kokouli -> RE: Koliko već pokuavate zatrudniti? (10.8.2014 19:48:22)
|
IZVORNA PORUKA: AAvalon Mom2b, nemoj da te ja obeshrabrim, ali pretpostavljam da si povadila osnovne nalaze. Spolne hormone, stitnu, muz spermogram i sl. I ja sam sve te uradila i bili su uredni, i na osnovu njih bi mi sigurno neki od tvoja 3 doktora rekao da necu imati problema da zatrudnim. Al ja sam imala problema, i mene je moja doktorica poslala na dalje pretrage. Znaci dok ne uradis inzulinsku rezistenciju, antitijela raznorazna (stitne, lupus koagulans, antispermatozoidna kod muza u uzorku, antikardiolipinska, anti zona pellucida, antiovarijalna), genetske analize mutacija za trombofiliju, i da dalje ne nabrajam, nalazi ti nisu potpuni i niko pametan ti ne moze reci da si sve povadila i sve je u redu i neces imati problema. Znaci, samo si zagrebala povrsinu, kad budes spremna za dalje, opet kazem nadji doktora koji se razumije u humanu reprodukciju. Ja zaista vjerujem da nisam otisla svojoj doktorici koja me sad lijeci, da sam se zadrzala kod obicnih ginekologa, da ne bih nikad ni ostala trudna niti rodila svog bumbara. Zato, samo naprijed, nadji pravog doktora i naravno uz Bozju pomoc sve ce to doci na svoje mjesto. Ako je problem samo u PCO, pravi doktor ce to znati zacas rijesiti. Veoma se slazem ,nemam PCOS ,ali godinama deceniju cijelu ,pa mogu slobodno reci upadoh i u drugu deceniju ganjajuci bebicu ,vrijeme je najgori neprijatelj ,a ubosti pravog dr.e to je vec jako vazno .Ma ni godinu cekati ,odmah tragati sta i kako .Da sam malko samo mlada ......jbg beli bi opet sve bilo isto ,zato cemu vakat tome i vrijeme ,svima zelim da sto prije postanu roditelji od sveg srca .[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|