amarilis -> RE: Koliko vec pokusavate zatrudniti? (22.6.2009 18:00:56)
|
IZVORNA PORUKA: ena0002 Amarilis koliko je meni poznato sam uzv nije dovoljan da se utvrde PCOS, sve dok se ne urade hormoni ne moze se sa sigurnoscu reci da li neko ima ili nem PCOS. Sada sam tek vidjela ovaj post, pa se izvinjavam... Ja sam imala eu (vanmaterična) i doc u Zenici mi kaže sve ok, idi kući i čekaj tri menge i opet na 'bebača', sve ti je u glavi (pila sam divlju nanu i matičnjak po preporuci doc). Ja u Visoko da mi urade papu jer je godina prošla, kaže ona meni ne treba, rađen je sa kalposkopijom prije godinu i bio ok. Kao kontrola, da ona mene pregleda i kaže mi kakve tvoje menge i ovulacije, ti imaš 'policistične jajnike', pij diane 35, 4 mjeseca onda dođi, ideš Godinjaku da ti laparoskopski pregleda jajovode i operiše?? To je bilo u novembru 2008. Ja u plač, nazovem rođaka i on mi preporuči doktora na Koševu, odem gore, kaže doc sve ok, malo psihički se smiri nekim čajevima i od januara 2009. u akciju. Sada aBd 3.7. ulazim u 7 mjesec trudnoće, odmah zatrudnila i sve je pod nadzorom doca s Koševa. Kada me je ova u Visokom vidjela, prenerazila se, kaže 'pa ti odmah ostala trudna'... Eto, zato savjetujem da se nekada treba i vidjeti i mišljenje drugih doktora. I tačno, nije dovoljan samo UZ... Izvinjavam se na dugom postu
|
|
|
|