Medić*
|
selam drage moje, upravo sam procitala ovaj lijepi tekst pa ga proslijedjujem vama Vjernica treba vjeru din islam, da ukrasi ružom mahramom da je krasi i čuva..Da je čini sretnom i zadovoljnom i bližom Allahu dž.š... Hidžabom sam...o da se razlikujemo od pripadnica drugih vjera..Nego čuvamo svoj moral, učvršćujemo svoju vjeru. Mnogi smatraju da je mahrama zatvor, i žale nas pokrivene djevojke kao da smo potlačene, a naše mjesto u Islamu je na visokom stepenu .Poznato je da su žene imale manju vrijednost u svim društvima, naprimjer u Engleskoj ako su željele biti književnice morale su pisati pod muškim imenom. Žene su u mnogim, danas“demokratskim“ društvima dobile prava glasa tek prije 50 godina. Žene su na Zapadu u srednjem vijeku spaljivane na lomačama i davljene u močvarama pod optužbom da su vještice, stotine hiljada ih je tako ubijeno. Žena je uvijek imala loš status u kršćanskom društvu. Kršćanstvo je nerijetko ženu posmatralo kao zlog sotonu koji je Adama naveo da pojede zabranjeno voće, nerijetko je žena prikazivana u oblicima zmije, đavola i ružnih drugih loših stvari. U islamu žena je uvijek imala svoje mjesto i poziciju. Pa čak je samom Poslaniku s.a.w.s. jedna žena prije bitke došla i posavjetovala ga, i on je prihvatio njen savjet. Znaci žena je jos tada prije 1300 godina imala pravo da se miješa u politiku, toliko je ravnopravna sa muškarcem. A potrebno je spomenuti da je Aiša r.a. drugi najveći prenosilac hadisa. A njen hidžab, njen hidžab je njen štit od zlih pogleda i zaštita njenog imana . U Americi, žene su bile ropkinje i radile teške fizičke poslove koje čak ni muškarac nije radio. Poznato je, da se i danas u afričkim plemenima djevojčice udaju prisilno sa samo dvanaest godina.. Žena je u Americi pravo glasa dobila tek 1920. godine. Pa to je prije 80 godina, a u islamu žena je najmilijem Allahovom robu, Poslaniku s.a.w.s. prije 1300 godina imala pravo da kaže svoje mišljenje u vezi Ummeta i da se ono čak i iskoristi! Njen hidžab ni slučajno nije zatvor, nego njena sloboda i njeno pravo na to da bude čista i pokorna. Mnogi također ocrnjuju muslimane govoreći kako je muslimankama zabranjeno obrazovanje i kada pomisle na pojam muslimanka, pred njihovim očima nalazi se slika žene koja služi kao predmet zatvorena između četiri zida bez mogućnosti da izrazi stav..Da osjeća, voli, i govori. A prvi ajeti su bili:"Uči čitaj u ime Gospodara svoga koji stvara", ajet se odnosi i na muškarce i na žene..Pred Uzvišenim svi smo jednaki- Draga sestro, ti koja imaš nedoumica, misli na iznenadnu smrt, tad nećeš imati mnogo vremena za razmišljanje, ne žali što pokrivaš svoju ljepotu, pokrivaš je u ime ALLAHA dž.š. Zar ti je dunjaluk draži od Dženneta i Allaha? Kad u ovoj svojoj divnoj Bosni možeš biti pokrivena, slobodno, i obrazovati se..Žalosno je i to što u Turskoj žele opet da zabrane mahramu, a zar to nije zemlja koja je nama čist biser Islam donijela? Stavi se sestro na mjesto djevojaka u Turskoj, koje svakog časa strahuju za svoju mahramu.. Nemoj suviše odugovlačiti, budi hrabra i nemoj da te brine šta će drugi reći... Nemoj da ti bude žao što ostavljaš sve što je Allahu mrsko a to je današnja nošnja ne pokrivenih djevojaka..Hodaj ponosno, jer je Allah zadovoljan s tobom. Ti si hurija na ovome svijetu, i najčistiji biser. Mirišeš poput jutarnje rose. Ne mogu ti garantovati, da svi pogledi netolerancije neće biti upućeni tebi..Ne pokušavaj objašnjenjima otvoriti zapečaćena srca njihova..Hodaj, nebo voli strpljive.. Hodaj možda se zlo u dobro pretvori..Bol jer te ne razumiju, jačati će tvoj iman, kao tvrđava nedodirljiva. MI NISMO POTLAČENE!Mi smo ustvari jedine slobodne..Jer mi nismo robovi mode, trendova, kozmetike..Mi samo Uzvišenom robujemo..