jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Behar Sade... jest stvarno, i kod mene je tako, moja najbolja drugarica se pokrila nedavno, a ja roditeljima jedno vrijeme nisam ni smjela to da kazem jer sam se bojala njihove reakcije, a naravno, kad sam im rekla da zelim da se pokrijem prvo pitanje je bilo "ko te je nagovorio???" Pa kao da imam 13 godina, a ne 21 i razvijenu sposobnost razmisljanja i odlučivanja!!! Aicha... nadam se da je temperatura prošla i da si ozdravila. Jasmin... hmmm... Medina... cesto mastam o tome kakav je zivot tamo i kako bi bilo lijepo tu zivjet... Eh draga,sto se tice zivota ovdje to je ono sto ne bih dala za bilo sto na cijelom svijetu,vjeruj mi.Znam da za nekog pretjerujem kad kazem da je ovdje najljepse,ali zaista je to moj osjecaj.Cijeli svoj zivot provela sam u BiH,ovdje sam 3.5 godine,ali sam se `zaljubila` u Medinu.Ako gledas grad kao grad,ima sve kao i najmoderniji gradovi na svijetu.Ono sto bi te privuklo(pored svetosti) jest njihov trud da grad `zazelene`,osvjeze vjestackim vodopadima,njihovi ogromni trzni centri,mozda bi se katkad natjerala na Mc`Donalds,ali meni je Baik drazi hehe,imala bi priliku proci kroz najpoznatije svjetske radnje sa,takodjer,najpoznatijim svjetskim markama,mozes cak nabaviti i Krasovih proizvoda...dakle sav taj dunjaluk nimalo ti ne bi nedostajao,jer je i ovdje posve isto,u nekim stvarima daleko kvalitetnije.A ono zbog cega srce posebno zudi je upravo svetost tog grada i mir koji covjek ne moze nigdje drugo naci.I naravno,jako lagodan zivot za pokrivenu zenu,posve prilagodjen zeni i njenim potrebama.Pored slobode izvrsavanja ibadeta svidjeli bi ti se i posebno romanticno uredjeni restorani za porodice... prigusena svjetla,ugodan ambijent,zamamni mirisi.Pa mi sad recite jesam li upravu sto ludim za Medinom?heheh A vrucine...meni je podnosljivo vruce,a zimi palimo grijalicu,bude bas hladno,doduse,mozda sto smo se mi navikli na ovaj zivot. Saraya je tad bila i slatka trudnica pa joj je bilo duplo vruce.