Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
pa zar nisu rekli da se dobiva sada puna plata, ja sam kontala da onda zbir onoga sto dobijemo od postara i od firme treba biti kao plata nez toplog obroka mislim, nisam samo ja kontala nego sve tako kontamo
Kako ces dobiti punu platu i jos hoces naknadu?Bogme cu sad da vidim izmjenu zakona, nisam sigurna ali mislim da nemas naknadu ako primas punu platu...nema logike....
nama računaju da od općine dobivamo koliko piše u rješenju, i onda doplaćuju razliku do pune plate (gledaju zadnju punu platu koju dobiješ dok radiš) bez toplog obroka i prevoza.
Znači ako na ruke dobiješ 1000, oduzmi topli obrok od toga, i oduzmi 360 koliko piše u rješenju i moji bi meni toliko uplatili.
pa naravno, tako i treba, zato mi ni nije jasno sto nas zakidaju
pa zar nisu rekli da se dobiva sada puna plata, ja sam kontala da onda zbir onoga sto dobijemo od postara i od firme treba biti kao plata nez toplog obroka mislim, nisam samo ja kontala nego sve tako kontamo
Kako ces dobiti punu platu i jos hoces naknadu?Bogme cu sad da vidim izmjenu zakona, nisam sigurna ali mislim da nemas naknadu ako primas punu platu...nema logike....
nije puna plata i naknada vec naknada plus razlika do pune plate, evo kao sto je kod chucci, tako treba biti
pitanje za hanady: na koji nacin firma obracunava sada platu tokom bolovanja pred porod? kolegica mi javlja da su joj uplatili samo 290km za mjesec februar iako se porodila krajem februara a otvorila bolovanje od 1.feb. pa ne kontam kakva je to racunica. u rjesenju joj pise da bi od opcine trebala dobit 360km (to kad se sabere nije ni priblizno nekih 900-1000km koliko je otprilike iznos plate)
bolovanje sa dijagnozom gravida i čuavnje trunoće i sve u vezi s anjom do 42 dana je 80& plaće...preko 42 100% plaće... trudničko bolovanje otvoreno 28 dana prije firma plaća razliku od onoga što će dobiti kao naknadu od kantona do 100% plaće... znači ako je ona otvorila porodiljski dopust firma je uplatila 290 Km...rješenj je dobila od opštine na 360 Km al z rješenju joj piše da je naknada u kantonu sarajevo u postotku od 70% prosječne plaće federacije po posljednje obajavljenim podacima...a sada ta nakada iznosi oko 450 Km ( i ova cifra varira od 450 do 480 )...znači nije 360Km kao urješnju to je smao forma rjšenja ipod čega se ne može ići u odnosu na minimalac u našem kantonu...kad sabere tih 290 +cca 450 = to je cca 820 Km. ja mislim dok dobije nakandu on sa onim čekom može se obraćati firmu za uplatu tačne razlike do 100% plaće.
Silver mila, bas mi je drago da vidim tvoj nick :)...ja mislim da imas jer sam ja prvu dobila u februaru, porodila se 25.12. rjesenje dobila u januaru, a prva isplata u februaru za mjesec i tih 5 dana valjda... valjda i nas cika postar u N. Sarajevu obraduje danas...odoh se spremat i u N. Sarajevo cekat cika postara
Kod mene je ovako. Postar + Ostatak od firme = puna plata (bez karte i toplog):)
Mada su nam mogli i te karte dati, pa ne sjedim godinu dana u kuci
I da usput, zene kojima je firma uplacivala porez na dohodak u toku porodiljskog imaju pravo na povrat istog. Nije u sklopu teme, ali eto mozda kome treba informacija. Rok je do 31. 03.
ja92 molim te da pojasnic ovo oko povrata poreza ja radim u privatnoj firmi i firma mi je uplacivala razliku do pune plate u toku cijelog porodiljskog odsustva, i na taj iznos sve pripadajuce poreze i doprinose... mislis da na to mogu traziti povrat???
Ako su ti uplacivali porez na dohodak mozes traziti povrat. Meni rekose u poreznoj da od dokumentacije treba GIP obrazac(dobijes ga od poslodavca. rok im je bio do 29.02. tako da bi trebalo da si vec dobila taj obrazac i na njemu vidis je li ti uplacivan porez u toku porodiljskog), rjesenje o porodiljskom i godisnja prijava poreza (taj obrazac uzimas u poreznoj).
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.