|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
18.4.2010 18:07:39   
aicha
Znate sta meni samo smeta...hajde sad vise nikab nije kao prije deset godina-. Vecina ljudi u Islamu vec i znaju da je to od Islama itd itd. Meni samo smeta kad neka sestra pod nikabom dodje npr na fakultet i ima dugogodisnje svoje drugarice pod hidzabom i sve znaju tu sestru da je ok i neke se odjednom okrenu od te sestre da ih "ne dao Bog" ne bi neko vidio sa zenom pod nikabom od profesora ili sta ja znam a kad su nasamo sa njom smjeskaju se i fine su......al valjda je to do karaktera ljudi i slicno...user posted image

ja bih voljela da sve sestre bez obzira na njihov licni stav prema nikabu prihvate sestre sa nikabima i da stoje iza njih i da ih brane i da javno ljudima koji ne znaju kazu "to su nase sestre, nije to nista novo" itd s nijjetom da hajr ucine

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 601
18.4.2010 18:27:32   
moja barbika
Aicha,selam alejkum!Slazem se tobom,mi smo sve sestre u islamu,trebale bi da smo jedna za drugu bez obzira da li neka nosi nikab ili hidzab,pa subhanAllah sve padamo na sedzdu nasem Gospodaru s.w.A sestre koje se stide svojih sestara koje nose nikabe-one bi se trebale stiditi svoga ponasanja koje nije u redu.Evo recimo,Poslanik s.a.v.s je najvise volio svoju zenu Aisu,ona je bila majka vjernika i nosila je prekrivac preko svoga lica,pa ugledajmo se na prve generacije muslimana ,ugledajmo se na Aisu r.a.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 602
18.4.2010 19:30:32   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Private

Hurme olakšavaju porođaj
........

da citav tekst ne citiram...

trebala si ga malo skratiti i napisati internacionalno i postaviti na odgovarajucu temu na PDFu Trudnoca i porod... jer mislim da bi bilo lijepo da znaju ove stvari i one koje neulaze na ovu temu jer nebitno muslimanke ili ne ja bi uvijek svakom pomogla....

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 603
18.4.2010 21:13:06   
Visnja RR
saraya jednostavno je ... :) ovo je tema o hidzabu a ne o islamu.... jer kao sto smo vec bezbroj puta rekle nije vjerski portal vec portal svih roditelja bez obzira kako se zovu... a jako ruzno zvuci post o "trudnicama muslimankama" na ovom portalu pa cu zamoliti Private da se suzdrzi od razdvajanja trudnica po vjeroipovjesti... a kome se ne svidja nek druzenje nastavi negdje drugo...
hvala na razumjevanju!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 604
18.4.2010 21:26:48   
SdZ
Zanima me da li je grijeh imati odnos ako je zadnji dan menstruacije i gotovo pa i nema nista??
Nadam se da ne grijesim s ovim pitanjem, ali znam da se na ovoj temi javljaju zene koje znaju puno o islamu, pa mi je potrebna ova informacija bas na temelju islama??
Ako je moje pitanje pogresno, unaprijed se izvinjavamuser posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 605
18.4.2010 21:50:18   
Anoniman
Za vrijeme menstruacije su zabranjeni odnosi, nije bitno koji je dan i je lo malo ili puno. Za vrijeme trajanja mens. odnosi su zabranjeni. Pa sad svako zna procijeniti kad mu je gotovo a kad nije.

(odgovor članu SdZ)
  Neposredna veza do poruke: 606
18.4.2010 21:56:56   
Saraya
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

saraya jednostavno je ... :) ovo je tema o hidzabu a ne o islamu.... jer kao sto smo vec bezbroj puta rekle nije vjerski portal vec portal svih roditelja bez obzira kako se zovu... a jako ruzno zvuci post o "trudnicama muslimankama" na ovom portalu pa cu zamoliti Private da se suzdrzi od razdvajanja trudnica po vjeroipovjesti... a kome se ne svidja nek druzenje nastavi negdje drugo...
hvala na razumjevanju!

Visnja, potpuno te razumijem, nije lako ovdje biti administrator... ne znam jesi li shvatila moj post, ja sam napisala da ne bih to stavila... Ali, nejse...

Selmy, to nije dozvoljeno sve dok se ne pojavi bijeli iscjedak, znaci dok potpuno ne prestane menstruacija.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 607
18.4.2010 23:29:56   
aicha
IZVORNA PORUKA: Saraya

Selmy, to nije dozvoljeno sve dok se ne pojavi bijeli iscjedak, znaci dok potpuno ne prestane menstruacija.

selmy evo saraya je odgovorila.Moras cekati dok ti skroz ne prodje menga tj i smedje i zuto pred kraj se broji kao menstruacija...cekas sve dok ne izadje bijeli iscjedak (za zene koje ga imaju) ili ne prestane prljava krv (za zene koje nemaju iscjetke) i onda prvo uzmes gusul tj. okupas se lijepo pa tek onda smijete imati odnos (ako zelis po Islamu). I poslije svakog odnosa se mi muslimanke kupamo jer si u suprotnom "necista" za ibadete...eto, posto se uskoro udajes kako sam upratila na drugim temama malo sam ti opsirnije, ako te sta zanima jos javi se :)

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 608
19.4.2010 14:53:55   
jasmin
Slazem se da tekst koji je postirala Private treba staviti na temu o porodjaju,medjutim ne znam zasto je neko napisao da se trudnice razdvajaju po vjeroispovjesti??? Mislim da Private nije autor teksta,jer sam ga citala na drugim islamskim stranicama,i na tim stranicama je i za ocekivati da je sve protkano islamom,njegovim propisima i onim sto je medicina dokazala(u ovom slucaju hurme).Dakle,zaista vjerujem da Private nije htjela praviti neke razlike,jer sve mi znamo da to nije lijepo.Tekst sadrzi ajete i hadise,a dogovoreno je da se ne drugim temama ne pisu ni ajeti ni hadisi,a da se izbace iz teksta,to ne bi vise bilo to i poenta ne bi bila ista.
Tema o hidzabu nekako uvijek mora biti protkana onim po cemu pokrivena zena zivi,sto je zbilja i ocigledno :).
Potpisujem zadnji post user posted image .
P.S:SelmydZanky sretno draga!

< Poruku je uredio jasmin -- 19.4.2010 14:54:49 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 609
19.4.2010 15:09:45   
frenkoza
zaista i ja mislim da je tekst koristan za sve trudnice, ali da je postavljen na neku temu trudnoca ili sl. bojim se da bi bio okarakterisan kao "potenciranje vjere" a kao sto rece jasmin vec je bila prica da to nekim forumasicama smeta, tako da je tekst postavljen ovdje gdje bi trebalo da nikome ne smeta...  ja bih ga licno volila postaviti na temiu trudnoca da znam da ce ga sve trudnjace shvatiti dobronamjerno i pozitivno... ali nazalost kao sto rekoh nekima to smeta i ne treba izazivati medjuvjerske sukobe na ovako lijepom forumu...

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 610
19.4.2010 17:23:22   
veeseelaa
hej djevojke samo da vas poselamim, sad sam iščitala dobar dio postova i svaki brate nadahnjuje!
svaka čast cure!
Private ovo za trudnice sam već  čitala al divno što si objavila za one koje nisu imale priliku isto pročitati
A šta mi ovo nema na temi mamine oči?
nadam se da je ok
Selmy no no sexualni odnosi dok imaš user posted image

islamom je strogo zabranjeno da čovjek spolno opći sa suprugom u periodu mjesečnice. Na to nam ukazuju riječi Uzvišenog Allaha: ''I pitaju te o mjesečnom pranju. Reci: 'To je neprijatnost.' Zato ne općite sa ženama za vrijeme mjesečnog pranja, i ne prilazite im dok se ne okupaju, a kada se okupaju, onda im prilazite onako kako vam je Allah naredio. – Allah zaista voli one koji se često kaju i voli one koji se mnogo čiste.''

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 611
19.4.2010 19:38:27   
mamaajna
ESSELAMU ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUH

postovana braco i cijenjene sestre,ovim putem zelimo da Vas obavijestimo

da ce se u ponedjeljak,insaAllah,19.04.2010.godine u terminu od

aksama do jacije na http://www.bh-dawa.com

odnosno na

http://www.bh-dawa.com/radio

odrzati 8. predavanje iz serijala predavanja uzivo na temu:

"PUT DO VJECNOSTI" (1.dio kazivanja o Dedzalu))

a koje ce odrzati profesor

SANEL RAMIC

Bujrum da se okoristimo i pozovite svoje poznanike a Vasa pitanja mozete

vec od sada slati na mobitel

+387 63 68 22 75

u pisanoj formi ili postavljati na E-mail:

mandzas@gmail.com

odnosno na nick Sablja-Islama (sobe na Paltalku),

pa sve do kraja predavanja.Allah vam dao svako dobro...

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 612
19.4.2010 20:50:29   
SdZ
Cure, hvala vam na odgovorima. Znace mi puno jer zelim postupati po pravilima.
Sta bih bez vas??? Ljubim vas redomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 613
19.4.2010 21:50:32   
mamaajna
meni licno je jedna forumasica dala zemzen vode da je Allah nagradi najvecim stepenom.pred sami porod sam jela hurme i pila vodu a prvi trud sam osjetila kad sam 6 bila otvorena,krvarenje mi je prestalo nakon 15 dana al sam tamanila hurme

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 614
19.4.2010 22:00:32   
Medić*
eh,te slatke hurme, toliko sam ih jela u trudnoci da su mi se svi smijali, a ono jos vrijeme divnog mjeseca ramazana pa jos budu ukusnijeuser posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 615
19.4.2010 23:20:19   
aicha
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

hej djevojke samo da vas poselamim, sad sam iščitala dobar dio postova i svaki brate nadahnjuje!
svaka čast cure!
Private ovo za trudnice sam već  čitala al divno što si objavila za one koje nisu imale priliku isto pročitati
A šta mi ovo nema na temi mamine oči?
nadam se da je ok
Selmy no no sexualni odnosi dok imaš user posted image

islamom je strogo zabranjeno da čovjek spolno opći sa suprugom u periodu mjesečnice. Na to nam ukazuju riječi Uzvišenog Allaha: ''I pitaju te o mjesečnom pranju. Reci: 'To je neprijatnost.' Zato ne općite sa ženama za vrijeme mjesečnog pranja, i ne prilazite im dok se ne okupaju, a kada se okupaju, onda im prilazite onako kako vam je Allah naredio. – Allah zaista voli one koji se često kaju i voli one koji se mnogo čiste.''

alejkumu sselam veeseelaa..slobodno ti cesce uletiuser posted image

nema nam mamine oci...i ja se pitam gdje li je?

masaAllah dosta sekica se javlja, jel ko slusao ders, kakav je bio???

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 616
19.4.2010 23:32:32   
jasmin
Stvarno,gdje nam je mamine oci,i meni nedostaje.
Bravo veeseelaauser posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 617
19.4.2010 23:36:40   
aicha
IZVORNA PORUKA: jasmin

Stvarno,gdje nam je mamine oci,i meni nedostaje.
Bravo veeseelaauser posted image .

jasmin, imas li msn? voljela bih da te virtuelno upoznam. user posted image

Dodaj me na aicha86@gmail.com da i meni koji ajet...hadis ono bas za moju dusu

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 618
19.4.2010 23:39:05   
jasmin
Ma imam al mi ne radi.Moram ga obrisati pa ponovo instalirati,al nisam bas vjesta.Pisacemo do tad ovdje ili na Hawra na pm,a kad se snadjem dodacu te insaallah.
Hvala mila na povjerenju.

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 619
19.4.2010 23:40:14   
aicha
IZVORNA PORUKA: jasmin

Ma imam al mi ne radi.Moram ga obrisati pa ponovo instalirati,al nisam bas vjesta.Pisacemo do tad ovdje ili na Hawra na pm,a kad se snadjem dodacu te insaallah.
Hvala mila na povjerenju.

Koji ti je nik na hawri???

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 620
19.4.2010 23:51:37   
jasmin
Imas pm :)

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 621
20.4.2010 3:52:36   
Ella_H
Selam alejkum drage moje...
Neznam da li posjecujete muslimanka.com
stranicu veoma je korisna s puno lijepih clanaka za zene a i forum naravno
za zene muslimanke ,ovaj forum gotivim kod nekih stvari
a kod nekih mi se dojadilo kvockat s kvockama jer nije moje
to da radim jer Svevisnji sve vidi i zna i zna sta kriju grudi svacije
Puno poljubaca imate sve od mene...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 622
20.4.2010 4:04:08   
Ella_H
Saraya duso pogledala sam video zene sa hidzabom iz bosne
prelijepe su mi sve nase bosanke ali ipak me ubadalo nesto u oci
otkriveni vratovi nisu u redu jer hidzab je propisan da pokrije podbradak
tu nema razilazenja ima ga pravo nositi kako god neko zeli
elhamdulilah veliki je napredak i namaz za osobu koja ga nije prije praktikovala
ali ona arduana tv voditeljica isto ono nema veze s hidzabom skinny jeans strukirani usko uski sako
i nesto kao kapa omotano nezelim da se neko zavarava da je to ispravan hidzab
prenapadna sminka isto tako
sve mi zene ja prva imamo borbu sa svojim nefsom oko cupanja obrvica ,
sminke itd itd ali to se mora pobjediti odlucno i hrabro
ja tolike godine nisam cupala obrve i poslije poroda naleti me depresija
subhanAllah isplakala sam se nakon toga ali elhamdulilah nadam se vise nikad
uvijek mi naumpadne hadis o tome...
Lijepe moje hidzab women propisno nosimo svoje hidzabe
lijepe moje bosanke i ostale hidzab womenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 623
20.4.2010 11:51:33   
moja barbika
Slazem se sa Ellom-H

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 624
20.4.2010 11:52:26   
moja barbika
Slazem se sa Ellom-H

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *