sto s skolom od sina,yabave s Iman,setnjih,odlazaka u prirodu i druge gradove,kupovinom,skolom Kur ana,ders,arapski.odrzavanje dawetskog radija kuci i pomaganju muyu u njegovom poslu..........sve u svemu ja sam presretna svojim yivotom.Hvala Allahu na njegovoj uputi i da me preseli ko muslimanku,hvala mu na ovim blagodatima koje mi je podario.

halalite za pravopis Iman se vrti po krilu pa mi je tesko pisati

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 779
27.4.2010 22:08:44   
aicha
user posted image user posted image user posted image masaAllah mamaajna,bas lijepa prica Subhanallah

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 780
27.4.2010 22:10:15   
aicha

Draga sestro, i sve vi koje ste pokrivene, nemate pojma koliko ste sretne (ustvari možda i imate user posted image ), meni je najveća želja da se pokrijem, ali roditelji mi ne dozvoljavaju user posted image

sabren seko..popustice samo budi cvrsta i dovi Allahu swt. Koliko imas godina???

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 781
27.4.2010 22:12:48   
mamaajna
to je moj zivotna prica.bilo mi je tesko na pocetku jer su me prijatelji poceli iybjegavati,nailazila sam na mnoge provokacije i posmjehivanja na moj iygled i na izgled moga supruga.zato ce mo mi to naplatiti na Sudnjem danu.
i tako drage moje yenice nikad nije kasno se pokriti bolje ikad nego nikad i namay,bey petace nema nista

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 782
27.4.2010 22:13:39   
frenkoza

pretpostavljam da nisi udata.... dok ti jos roditelji dozvoljavaju ili ne dozvoljavaju.... ako nisi udata, dobro gledaj za koga ces se udati..... nadji sebi mumina koji ce ti biti podrska i potpora u zivotu za sve pa i za hidzab.... ako si udata i imas podrsku muza, ne mislim da trebas slijepo slusati roditelje.... jer znamo da se roditelji moraju slusati, kao i muz... sve dok nisu u suprotnosti sa serijatom i ne tjeraju nas da radimo nesto protivno serijatu....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 783
27.4.2010 22:13:58   
mamaajna
sorry za tipku zzzzz nesto mi prolupala

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 784
27.4.2010 22:14:52   
frenkoza
mamaajna elhamdulillah, blago tebi.... zao mi je sto si morala proci kroz pakao ali ako je to cijena onoga sto danas imas onda elhamdulillah....

ako nije tajna u koju si tekiju isla?

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 785
27.4.2010 22:19:38   
aicha
Evo sjetih se..mozda bude ibret sekama. Imala sam ja jednu drugaricu. Isle smo zajedno u gimnaziju. Ona je bila drugacija od svih djevojaka koje sam poznavala, bila je povucena i strasno ozbiljna. Jednom sam se nasalila sa njom na sta je grubo reagovala pa sam se povukla od nje jer ne volim ljude koji su preozbiljni. Kasnije Allah swt dao da sam pricala onim drugim drugaricama iz razreda o Islamu i ona se prikljucila i pazljivo je slusala. Pocele smo se druziti i vidjela sam da je zainteresovana za Islam. Imala je roditelje- da Bog sacuva. Ne samo da su izgovarali rijeci kufra i da nisu voljeli hidzab i Islam nego su je bukvalno tukli za namaz ako ga obavlja. Zamislite!!! Helem ja i ona smo kupovale hidzabe, druzile se..slusale dersove, postale najbolje prijateljice. Od mene je posudjivala hidzab ili dzilbab ako hoce negdje medju sestre. Kriomice smo pocele kupovati hidzabe, pa ih je ona sakrivala u svojoj sobi. Kriomice je namaz obavljala. Jednom sam je nazvala i javila se njena mama i ja sam nju trazila i mama je zovnula a ona dotrca i rece joj mama "telefon za tebe" i kad joj je mama otisla izdera se ona na mene "Allah ti se smilovao, zbog tebe sam namaz prekinula", ona se sve sakrivala da klanja i priznala mi je da je roditelji pretuku ako vide da klanja(a djevojka je imala tada nekih 17-18god) Helem upisemo mi fax..ona je pricala roditeljima i pricala i vremenom su popustili i dopustili joj namaz...zavravale mi fax kad veli ona meni jedan dan "danas cu se pokriti". I stvarno-Allah dao ni rijeci joj nisu rekli. To ljeto se udala i potom stavila i nikab. Eno sada je roditelji podrzavaju i ne prave nikakve probleme hvala Allahu.
Zato samo sabur i ne ocajavati jer sejtan l.a. zeli da covjek izgubi nadu Allah nasa sacuvao a nadu gube samo pravi nevjernici

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 786
27.4.2010 22:21:57   
frenkoza
elhamdulillah za nju user posted image user posted image user posted image kako joj se Allah smilovao...

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 787
27.4.2010 22:25:36   
Saraya
Mamaajna, user posted image user posted image user posted image predivna prica, subhanallah, kako insan ne zna cijeniti kad nema poteskoca u izvrsavanju propisa i kome je vjera prakticno servirana... user posted image
Opet, hvala Allahu, koji te je uputio...

Frenkoza, ja jedva cekam da procitam radosnu vijest na ovoj temi...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 788
27.4.2010 22:31:24   
Saraya
Eh, Aicha, jesam ja radoznala ko je to, a najvjerovatnije da ju znam... user posted image

Samo da vam kazem da nam nasa draga Lalana treba da poleti svakog casa, ako nije vec, ja jedva cekam da stigne.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 789
27.4.2010 22:32:23   
aicha
Moja prica je drugacija. Ja sam "oduvijek" bila u Islamu. Imam elhamdulillah roditelje koji su na namazu i mama mi je pokrivena, ali oni su prema meni i seki bili skroz fleksibilni..popustljivi da Bog sacuvauser posted image
Mene su sa 18 god "nogirali" iz kuce, imala sam auto, stan u gradu i potpunu slobodu. Zamislite. Eh to je sestre iskusenje pravo. Kad mozes sve a saburas i neces radi Allaha swt. Kad si pozvan na raskalasenost i blud a niko te ne prati imas svu slobodu svijeta i podrsku a TI neces. Ucenjaci su se razisli ciji je sabur veci Jusufa a.s. ili Ejuba a.s. Jusuf je bio pozvan na blud A IMAO SVE USLOVE a Ejub bio bolestan i kako tako nije imao izbora osim da sabura. I svi ucenjaci su saglasni da je Jusufov sabur veci jer je imao IZBOR. Isto je bilo i kod mene. Ja tada nisam bila pokrivena, nisam cak redovno klanjala (ni to me roditelji nisu podsticali) ali sam imala DUBOKO U SEBI STRAH OD ALLAHA SWT i svjesnost da me On gleda, nisam htjela da Mu budem neposlusna. To me odvratilo, samo me On odvratio i dao mi sabur. Vrlo brzo sam skontala da je za mene pretesko taj zivot trc-mrc ni tamo ni vamo..ni dzahilka ni vjernica kako treba. Nisam razmisljala puno o hidzabu-razmisljala sam "sta mi fali ovako",isla sam i ja u tekijeuser posted image  ..i Allah swt dadne ja upoznam jednog momka hafiza i on me pocne muntati i mi se pocnemo zabavljati Allah nam oprostio. On mi je poceo pricati o nekim propisima i davati neku ihvanijsku literaturu. Puno mi se svidjelo, pocela sam slusati Porcu, i ja i ona moja drugarica. Nadjem na hadis- "nece uci u Dzennet zena koja nije propisno odjevena niti ce osjetiti njegova mirisa..." i ja skontam da IPAK nije svejedno i da se moram pokriti. Eh onda sejtan l.a. navali na mene...bilo je tad 1-2 se pokrile pa otkrile moje poznanice i mene veliki strah jako veliki strah uhvati...sta ako se pokajem i ne mognem iznijeti taj emanet. I ja odlucim, barem cu nositi suknje i tunike i tako jedno vrijeme i onda ja pobijedim sejtana l.a. rekoh sebi-probacu pa barem kad stanem pred Allaha swt reci cu "probala sam" i Allah swt mi olaksao i nisam se naravno pokajala i smijesni su mi bili moji izgovori....tako to je ukratko moja prica o hidzabu

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 790
27.4.2010 22:34:35   
frenkoza
insallah i ja isto.... mene je moja familija daavno otpisala.... uz mene su mama i brat.... a najbitnije moj muz...
jedini problem kod mene je sto sam ja stipendista jedne drzavne firme vec 3 godine i oni nas skoluju za poso, koji ne znamo jos kad cemo poceti raditi.... eh sad problem je sto se to skolovanje odvija u beogradu i meni je frka sto ja sa mahramom ne mogu ici tamo jer Allah zna kakva je situacija... ja samo cekam da mi pocnemo raditi i onda ja nemam nikakve frke...

s jedne strane neko ce reci da je to dunjalucko razmisljanje i da mi je poso bitniji od vjere.... medjutim kad sam potpisala ugovor s njima nisam znala tacno u kom smjeru ce moj zivot ici, a sada taj ugovor ne smijem raskinuti jer bi morala pare i pare koje su ulozene u mene vratiti.... Allah zna sta je u mom srcu i nadam se da ce ubrzati sve ovo da i ja sto prije dodjem do svog hidzaba.... to je ukratko moj razlog cekanja....
u medjuvremenu sam sve druge razloge rijesila tako da jos samo taj detalj cekam...

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 791
27.4.2010 22:37:23   
aicha
IZVORNA PORUKA: frenkoza

elhamdulillah za nju user posted image user posted image user posted image kako joj se Allah smilovao...

frenkoza ti je znas...user posted image user posted image user posted image

znas i meneuser posted image

ko ti je pravio kahvu u preporodu kad nam je Alija drzao dersove???user posted image

ali tisu misu user posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 792
27.4.2010 22:38:51   
frenkoza
lijepa prica Aicha.... masallah.... rijetke su takve price sa sretnim zavrsetkom.... tvoji roditelji su znali da su duboko u tebe usadili sjeme Islama... samo je trebalo vrijeme da proklija....

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 793
27.4.2010 22:39:10   
Behar
Da vas Allah nagradi drage sestre za sve što ste napisale, zaista mi puno znači, ovo mi je prvi put da pišem na nekom forumu, inače sam samo čitala, i baš je lijepo pričati s nekim ko razumije. Imam 21 godinu.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 794
27.4.2010 22:42:37   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: aicha

frenkoza ti je znas...user posted image user posted image user posted image

znas i meneuser posted image

ko ti je pravio kahvu u preporodu kad nam je Alija drzao dersove???user posted image

ali tisu misu user posted image

posalji mi na pp...

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 795
27.4.2010 22:43:50   
Behar
nisam udata još uvijek, idem na fakultete, treća sam godina, ako Bog da ubrzo ću završiti i nadam se ubrzo nakon toga i udat se, imam momka koji me podržava u mojoj namjeri da se pokrijem, to mu se svidja, čak je pristao i na to da nam veza bude "šerijatska" ovo sam napisala sa navodnicima jer sam svjesna toga da nikakva veza nije šerijatska jer u islamu veza nije dozvoljena, međutim ja nisam uvijek ovako razmišljala (hvala Allahu pa me je uputio), a snjim sam od srednje škole, super se slažemo, fin je, ne pije, ne puši, klanja, i sve više se "okreće" ka islamu.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 796
27.4.2010 22:45:40   
Behar
da ti Allah da da se taj detalj što prije "riješi" user posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 797
27.4.2010 22:48:50   
Behar
IZVORNA PORUKA: mamaajna

sorry za tipku zzzzz nesto mi prolupala

pokušaj umjesto "z" da koristiš "y", napisaće ti se "z" kada pritisneš "y", mislim da su se zamijenile, i meni se to dešavalo.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 798
27.4.2010 22:49:17   
aicha

lijepa prica Aicha.... masallah.... rijetke su takve price sa sretnim zavrsetkom.... tvoji roditelji su znali da su duboko u tebe usadili sjeme Islama... samo je trebalo vrijeme da proklija....

pa u sustini jeste, oni su znali kakva sam ja EKSCENTRICNAuser posted image  i da uvijek odstupam od vecine zato su i imali povjerenja..

Allaha mi ja sam cak bila ljuta na njih sto me ne provjeravaju...i jednom se ne vratim do pravo kasno kuci a oni me zvali na tel..i na mob a ja se nisam htjela javiti(jer su me zaboravili par danauser posted image ) i ja se vratim pred zgradu kad babo stize a mene neki momak prati kuci i znate sta je moj babo???? vidio da sam zdrava ziva i okrenuo se i kuci???kaze mama dosao kuci i ISMIJAO SEuser posted image

a ja slazem momku da su se naljutili roditelji na mene sto sam se kasno vratila da bih ga iskusala...user posted image

i onda sjednem i razmislim koja sam ja budalauser posted image  i kako su lazne te "ljubavi" i nogiram momkauser posted image  a Boga mi plah bio.estagfirullahuser posted image ...i on ponekad klanjao i imao neku izfazoniranu bradicuuser posted image user posted image user posted image i onda nisam dugo htjela uopce da izlazim i onda po nekima "poekstremim" i onda Allah dadne da nakon izvjesnog vremena upoznam svog muza i za jednu vecer se sve dogovorimo i vjencanje,sta kad gdje i sve...i ja stanem tako na ludi kamenuser posted image  

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 799
27.4.2010 22:56:17   
frenkoza
ja ne mogu da te skontam.... po ovome sto sam do sad procitala jesi ti S a muz ti L.... ili sam te zamijenila s nekim???

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *