RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (11.3.2014 12:08:27)

jaca6 dobro dosla i jos brze otisla na vesele teme.
Jesil radila sve hormone, hsg, inzulonemiju..., jel ti muz radio spermogram i spermokulturu?
Vidi s doktorom ako ne reagujes na clomid da pokusas s femarom.
Mozes pokusat i sa cajevima, da kupis (macina,zdravac,rodina,maticnjak i dinjica) uzmes podjednako svih i napravis sebi mjesavinu koju pijes 40 dana svaki dan po 2l i akcija svaki drugi dan. To je meni rekla jedna trudnica koja je poslije tih cajeva ostala trudna. Ja sam ove cajeve sebi kupila u Zenici na trznici kod neke bakice sve zajedno je bilo 10 KM, pa vidi u svom mjestu a ako nema pokusaj otici do zenice.
Pokusaj da ne budes ocajna ima i gorih slucajeva, evo ti mene za primjer u braku 5ta godina, sve uredno i kod mene i kod mm radila dvije iui pa nece da se zakaci. Ne treba gubiti vjeru i nadu, ja vjerujem da ces ti a i ja jednog dana ugledat taj famozni [sm=rozacrtici.gif]
Dodi u cekaonicu tamo ima dosta pozitivnih zenica koje se druzimo.

anandi -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (11.3.2014 12:10:06)

evo ti link http://www.ringeraja.ba/forum/m_2110775/mpage_24/tm.htm

malena27 RR -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (11.3.2014 12:45:06)

jaca, evo i na ovoj temi se mozes informisati o mogucim pretragama http://www.ringeraja.ba/forum/Koje_preglede_%C5%BEena_treba_uraditi_prije_trudno%C4%87e%3F/m_791619/tm.htm

jaca6 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (11.3.2014 12:59:38)

hvala puno...
nadam se da cu se malo smiriti i da je uzrok svemu moj stres...sve hormone sam radila, muz radio sve nalaze...sve je u redu a nesto nije..najvise me brine to sto sad nemam ni jednog folikula i sto mi je dok rekla da nema rjesenja (kao da nisu imali psihologiju)..i ubila mi svaku nadu..
hvala...

NEA -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (19.3.2014 13:33:58)

draga jaco, nemoj očajavati, i dokazano je da se ne treba pouzdati uvijek u jednog doktora, nego se malo raspitaj za druge doktore iz tvoje okoline, a iz iskustva znam da se ne treba upoređivati s drugima, ja već devet godina pokušavam i sad sam na IVF-u, a i ti si mojih godina, možeš i to probati, i kada sve probaš i prođeš, onda možeš reći da odustaješ, a toliko je načina da se dijete dobije i na kraju krajeva, uvijek ima onaj lijepi dom pun dječice koja samo čekaju na nove roditelje :)

mila25 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (27.3.2014 17:02:00)

ja sam nova na forumu i svidja mi se ova tema [sm=smiley1.gif]
u braku sam dvije god i cijelo vrijeme pokusavamo zatrudnit al ne ide nam nikako [sm=smiley13.gif] kod muza nalazi uredu ja ima pcos i uz terapiju do sad nije uspjevalo

dandi84 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (27.3.2014 17:07:42)

Prva trudnoca:4-ti mjesec ostala trudna (missed ab.)
Druga trudnoca: 14-ti mjesec

vivia -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (24.4.2014 14:38:29)

Pozdrav svim trudilicama.Muž i ja pokušavamo već 2 god,ali bebice nema.Svi nalazi uredni i ja se svim srcem vjerujem da je samo pitanje vremena kada će se dole zakačiti :) Sretno nam svima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Leptirica13 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (30.4.2014 10:55:11)

Pozdrav...
Mi pokusavamo vec 14 mj.Muz je pravio spermiogram koji normozoospermija ali je pokretljivost srednja.takodje je radio spermkulturu i urinokulturu i nalaz uredan.Ja vise.ne znam ni sta sam sve vadila...od briseva, hormona-polnih i stitnih, vitamina
..itd.imala sam manjak d vit pa pijem vitamine i folnu kiselinu.Muz je vec mjesec na Bioastinu.trebam dobiti 2.5.po kalendaru.uredne su mjesecnice,28 dana.juce mi je bio smedji iscjedak na ulosku, malo grudi bole ali sam sigurna da cu dobiti..a imam osjecaj da smo ovaj mjesec bili najaktivniji...eto..toliko od mene [sm=smiley1.gif]

9months -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (30.4.2014 16:17:44)

I mi sutra "slavimo" godišnjicu truda za bebicu. Već je dosta toga iza nas...nadam se da je u skorijoj budućnosti ispred nas jedna [sm=duda.gif]
[sm=smiley1.gif]

Amela83 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (3.5.2014 3:47:35)

Prva trudnoća bila neplanski...malko sam se zabrojila kod plodnih i neplodnih dana. :) Sada pokušavamo da napravimo [sm=duda.gif] ali me [sm=hudicek1.gif] već treći puta razočarava... [sm=smiley13.gif]

Black Rose -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (3.5.2014 14:48:55)

Vec skoro 5 godina pokusavamo , ali zalud [sm=smiley13.gif] Nadam se da cemo sve sto prije ugledati svoje [sm=rozacrtici.gif]

dandi84 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (4.5.2014 12:47:12)

IZVORNA PORUKA: Black Rose

Vec skoro 5 godina pokusavamo , ali zalud [sm=smiley13.gif] Nadam se da cemo sve sto prije ugledati svoje [sm=rozacrtici.gif]

Hocete. Ne gubi nadu. Samo se borite, svaki trud se isplati pa ce I vas aBd. Zrlim ti da sto prihe ugledas [sm=rozacrtici.gif]

mina23 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (13.5.2014 8:42:45)

Cao drage moje
prva trudnoca bukvalno odmah zatrudnila, ali evo sad vec 10 mjeseci radimo na bebi i nista, nalaze smo radili i uredni su ?
Nadam se da cemo uskoro uspjeti svi, samo me zbunjuje kako sam tako brzo sa prvom bebom zatrudnila a sad da je ovako tesko :(

mina23 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (13.5.2014 23:00:07)

Ovdje nema nikoga :(

dandi84 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (13.5.2014 23:36:50)

Mina draga polako budi strpljena. Bice aBd beba. Ja sam prvu trudnocu cekala 4 mjeseca I bio spontani pa posle opet 14 mjeseci uz sve uredne nalaze. Nije htjelo pa nije. Opusti se I akcija. Bice. Ne sikiraj se samo. Uzmi malo cajeva da pijes ako ti nije mrsko. Vitamin E 200 I mjeri bazalnu, trakice za ovulaciju. Probaj malo da pripomognes [sm=smiley1.gif].

mina23 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 7:47:34)

Dandi84 hvala na odgovoru :*
Mjerim bazalnu i danas pred menstruaciju mi je 37 ,0 [sm=zmeden.gif] , sta bi to moglo da znaci?

dandi84 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 12:34:20)

IZVORNA PORUKA: mina23

Mjerim bazalnu i danas pred menstruaciju mi je 37 ,0 [sm=zmeden.gif] , sta bi to moglo da znaci?

BT je svakome razlicita. Mozda ti se tako krece I moja je bila tako povisena I na dan kad [sm=hudicek1.gif] treba da stigne opadne na 36,2-36,3 I ti je siguran znak da dolazi. Dnevna znala I na 37,3 da izadje a nije [sm=nosecka.gif] u pitanju. Imas na e bay trakice za ovulaciju I one su odlicne a nisu skupe. Probaj. A mozda najbolji nacin je akcija svaki drugi dan I neces omasiti O. Meni je taj sistem 14-ti mjesec upalio.[sm=smiley1.gif]

9months -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 13:51:03)

IZVORNA PORUKA: mina23

Jesu li ti baš redoviti ciklusi?
Ako ti je dan pred mjesečnicu tako visoka BT, postoji velika vjerovatnoća da se kod tebe mrvica zakačila...što ti želim od sveg srca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Mogla bi ti nas za koji dan obradovati sa [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley36.gif]

mina23 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 13:57:18)

9months nadam se da cu vas obradovati a i sebe :)
Sad mi se ucinilo da sam dobila ali odem u wc kad samo sluzav providan iscjedak [sm=zmeden.gif]
hmm to mi se pred [sm=hudicek1.gif] nije desavalo.

mina23 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 13:59:43)

PS. I sad sam mjerika temperaturu i sad je 37.2 ?????[sm=zmeden.gif]

dandi84 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 14:18:02)

Javi nam kad ugledas [sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mina23 -> RE: Koliko već pokušavate zatrudniti? (14.5.2014 14:30:14)

Dandi84 toliko bi voljela da vam javim tu radosnu vijest :)
Sto se tice tog sluzavog providnog iscjedka sta bi to trebalo da znaci [sm=zmeden.gif], mislim
nije mi se desavalo to.

Leptirica13 -> RE: Koliko već pokuavate zatrudniti? (7.7.2014 0:09:03)

cao...
evo da vam javim da od mog proslog javljanja jos nista nema... [sm=smiley19.gif]
redovno imamo odnose ali ocito nesto ne stima...
sljedeci mjesec,poslije godisnjeg se spremamo kod novog doktora...jer sa ovim kod kojeg smo bili negdje do marta nismo zadovoljni..jos je privatnik..samo sam se navadila nalaza i u ta 3 mjeseca me samo jednom pregledao..a moja prijateljica kod svog dr zatrudnila za 6 mj jer joj je sve detaljno radio i nalaze i preglede i pracenje ovulacije..sve..a imala policisticne jajnike,nije imala ovulaciju,kod muza losi nalazi bili...vise od 3 god nisu imali djece i sad je u 9 sedmici. [sm=bravo.gif]
tako da sam odlucila da i ja predjem kod njenog pa cemo vidjeti...ubi ovo iscekivanje...na pocetku sam se sikirala..iscekivala..sad sam vise poravnila..al u smislu da mi samo tinja u meni ta neka tuga..nemam vise snage..jednostavno znam da cu sljedecu dobiti..vise i ne mislim da necu jer od silnih iscekivanja i laznih simptoma sam ogluvila...snagu mi daje samo to sto znam da idem kod tog dr.
ako sta uspije svakako javim... [sm=smiley1.gif]
mislim da [sm=modricrtici.gif] necu nikad docekati...kako vrijeme ide sve mi je to dalje,,,onaj glupi osjecaj [sm=smiley19.gif]

mina23 -> RE: Koliko već pokuavate zatrudniti? (9.7.2014 0:41:05)

Cure moje dali je moguce da su mi zacepljeni jajovodi iako sam prije 2 god imala spontani u 4mj trudnoce, imam sincica od 4 godine, i godinu vec pokusavamo ali nista :(
Drme salje na hsg ali nebih to jos radila jer me je strah, a nisam nigdje citala da su se nekome tek tako zacepili jajovodi, prije sam lako ostajala trudna stvarno isti mjesec kad smo i htjeli ali od tog spontanog smo godinu pauzirali i evo sad kad hocemo nece pa nece :(

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>