|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
22.4.2010 14:49:53   
Lalana

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

ma i moja nana rahmetli je nosila do 46 zar a dedo mi nije bio terorist zato sam i pitala

Vidis teice, taman tako, to je kljucni odgovor, user posted image

Nisu svi koji imaju bradu, marame, i nikabe teroristi, zapravo nisu uopste, svi imamo neke greske, ali to je ljudski, tako i oni, mozda ponekad imaju neki pogresan nastup, ali ja vjerujem da nije ni njima lahko, svi na ulici bulje u takve zene, ismijavaju ih, nije ni cudo ako ponekad naprave ispad.

Moje tri srece...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 701
22.4.2010 14:53:27   
Lalana
I jos nesto, ja sam ovdje na forumu skoro godinu dana, druzila sam se sa vama, pisala, razmjenjnivala iskustva, vjerujem da smo ste me malo upoznale, i eto nakon svega recite vi meni jesam li ja vehabija ili zena kao i vi, nista drugacija, nista strasnija, sasvim normalna zena, sa porodicom, muzem djecicom, rodbinom , prijateljicama, i jedina razlika je moj VEO na licu, to vam sada kazem, i ipak voljela bih vas sve upoznati, vidjeti, a i vi mene, to bi meni cinilo zadovoljstvo.
Tako da sam ubjedjena da cu imati priliku, i da to vama nece predstavljati problem, ako primate takve zenice na kaficuuser posted image

< Poruku je uredio Lalana -- 22.4.2010 14:54:01 >

Moje tri srece...

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 702
22.4.2010 14:54:05   
jasmin

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

ma i moja nana rahmetli je nosila do 46 zar a dedo mi nije bio terorist zato sam i pitala

Svakako.Ljudi se nekad kriju pod plastom nikaba ili brade zeleci nauditi islamu i okrenuti narod protiv toga,isto kao sto se npr.medju svecenicima desava mnogo stosta sto svakodnevno citamo.Ljudi su samo ljudi.Ne mozemo na osnovu 5 osoba osuditi cijelu zajednicu nekog opredjeljenja.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 703
22.4.2010 14:57:38   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Lalana

I jos nesto, ja sam ovdje na forumu skoro godinu dana, druzila sam se sa vama, pisala, razmjenjnivala iskustva, vjerujem da smo ste me malo upoznale, i eto nakon svega recite vi meni jesam li ja vehabija ili zena kao i vi, nista drugacija, nista strasnija, sasvim normalna zena, sa porodicom, muzem djecicom, rodbinom , prijateljicama, i jedina razlika je moj VEO na licu, to vam sada kazem, i ipak voljela bih vas sve upoznati, vidjeti, a i vi mene, to bi meni cinilo zadovoljstvo.
Tako da sam ubjedjena da cu imati priliku, i da to vama nece predstavljati problem, ako primate takve zenice na kaficuuser posted image

user posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 704
22.4.2010 14:57:51   
hanabanana

Sa druge strane zao mi je sto ajeti toliko smetaju, cesto neko navede izreku, ne napisavsi da je to ajet, pa se aposlutno niko ne ljuti, ili navedemo izreku od nekog poznatog mislioca, pisca, pa zasto nebismo naveli ajet, koje je rekao Allah (Bog).

Da ne bude zabune, ja nisam reagovala radi citiranja ajeta, naprotiv.
Ja sam rekla zbog čega sam reagovala.
Reagovala sam zato što su zakoni države BiH označeni kao tagut.
Što nije nikako uredu, jer kako rekoh zakleti sam legalista.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 705
22.4.2010 14:59:04   
jiji
Nova sam na ovoj temi, voljela bih da mi neko kaže da li je i gdje u Kuranu propisano da su žene dužne nositi hidžab, jer ja koliko sam učila i koliko znam dužne su da budu pokrivene a to sa pokrivanje lica ne znam pa me interesuje

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 706
22.4.2010 14:59:17   
aicha
hanabana...meni su roditelji PRAVNICI ovog laickog prava...i to je njihovo "orudje" za njihov posao. Taj zakon donose ljudi i taj zakon se mijenja i taj zakon nije nista sveto nego se samo postuje jer je proizvod volje ljudi i njihovog dogovora, ja ga od milja zovem laickiuser posted image a prva ja i moja porodica se ponasa u skladu sa istim

kad se neki pametnjakovici nadju da predlazu novi zakon normalno je da kao clan drustva mogu da izrazim svoje negodovanje ili svoje odusevljenje sa istim..

kod nas u nasoj drzavi mnogo sta nije kako treba i mnogo sta treba donijeti i dovesti u red(i normalno je da sam kao mlad covjek, tek zavrsenih studija i svojih dvadesetak godina ogorcena) a ljudi kojima to nije u cilju paznju s gorucih problema skrenu na nebitne teme..

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 707
22.4.2010 15:00:16   
Lalana

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Sa druge strane zao mi je sto ajeti toliko smetaju, cesto neko navede izreku, ne napisavsi da je to ajet, pa se aposlutno niko ne ljuti, ili navedemo izreku od nekog poznatog mislioca, pisca, pa zasto nebismo naveli ajet, koje je rekao Allah (Bog).

Da ne bude zabune, ja nisam reagovala radi citiranja ajeta, naprotiv.
Ja sam rekla zbog čega sam reagovala.
Reagovala sam zato što su zakoni države BiH označeni kao tagut.
Što nije nikako uredu, jer kako rekoh zakleti sam legalista.

hanabana, vjeruj da ja tvoj post nisam ni vidjela user posted image nego od teice, ali razjasnili smo, hvala Bogu.
mamine oci, hvala ti do neba, user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 708
22.4.2010 15:02:55   
Lalana

IZVORNA PORUKA: jiji

Nova sam na ovoj temi, voljela bih da mi neko kaže da li je i gdje u Kuranu propisano da su žene dužne nositi hidžab, jer ja koliko sam učila i koliko znam dužne su da budu pokrivene a to sa pokrivanje lica ne znam pa me interesuje

jiji pisale smo mi vrati se od pocetka, da opet ne pocinjemo raspravu oko toga, ja volim svaku zenu imala ona maramu, ili nikab ili nista, samo trazim da se i mene voli i pirhvatti i shvati da sam ja Jedna obicna zena, sa svim sto ima i svaka druga zena.
Sve ste mi prirasle srcu i drago mi je ipak sto provirite i ovdjeuser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu jiji)
Neposredna veza do poruke: 709
22.4.2010 15:03:25   
Madam Mohamed
Lijepo zboris, barbiko. Amin ya Rabbi.
IZVORNA PORUKA: moja barbika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Alejkumu selam draga jasmin,kako si,kako tvoja porodica?U pravu si,niko zeni vjernici nemoze usktratiti ono sto ona osjeca,a pogotovo ako je to naredba Svevisnjeg.Ja se ne zamaram uopste sa tagutskim zakonom,ja imam svoj cilj...Dzennet insAllah.Da nas Allas s.w. sacuva i spoji i u Dzennetuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kazu da sam mistik,mrznja je moj jedini neprijatelj,ne ljutim se ni na koga,meni je cijeli svijet jadan..Junus Emre

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 710
22.4.2010 15:03:37   
aicha
hanabana objasni mi sta znaci u ovom kontekstu vezano za zakone tagutski???

mislim da nisi dobro shvatila, postoji jedna interna sala izmedju nas vezana za rijec tagut a vezana je za drugu tematiku.  Uopce ne vidim razlog da smeta izraz tagut.

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 711
22.4.2010 15:05:54   
hanabanana
Interne šale se pričaju na pp ili interno a ne ja javnom forumu.

Aicha nisi nimalo naivna, pa se takvom nemoj praviti.
Mislim da je jasno o kojem se kontekstu govorilo.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 712
22.4.2010 15:06:33   
aicha

IZVORNA PORUKA: jiji

jiji pisale smo mi vrati se od pocetka, da opet ne pocinjemo raspravu oko toga, ja volim svaku zenu imala ona maramu, ili nikab ili nista, samo trazim da se i mene voli i pirhvatti i shvati da sam ja Jedna obicna zena, sa svim sto ima i svaka druga zena.
Sve ste mi prirasle srcu i drago mi je ipak sto provirite i ovdjeuser posted image

we are the people of the world today, just people of the world today, we live to grow and friends we'll stay, just people of the world todayuser posted image

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 713
22.4.2010 15:11:21   
aicha
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Interne šale se pričaju na pp ili interno a ne ja javnom forumu.

Aicha nisi nimalo naivna, pa se takvom nemoj praviti.
Mislim da je jasno o kojem se kontekstu govorilo.

hanabana tagut je arapska rijec koja se spominje u Kur'anu i cim je u Kur'anu ne sekiraj se da ima uvredljivo znacenje

mi se ne koristimo ruznim govorom i prljavim rijecima tako da zelim da to razjasnimo

naravno da nisam naivna hvala Bogu

sve vi na drugim temama imate svoje sale interne...posjeti temu vezanu za pohvale i preporuke..tamo se o tome diskutuje da li treba biti sifriranih razgovora i sala i grupica po forumima pa kad se donese odluka koja ce vaziti za sve sigurna budi da ce je ove zene sa hidzabom prve ispostovati

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 714
22.4.2010 15:13:53   
jasmin

Eh upravo ovo je ono sto i ja zelim da cijeli svijet shvati,da je svaka zena bila otkrivena ili pokrivena,najprije zena(ljudsko bice),supruga,majka,sestra,prijateljica...da je sasvim normalno da bude prihvacena u drustvu kao normalna osoba,jer to i jeste,samo sto se zene razlikuju po nacinu odjevanja.
I ja sam,kako i draga Lalana posve pokrivena i kao takva mogu lijepo da funkcioniram u drustvu.
I ja i Lalana smo se posve pokrile jos kao djevojke iz cvrstog vjerskog ubjedjenja,nismo imale za muzeve nikakve vehabije.
Iskreno se nadam da shvatate da medju nama ne treba biti nekih diskriminacija,jer za svo ovo vrijeme lijepo smo se druzile.
Zelim da tako i nastavimo,a nekad i kaficu da skupa popijemo.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 715
22.4.2010 15:14:22   
moja barbika
user posted image user posted image user posted image pusa za tebe!

(odgovor članu Madam Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 716
22.4.2010 15:19:26   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: aicha

sve vi na drugim temama imate svoje sale interne..

Ja ne volim da me se grupiše, mislim da je to za hajvane, a takvom se ne smatram. Pa te molim da me ne svrstavaš u grupe.

IZVORNA PORUKA: aichaPosjeti temu vezanu za pohvale i preporuke..tamo se o tome diskutuje da li treba biti sifriranih razgovora i sala i grupica po forumima pa kad se donese odluka koja ce vaziti za sve sigurna budi da ce je ove zene sa hidzabom prve ispostovati

Ja ne diskutujem na takvim temama, pa ih i ne čitam.

Tagut uopšteno je sve ono što se obožava mimo Allaha, i zadovoljno je tim obožavanjem, a to uključuje one koji se obožavaju, slijede i kojima se pokorava mimo Allaha, svi oni su taguti.“

Zakoni ove države su u jednom trenutk nazvani tagutskim, što mene kao vjernicu vrijeđa budući da ja poštujem i zakone države u kojoj živim, i ne dozovljavam da me se radi toga smatra tagutom.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 717
22.4.2010 15:25:56   
jiji
hvala na info, pročitala sam i na ovoj temi ima super stvari za pročitatiuser posted image

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 718
22.4.2010 15:45:21   
Saraya
Ja svratila da vas poselamim, vidim nesto raspravljate, ne bih da sudjelujem... user posted image

Mamine oci, kad je ders u Mosusu, je li srijedom ili cetvrtkom??? user posted image

(odgovor članu jiji)
Neposredna veza do poruke: 719
22.4.2010 15:49:56   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Saraya

Ja svratila da vas poselamim, vidim nesto raspravljate, ne bih da sudjelujem... user posted image

Mamine oci, kad je ders u Mosusu, je li srijedom ili cetvrtkom??? user posted image

inace je srijedom u 18h al cinimi se da su ove srijede odgodili za nedjelju imas na fb edukacioni centar Mosus pa tu imas potrebne informacije,ja cu sad pogledat na fb pa ti javim,ja nisam bas dugo isla i sekiram se zbog toga jer zao mi isla sam kad je bio najveci snijeg a sad kad je lijepo vrijeme jos plus blizu mi nisam isla jer je moj Fatih u zadnje vrijeme postao nemoguc nece ni minut da smiri Allah.dz.s.da pomogne a imama zelju da idem..

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 720
22.4.2010 15:54:22   
mamine oci
Sastanci - Sastanak kluba/grupe
Datum: Srijeda, April 28, 2010
Vrijeme: 6:00 poslije podne - 8:00 poslije podne
ŽEC "Mošus"

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 721
22.4.2010 16:02:32   
Saraya
IZVORNA PORUKA: mamine oci

sad kad je lijepo vrijeme jos plus blizu mi nisam isla jer je moj Fatih u zadnje vrijeme postao nemoguc nece ni minut da smiri Allah.dz.s.da pomogne a imama zelju da idem..

I ja sam tu negdje, u ovim zgradama kod Merkatora, mozda smo kone... user posted image

Neposredna veza do poruke: 722
22.4.2010 16:09:07   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Saraya

IZVORNA PORUKA: mamine oci

sad kad je lijepo vrijeme jos plus blizu mi nisam isla jer je moj Fatih u zadnje vrijeme postao nemoguc nece ni minut da smiri Allah.dz.s.da pomogne a imama zelju da idem..

I ja sam tu negdje, u ovim zgradama kod Merkatora, mozda smo kone... user posted image

kone smo 100% user posted image ja sam u Bosanskoj ulici bujrum navrati na kafu dam ti tel na pp

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 723
22.4.2010 16:21:55   
Lalana
Saraya, vala ako do sada nisi isla, onda sacekaj jos malo, pa da idemo zajedno, ja sa ZA.

Moje tri srece...

Neposredna veza do poruke: 724
22.4.2010 18:23:57   
Saraya

Saraya, vala ako do sada nisi isla, onda sacekaj jos malo, pa da idemo zajedno, ja sa ZA.

Lalana, ici cemo mi i zajedno... user posted image user posted image user posted image Kad dolazis ti??? Nemoj samo reci sljedeci mjesec(kao i obicno) user posted image user posted image user posted image

Mamine oci, ja sam haman pa sigurna da sam te vidjala u parku, al drugi put cu malo bolje gledati, pa ti se javim... A kahva moooooooooooooooze uvijek, samo bez secera... da ne izdam team ribice... user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Saraya -- 22.4.2010 18:24:49 >

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *