|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
15.3.2012 8:48:04   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: between

Pozdrav svima
Ja sam otvorila porodiljsko 4 januara,a porodila se 2 februara kakve su mi sanse da ovaj mjesec dobijem pare

jesi predala papire, dobila rjesenje?
ako si dobila rjesenje prije 20.02.stavili su te na spisak za mart ako ne onda tek iduci mjesec

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu between)
Neposredna veza do poruke: 3651
15.3.2012 9:07:10   
Gemelli

ne znam kako ih nije stid, danas 15. ..
jos zovem postu i kazu tek sutra, bas su fuj, vazno je da su oni place 1. sebi isplatili naravno iz istog fonda, hoce li se nekad stati u kraj nasim politicarima, fakat ispadamo prave ovce ....

11.05.11. svanulo predivno suncano jutro, da obasja maminu duplu srecu ...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 3652
15.3.2012 9:39:54   
sunid

IZVORNA PORUKA: Gemelli

ne znam kako ih nije stid, danas 15. ..
jos zovem postu i kazu tek sutra, bas su fuj, vazno je da su oni place 1. sebi isplatili naravno iz istog fonda, hoce li se nekad stati u kraj nasim politicarima, fakat ispadamo prave ovce ....

user posted image user posted image user posted image user posted image kreteni

9.12.2011. mamino sunce malo

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3653
15.3.2012 10:50:56   
Lilly_81
pozz mame....Upravo sam zvala postu kazu nadaju se da ce biti sutra user posted image

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3654
15.3.2012 11:48:58   
mirnel85
ne znam sta da ti kazem ja sam otvorila poodiljsko 20.05.2011 a porodila se02.06, a naknadu sam dobila odmah 10.07 za mjesec i 10 dana, znaci odmah. pa nadam se da ces i ti

(odgovor članu between)
Neposredna veza do poruke: 3655
15.3.2012 11:51:01   
makova mama

IZVORNA PORUKA: Lilly_81

pozz mame....Upravo sam zvala postu kazu nadaju se da ce biti sutra user posted image

Nadaju se????

E fakat su ga ovaj mjesec malo pretjerali...

24.04.2011. ; 17:25 ;
4.000 gr; 56 cm

(odgovor članu Lilly_81)
Neposredna veza do poruke: 3656
15.3.2012 11:51:29   
cucu
ma to sve zavisi od opstine i kad se preda zahtjev, kad ga oni borade itd. Ja sam se porodila 19.11 i jos nisam dobila nista, tek cu sad dobiti za 3,5 mjeseca user posted image

Moja mala princeza je moj veliki svemir...
19.02.2010

(odgovor članu mirnel85)
Neposredna veza do poruke: 3657
15.3.2012 11:53:24   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: cucu

ma to sve zavisi od opstine i kad se preda zahtjev, kad ga oni borade itd. Ja sam se porodila 19.11 i jos nisam dobila nista, tek cu sad dobiti za 3,5 mjeseca user posted image

isto se meni desilo,predala zahtjev u feb a dobila u junu...

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 3658
15.3.2012 11:58:30   
mamina princeza
uh znaci ja da ne ocekujem prije jula nista .... ja predala prije desetak dana:( hajd dobro valjda onda oni to sve dobro obracunaju pa me odjednom obraduju fino. a na pordiljskom sam od 9.02. onda bi u julu mogla ocekivati 1500 :) Ima i to dobro stranu kad se sabere:) Al ja se nadam da ce prije doci dobro bi mi doslo.

a zna li neko iz opstin Stari grad ono 200 Km sto ide svakoj porodilji jel to dodje bar prije ili se i za to ceka toliko dugo?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 3659
15.3.2012 13:53:24   
shpagica
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

a zna li neko iz opstin Stari grad ono 200 Km sto ide svakoj porodilji jel to dodje bar prije ili se i za to ceka toliko dugo?

To je poseban zahtjev i obradjuje se posebno i doci ce ti prije - uplatice ti na tekuci racun, valjda si ispunila zahtjev i navela broj racuna?

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3660
15.3.2012 15:35:29   
teacher75
na koji nacin firma obracunava sada platu tokom bolovanja pred porod? kolegica mi javlja da su joj uplatili samo 290km za mjesec februar iako se porodila krajem februara a otvorila bolovanje od 1.feb. pa ne kontam kakva je to racunica. u rjesenju joj pise da bi od opcine trebala dobit 360km (to kad se sabere nije ni priblizno nekih 900-1000km koliko je otprilike iznos plate)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3661
15.3.2012 15:56:40   
cucu
kazu u opstini da je rok za slanje rjesenja mjesec od momenta kad predas, pa ako ti dodje prije 20.3 mozda i dobijes naknadu u aprilu user posted image

19.02.2010

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 3662
15.3.2012 16:00:22   
cucu
to ti zavisi od firme i ugovora, nisu duzni uplacivati razliku, ako to nije definisano ugovorom(zavisi gdje je zaposlena) a od opstine u rjesenju pise 360 al se dobija cca 420km mjesecno, tj 60% prosjecne place u federaciji za taj mjesec. Firma ako zeli placati razliku moze, al zakon poslodavca na to ne prisiljava pa je sve do njihove dobre volje. isto tako sve doprinose za vrijeme porodiljnog bolovanja iplacuje opstina tako da poslodavac nema nista sa osobom koja je na porodiljnom bolovanju.

19.02.2010

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 3663
15.3.2012 16:03:27   
teacher75

to ti zavisi od firme i ugovora, nisu duzni uplacivati razliku, ako to nije definisano ugovorom(zavisi gdje je zaposlena) a od opstine u rjesenju pise 360 al se dobija cca 420km mjesecno, tj 60% prosjecne place u federaciji za taj mjesec. Firma ako zeli placati razliku moze, al zakon poslodavca na to ne prisiljava pa je sve do njihove dobre volje. isto tako sve doprinose za vrijeme porodiljnog bolovanja iplacuje opstina tako da poslodavac nema nista sa osobom koja je na porodiljnom bolovanju.

u mojoj firmi moraju placati razliku (definisano ugovorom)tako da mi nije jasno kakva im je ovo razlika kad ocigledno fali oko 300kmuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 3664
15.3.2012 16:04:32   
teacher75

kazu u opstini da je rok za slanje rjesenja mjesec od momenta kad predas, pa ako ti dodje prije 20.3 mozda i dobijes naknadu u aprilu user posted image

uh a ja jos nisam ni predala, znaci ne mogu ocekivati prije maja nistauser posted image

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 3665
15.3.2012 16:08:10   
Lady26

IZVORNA PORUKA: teacher75

u mojoj firmi moraju placati razliku (definisano ugovorom)tako da mi nije jasno kakva im je ovo razlika kad ocigledno fali oko 300kmuser posted image

Samo osnovica plate, ne racunas prevoz ni topli obrok...Kolika ti je osnovica plate?Po meni je to tacna racunica.....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3666
15.3.2012 16:09:09   
teacher75
pa osnovica je izmedju 900 i 1000 zavisno od godina staza, zato i ne kontam, a ubjedjuju je da su dobro izracunali, koliko li su meni uplatiliuser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 15.3.2012 16:10:04 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3667
15.3.2012 16:10:40   
Lady26

pa osnovica je izmedju 900 i 1000 zavisno od godina staza, zato i ne kontam, a ubjedjuju je da su dobro izracunali, koliko li su meni uplatiliuser posted image

Ovo osnovica?Nemoguce.....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 3668
15.3.2012 16:11:31   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ovo osnovica?Nemoguce.....

zastouser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3669
15.3.2012 16:12:56   
Malenaoduvijek
tiki valjda ima osnovica koja se mnozi sa minulim radom i koeficijentom i nije sigurno 900 KM.user posted image

a sto ne nazove racunovodstvo i ne pita

Neposredna veza do poruke: 3670
15.3.2012 16:14:43   
Lady26
Zato sto je prevelika cifra?! 
Moze biti cca 700KM osnovica... koja crna hiljada, da je bogdo user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 15.3.2012 16:15:32 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 3671
15.3.2012 16:15:18   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MALA1994

tiki valjda ima osnovica koja se mnozi sa minulim radom i koeficijentom i nije sigurno 900 KM.user posted image

a sto ne nazove racunovodstvo i ne pita

ma zvala je o rekli joj da su dobro izracunali. ma ne znam sad kolika je osnovica ali se dobije malo vise od 900km bez toplog obroka

Neposredna veza do poruke: 3672
15.3.2012 16:16:10   
Malenaoduvijek
pa vama je topli 220 KM to vam nece uplacivati a po rjesenju neka dobije 430 izracunaj kolika je razlika

Neposredna veza do poruke: 3673
15.3.2012 16:17:02   
teacher75
pa zar nisu rekli da se dobiva sada puna plata, ja sam kontala da onda zbir onoga sto dobijemo od postara i od firme treba biti kao plata nez toplog obrokauser posted image mislim, nisam samo ja kontala nego sve tako kontamouser posted image

Neposredna veza do poruke: 3674
15.3.2012 16:18:56   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MALA1994

pa vama je topli 220 KM to vam nece uplacivati a po rjesenju neka dobije 430 izracunaj kolika je razlika

nje nama toliki topli, manji je

Neposredna veza do poruke: 3675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *