treće -> RE: Zene sa Hidzabom (15.1.2013 13:10:43)
|
Ne znam ko je spomenuo: "mozda je tamo kod vas tako" ali zar nije Islam jedan..u Bosni i u Aziji i Arabiji itd... Imaju neke "podjele" po mezhebima, (zapravo to nisu podjele samo su razliciti ucenjaci tumacili hadise i naravno da je svaki malo drugacije protumacio) ali Islam je Islam. ovako, ja vidjela gerberka nešto pisala na ovoj temi, da vidim šta žena ima reći, žena shvatila da ne treba učiti umrlim iz Kur ana, neko uči Jasin, neko neki drugi ajet, ali je više žena došlo u sumnju da li je uopšte ispravno učiti, ako nekom dajemo informacije zašto ostavljsti nedorečenim, evo jasno piše da se po hanefijskom može učiti, dove se uče onda žena zna još da može i doviti kad je već džomet i voli poklanjati, blago se njenoj familiji što je imaju da ih se sjeti ja duboko poštujem sve mezhebe, ali nastojim i trudim se da živim po hanefijskom i držim do toga da ne miješam bez potrebe. nisam osjetila potrebu već da pomognem, dakle da neko ne bi pomislio suprotno ja jako volim pripadnike drugih mezheba
|
|
|
|