|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
2.5.2010 23:20:11   
jasmin
Vjerujem ti da govoris istinu,jer sam imala kolegice u medresi koje nisu bile pokrivene i koje su nakon nastave imale posve neki drugi nacin zivota koji ne lici onom koji su zivjele na nastavi,ali to je njihova licna stvar i odabir.Mozda se radi o nekoj od skola s islamskim predznakom.Iskreno,meni je jako lijepo vidjeti djevojcicu koja ima 10 godina i nosi hidzab.Preslatke su mi.Ali nikako mi se ne svidja to sto se te curke`raskomote` kad izadju van skole.Da barem sacekaju da dodju kuci.No sta bih,njihov odabir.

< Poruku je uredio jasmin -- 2.5.2010 23:22:03 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 826
2.5.2010 23:23:38   
M kao Mama
To je više kao internat, i tim gore, one tu žive,uče, borave, i čim preko kapije, transformers, ovo je stvarno istina, kao i oza one male curice, kojima su ruksaci većiod njih, a koje su pokrivene. 

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 827
3.5.2010 10:11:30   
brzamala
Samo da pokusam odgovoriti mama almi...Ako mislis na skolu i internat na Mojmilu( da je sad ne imenujem), mogu ti reci da gore nije obavezno da djevojcice budu pokrivene. Znam to sigurno jer gore predajem, i vecina djevojcica su na nastavi otkrivene.  One koje su pokrivene..valjda nose maramu i kad izadu iz kruga skole jer  ni gore je ne moraju nositi. Govorim o djevojcicama izmedu 10. i 14. godina. 

Neposredna veza do poruke: 828
3.5.2010 10:36:29   
tea lana
a brzmala je li istina da uciteljiice moraju nositi maramu gore jer imam prijateljicu koja gore radi i tako mi je rekla

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 829
3.5.2010 13:08:10   
M kao Mama
Jeste, Mojmilo

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 830
3.5.2010 14:35:01   
brzamala
Jeste, tea lana, to je istina, ali taj uslov su postavili ljudi koji su otvorili tu skolu. Ako mene pitas, ne slazem se s tim, jer ne mislim da se bilo ko  treba prisiljavati na takve stvari, posebno se takav uslov ne bi smio postavljati pri zaposljavanu ali, eto... tako moze nazalost, jer je privatna skolauser posted image

Neposredna veza do poruke: 831
3.5.2010 17:02:06   
Saraya
Ja se s drugim stvarima ne slazem, a pokrivanje mi je OK... i sama bih, kad vec placam, voljela da uciteljica bude pod hidzabom... ipak se broji da je islamska skola.

Brza mala, kojim razredima predajes??? user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 832
4.5.2010 0:53:37   
aicha
IZVORNA PORUKA: Saraya

Ja se s drugim stvarima ne slazem, a pokrivanje mi je OK... i sama bih, kad vec placam, voljela da uciteljica bude pod hidzabom... ipak se broji da je islamska skola.

Brza mala, kojim razredima predajes??? user posted image

slazem se :)

isto kao sto je negdje prepreka hidzab-nikab i privatnici vas izbjegavaju da zaposle zbog toga (meni se licno desilo) i na sto imaju pravo, tako vrijedi i obratno...

nego, vezano za Gazaz, gore djevojcice cak na casove vjeronauke- hifza i tedzvida (koji su imale proslo polugodiste) nisu bile obavezne da nose hidzabe vec su mualime bile tu da ih podsticu i privole na to...
a to sto se cas otkriju, pokriju, eksperimentisu..pa to je svojstveno njihovom uzrastu i godinama, zar ne?

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 833
4.5.2010 0:59:50   
Hanady RR
aisha ja mislim da ti privatnici nemaju pravo da ne zaposle ženu pod hidžabom ako je kavilifikovana za određeno radno mjesto. Naime to je diskriminacija koja je i zakonom zbranjena. Sloboda vjerkog izražavanj, ispoljavanje pirpadnosti jednoj naciji ili narodu je apsolutno dozvoljen azkonom sve dok to durg ne vrijeđa. meni hidžab nije nikakvo vrijeđanje već izbor onoga odnosno one koja ga nosi i u slučaju da je to presduno pri odabiru zaposlenika a ne njegova kvalifikacija to je zakonom zabranjeno.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 834
4.5.2010 1:08:23   
aicha
Ma znam...ali tako nam je, kako nam je. Ja sam licno radila praksu kod jednog privatnika pri zavrsetku studija, ja i moja naj drugarica....posto nam je ostalo ispit-dva do kraja pozvali su nas i rekli da bi im bilo zadovoljstvo da obje pocnemo da radimo kod njih i pitali su nas za pristanak, obje smo pristale....u medjuvremenu ja se "zavila"user posted image  i pozovu samo moju drugaricu...i ona se sokirala i bila je jako tuzna i ljuta i znale smo zasto i sve al eto...
hB pa nije nafaka kod ljudi jer kad bi ljudi odlucivali o necijoj sudbini, na sta bi sve ovo oko nas licilo al zato se nas Gospodar pobrine za svakoga od nasuser posted image user posted image user posted image  a ljudi tako malo zahvaljuju i tako malo razmisljaju o znakovima oko njihuser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 835
4.5.2010 1:12:50   
aicha
Sjetih se, ima i obrnut primjer...Vlasnici privatnog vrtica ovdje u Sarajevu trazili su odgajateljicu koja ce na radnom mjestu nositi hidzab...pri tome su vrsili selekciju bas po kvalifikacijama i na kraju je ispalo da od vise zena najbolja je bila jedna pravoslavka. Pitali su je da li bi joj smetalo da nosi tokom radnog vremena hidzab na sta je ona pristala i tako dobila posaouser posted image

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 836
7.5.2010 12:10:04   
Sarajkica
Samo da vas podsjetim da je danas petak, mubarek dan kada se dove primaju :)

Pa dovite za nesto lijepo :)

Ilhan- moja mala pčelica zujalica
14.06.2009. godine

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 837
7.5.2010 17:24:30   
spatzilein
Esselamu alejkum svima, evo jedne zanimljive price zove se ''Moj put do hidzaba'' pripremila sestra muminka, ja bas uzivam citajuci ovakve price ili price onih koji su presli na islam user posted image

"S Allahovom s.w.t miloscu cu vam napisati moj put do hidzaba. Rodjena sam u islamskoj porodici, za svog djetinjstva samo sam zapamtila da mi je nana klanjala pet dnevnih namaza, i nije joj bilo bitno gdje je namaz docekala tu bi ga klanjala. Kao djete isla bi i u mekteb i hvala Allahu dosta toga sam naucila, ali tokom moga odrastanja nisam nista znala sto se tice serijata i kako se ponasati kao jedna muslimanka.

Uvjek sam bila ubjedjena da se samo stare nene prekrivaju, jer mi niko nikad nije reko kad zena/djevojka mora biti propisno obucena. Sto vise kad sam upoznala par sestara koje su serijatski obucene cula sam one bosanske komentare "Sta ce joj marama, mlada je ona, ima vremena." Pa me je to stovise sve zbunjivalo. Odlucila sam se, u ime Allaha, da malo vise pocnem citati i saznavati stav islama o ovoj temi, sto sam uz, Allahovu pomoc, preko par clanova moje familije saznala dosta toga...

Pocela sam, ellhamdullilah, da klanjam, da postim, da dajem zekat, ali kad je bio hidzab u pitanju bili su malo veci problemi. Kad sam se odlucila da tu vjest, ili tako reci zelju, da kazem svojim roditeljima, bilo je gore nego sto sam ocekivala.

Sjela sam jedno jutro sa svojim babom i mamom i rekla im: "Meni je zelja da se, u ime Allaha, prekrijem". Usljedio je momenat tisine iza koga je odma dosao odgovor: "Ni govora", i: "Ako se mislis pokrivati izadji iz ove kuce i radi sta hoces" - ovo su bile rjeci moga babe. A mama mi je rekla: "Ako se prekrijes mi cemo te se odreci"!!!

Sve sam mogle nekako preko svog zeludca prevaliti, ali ove mamine rjeci nisam mogla nikako, jer to me je jako pogodilo. Ja sam onako uplakano gledala u njih i razmisljala kako bi to ja na najblazi nacin objasnila da bi me razumjeli, ali pustila sam tu temu na miru neko vjreme.

Kako bi vjreme prolazilo ja bi na lijep nacin nekad to spomenula i uvjek bi bili isti komentari samo su uvjek bili sve vise i vise blazi. Jedno jutro je osvanulo i mama je htjela da je vodim u prodavnicu bilo je tako reci vrjeme podne namaza, pa joj rekoh: "Odoh ja, inshAllah, prvo klanjati, pa cemo onda ici". Kad sam klanjala namaz i krenula preko vrata, nesto me je prosto vuklo nazad u kucu, nije mi dalo da izadjem iz kuce kao sto bi uobicajno izlazila, tako da sam rekla majci: "Ja ovakva ne idem nigdje, ici cu samo propisno obucena, ako neces samnom takva, ja ne idem ovakva, dosta me je vremena svjet gledo onakvu kakvu me nebi smio vidjeti".

Mama je blijedo gledala u mene, ali posto je morala, taj dan, do prodavnice nije mi nista rekla, pa sam isla sa njom pokrivena. Proslo je dva ili tri dana ja, elahmdullilah, pokrivena i kontam da su me akceptirali ovakvu. Ali, subhanAllah, jedno jutro osvanu iznenadzujuce za mene, mama me napade zestoko s rjecima: "Ja sam tebi rekla za tu mahramu, nemoj slucajno da te vidim vise u njoj, ko te nagovori na to, da mi je znati. Nemoj slucajno da si dosla po mene takva na poso!!"

Dan je prolazio, i bi vrijeme da odem po mamu na poso, ali problem je kako otici, propisno obucena ili ne? Odlucila sam se, u ime Allaha, da idem onako kako bi trebala da izadjem iz kuce, razmisljajuci da ako majka ne htjedne sjesti u auto, onda ja necu otkrivena dolaziti po nju, nego ovakva kakva jesam. Otisla sam do njenog posla, ugledala me je pokrivenu, pa sam vidjela u njenim ocima da je neopisivo ljuta, ali sam se tjesila sa tom cinjenicom da mi je to samo iskusnje. Molila sam dragog Allaha za olaksanje i da ustrajem u toj odluci.

Danas, nakon godinu dana, ellahamdullilah, nemam tih problema uopste, niti od strane roditelja, niti drugih ljudi. Hvala Allahu, s.w.t, sto me je uputio na pravi put i dao snagu i iman da ustrajem na ovoj odluci.

Sestre moje mile, vi koje imate iste probleme u porodici, ako vam je nijet u srcu da se pokrijete, uradite to u Allahovo ime, i onda saburite maltretiranje i ponizavanje od strane roditelja i drugog naroda. Uz Allahovu pomoc vi ce te pobjediti, a iskusnja su sastavni dio zivota jednog mumina.

Molim plemenitog Allaha da nam podari sabur i cvrst iman, da nas uputi na pravi put, na put onih kojim je dao svoje blagodati a ne na put onih na koje se je On rasrdio, niti onih koji su zalutali, amin!

Assalaamu alaikum wa rahmetullahi wa barakatuhu."

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 838
8.5.2010 19:03:18   
SECERMOJ
Selam alejkum

Ja sam nova clanica jucer sam se uclanila,bas ima puno puno teme,hehe pravo da se izgubis u ovome forumu,mashallah ima puno savjete.
Da vam kazem da i ja sam presla na islam prije 8 godina,moja je familija krscanska,a moj prvi muz katolik,imam dve cerke od prvog braka koje sad zivu sa njihov otac,to je bila prava borba ko ce uzeti djece.Ja sam u medzuvreme primila islam ,tako da razlog islam je bio da cerke zivu sa ocem.Zasto? Vjerujte da svi su bili protiv mene,moja mama,moj otac i cela moja familija,oni su isli po sudovima i molili sudike da mi ne dadu djece zato sto sam promenila vjeru,da ne duzim puno oko toga,ja sam bila najveci protivnik da se pokrijem,moj sadasnji muz na nicega me nije terao,samo me pitao dal BI se pokrila ako budem dobila cerke,moj odgovro je bio nikad pa maka ih izgubila.Vjerujte sama sam se pokrila a djece sam izgubila.Evo ima vise od 7 godina kako nosim hidzab,ponosna sam na njega,ima puno puno tajne u hidzabu,vjerujte mi i to slatke tajne.Sad komuniciram sa mojom mamom prihfatila me sa hidzabom,stvari idu na bolje,iskreno da vam kazem da put je trnovit al ima i nagrade za to.Samo mogu da kazem hfala Allahu na uputa,sto me uveo u jedini pravi put Islam,inshallah nadam se da cu i cerke vidjeti,psoto nisam ih  videla 7 godina.Imam i sad jedna mala cerka zove se Hadidza ima skoro 3 godine,a ove druge velika ima 14 godina a srednja cerka ima 11 god. Mnogo je bitno biti pokoran Allahu ,imati puno sabura,da sve sto je na ovoj dunjaluk nije nase,nase ce samo biti ono sto smo zaradili za drugi svijet Ahiret,a jedno od te zarade je da se pokrijes u ime Allaha.Za sada toliko ,pisacu vam jos.

(odgovor članu spatzilein)
Neposredna veza do poruke: 839
8.5.2010 19:20:50   
jasmin

IZVORNA PORUKA: SECERMOJ

Selam alejkum

Ja sam nova clanica jucer sam se uclanila,bas ima puno puno teme,hehe pravo da se izgubis u ovome forumu,mashallah ima puno savjete.
Da vam kazem da i ja sam presla na islam prije 8 godina,moja je familija krscanska,a moj prvi muz katolik,imam dve cerke od prvog braka koje sad zivu sa njihov otac,to je bila prava borba ko ce uzeti djece.Ja sam u medzuvreme primila islam ,tako da razlog islam je bio da cerke zivu sa ocem.Zasto? Vjerujte da svi su bili protiv mene,moja mama,moj otac i cela moja familija,oni su isli po sudovima i molili sudike da mi ne dadu djece zato sto sam promenila vjeru,da ne duzim puno oko toga,ja sam bila najveci protivnik da se pokrijem,moj sadasnji muz na nicega me nije terao,samo me pitao dal BI se pokrila ako budem dobila cerke,moj odgovro je bio nikad pa maka ih izgubila.Vjerujte sama sam se pokrila a djece sam izgubila.Evo ima vise od 7 godina kako nosim hidzab,ponosna sam na njega,ima puno puno tajne u hidzabu,vjerujte mi i to slatke tajne.Sad komuniciram sa mojom mamom prihfatila me sa hidzabom,stvari idu na bolje,iskreno da vam kazem da put je trnovit al ima i nagrade za to.Samo mogu da kazem hfala Allahu na uputa,sto me uveo u jedini pravi put Islam,inshallah nadam se da cu i cerke vidjeti,psoto nisam ih  videla 7 godina.Imam i sad jedna mala cerka zove se Hadidza ima skoro 3 godine,a ove druge velika ima 14 godina a srednja cerka ima 11 god. Mnogo je bitno biti pokoran Allahu ,imati puno sabura,da sve sto je na ovoj dunjaluk nije nase,nase ce samo biti ono sto smo zaradili za drugi svijet Ahiret,a jedno od te zarade je da se pokrijes u ime Allaha.Za sada toliko ,pisacu vam jos.

We alejkumu sselam seceru moj.Dobrodosla na forum.Jako mi je zao zbog iskusenja koja si pretrpila,ali osjecam da si ti to fino osaburila i izdrzala.Ovaj dunjaluk je poput zatvora za vjernika,medjutim,ono sto vjernika ceka na onom svijetu samo nas Gospodar zna.>>Samo ce strpljivi bez racuna biti nagradjeni<<.
Molim Allaha da ti omoguci da vidis svoju djecicu i da te nagradi na oba svijeta za tvoj sabur.user posted image user posted image user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu SECERMOJ)
Neposredna veza do poruke: 840
8.5.2010 20:34:42   
moja barbika
Draga...Molim Allaha da ti pomogne i olaksa ti da budes opet sa svojim kcerkama.Svi mi imamo iskusenja i opet trebamo da budemo zahvalni Allahu i moramo biti strplivi i imamo za to ako Bog da nagradu.Jer kada Allah zavoli svoga roba stavlja ga na iskusenje.Neka te tjesi to,tebe Allah voli."Pomozite sebi strpljenjem i molitvom..."

(odgovor članu SECERMOJ)
Neposredna veza do poruke: 841
8.5.2010 20:41:23   
SECERMOJ
amin.amin.amin, na dove mile moje,inshallah da se sretnemo svi u Dzennetu.

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 842
14.5.2010 15:59:10   
jasmin
Esselamu alejkum drage moje hanumice.Dokle ste.Ima li kakvih novosti kod nase Behar?Jesi li razgovarala s roditeljima?
Danas je petak,najbolji dan u sedmici,dan kada je nabolje sto vise donositi salavat na Poslanika sallallahu alejhi we sellem,dan koji ima jedan momenat,ako ga covjek potrefi i u njemu trazi nesto od Allaha,Allah ce mu to ostvariti.Kazu da je taj momenat od podne do aksama,pa dovite i dok hodate ulicom.:)Evo jedan lijep video.

http://www.youtube.com/watch?v=R5lrAycbCRk&feature=related

(odgovor članu SECERMOJ)
Neposredna veza do poruke: 843
14.5.2010 16:28:01   
moja barbika
Alejkumu selam jasmin,Allah te nagradio,veoma lijep i poucan video.

< Poruku je uredio moja barbika -- 14.5.2010 16:29:23 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 844
14.5.2010 21:21:28   
Behar
Alejkumu selam jasmin, ma kod mene nema nista novo, kad sam zadnji put razgovarala s roditeljima mama je puno, puno plakala, nije mogla ni pričat, babo je pričao a ona je cijelo vrijeme samo plakala, a inace ne place skoro nikad, zbog tog mi je bilo jos gore. Uglavnom tad su me "natjerali" da kazem da pokrivanje vise necu ni spominjat, i rekla sam na kraju jer nisam mogla vise gledat mamu kako place.
Sad mi cesto "nadodje" da nesto kazem, al ne smijem, ustvari nije bukvalno da ne smijem nego... ne znam ni ja... zao mi mame...  jer je predobra prema meni (a i inace) u svakom smislu, osim sto se tice vjere, tacnije pokrivanja jer za namaz i ostale stvari se bas i ne buni.
A koliko mi se "smiga"user posted image i koliko zelim da se pokrijem, ne mogu vam opisat. Jedva cekam da se udam ako Bog da... iako ce mi i tad biti tesko da radim bilo sta protiv njihove volje, ipak mislim da tad njihova zabrana, odnosno misljenje, nece biti prepreka... user posted image

user posted image   user posted image

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 845
15.5.2010 0:01:15   
sade
Behar moja draga, sad su mi krenule suze na oči. pa to je nevjerovatno, kao da si pisala ono što se meni desilo. ali bukvalno isto. tako je prošao i moj razgovor sa roditeljima. otac je pričao ( počeo je i vikati), a mama je bez riječi plakala. od njenih suza, a kasnije i riječi (kako sam je  razočarala, kako nisam više njeno fino dijete, kako zbog mene plače svaku noć) meni se srce stezalo. i onda sam i ja rekla kako više neću spominjati tu temu. od tada više i nisam, ali pokušavam im na drugi način dati do znanja da nisam od toga odustala.
drži se, nisi sama u svom problemu. ima slučajeva kada sestrama ne daju roditelji ni da klanjaju, tako da smo mi još i dobre haha

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 846
15.5.2010 11:38:34   
Anoniman
Selam drage moje!
Behar,sade user posted image   jako mi je žao što ste u takvoj situaciji ,nadam se da će Allah dž.š. omekšati njihova srca i da vam neće biti prepreka.I sama sam se pokrila tek na dan udaje iz sličnih razloga,dobro sam gledala za kakvog čovjeka ću se udati,bilo mi je jako bitno da je vjernik i hvala Bogu takvog sam čovjeka i našla.

Međutim,htjela bih s vama podijeliti jednu jako tužnu priču,jedna moja prijateljica iz srednje škole je dugo imala želju da se pokrije,ali joj je prepreka bila njena majka,koja je to branila,govoreći kako je dobro poznaje,kako zna da će joj "to"dosaditi,pa će narod na nju upirati prstom,itd.
Bila je uporna,i nakon dužeg perioda majka k´o majka,je popustala i dozvolila joj da se pokrije.I danas se dobro sjećam prvog dana kada je došla u školu pokrivena,na njenom licu se vidjela sreća,zadovoljstvo,sva je zračila nekom pozitivnom energijom.Bila je hrabra i jaka ta djevojka,komentara je bilo svakakvih ali se ona nije dala pokolebati.Da napomenem,prije je živjela sasvim suprotno islamskim propisima,ali ama baš u svemu.Meni nije smetala ta drastična promjena,naprotiv bila sam sretna zbog nje,što se "opametila",što kažu bolje ikad nego nikad.Tada smo se malo bolje združile,i zavoljela sam je poput sestre!
Završili smo srednju,ja sam se udala i izubile smo kontakt (izgubila sam mob.i njen broj)
Nedavno sam čula od par osoba da ona više nije pokrivena,nisam mogla vjerovati,stvarno nisam,i uvjerila sam se tek kad sam je pronašla na FB,i vidjela nju u kupaćem kostimu!user posted image Vjerujte da su mi suze same krenule,nisam joj se htjela javljati,nisam imala snage....stalno se pitam šta li joj se dogodilo da se nakon 4 godine (to ipak nije malo vremena) vratila starim navikama?A ja sam bila ubjeđena da se to neće dogoditi,koliko god su mnogi tvrdili da je samo pitanje vremena,ja sam bila spremna staviti ruku u vatru da je neko zatražio!Eto kako se čovjek može prevariti!I sada samo žalim njenu majku kojoj se ostvarilo ono čega se bojala,i vjerujem da sa užitkom upiru prst u nju,jer je to malo mjesto otkud je ona,a znate naš narod...
Ne bih htjela da me pogrešno shvatite,ne želim s ovim ništa loše reć,ne daj Bože,ali ipak mogu malo razumijeti strah roditelja koji se protive hidžabu,ali ih nimalo ne opravdavam.

(odgovor članu sade)
  Neposredna veza do poruke: 847
15.5.2010 11:57:58   
jasmin
Ja Rabb,kako zalosno!Ne znam sta bih rekla.Molim Allaha da nas ne iskusa onim sto ces nas osramotiti na oba svijeta,da nam podari svaki hajr i otkloni od nas zlo.
Pokusaj joj se javiti kad smognes snage i pitati je sta joj se desilo.Mozda budes sebeb da razmisli,u najmanju ruku,mozda joj pomognes u nekim stvarima.Stvarno tuzna prica.Medjutim,cesto se sjetim ashaba koji je primio islam za vrijeme zivota Poslanika sallallahu alejhi we sellem,pa je nakon njegove smrti poceo slijediti laznog poslanika Musejlemu el-Kezzaba.Pa je za vrijeme Ebu Bekra ponovo iskreno prihvatio islam i umro je kao iskreni musliman.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 848
16.5.2010 20:57:09   
Saraya
Gracanka, tuzno... user posted image

Evo sta se na pr. desilo mojoj sestri... Inace je klanjala namaz, bila svjesna propisa hidzaba i jedno jutro krene u skolu(ekonomsku) i pokrije se, medjutim mama je vrsila prritisak na nju, i nakon ubjedjivanja/odvracanja ona ipak popusti, kao dok mamu ne smeksa, i ode otkrivena taj dan...
Poslije nekog vremena ponovo pokusa, ovaj put je bila upornija i odlucnija, ali posto je jako slaba na mamu, njene suze, uslovljavanje, ucjenjivanje i sl. ponovo popusti i odluci da ce se pokriti kad se uda, aBd...
Eh sad... to je trajalo neko vrijeme, ona se nastavila druziti, izlaziti... i zaljubi se u konobara u jednom mjesnom kaficu i za njega se i uda. Po udaji jos neko vrijeme je bila na namazu, poslije sve manje i manje, dok njen muz nije znao nista o islamu, nit zna klanjat, nit posti... nista...
Sad, nakon 5-6 godina, posti redovno, klanja povremeno, ali hidzab nikada nije stavila... mislim da u dubini svoje duse osjeca griznju savjesti i kajanje... I dalje bi voljela da stavi hidzab, sanja o tome da i njen muz ustane s njom na sehur i da zaposti; da klanjaju zajedno; da imaju islamski brak, ali...user posted image user posted image user posted image

Neka je salavat na Poslanika koji je rekao:"Nema pokornosti stvorenju u nepokornosti prema Stvoritelju..."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 849
16.5.2010 21:50:47   
jasmin
Draga Saraya,bas tuzno.Ma sta je ovo narode sve neki tuzni primjeri :(?!
S tim da sam uvijek za to-najprije pokornost Stvoritelju,pa tek onda stvorenjima u onome sto se ne kosi za voljom Stvoritelja.
Mislim da se svaki roditelj na kraju pomiri sa izborom djeteta.U dosta slucajeva roditelj ne podrzava dijete u izboru bilo cega,od skole,posla-do drustva i sl.Ali je jako bitno ostati stabilna licnost,pogotovo ako si ubjedjenja da je tvoj izbor posve ispravan.
Ljudska srca su u Allahovim rukama,zato drage moje,dovimo Njemu moleci za nase najmilije,da smeksa njihova srca i da se pomire sa odlukama koje valjaju ne samo nama,nego definitivno i njima.
Znam licno slucaj gdje je mladic stalno izlazio,kasno dolazio kuci i kasno ustajao jutrom,trosio novac,imao lose drustvo.Otac mu je bio posve nezadovoljan nacinom zivota.Allah uputi tog mladica,svoje izlaske zamijeni odlaskom u dzamije na namaze u dzematu,svoje drustvo zamijeni Kur`anom i pocinje biti milostiv prema roditeljima.Sad su prezadovoljni njegovi roditelji,iako mu npr.otac nije kao on,ali je barem smiren znajuci kad izadje da se ne treba brinuti hoce li mu sin neku stetu nanijeti.

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *