|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
16.4.2010 13:06:02   
Sarajkica
user posted image user posted image user posted image

p.s.

trenutno radim na izradi magistarske teze na postdiplomskom studiju Evropske studije na temu ''Hidzab u Evropi. Pitanje kulture, vjere ili politike?''

Jos sam u pocetnoj fazi, ali bice kasnije i nekih upitnika i fokus grupa... Nadam se da mogu racunati na vas da mi pripomognete kad bude trebalo? user posted image

Ilhan- moja mala pčelica zujalica
14.06.2009. godine

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 551
16.4.2010 13:06:22   
mamaajna
masAllah da te Allah sacuva iskusenja.esselamualejkum mamine oci,kako si kako djeca jesi bila prekuce na dersu

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 552
16.4.2010 13:17:37   
Saraya
IZVORNA PORUKA: Sarajkica

Jos sam u pocetnoj fazi, ali bice kasnije i nekih upitnika i fokus grupa... Nadam se da mogu racunati na vas da mi pripomognete kad bude trebalo? user posted image

Obavezno... user posted image

(odgovor članu Sarajkica)
Neposredna veza do poruke: 553
16.4.2010 13:38:28   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: mamaajna

masAllah da te Allah sacuva iskusenja.esselamualejkum mamine oci,kako si kako djeca jesi bila prekuce na dersu

alejkumuselam nisam bia neznam sta je sa fatihom u zadnje vrijeme ali bas je nesnosljiv Allah da pomogne stignem do vrati i on pocne histerisat plakat,hocu kuci,nece ni u vrtic,jednom sam i usla dok je bio ders minut i izasala znas kako se sekiram zao mi sto nemogu da prisustvujem ,a sa druge strane nemam ga kom ostavit...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 554
16.4.2010 18:43:20   
frenkoza

Tek sad naidjoh na ovu temu. Odlicna je user posted image user posted image user posted image

Dugo vremena sam imala zelju da stavim hidzab, ali su uvijek prevladavali izgovori sta ce ko reci i slicno. Napokon, prije ' mjeseci Allah mi je dao snagu da pobijedim sejtana i da svoju dugogodisnju zelju i ostvarim. I sama sam se iznenadila i bili su mi smijesni svi moji prijasnji izgovori. Ne samo da nije uopste onako kako sam zamisljala (u smislu negativnih reakcija), vec sam samo dobila jos vece postovanje od ljudi oko sebe.

Molim Uzvisenog da pomogne svim onim sestrama koje imaju zelju da je ostvare, a onima koje su to vec uradile, da olaksa i pomogne da svojim ponasanjem na najbolji moguci nacin predstave nasu divni islam. Amiin :)

blago tebi... ja se nadam da ce insallah ubrzo doci i moj dan.... molim Allaha da mi da snagu, pa da i taj farz obavim i jos vise upotpunim svoju vjeru

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 555
16.4.2010 19:09:04   
jasmin
Draga frenkozy,molim Allaha da ti olaksa i da te nagradi hidzabom i svakim hajrom na oba svijeta.Drago mi je sto imas tako lijepu zelju.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 556
16.4.2010 19:15:27   
spatzilein
selam alejkum, draga sarajkice bas mi je drago da si ostvarila zelju i stavila hidzab
frenkoza da ti Allah olaksa da uskoro cujemo vijest da si se pokrila, ko sto rece sarajkica kasnije nam ti prijasni izgovori budu smijesni :))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 557
16.4.2010 19:17:56   
aicha
IZVORNA PORUKA: jasmin

Draga frenkozy,molim Allaha da ti olaksa i da te nagradi hidzabom i svakim hajrom na oba svijeta.Drago mi je sto imas tako lijepu zelju.user posted image

amin...insaAllah frenkoza ce staviti hidzab ja sam uvjerenauser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 558
16.4.2010 19:18:52   
aicha
IZVORNA PORUKA: spatzilein

selam alejkum, draga sarajkice bas mi je drago da si ostvarila zelju i stavila hidzab
frenkoza da ti Allah olaksa da uskoro cujemo vijest da si se pokrila, ko sto rece sarajkica kasnije nam ti prijasni izgovori budu smijesni :))

spatzi ehlen na forum i medju sekeuser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu spatzilein)
Neposredna veza do poruke: 559
16.4.2010 19:21:31   
frenkoza
„ Ono što žele - vjernici će postići " (Sura Mu''minun, 1.)

kao sto tvoj status kaze... ja vjerujem u Allahove rijeci i molim Ga da mi pomogne u mom nastojanju...

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 560
16.4.2010 19:30:09   
spatzilein
hvala puno :) nadam se lijepom druzenju sa vama user posted image

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 561
16.4.2010 21:15:27   
mamaajna
esselamu alejkum za nove sestre a frenkoza vazan je iskren nijet i dova samo dova

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu spatzilein)
Neposredna veza do poruke: 562
17.4.2010 0:15:40   
aicha
IZVORNA PORUKA: frenkoza

„ Ono što žele - vjernici će postići " (Sura Mu''minun, 1.)

kao sto tvoj status kaze... ja vjerujem u Allahove rijeci i molim Ga da mi pomogne u mom nastojanju...

Ne sekiraj se Ummu Abdullah, samo se osloni na Allahauser posted image

spatzilein...imas moj msn aicha86@gmail.com pa eto bujrum dodajite mozemo se i privatno a i ovako druziti

pusa

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 563
17.4.2010 2:20:11   
Madam Mohamed
Odlicna tema. Obavezno mi se javi sa svim upitnicima, formularima. Rado cu ti pomoci.

user posted image user posted image user posted image

p.s.

trenutno radim na izradi magistarske teze na postdiplomskom studiju Evropske studije na temu ''Hidzab u Evropi. Pitanje kulture, vjere ili politike?''

Kazu da sam mistik,mrznja je moj jedini neprijatelj,ne ljutim se ni na koga,meni je cijeli svijet jadan..Junus Emre

Neposredna veza do poruke: 564
17.4.2010 10:39:03   
moja barbika
user posted image user posted image user posted image Esellamu alejkum,drage moje.Da Allah s.w. da hajr svim sestrama,da ih ucvrsti,da ujedini njihova srca.Da budu Njegove iskrene robinje,da svakoj seki koja ima zelju da nosi s ponosom svoj stit olaksa i pomogne.I da se insAllah ovako lijepo druzimo i Dzennetu...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Madam Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 565
17.4.2010 12:13:34   
Lalana
Alejkumu selam barbikouser posted image
Frenkozy(ako ti smijemo tako tepatiuser posted image ) bas si me prijatno iznenadila, masallahuser posted image
Odlicna tema, gledam bas nesto vec smo ispisale 23 straniceuser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 566
17.4.2010 12:30:45   
aicha
IZVORNA PORUKA: moja barbika

user posted image user posted image user posted image Esellamu alejkum,drage moje.Da Allah s.w. da hajr svim sestrama,da ih ucvrsti,da ujedini njihova srca.Da budu Njegove iskrene robinje,da svakoj seki koja ima zelju da nosi s ponosom svoj stit olaksa i pomogne.I da se insAllah ovako lijepo druzimo i Dzennetu...user posted image user posted image user posted image

aminuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 567
17.4.2010 14:40:35   
mamine oci
BABO JEL MU'MINKA??

Selma je bila odlicna ucenica cetvrtog razreda. Ne samo to, ona je bila najbolja ucenica u svom razredu. Nikada je ucitelj nije mogao zateci ne spremnu osim kada bi kunjala na casu pa ne bi dobro cula pitanje.Tako je bilo i ovog dana.“Selma,zar opet?“, trgnuo je glas ucitelja. “Koji je danas razlog t...vog odsustva s casa?“,upitao je. Gotovo mehanicki Selma se digla na noge. “Izvinite ucitelju, ali babo danas ima vazan sastanak, a ja jos ne znam popeglati odijelo tako da sam ga peglala do ponoci i na kraju je dosla komsinica i popravila...“Prekidose je osmijesi djece u razredu. Ucitelj je samo zlovoljno progundzao: “Trebala si odmah zvati komsinicu!"

Dok je sjedala suze su se nizale niz mlado, nenaspavano lice.Na izrugivanje djece se vec bila navikla ali bi je uvijek iznova uvrijedilo uciteljevo nerazumjevanje. Presutjela je da je poslije ponoci jos dva sata bila budna, jer je vjezbala matematiku.
Pogledala je kroz prozor i misli joj odlutase u proslost. Za sedmicu dana njen brat puni svoju prvu godinu.Godina dana, duga, preduga je prosla od kada se Selmin zivot promijenio.
Tog dana Selma je ispratila svoju mamu u bolnicu svu sretnu i radosnu. Dok joj je pomagala spakirati stvari, njena mama je radosno mazila, i cas ucila dove, cas pjevusila ilahije. Na vratima su se izljubile, a Selma nije ni slutila da posljednji put grli i ljubi svoju majku. Zakljucala se i radila domaci zadatak iscekujuci oca koji je mamu odvezao u bolnicu. Nije proslo mnogo i babo se vratio.Rekao je da je mama dobro i da samo trebaju cekati da im jave kada se bude rodio novi clan njihove porodice. Sati su prolazili sporo i tek nakon sto su klanjali aksam namaz telefon je zazavonio.

Babo se s velikim nestrpljenjem javio, a Selma je buljila u njega.“Da, ja sam“,cula je svog oca, “Ozbiljno, Selma dobila si brata !Allahu ekber!“,uzbudjen, podvikivao je Selmin otac.Odjednom babina sva sreca i uzbudjenje su stali, a lice mu je promjenilo izgled dok je slusao sta mu glas s druge strane govori. “Da,odmah dolazim“, rekao je kratko i spustio slusalicu. Zurio je u prazno casak-dva,a onda se pribrao i pogledao u Selmu.
„Selma, duso, dobila si jakog i zdravog brata, elhamdulillah, amo mama se ne osjeca bas dobro pa ja sad odoh da vidim sta joj treba“. Uzeo je kljuceve, poljubio svoju kcer i izasao. Selma je bila dosta samostalno dijete tako da je znala sta da radi, ali ipak nocu nije ostajala sama pa se sada pomalo plasila. Nastojala je sama sebe da ohrabri time sto je zamisljala dolazak mame i brata kuci. Radovala se, jer je vec odavno zeljela brata ili sestru.
Klanjala je jaciju, a babe jos nije bilo. Doci ce on, tjesila je sebe i legla da spava.
Ujutro ju je probudio sabahski ezan ali ne i njena majka. Malo se vrtjela pa se ponovo zavukla u toplu postelju misleci: “Nema mame, nece znati da nisam klanjala“.A onda opet kao da neko rece: “Selma,mama ne vidi ali vidi tvoj Gospodar kome se klanjas!" Kao necim udarena skoci iz kreveta, uze abdest i klanja sabah-namaz. Mama joj je pricala i sad se uvjerila da su uz nju meleki koji je navracaju na dobro. Bila je ponosna na sebe sto je poslusala njih, a ne sejtana prokletog. Jedva je cekala da to isprica majci. Krenula je u sobu da probudi babu i vidjela da on ustvari nije ni dolazio kuci. Tjelom joj prodje neki grc pri pomisli da je sama spavala, ali opet joj na um padose majkine rijeci da insan nije sam, da ga uvijek cuvaju meleki.
Kada je bilo vrijeme skoli Selma se spremila i krenula. Tri puta se vracala da provjeri da li su vrata dobro zakljucana.U skoli se svima hvalila kako je dobila brata, i jedva je cekala zadnji cas da pohita kuci.
Dosavsi pred ulaz svoje zgrade Selma opazi mnoga auta. Prepoznala je dajdjino auto, pa tetkovo, amidjino...“Eno i dedo mi je stigao“, naglas progovori i potrca u haustor.

Vrata su bila otkljucana i Selma udje. Sve je bilo tiho,i ne onako kako je ocekivala Selma. Amidjinca i tetka su nesto radile u kuhinji, ostali su sjedili u dnevnom boravku kada im Selma nazva Selam. Pogledom je trazila majku i zastade na babinom bolnom licu. Tog trenutka shvati da nesto nije u redu. Mozda se brat razbolio, mislila je. Otac usta, zagrli je i povede u njenu sobu. „Moramo ozbiljno razgovarati“, tiho progovori. Selma mu uputi upitan pogled i na licu svog oca ugleda suze. Lice mu je bilo veoma zabrinuto, nekako strasno, valjda nije spavao, mislila je Selma: “Babo place“, cudila se,“Cak i ne krije suze.“
„Selma, ljubavi, moras biti jaka“, poceo je. “Mama je sinoc imala tezak i komplikovan porod koji njeno tijelo nije moglo da podnese. Otisla je na onaj svijet. Bolno je jecao i kao da se vise nije obracao Selmi, toj devetogodisnjoj djevojcici, nastavio je: “Selma moramo ostati jaki, ona je dobro insaAllah, zadnje rijeci su joj bile sehadet. Selma, cekace nas u Dzennetu ako Bogda.“

Sada je i Selma jecala. Grlili su se i gusili u suzama. Nijemo su obecali jedno drugom da ce izdrzati uz Allahovu pomoc.
Dani su prolazili, a Selmi je bivalo sve teze. Mislila je s vremenom ce se navici ali kako je vrijeme odmicalo tuga se samo produbljivala. Brata Bilala je nana uzela da odgaja. Trazila je i Selmu ali otac je nije dao. “Ako mi i nju uzmes,onda si mi uzela i zivot, ona mi je sva utjeha!", govorio je. U pocetku su rijetko posjecivali brata. Kao da su ga krivili za smrt voljene osobe, ali Selma se borila protiv toga i ma koliko joj je bilo tesko cesto je molila babu da posjete nanu i Bilala. To ime mu je majka htjela dati dok je jos bio dio nje. Babo i Selma se tada nisu slagali ali kada je majka preselila Bilal kao da se rodio s tim imenom.
Djevojcica se trudila da bar u kucnim poslovima zamijeni majku. Brzo je ucila pa je nesto i kuhala, prala, cistila. Zeljela je da olaksa ocu, a on s druge strane ponekad bi je kritikovao zasto se toliko zamara. Kada bi tada ugledao Selmino tuzno lice odmah bi je uposlio necim jer je shvatio da joj to olaksava patnju i tugu za majkom.

I tako dani su prolazili, evo sad ce godina.
Zavrsio se skolski dan i Selma pohita u dvoriste. Petkom bi otac izlazio ranije kuci zbog dzume-namaza pa bi svratio po Selmu u skolu. Vidjela je da je vec ceka ispred, sjela u auto i poselamila oca. Dosavsi kuci rekao joj je da teba s njom ozbiljno da razgovara. Selma se preznoji, srce joj jako zalupa a glas utihnu.Prisjetila se dana kad joj je babo saopstio da je majka preselila. “Sta li je sad?“, pitala je samu sebe.
Otac se, vidjevsi njenu uznemirenost nasmija i rece: “Hej ludice, nije nista opasno!“ Selma odahnu ali jos uvijek je iscekivala izhod svega: “Pa ovako“; poce' otac. “Vidis da nam je veoma tesko bez mame. Ja se brinem za tebe dok me nema, a ti se iscrpi radeci po kuci da bi je zamijenila.“
„Babo, je li mu'minka?“, pitanjem ga prekinu Selma.
Sada je otac ostao zatecen. Znao je da mu je kci mala pametnica ali ga je uvijek iznova iznenadjivala.

„Da, kceri, vjernica je“
„Onda se babo ozeni, ali imam dva uvjeta“
„Reci, golubice moja“, s olaksanjem ce otac.
„Prvi je babo, da Bilal dodje kuci“, kao iz topa rece. Otac je preduhitri: “To se podrazumijeva, a drugi?“
„Babo zamoli je da ne nosi mamine haljine i hidzabe, zastade.To bi bilo previse bolno. To boli...“
Zajecase oboje i zagrlise se, ali ovog puta suze su bile suze olaksanja za bolje dane koji dolaze...
zaista tuzna pricauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 568
17.4.2010 16:13:48   
moja barbika
Masallah lijepa prica,bas sam je citala neki dan...

Neposredna veza do poruke: 569
17.4.2010 18:14:26   
SdZ
Tako tuzna, a tako lijepa prica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

Neposredna veza do poruke: 570
17.4.2010 18:29:59   
Anoniman
Draga Adela, evo placem ko luda...
Predivna prica i tako me pogodilaaa

(odgovor članu SdZ)
  Neposredna veza do poruke: 571
17.4.2010 20:36:35   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

zeno jesam ti se jaaa sinoc isplakala kad sam ovo procitalaaa user posted image user posted image user posted image ma ja nisam mogla zaspati sinoc zadugoooo... a jesam se isplakalaaa....
treba ovo postaviti na temu moje dijete tvoje dijete

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 572
17.4.2010 20:57:22   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

zeno jesam ti se jaaa sinoc isplakala kad sam ovo procitalaaa user posted image user posted image user posted image ma ja nisam mogla zaspati sinoc zadugoooo... a jesam se isplakalaaa....
treba ovo postaviti na temu moje dijete tvoje dijete

htela sam postavit na tu temu al reko sta znam reakcije jel mesto tamo il nije ovde je sigurnijeuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 573
17.4.2010 20:58:49   
frenkoza
ma znam kontam te.... ali prica je vrh user posted image user posted image

10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 574
17.4.2010 21:14:56   
spatzilein
bas je tuzna prica user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *