luela -> RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? (1.11.2014 11:58:12)
|
Eh ovako,pozdrav svima i prvi post cu napisati na ovoj temi u slucaju da nekome pomogne,obzirom da sam par puta znala citati postove i savjete sa ovoga foruma.Pokusavala sam skoro pa 4 godine ostati u drugom stanju.Znaci odnosi bez zastite.Mozda prvu godinu nismo nista cicali previse,ali nakon toga sam posebno pratila plodne dane,medjutim nista.Nalazi moji i njegovi svi ok.Pili smo vitamie,macinu travu itd,ali bez rezultata.Doktoi su preporucili hsg i klomifen medjutim ja se nikako nisam mogla odluciti na to obzirom da sam imala i ovulaciju i uredne hormone.Sad sam trudna skoro 5 mjeseci i desilo se zaista,ali nije suplja.kad se niko nije nadao i bez ikakvih pomagala.BIo je to i period velikog stresa(bolest u familiji)i zato nismo previse mislili na svoje probleme.Ne znam kako se to sada desilo ali sam zahvalna Bogu na tome svaki dan,jer sam zaista bila ocajna misleci da jednostavno ne mogu zatrudniti prirodno.Da li je bio problem u tome sto sam o tome previse razmisljala,ne znam,uglavnom zadnje sto smo oboje pili prije nego se desilo,a iz skroz drugih razloga,je zeolit i wheat grass u prahu.Tako da,vezano za prethodni post u Maca prahu,forumasica je pitala da li se moze dokazati da je bas to pomoglo.Ne znam kako bilo ko to moze dokazati.To su sve stvari koje podizu imunitet i ciste organizam,pri tome nisu lijekovi za sterilitet,ali je nemoguce znati sta odredjenoj osobi u odredjenom trenutku pomogne.Takodje vazno je da napomenem da mi je tek u trudnoci otkriven septum maternice.Jedan ginekolog mi je rekao da je najvjerovatnije to uzrok neostajanja u drugom stanju dok je drugi ginekolog rekao da nije.Napominjem da preko 10 godina idem na redovne minimum jednom godisnje preglede i da mi raniji ginekolozi nisu vidjeli septum te da ga nije lako ni vidjeti,ali vrijedi procitati malo na internetu oko toga i da li utice na plodnost.Eto izvinjavam se na dugom postu ali mozda nekome pomogne,i zelim vam puno srece kao i sebi da bude sve u redu do kraja i da konacno i ja drzim svoju [sm=duda.gif]
|
|
|
|