|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
21.4.2010 14:11:31   
mamine oci
hanabanana user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 651
21.4.2010 14:37:23   
hanabanana
Pogriješila sam, nije zabranjen 1946 nego 1950.

Pošto se ponekad još uvjek poteže pitanje nošenja nikaba (zara i feredže) kod naših žena, i jeli to dio naše trdicije ili nije, ovaj tekst zakona kojim komunistička vlast bivse zemlje zabranjuje nošenje nedvojbeno potvrđuje da je pokrivanje lica kod naših žena nesumnjivo jeste bilo dio naše muslimanske tradicije.

ZAKON O ZABRANI NOŠENJA ZARA I FEREDŽE

Član 1

Izražavajući želje narodnih masa, radnih kolektiva i masovnih organizacija, a u cilju da se otkloni vjekovna oznaka potčinjenosti i zaostalosti žene muslimanke, da se olakša ženi muslimanki puno korištenje prava izvojevanih u Narodno-oslobodilačkoj borbi i socijalističkoj izgradnji zemlje i da joj se obezbijedi puna ravnopravnost i šire učešće u družtvenom, kulturnom i privrednom životu zemlje zabranjuje se nošenje zara i feredže i svako pokrivanje lica žene;

Član 2

Zabranjuje se prisiljavanje ili nagovaranje žene da nosi zar i feredžu, odnosno pokriva lice, kao i svaka druga radnja usmjerena na podržavanje nošenja zara i feredže i pokrivanja lica žene;

Član 3

Kazniće se do 3 mjeseca lišenja slobode ili novčanom kaznom do 20000 dinara: a) ko nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice, b) ko od svojih ukućana zahtijeva da nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice;

Èlan 4

Kazniće se lišenjem slobode sa prinudnim radom do 2 godine ili novčanom kaznom do 50000 dinara: a) ko silom, prijetnjom, ucjenom ili drugim sličnim sredstvima nastoji da se nosi zar i feredža, odnosno pokriva lice žene, b) ko, zloupotrebljavajuæi vjerska osjećanja, koristeći predrasude i zaostalost ili na bilo koji drugi način, vrši propagandu da se nosi zar i feredža, odnosno pokriva lice žene;

Član 5

Administrativni-kazneni postupak za prekršaje iz člana 3 ovog zakona vodi u prvom stepenu izvršni odbor sreskog, gradskog (reonskog) narodnog odbora;

Član 6

Za postupak po krivičnim djelima člana 4 ovog zakona nadležan je sreski sud;

Član 7

Ovaj zakon stupa na snagu tridesetog dana nakon objavljivanja u «Službenom listu NR BIH».;

U broj 33, Sarajevo, 29 septembra 1950 godine;

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 652
21.4.2010 15:25:41   
Lalana
Ma najcudnije je danas sto se non stop promovise da su te zene natjerane na pokrivanje, bilo da se radi o nikabu ili o marami, meni je to stvarno van svake pameti, pa Boze dragi da su natjerane, mogle bi se obratiti bilo kojoj javnoj ustanovi i zaliti se, a da jesu to bi sigurno uradile, jer ako si na nesto natjeran to neces raditi i borit ces se svim silama da se rijesis nametnutog problema.
Uostalom, licno sam se uvjerila u sve slucajeve koje znam bilo marama ili nikab da zene zaista nisu natjerane, dosta njih se pokrilo kao djevojke, dok nisu bile udate, i nema sanse da su natjerane.
A za placanje, to mi je jos smjesnije i apsurdnije, i hanabana hvala ti sto si stavila i sliku i ove clanove, jer grozno je sto se non stop optuzuju zenice da su uvele nesto novo sto aman zaman nikad nije bilo. Apsolutno pogresno.
Eh sada ko smatra da nije vrijeme za to, taj i ne nosi, i tacka, necemo dirati one sto nose, niti iz mode, niti iz dosade, niti su natjerane nego jednostavno povodeci se za islamskim propisima, bilo da im je to vjerom obavezno ili pohvalno, trude se ispuniti.
Ja ih podrzavamuser posted image

< Poruku je uredio Lalana -- 21.4.2010 15:26:04 >

Moje tri srece...

Neposredna veza do poruke: 653
21.4.2010 15:27:37   
jasmin
Kako je ovo zalosno,mislim na zakone koje je postirala hanabanana.A sta je sa onima koje radi vjerske obaveze zele da ga nose?Njih niko nista nit je pitao,niti ih pita.Brate,ako ga npr.ja ne nosim,nek nosi ko zeli,al dzaba,ocigledno je da se nigdje u svijetu(kad su hidzab i nikab u pitanju) ne pita zena muslimanka zeli li nositi jedno od to dvoje,nego se pita neko ko nema veze s tim,i smeta mu iz ovih ili onih bezrazloznih cinjenica.
Hvala ti hanabanana sto si se ukljucila u temu :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 654
21.4.2010 16:14:10   
moja barbika
Meni je krivo sto samo zene pod maramom i nikabom "upadaju u oci".Svako ima pravo da oblaci sto zeli.Ako zele da zabrane nosenje marama i nikaba neka onda zabrane i nosenje kratkih suknjica i kojekakvih majcica.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 655
21.4.2010 17:41:03   
mamaajna
sejtan napada tamo gdje ima hajra,nek vas to necudi.sabur,sabur i DZennet insaAllah

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 656
21.4.2010 18:38:02   
ajnur
Selam alejkum sestre mojeuser posted image Nisam znala za vas ovde.Kako mi je dragouser posted image user posted image user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 657
21.4.2010 18:53:35   
Saraya
Ajnur, seki, ehlen, ehlen... user posted image user posted image user posted image

mile moje, nikab je samo pocetak, sutra ce zabraniti mahramu u javnim ustanovama, prekosutra da se citiraju odredjeni ajeti na dzuma- namazu... i td. Ljudi sebi mnogo toga daju za pravo... Ali, opet Allah je dao da nakon samo 40 godina od zabrane nikaba, nikabi su se ponovo poceli nositi... user posted image

"Allah nece popraviti stanje jednog naroda, dok taj narod ne popravi sam sebe..."

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 658
21.4.2010 18:58:03   
ajnur
U Turskoj su zabranili pa sta im sve se pocelo desavati? Na kraju krajeva ono sto je zabranjeno vise paznje privlaci.Nema nista ljepse za vidjeti  od propisno  pokrivene zeneuser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 659
21.4.2010 19:06:58   
mamine oci
anjur dobrodosla i na ovu stranicuuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 660
21.4.2010 19:51:40   
esma*
da vas pohvalim čestite ste, zaista puno korisnih stvariuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio esma* -- 21.4.2010 19:52:10 >

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

Neposredna veza do poruke: 661
21.4.2010 22:11:24   
Medić*
selam drage moje, upravo sam procitala ovaj lijepi tekst pa ga proslijedjujem vama user posted image

Vjernica treba vjeru din islam, da ukrasi ružom mahramom da je krasi i čuva..Da je čini sretnom i zadovoljnom i bližom Allahu dž.š... Hidžabom sam...o da se razlikujemo od pripadnica drugih vjera..Nego čuvamo svoj moral, učvršćujemo svoju vjeru. Mnogi smatraju da je mahrama zatvor, i žale nas pokrivene djevojke kao da smo potlačene, a naše mjesto u Islamu je na visokom stepenu .Poznato je da su žene imale manju vrijednost u svim društvima, naprimjer u Engleskoj ako su željele biti književnice morale su pisati pod muškim imenom. Žene su u mnogim, danas“demokratskim“ društvima dobile prava glasa tek prije 50 godina. Žene su na Zapadu u srednjem vijeku spaljivane na lomačama i davljene u močvarama pod optužbom da su vještice, stotine hiljada ih je tako ubijeno. Žena je uvijek imala loš status u kršćanskom društvu. Kršćanstvo je nerijetko ženu posmatralo kao zlog sotonu koji je Adama naveo da pojede zabranjeno voće, nerijetko je žena prikazivana u oblicima zmije, đavola i ružnih drugih loših stvari. U islamu žena je uvijek imala svoje mjesto i poziciju. Pa čak je samom Poslaniku s.a.w.s. jedna žena prije bitke došla i posavjetovala ga, i on je prihvatio njen savjet. Znaci žena je jos tada prije 1300 godina imala pravo da se miješa u politiku, toliko je ravnopravna sa muškarcem. A potrebno je spomenuti da je Aiša r.a. drugi najveći prenosilac hadisa. A njen hidžab, njen hidžab je njen štit od zlih pogleda i zaštita njenog imana . U Americi, žene su bile ropkinje i radile teške fizičke poslove koje čak ni muškarac nije radio. Poznato je, da se i danas u afričkim plemenima djevojčice udaju prisilno sa samo dvanaest godina.. Žena je u Americi pravo glasa dobila tek 1920. godine. Pa to je prije 80 godina, a u islamu žena je najmilijem Allahovom robu, Poslaniku s.a.w.s. prije 1300 godina imala pravo da kaže svoje mišljenje u vezi Ummeta i da se ono čak i iskoristi! Njen hidžab ni slučajno nije zatvor, nego njena sloboda i njeno pravo na to da bude čista i pokorna. Mnogi također ocrnjuju muslimane govoreći kako je muslimankama zabranjeno obrazovanje i kada pomisle na pojam muslimanka, pred njihovim očima nalazi se slika žene koja služi kao predmet zatvorena između četiri zida bez mogućnosti da izrazi stav..Da osjeća, voli, i govori. A prvi ajeti su bili:"Uči čitaj u ime Gospodara svoga koji stvara", ajet se odnosi i na muškarce i na žene..Pred Uzvišenim svi smo jednaki-
Draga sestro, ti koja imaš nedoumica, misli na iznenadnu smrt, tad nećeš imati mnogo vremena za razmišljanje, ne žali što pokrivaš svoju ljepotu, pokrivaš je u ime ALLAHA dž.š.
Zar ti je dunjaluk draži od Dženneta i Allaha?
Kad u ovoj svojoj divnoj Bosni možeš biti pokrivena, slobodno, i obrazovati se..Žalosno je i to što u Turskoj žele opet da zabrane mahramu, a zar to nije zemlja koja je nama čist biser Islam donijela?
Stavi se sestro na mjesto djevojaka u Turskoj, koje svakog časa strahuju za svoju mahramu..
Nemoj suviše odugovlačiti, budi hrabra i nemoj da te brine šta će drugi reći... Nemoj da ti bude žao što ostavljaš sve što je Allahu mrsko a to je današnja nošnja ne pokrivenih djevojaka..Hodaj ponosno, jer je Allah zadovoljan s tobom. Ti si hurija na ovome svijetu, i najčistiji biser. Mirišeš poput jutarnje rose. Ne mogu ti garantovati, da svi pogledi netolerancije neće biti upućeni tebi..Ne pokušavaj objašnjenjima otvoriti zapečaćena srca njihova..Hodaj, nebo voli strpljive.. Hodaj možda se zlo u dobro pretvori..Bol jer te ne razumiju, jačati će tvoj iman, kao tvrđava nedodirljiva.
MI NISMO POTLAČENE!Mi smo ustvari jedine slobodne..Jer mi nismo robovi mode, trendova, kozmetike..Mi samo Uzvišenom robujemo..

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu esma*)
Neposredna veza do poruke: 662
21.4.2010 22:19:17   
aicha
esma, ajnur, medic...dobrodosle na temuuser posted image
evo nas pravi zenski rr dzemat masaAllah...

Allah swt vam podario svako dobro na oba svijeta insaAllah. Iskreno da vam kazem pomalo me zabrinjavaju takvi prijedloziuser posted image  cak postoje prijedlozi slicni vezani i za kodeks oblacenja na univerzitetima...uskoro ce se razmatrati (to su neki prof vec provukli kroz usi sestrama sa nikabima) pa tako, molim Allaha swt da nam svima olaksa...

nikad necu zaboraviti sliku pred ocima kad sam tek pocela studirati pa sam svako jutro prije nastave gledala euronews dok se spremam i jednom su prikazivali Tursku i zabranu hidzaba na univerzitetima i jedna nasa seka ide pokrivena i na ulazu na fax skida mahramu...meni se zeuldac prevrnuouser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 663
21.4.2010 22:30:08   
aicha
esma* ti jos 1. sestra 2. trudilica 3. studiras....e pa "dje me nadje"user posted image  i ti i buba...samo buba mi slabo ovdje piseuser posted image

buba29 sto te nema ovamo...popusti malo trudilice, dodji u dzemat, pricaj mi hoces li na ders sutra...biceuser posted image  insh., vi tamo u cekaoni navalileuser posted image user posted image user posted image , ja uletim ne mogu vas pohvatati, doduse sad je kod mene sve stalouser posted image  al hajr insaAllah

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 664
21.4.2010 23:04:34   
mamine oci
aicha sabur sestro bice InsAlah sve dobro evo jedanuser posted image da ti bar malo bude lakse...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 665
21.4.2010 23:06:45   
mamine oci
jedan zagraljajuser posted image i za Hannan falis sestro vidm da si tu al javi se ponekad poslije kad dodje muz jos sabije cemo te vidjatuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 666
21.4.2010 23:55:43   
aicha
IZVORNA PORUKA: mamine oci

aicha sabur sestro bice InsAlah sve dobro evo jedanuser posted image da ti bar malo bude lakse...

insaAllah...dove se primaju sve dok covjek ne pocne pozurivati

zato dovi za sestru i tebi 10 user posted image , ta ces cad? hihihi

Neposredna veza do poruke: 667
22.4.2010 8:45:13   
Sarajkica
Evo od mene svim sekama user posted image user posted image user posted image i mahsuz selam iz sveg srca user posted image

Da nam svima Allah podari ono sto je hajr za nas user posted image

Ilhan- moja mala pčelica zujalica
14.06.2009. godine

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 668
22.4.2010 10:28:02   
jasmin
Esselamu alejkum drage moje.
Ono sto mu`minka cvrsto osjeca to niko ne moze zabraniti sa 190 800 svojih zakona.Srecom :).
Meni licno ne bi mogli zabraniti ni pokrivanje,jer ne moze mi niko zabraniti ono sto mi je moj Gospodar naredio,a On je i Njihov Gospodar.
«A onaj ko okrene glavu od Knjige Moje, taj ce teškim životom živjeti» (Ta Ha, 124)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 669
22.4.2010 10:40:51   
moja barbika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Alejkumu selam draga jasmin,kako si,kako tvoja porodica?U pravu si,niko zeni vjernici nemoze usktratiti ono sto ona osjeca,a pogotovo ako je to naredba Svevisnjeg.Ja se ne zamaram uopste sa tagutskim zakonom,ja imam svoj cilj...Dzennet insAllah.Da nas Allas s.w. sacuva i spoji i u Dzennetuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 670
22.4.2010 10:55:56   
moja barbika
Amin,i za tebe punouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,selam i tebi od srca

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 671
22.4.2010 11:57:27   
jasmin
Nazalost,to su problemi kojima se zamara pokrivena zena,jer se to tice nje.Ocigledno da se neki bore protiv hidzaba misleci da je on zeni nametnut,a nisu svjesni da upravo oni namecu skidanje hidzaba onima koje ga jako zele nositi.

Draga barbiko,znamo li se?

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 672
22.4.2010 12:08:38   
aicha
IZVORNA PORUKA: jasmin

Esselamu alejkum drage moje.
Ono sto mu`minka cvrsto osjeca to niko ne moze zabraniti sa 190 800 svojih zakona.Srecom :).
Meni licno ne bi mogli zabraniti ni pokrivanje,jer ne moze mi niko zabraniti ono sto mi je moj Gospodar naredio,a On je i Njihov Gospodar.
«A onaj ko okrene glavu od Knjige Moje, taj ce teškim životom živjeti» (Ta Ha, 124)

Alejkumu sselam we rahmetullah we berekatuhu

Ok je sve to jasmin ali dok si u porodici u kakvoj si i s muzem kakvim si i u zemlji kakvoj si. Halali mi, ali bolje nemoj govoriti "meni bi" ili "meni ne bi" da te Allah swt ne bi stavio na teska iskusenja jer niko takvo nesto ne izgovori "ja bih ili ne bih" a da ga Allah swt ne iskusa dok ne preseli.

Zasto to govorim? Ima ovdje u Sarajevu sestara koje su jake i cvrste bile a ja vjerujem da su i sad u srcu i onome sto osjecaju ali ih je Allah swt stavio na teska iskusenja. To su sestre koje su mnogima bile sebeb da stave nikabe pa se desilo ili da ih muzevi "sabiju u cosak" (njima muskima opao iman) i tjeraju da skinu nikab..a ona ima i djecu a nema egzistenciju vlastitu..ako ode svojima nista nece postici jer i oni isto zele kao i on ili jos gore (mozda ne daju ni namaz) i zive pod takvim pritiskom i terorom i na kraju poslije savjetovanja sa ucenima ne nadju drugo rjesenje nego da privremeno odloze nikab. Ja znam takve sestre i znam kako im je i znam da su bile sebeb mnogima za nikabe i da i same vole i zele i znam da ih to iskusenje mal nije unistilo...zato se ipak moze desiti Allah nas sacuvao toga.
Takodjer jedna seka, udala se, nije znala da je brat obolio na zivcima, durala to par godina, cinio joj teski zulum. Kasnije su joj se svi ibretili sta je durala...durala je i biceve i krv  a znas zbog cega - zbog Allaha i propisa tj nikaba...i na kraju kad joj je zivot dosao u pitanje (od zestine zlostavljanja) ode i savjetovala se sa ucenim. On joj je rekao da se ne vraca bratu i da ode roditeljima a ona je trpila sve zbog nikaba jer je znala ako ode roditeljima da ce je tjerati da odlozi nikab. Na kraju joj je daija rekao da ode roditeljima jer je najprece da bude kod njih i da ne trazi kratkorocna rjesenja i da do iduceg braka tj privremeno odlozi nikab. I niko ne moze reci da nije bila cvrsta...ona je biceve trpila da bi ostavila nikab ali svemu ima granica. Takodjer je i ona sestra koja je bila mnogima sebeb da stave nikabe.

Helem znajuci ove primjere zaboli me kad cujem da su muminke cvrste i da se njima to ne moze desiti..kao da se ove moje seke gore iskljucuju. Nemoj se ljutiti ali me pogodilo. Mnogo ih volim i moram vam podijeliti da nije svakome jednako lahko prkatikovati vjeru. Ja molim Allaha swt koji zna i nasa i njihova srca da te sestre imaju jednaku nagradu i da im zamijeni njihovu bol tugu i sramotu za bolje na Onome svijetu insaAllah...

evo sad cu se rasplakati..bjezimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 673
22.4.2010 12:21:23   
jasmin
Draga moja,kad nesto kazem to je definitivno ono iza cega stojim.Napomenucu da sam prije samo 3,5 godine bila na istom tlu na kojem su sada moje drage seke.Imala sam jako zestoko iskusenje koje sam,uz Allahovu pomoc,uspjesno prosla.
Zamisli kada si dijete iz mjesanog braka,kada zivis u istoj kuci s bakom krscankom,kada si mlada i kada imas jako `opasnog` babuku i kada odlucis da se pokrijes,pa se svi okrenu protiv tebe,bas svi draga moja i daju ti ultimatum ili otkrivanje ili imas 24 sata da napustis kucu...Sta bi ti mila moja?I da se svasta nesto desava neprekidno 15 dana.Niko nije htio komunicirati sa mnom.Nisam izasla iz kuce,jer me ne mogu izbaciti,barem sam ja tako osjecala.I naravno da se nisam otkrila,i naravno da sam trpila nemoguce(ali eto moguce) stvari mjesec,dva,dok se nisu navikli na to da sam sama izabrala svoj put,i da sama mogu i da hodam njime,makar me se svi odrekli.Trpila sam i zestoke udarce.Ali ono sto mi je moj Gospodar obecao dalo mi je snage da izdrzim i da mi ti udarci budu slatki,i da mi svi verbalni napadi budu tepanja.Jer,ono sto sam dobila pokrivanjem slast je koju mi ne bi dali milioni i milioni dunjaluckih slasti.Nudili su mi sve sto pozelim samo da se otkrijem.Ali mi moj Gospodar nudi bolje i On mi je pomogao da izdrzim na Njegovom putu.
Molim Allaha da nas sacuva svakakvih iskusenja.Ali ne moze mi niko reci da ja ne znam kako je biti u tom i slicnom iskusenju.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 674
22.4.2010 12:24:55   
merima_s
Selam,
citala sam nesto na forumu o efikasnosti  homeopatije za lijecenje raznih bolesti. E sad me zanima da li je u Islamu dozvoljeno lijecenje istom?

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *