RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (19.7.2012 16:03:31)

IZVORNA PORUKA: chuci

vinetu kad si već svježa ima li većih brojeva kupaćih. ja nosim 46 konfekcijski.
i dosta sam visoka (181). hoće li mi biti dovoljno to dugo? inače mi je sve tursko kratko [sm=smiley13.gif]

i još ako može da mi žena koja je spominjala da zna krrojačicu dobru kod aerodroma pošalje broj ili adresu. moja krojačica otišla u ameriku [sm=smiley13.gif]

Raska 061811130

Vinetu -> RE: Zene sa Hidzabom (19.7.2012 19:10:52)

IZVORNA PORUKA: chuci
vinetu kad si već svježa ima li većih brojeva kupaćih. ja nosim 46 konfekcijski.
i dosta sam visoka (181). hoće li mi biti dovoljno to dugo? inače mi je sve tursko kratko [sm=smiley13.gif]

Bilo je velikih brojeva... ja inače nosim 44, ali sam uzela 48 upravo zbog razlike između naših i turskih brojeva - malo mi je komotan ali nije loše. Možeš odmah tamo i probati kostim pa vidjeti koji ti odgovara.

chuci -> RE: Zene sa Hidzabom (19.7.2012 19:51:13)

hvala vam puno

maxus svratila -> RE: Zene sa Hidzabom (19.7.2012 21:33:11)

Drage moje, ja imam jedno mozda i glupo pitanje: planiram ako Bog da da postim, a jel mogu ja onda dok postim ici ginekologu?
Sta cu kad se lijecim [sm=zmeden.gif]

Alma_27 -> RE: Zene sa Hidzabom (19.7.2012 22:20:10)

i ja planiram ici nefrologu (doktor muskarac) i malo mi je nezgodno da se otkrivam dok postim pa ne znam... doduse, kod mene je to samo podignuti majicu do grudnjaka i malo spustiti suknju da pregleda mjehur UZ

mozda svakako necu moci postiti taj dan jer moram doci s punim mjehurom. zavisi u koliko sati me naruce

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 1:30:59)

kod ginekološkog pregleda post kvari onaj gel ili mast koji se stavljaju na instrument, po hanefijskom mezhebu, kad se liječiš taj dan naposti, ili ne znam kad je iftar krajem Ramazana možda možeš stići pregledati se iza iftara
IZVORNA PORUKA: maxus svratila

Drage moje, ja imam jedno mozda i glupo pitanje: planiram ako Bog da da postim, a jel mogu ja onda dok postim ici ginekologu?
Sta cu kad se lijecim [sm=zmeden.gif]

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 1:32:10)

mislim, nism sigurna, da to ne kvari post
IZVORNA PORUKA: Alma_27

i ja planiram ici nefrologu (doktor muskarac) i malo mi je nezgodno da se otkrivam dok postim pa ne znam... doduse, kod mene je to samo podignuti majicu do grudnjaka i malo spustiti suknju da pregleda mjehur UZ

mozda svakako necu moci postiti taj dan jer moram doci s punim mjehurom. zavisi u koliko sati me naruce

canim -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 9:09:51)

Ginekološki pregled tokom posta

Rijaset.ba

Pitanje:

Esselamu alejkum!
Da li odlazak ginekologu (ginekološki pregled) za vrijeme ramazana kvari post? 

Odgovor:

Esselamu alejkum!
Ginekološki pregled ne kvari post. Bez stvarne potrebe trebalo bi ga izbjegavati, posebno tokom posta.

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 9:59:19)

to je onda i situacija sa uz sbdomena,
ginekološki pregled ne kvari post ukoliko se može obaviti bez gela ili masti prilikom pregleda, ja samo info prenosim
a evo pogledah u hanefijskom fikhu isto stoji :"ako bi ženska osoba koja posti ubacila nešto u svoju unutrašnjost putem spolnog organa, post će joj biti pokvaren"
"ako bi ljekar ubacio suhu ljekarsku alatku u utrobu postača, a zatim je izvadio, post neće biti pokvaren" str,510
Hanefijski fikh 1 -Mahmud Tuhmaz

Medi_87 -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 10:00:29)

Ramazan Serif Mubarek Olsun, da nam dragi Allah svima olakša post ovaj mjesec
neko je pitao za dojenje listajuci zaboravih ko, ja sam prosle godine kad je M imao 5 mjeseci postila, ispostila sam hvala Allahu cijeli mjesec bez ikakvih tegoba, on je tad iskljucivo dojio i mlijeka je bilo masAllah, i sad doji ali mi je lakse jer su to tri podoja u toku dana, ali svaka osoba zna da li ce moci izdrzati ili ne,kao i da li je dijete gladno ili ne, probaj nista te nece kostati
i da moj prvi Ramazan s hidzabom [sm=smiley27.gif][sm=bravo.gif]

palachinken -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 10:04:28)

IZVORNA PORUKA: Medi_87

neko je pitao za dojenje listajuci zaboravih ko, ja sam prosle godine kad je M imao 5 mjeseci postila, ispostila sam hvala Allahu cijeli mjesec bez ikakvih tegoba, on je tad iskljucivo dojio i mlijeka je bilo masAllah, i sad doji ali mi je lakse jer su to tri podoja u toku dana, ali svaka osoba zna da li ce moci izdrzati ili ne,kao i da li je dijete gladno ili ne, probaj nista te nece kostati

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=smiley27.gif]Da te dragi Allah nagradi!

treće -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 10:33:40)

[sm=bravo.gif] Medi
Da te dragi Allah nagradi i olakša

pahuljica_25 -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 11:30:05)

MasAllah Medi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

muminka -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 11:46:44)

Da te Allah nagradi Medi :)
Da vas pitam, gdje se mogu kupiti hurme, nešto mi se ne sviđaju one što se prodaju sada masovno u prodavnicama u onoj bijeloj kutijici prekrivene folijom? i da li neko zna cijenu? :)
Evo stiže nama ramazan, kakavu hranu preporučujete za sehur? Da duže "drži" postača? :D

Medi_87 -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 11:51:39)

Amin, bilo je u Bademu onih sto dodju u vecim pakovanjima, sto se tice sehura ja nikad nesto ne mogu puno da pojedem, mlijeko popijem obavezno, ali izduram [sm=smiley1.gif]

djoisa -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 12:04:13)

U Bademu imaju super hurme - Svjeze iranske 250 gr -1,50 KM ima i vece pakovanje, super su, vece su od ovih po marketima i nisu ljepljive, slatke i ukusne su

Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 12:18:51)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mashalah mila moja, Allah da te nagradi [sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif]

muminka -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 12:31:14)

Uhuuu, onda ću morati aBd do Badema :)

mamine oci -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 12:35:45)

Medi MasAllah da te Allah nagradi [sm=rozica.gif]

mala_sa -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 12:36:41)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mashalah mila moja, Allah da te nagradi [sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif]

MasAllah Medi [sm=rozica.gif]

Super Beba -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 13:13:29)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

MašAllah Medi! [sm=bravo.gif]

Miracle*3 -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 23:36:33)

Ja zene isposti danas. Mogu vam reci da mi nije bilo tesko. Kako se odrazilo na dojenje to cu vidjeti veceras kolko cesto ce se budit. Mislim da mi je od svega najteze bilo to sto nisam sinoc spavala do sehura, pa to nikako danas da namirim. Sto je Bozije davanje, inace uvijek prvi dan me glava boli za poludit, danas nista.
Za iftar nisam uopste puno jela, to mi je jedini problem, sto trebam unijeti malo vise namirnica, a ne mogu na silu.

Anoniman -> RE: Zene sa Hidzabom (20.7.2012 23:38:51)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: mala_sa

MašAllah Medi! [sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bravo medi , nadam se da cu uskoro i ja se pridruziti sa ovakmom radosnom porukom [sm=smiley13.gif][sm=smiley1.gif]
[/b]miracle Allah dz.s nam ukabulio [sm=smiley1.gif]

Cenzura83 -> RE: Zene sa Hidzabom (21.7.2012 9:08:24)

Selam drage moje, da vas pitam pošto od sinoć imam neku smeđu nit u sluzi, kad se obrišem, kao kad trebam dobit, a trebala bih za koji dan, da li mogu postiti? Ja sam zapostila, a sad ne znam jel post ispravan?

maxus svratila -> RE: Zene sa Hidzabom (21.7.2012 11:41:19)

Cenzura j ati ne z nam, javit ce se valjda koja clanica da ti odgovori.
Eh, ja sam bila kod ginekloga, i postila sam.
Gel kad j ekoristio, pravo je stavio gel n aonaj UZ pa onda preko gela kondom, pa ja sad n eznam da li mi je post bio ispravan. [sm=zmeden.gif]

Da nam dragi Allah olaksa dane posta i nagradi za svaki dan.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>