Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ne znam kako ih nije stid, danas 15. .. jos zovem postu i kazu tek sutra, bas su fuj, vazno je da su oni place 1. sebi isplatili naravno iz istog fonda, hoce li se nekad stati u kraj nasim politicarima, fakat ispadamo prave ovce ....
ne znam kako ih nije stid, danas 15. .. jos zovem postu i kazu tek sutra, bas su fuj, vazno je da su oni place 1. sebi isplatili naravno iz istog fonda, hoce li se nekad stati u kraj nasim politicarima, fakat ispadamo prave ovce ....
ne znam sta da ti kazem ja sam otvorila poodiljsko 20.05.2011 a porodila se02.06, a naknadu sam dobila odmah 10.07 za mjesec i 10 dana, znaci odmah. pa nadam se da ces i ti
ma to sve zavisi od opstine i kad se preda zahtjev, kad ga oni borade itd. Ja sam se porodila 19.11 i jos nisam dobila nista, tek cu sad dobiti za 3,5 mjeseca
uh znaci ja da ne ocekujem prije jula nista .... ja predala prije desetak dana:( hajd dobro valjda onda oni to sve dobro obracunaju pa me odjednom obraduju fino. a na pordiljskom sam od 9.02. onda bi u julu mogla ocekivati 1500 :) Ima i to dobro stranu kad se sabere:) Al ja se nadam da ce prije doci dobro bi mi doslo.
a zna li neko iz opstin Stari grad ono 200 Km sto ide svakoj porodilji jel to dodje bar prije ili se i za to ceka toliko dugo?
na koji nacin firma obracunava sada platu tokom bolovanja pred porod? kolegica mi javlja da su joj uplatili samo 290km za mjesec februar iako se porodila krajem februara a otvorila bolovanje od 1.feb. pa ne kontam kakva je to racunica. u rjesenju joj pise da bi od opcine trebala dobit 360km (to kad se sabere nije ni priblizno nekih 900-1000km koliko je otprilike iznos plate)
to ti zavisi od firme i ugovora, nisu duzni uplacivati razliku, ako to nije definisano ugovorom(zavisi gdje je zaposlena) a od opstine u rjesenju pise 360 al se dobija cca 420km mjesecno, tj 60% prosjecne place u federaciji za taj mjesec. Firma ako zeli placati razliku moze, al zakon poslodavca na to ne prisiljava pa je sve do njihove dobre volje. isto tako sve doprinose za vrijeme porodiljnog bolovanja iplacuje opstina tako da poslodavac nema nista sa osobom koja je na porodiljnom bolovanju.
to ti zavisi od firme i ugovora, nisu duzni uplacivati razliku, ako to nije definisano ugovorom(zavisi gdje je zaposlena) a od opstine u rjesenju pise 360 al se dobija cca 420km mjesecno, tj 60% prosjecne place u federaciji za taj mjesec. Firma ako zeli placati razliku moze, al zakon poslodavca na to ne prisiljava pa je sve do njihove dobre volje. isto tako sve doprinose za vrijeme porodiljnog bolovanja iplacuje opstina tako da poslodavac nema nista sa osobom koja je na porodiljnom bolovanju.
u mojoj firmi moraju placati razliku (definisano ugovorom)tako da mi nije jasno kakva im je ovo razlika kad ocigledno fali oko 300km
u mojoj firmi moraju placati razliku (definisano ugovorom)tako da mi nije jasno kakva im je ovo razlika kad ocigledno fali oko 300km
Samo osnovica plate, ne racunas prevoz ni topli obrok...Kolika ti je osnovica plate?Po meni je to tacna racunica.....
pa zar nisu rekli da se dobiva sada puna plata, ja sam kontala da onda zbir onoga sto dobijemo od postara i od firme treba biti kao plata nez toplog obroka mislim, nisam samo ja kontala nego sve tako kontamo
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.