rerica -> RE: Zene sa Hidzabom (22.7.2012 12:28:28)
|
IZVORNA PORUKA: muminka Es-Selamun Alejkum :) Imam jedan mali problem, nadam se da mi vi možete dati savjete. Klanjam svih 5 vakata, postim, nisam još pokrivena,imam namjeru, ali moji mi brane. U zadnje vrijeme nosim samo široku odjeću i već mi prigovaraju da se oblačim čudno, da sam previše zagrizla, da mi neko puni glavu pričama. Dovim Allahu da uputu da mojim roditeljima-da i oni klanjaju i poste, i shvate nužnost pokrivanja, trenutno studiram o udaji i zaposlenju još nema govora. Kad bih se pokrila, vjerujem da bi bili u stanju i da me izbace iz kuće. Znam da nema pokornosti stvorenjima u nepokornosti Stvoritelju. Kako da ih pričom podstaknem na razmišljanje o islamu i o hidžabu?? :( Draga, ne želim da ne očajavaš previše, jer Allah nikoga ne opterećuje preko njegovih mogućnosti i da imaš na umu činjenicu da su tvoji roditelji, tvoj veliki amanet pa se potrudi da budeš nježna prema njima i da im uvijek naglašavaš da to što radiš za njih (mislim na dobročinstvo prema njima) samo je iz razloga da postigneš Allahovo zadovoljstvo. Ukoliko im pokažeš ljepotu Islama na takav način, sigurno da će shvatiti i tvoju želju za hidžabom i životom po Kur'anu i sunetu, inša-Allah. U svakom slučaju, , ti se trudi da im uzvratis saburom i dobročinstom u svemu osim u nepokornosti prema Gospodaru čije je zadovoljstvo preče od zadovoljstva drugih ljudi i roditelji ne mogu da sebi daju više prava nego što im pripada. Sigurna budi da ćeš izaći kao pobjednik i da će te Allah pomoći na putu Njegova zadovoljstva mila, a ja pozivam braću i sestre da dovimo za tebe i tvoju porodicu, da te Allah počasti hairli zaštitnikom tvog imana...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|