aazra -> RE: Zene sa Hidzabom (14.1.2013 12:24:38)
|
IZVORNA PORUKA: gerberka IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: gerberka jasmin mozda je to drugacije tu gdje zivis? sad sam totalno zbunjena Iman, jer sam bas o tome razgovarala sa dvojicom hadzija? Jedan je efendija u našoj gradskoj dzamiji: I dobro sam ga razumjela da se jasin uci rahmetlijama.sad sam bas zbunjena [sm=smiley13.gif] imate li neki izvor, da procitam? Ma nije,i Sarajlije su uceni [sm=smiley36.gif]. odkud meni da si ti pravo daleko..tamo u Medini [sm=smiley1.gif] ja ipak pozelim prouciti i za spas tuđih duša, takva sam, [sm=smiley1.gif] svojoj neni rahmetli, dajđinci, tetki, neni..neka ih Allah uvede u dzennetske ljepote. sad sam se zbunila mislim danas kad sam ovo procitala pa sam pitala na vise mjesta, mislim na jedno deset__ mjesta pa cekam odg [sm=smiley36.gif] Evo da ja malo branim jasmin [sm=smiley36.gif] Moguce da je ona mislila da nikad ne znamo hocemo li sami sebe uspjeti spasiti, mozda nam Allah dz.s. ne uvazi ni ovo sto ucimo sebi, pa onda treba sto vise moliti za svoje spasenje...Mada i ja zaista volim uciti za druge, opet izgleda da to nije bas ispravno, ne znam [sm=smiley13.gif] Helem, meni sad nakon odgovora ef. Ljevakovića nista nije jasno posebno ovo sto je odgovorio u vezi hatme...[sm=smiley24.gif] Bas me zanima kakve ce odgovore Gerberka dobiti...nazalost kod nas je ucenje hatmi unosan biznis..niko nece reci da naplacuje ali uzimaju novac... Ja ne znam arapski, imam knjigu sa 30-tim dzuzom Kur''ana i ucim sure iz tog dijela za koje ima transkript...Tako da ne bih ni znala prouciti hatmu [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|