|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
22.4.2010 12:29:03   
jasmin
I da napomenem da su nakon dva mjeseca svi prihvatili moj nacin zivota kako se samo moze pozeljeti.Bakica mi je kupovala odjecu za pokrivene i bila mi je velika podrska.Hvala joj.Kad cuvas Allahovo zadovoljstvo,Allah te pomogne zadovoljstvom ljudi.

Ebu Hurejre prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Zaista, kada Allah zavoli jednog Svog roba, pozove Džibrila i rekne mu: 'O Džibrile, Ja volim toga i toga pa ga i ti voli.' Džibril ga zavoli, a zatim pozove stanovnike nebesa i kaže: 'Zaista Allah voli toga i toga, pa ga i vi volite.' Zavole ga stanovnici nebesa, pa se ova riječ o njemu proširi na Zemlji. Zaista, kada Allah zamrzi jednog Svog roba, pozove Džibrila i rekne mu: 'O Džibrile, ja mrzim toga i toga, pa ga i ti mrzi.' Džibril ga zamrzi, a onda se pozovu stanovnici neba: 'Zaista Allah mrzi toga i toga, pa ga i vi mrzite.' Oni ga zamrze, a zatim se mržnja prema njemu proširi na Zemlji." Muslim ga rivajeti od Suhejla, a Ahmed i Buharija od Ibn-Džurejdža, on od Musa ibn Utbeta, od Ebu-Hurejrea, a on od Poslanika, s.a.v.s.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 676
22.4.2010 12:38:43   
aicha
Allah te nagradio na saburu, svi smo mi prosli neka teska iskusenja. Bolje je da covjek ne pise da sebi ne kvari djela ali hocu ti reci da je ipak bilo za nijansu tezih iskusenja. I da sestre zaista nisu nasle izlaz i da su trpile nesto ne danima vec par godina i zdravlje narusile i zivot dovele u pitanje. Jednostavno nekad bude iskusenje da stvarno covjek ne moze dalje. Ima takvih iskusenja, to zelim da shvatis seko. Mozda sam s previse emocija pisala, halali mi. Nema uvijek idealnih rjesenja. Lahko je kad su tudji zivoti ali kad je tvoj ili nekog tvog bliskog i kad stvarno vidis kako se ispetlja pa i uceni kad kazu zeni da se otkrije tj lice, zagovaraci istog, mislis li onda da je bilo boljeg rjesenja. Ja znam za ovih par sestara da zaista nije. Ja kazem neke su bolje od mene, jesu Wallahi, ali Allah swt koga voli stavlja na teska iskusenja

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 677
22.4.2010 12:46:32   
aicha
IZVORNA PORUKA: merima_s

Selam,
citala sam nesto na forumu o efikasnosti  homeopatije za lijecenje raznih bolesti. E sad me zanima da li je u Islamu dozvoljeno lijecenje istom?

ne znam seko...provjericemo ti ali sam primjetila da ima par pokrivenih koje se bave s timuser posted image  mada to nije nikakav znak ni dokaz. Pokusacemo provjeriti a mozda neko drugi s foruma zna

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 678
22.4.2010 13:10:27   
aicha
gdje si sad zbrisala jasmin, dodji da te jednom user posted image

nemoj se ljutiti na sestru, da si mi blize vidjela bi tiuser posted image

Allaha mi, pogadja me puno, pa nisu ni sve nase pramajke bile tako "necvrste" kad je dosao taj tagutski zakon (evo me ko barbika hahahah). Allaha mi nisu mjesecima izlazile iz kuca ali nekad opet na kraju su morale doktoru tamo vamo...al su umirale na sedzdi. Moja pranana je umrla na sedzdi, a sigurno je morala odloziti nikab...

Allaha mi nana od moje seke jedne, i sad ziva. Ima skoro 90god. Nosila nikab kad se tek udala nekad davno. Ja je pitala "a sta nano da nisi htjela skinuti" kaze "bili su mi uhapsili brata i muza i u zatvor ih strpali i mucili"
ja se skamenila kad mi to rece

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 679
22.4.2010 13:13:17   
aicha
barbiko, ne spominji tagute zakuhaces hahahahuser posted image reci "laicki zakon", vidi sto se ja pravim neka ma jeste tagutskiuser posted image , cmoooooooooooookkkkk

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 680
22.4.2010 13:25:04   
moja barbika
aicha,kod mene je sto na srcu to i na jeziku

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 681
22.4.2010 13:34:49   
hanabanana
Mislim da nije uredu spominjati zakone države koja je sekularna u kontekstu u kojem se spominje. Bez obzira što priznajem svakome pravo da bude šta hoće, isto tako sam legalista i mislim da se zakoni države u kojoj živimo ( i u kojoj ne vrijedi šerijetsko pravo ) moraju poštovati, nikako nipodaštavati.

< Poruku je uredio hanabanana -- 22.4.2010 13:35:24 >

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 682
22.4.2010 13:44:23   
tea lana
nije istina da su bas sve bile toliko uvrijedjene da nisu danima izlazile

Molim vas pazite na izrazavanje i sta pisete da tema ne ode u pogresni pravac i pod kljuc

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 683
22.4.2010 14:16:29   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aicha

Allah te nagradio na saburu, svi smo mi prosli neka teska iskusenja. Bolje je da covjek ne pise da sebi ne kvari djela ali hocu ti reci da je ipak bilo za nijansu tezih iskusenja. I da sestre zaista nisu nasle izlaz i da su trpile nesto ne danima vec par godina i zdravlje narusile i zivot dovele u pitanje. Jednostavno nekad bude iskusenje da stvarno covjek ne moze dalje. Ima takvih iskusenja, to zelim da shvatis seko. Mozda sam s previse emocija pisala, halali mi. Nema uvijek idealnih rjesenja. Lahko je kad su tudji zivoti ali kad je tvoj ili nekog tvog bliskog i kad stvarno vidis kako se ispetlja pa i uceni kad kazu zeni da se otkrije tj lice, zagovaraci istog, mislis li onda da je bilo boljeg rjesenja. Ja znam za ovih par sestara da zaista nije. Ja kazem neke su bolje od mene, jesu Wallahi, ali Allah swt koga voli stavlja na teska iskusenja

Da neko ne bi pomislio da sam napisala bilo sta radi isticanja,Boze sacuvaj,nikako.
Samo sam htjela reci da nas dosta prolazi kroz iskusenja,teza ili laksa,nekome je njegovo iskusenje najteze iako nama izgleda mozda manje tesko.Mozda sad jesam u zemlji koja je san snova za izvrsavanje vjerskih obaveza,ali znam kako je kad si pritegnut.
Allah daje izlaz,samo treba malo sabura.Na cemu su sve saburali narodi prije nas,pa su ostali cvrsti u svojoj vjeri.
I ja tebe grlim mila.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 684
22.4.2010 14:22:00   
jasmin

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

nije istina da su bas sve bile toliko uvrijedjene da nisu danima izlazile

Molim vas pazite na izrazavanje i sta pisete da tema ne ode u pogresni pravac i pod kljuc

Nije to,draga,niko ni rekao.Znamo da su neke jedva docekale :).
A isto tako nekima je to bio najtezi dan u zivotu.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 685
22.4.2010 14:26:27   
Banana
"Ne postoji niti jedan odjevni predmet koji je na takav način postao simbolom oko kojeg se lome koplja društveno-političkih pogleda na svijet i koji istovremeno predstavlja predmet najrazličitijih fantazija i projekcija kao što je to zar-veo." (Mahrama ili zar, Hannes d.Galter)

Naivno je ne očekivati ovake diskusije, posebno na forumu gdje se razmjenjuju objektivna i subjektivna mišljenja.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 686
22.4.2010 14:27:36   
tea lana
moze li jedno pitanje interesuje me stvarno jel se samo pokrivanju skroz zene vehabija ili se pokrivaju i zene mislim skroz da ne bude zabune ciji muzevi su vjernici a nisu vehabije

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 687
22.4.2010 14:30:48   
jasmin
Malo je nezgodno sto cu i ja postaviti kontra pitanje,ali zaista me zanima definicija po kojoj vi prepoznajete vehabiju?
Sta za vas znaci vehabija?Malo me zbunjuje ovo `ciji su muzevi vjernici,a nisu vehabije`???
P.S hvala sto si se ukljucila u ovu temu.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 688
22.4.2010 14:32:35   
Lalana
tea lana, hajde ti meni reci sta su za tebe vehabije? Ja stvarno ne znam.
I da, pokrivaju se mnooge zene, koje nikada nisam cula da su tzv. vehabije, pokrivaju se iskljucivo zbog vjerskog propisa, a ne zbog pripadnosti necemu sto ne postoji.

Moje tri srece...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 689
22.4.2010 14:33:46   
tea lana
ma brate moj zna se sta narod podrazumjeva pod vehabijom
citam ja vas odavno i redovno samo tema po nekad ode u sasvim pogrenom pravcu ja bih vise voljela da pisete o vasim razmisljanjima nacinu zivota a manje da se pitate kako ste i da ciirate ajete a njih uvijek mogu citati

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 690
22.4.2010 14:34:58   
Lalana
I da, ja znam mnogo slucajeva gdje zene nisu bile uopste udate, da bi rekli da je eto taj neki vehabija, a odlucile su se za veo, ne iz mode, nego jednostavno slijedeci u tome zene Poslanika Muhameda.

Moje tri srece...

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 691
22.4.2010 14:38:27   
tea lana
ono sto ja smartam vehabije
http://www.google.ba/images?hl=bs&q=vehabije&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=
QELQS4-OGs-LOKPlna0P&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CBsQsAQwAw

ne bih nikoga da vrijedjam ali to mi izbaci na netu nisam slike sve pregledala samo par njih

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 692
22.4.2010 14:38:32   
jasmin

ma brate moj zna se sta narod podrazumjeva pod vehabijom
citam ja vas odavno i redovno samo tema po nekad ode u sasvim pogrenom pravcu ja bih vise voljela da pisete o vasim razmisljanjima nacinu zivota a manje da se pitate kako ste i da ciirate ajete a njih uvijek mogu citati

Ja bas ne volim cesto gledati sta narod podrazumjeva,jer to isto tako cesto bude skroz neprirodan zakljucak.
Dosta tema na forumu nekad ode u sasvim pogresnom pravcu.A sto se tice citiranja ajeta,oni nekako dodju kao popratni govor nekog serijatskog pitanja,a serijatska pitanja zahtjevaju odgovore bazirane na Kur`anskim i hadiskim tekstovima.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 693
22.4.2010 14:38:59   
Banana
Najjednostavniji način da shvatiš šta bi to "vehabije" mogle biti jeste poređenje katolika sa protestanitima. Ona jednostavnost i forma kojoj prostestanti teže je veoma slična vehabijskoj. Lično, ne volim kada se među ljudima prave i još više ističu razlike, obično kažem da su to braća muslimani user posted image

P.S. Ako griješim u poređenju, molim sestre da me isprave.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 694
22.4.2010 14:39:30   
Lalana
Sa druge strane zao mi je sto ajeti toliko smetaju, cesto neko navede izreku, ne napisavsi da je to ajet, pa se aposlutno niko ne ljuti, ili navedemo izreku od nekog poznatog mislioca, pisca, pa zasto nebismo naveli ajet, koje je rekao Allah (Bog). To stvarno nebi trebalo ikoga da vrijedja, prestalo se pisati na drugim temama, ali na ovoj ste rekle da nije problem, uostalom niko se nije pobunio od moderatora, sve do sada, a vidjala sam na temi i moderatore zadnjih dana.
Zene drage, nema potrebe za raspravom, nastavljamo gdje smo stali i pricamo svoja iskustva, nema potrebe za ljutnjom i mjerama kazne.

Moje tri srece...

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 695
22.4.2010 14:41:07   
tea lana
to sam pitala jer zivim pored djamije u kojoj se najvise skupljaju ovakvi vjernici i u 99°slucajeva su im zene skroz pokrivene.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 696
22.4.2010 14:41:59   
Lalana
Eh, vidis tea lana, ovo je problem, mi ukucamo u google VEHABIJA i izadje oruzje, brade, nikabi, hajmo se dogovoriti da se uputimo uzivo nekoj toj tzv. vehabijki i vehabiji pa da ih pitamo sta su to oni, jer po bradi ne mogu da sudim, bradu nosi milion zapadnjaka, politicara, krscana, jevreja, pravoslavaca, tako da je smjesno da se neko naziva vehabijom zbog brade iliti nikaba.

Moje tri srece...

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 697
22.4.2010 14:42:52   
tea lana
Ajeti ne smetaju nikome ali ovo nije vjerski forum,mislim da ni tema u pocetku nije bila toliko vjerska nego se vise odonosila.Ja kazem da ako me neki ajet interesuje znam gdje cu ga pronaci a ovdje bih vise voljela da piset_e o vasem stilu zivota
mozemo o svemu pisati od marama koje nosimo pa do knjige koju citamo podjeliti jedne drugoj savjet,ili ukazati na problem ako ga ima,znam da ima tema hanuma ggrad za caskanje,ali ja sam htjela podjelit svoje druzenje na ovoj temi sa pokrivenim hanumama,i

ovo je napisala mamine oci koja je i postavila temu

< Poruku je uredio tea lana RR -- 22.4.2010 14:44:10 >

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 698
22.4.2010 14:43:38   
jasmin

ono sto ja smartam vehabije
http://www.google.ba/images?hl=bs&q=vehabije&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=
QELQS4-OGs-LOKPlna0P&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CBsQsAQwAw

ne bih nikoga da vrijedjam ali to mi izbaci na netu nisam slike sve pregledala samo par njih

Ove slike su malo vise nego nezgodne.Vjeruj da ne znam nijednu zenu koja nosi nikab a da joj je muzic terorist.
Mozda neko zna???Tetka od mog babe je nosila zar u ondasnjem vremenu,a muz joj nije bio kao ovi na ovim slikicama.
Hvala ti sto si imala u vidu cinjenicu da bi se neko nasao uvrijedjenim zbog postavljenog linka.
Meni npr.jako smeta sto se brada povezuje s najgorim mogucim negativnostima danasnjice-terorizam.
Malo ruzno,malo vise :(.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 699
22.4.2010 14:45:01   
tea lana
ma i moja nana rahmetli je nosila do 46 zar a dedo mi nije bio terorist zato sam i pitala

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *