|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
15.2.2012 11:30:59   
sunid
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

zenice moje, vi koje ste u radnom odnosu, zanima me koliko ste primile ovaj mjesec...Ja sam se porodila 25.12. i jucer sam dobila naknadu za januar pise i to 552 KM, a u rjesenju mi stoji 480 KM??? I prosli put sam dobila za 2 mjeseca koliko je i kasnilo, pa me zanima da ovo nije iznos za 2 mjeseca???

Koja si općina? Ja koliko znam svima u rješenju piše 360KM?!A dobiva se iznos koji zavisi od prosjeka plaće u FBiH taj mjesec,mislim da je 70% od prosjećne plaće.
Ali nije mi jasno ako si se porodila 25.12. kako si prošli mjesec dobila za 2 mjeseca?Koliko ja znam ovo je sada januarska naknada ili griješim?

Ja sam se porodila 9.12. i još nisam dobila ništa očekujem ovaj mjesec da ću dobiti za dva mjeseca:)

9.12.2011. mamino sunce malo

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 3601
15.2.2012 11:37:06   
sunid
Sad skontah da ti nisi mozda mislila prosli put kad si se porodila:)
To sto si dobila ti je mozda razlika dana u decembru i januar.

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3602
15.2.2012 14:28:47   
delfin
stigla "penzija" u Novi Grad user posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3603
15.2.2012 14:30:07   
Lilly_81
Znaci bio je na Dobrinji cika postar user posted image a ja opet moram otici u postu user posted image promijenila sam mjesto stanovanja i nikako ovi iz opstine da to odrade i posalju napokon na novu adresu cika postara.....Al eto sta je tu je bitno da su pocele isplate user posted image
Pozz za sve mama a pusa za user posted image

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3604
15.2.2012 16:20:10   
entinte
IZVORNA PORUKA: entinte

Jutro ženice imam jedno pitanjce pa ako je neko bio u sličnoj situaciji neka mi javi user posted image  Ja sam se porodila 8. aprila i isprimala sam sve naknade do kraja godine sto mi i stoji u rjesenju jer mi je ugovor važio do tada a u istom tom rjesenju pise da nakon nove godine stičem pravo na primanja kao majka koja nije bila u radnom odnosu pa me interesuje je li to automatski ide tako ili se treba nesto u opštini prijavljivati sa nastavak primanja i sl. i koliki je iznos user posted image  Tnx 

Nista od ovog mog primanja, poštar nije dolazio što znaci da necu nista dobiti a piše u rješenju da imam pravo na primanja do navršene godine djetetove. user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3605
15.2.2012 21:40:43   
eminesqu
Danas ga na Otoci ni na mapi. A ja ga cekaaaaaaaaaaaaaaaaam... user posted image user posted image

Trebala sam ostati na Dobrinji. user posted image user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3606
15.2.2012 21:45:58   
emma.L

Jutro ženice imam jedno pitanjce pa ako je neko bio u sličnoj situaciji neka mi javi user posted image  Ja sam se porodila 8. aprila i isprimala sam sve naknade do kraja godine sto mi i stoji u rjesenju jer mi je ugovor važio do tada a u istom tom rjesenju pise da nakon nove godine stičem pravo na primanja kao majka koja nije bila u radnom odnosu pa me interesuje je li to automatski ide tako ili se treba nesto u opštini prijavljivati sa nastavak primanja i sl. i koliki je iznos user posted image  Tnx 

Nista od ovog mog primanja, poštar nije dolazio što znaci da necu nista dobiti a piše u rješenju da imam pravo na primanja do navršene godine djetetove. user posted image

Entinte, trebala si otići do općine kojoj pripadaš i popuniti formular za izmjenu rješenja. Ja sam bila u radnom odnosu do 31.12. i za 3 mjeseca sam dobila iznos od nekih 420 KM, a onda sam odnijela rješenje o prestanku radnog odnosa, prijavu sa biroa i popunila taj formular i uskoro je stiglo rješenje o izmjeni. Danas donio poštar 120 KM koje ću primati do navršene godine dana djeteta. Ne znam jesi li imala neki rok možda od mjesec dana kao za prijave na zavod za zapošljavanje ili ne, nisam sigurna zaista.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3607
15.2.2012 22:04:41   
sunid
IZVORNA PORUKA: eminesqu

Danas ga na Otoci ni na mapi. A ja ga cekaaaaaaaaaaaaaaaaam... user posted image user posted image

A ja mislila da samo poštar u Buća Potoku zabušava..............
Cijeli dan ga čekala, a njega nigdjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 3608
15.2.2012 22:14:35   
eminesqu

IZVORNA PORUKA: sunid

Cijeli dan ga čekala, a njega nigdjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I ovaj moj se pokvario. Ne zna da ga čekam k'o ozeblo sunce. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3609
15.2.2012 22:17:24   
sunid

I ovaj moj se pokvario. Ne zna da ga čekam k'o ozeblo sunce. user posted image user posted image user posted image

Ista sam ti user posted image
A zamisli ja očekujem da mi donese prvi put, trebala bih početi primati od ovog mjeseca............

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 3610
15.2.2012 22:20:22   
eminesqu

Ista sam ti user posted image
A zamisli ja očekujem da mi donese prvi put, trebala bih početi primati od ovog mjeseca............

I ja čekam prvi put. Do sada mi je donosio samo doplatak za stariju kćerku.

Vi nikada ne možete biti toliko podli koliko ja mogu izgledati naivno.

06.02.2004.
23.09.2011.

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3611
16.2.2012 10:51:22   
eminesqu
Bio poštar na Otoci. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Idemo u šoping. user posted image user posted image user posted image

Vi nikada ne možete biti toliko podli koliko ja mogu izgledati naivno.

06.02.2004.
23.09.2011.

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 3612
16.2.2012 11:22:37   
smjeskica
ej cure evo upravo sam dobila rjesenje o porodiljskoj naknadi na iznos 360KM, na opstini Novi grad... a koliko znam da je veca mjesecna naknada... porodila sam se u januaru... zanima me je li i kod vas na rjsenjima pise taj iznos i koliko ste dobile za januar... hvala...

(odgovor članu eminesqu)
Neposredna veza do poruke: 3613
16.2.2012 11:23:41   
tukica
Na rjesenju pise 360 KM, ali mislim da svi (oni zaposleni) dobijaju oko 440 KM...

(odgovor članu smjeskica)
Neposredna veza do poruke: 3614
16.2.2012 11:43:07   
sunid
user posted image Bio poštar user posted image
Samo me zakinuli za jedan mjesec za dječiji doplatak. Porodila se početkom decembra a doplatak mi isplačuju od januara pa dobila samo za 1 mjesec a nadala se za 2 user posted image

smješkica Svima je na rješenju 360 KM a dobiva se 400 i nešto,zavisi od prosječne plate u FBiH.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 3615
16.2.2012 11:46:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: smjeskica

ej cure evo upravo sam dobila rjesenje o porodiljskoj naknadi na iznos 360KM, na opstini Novi grad... a koliko znam da je veca mjesecna naknada... porodila sam se u januaru... zanima me je li i kod vas na rjsenjima pise taj iznos i koliko ste dobile za januar... hvala...

to je smao forma rješenja...
iznos naknade je zaknoski osnov porcenta porsječene plaće federacije
pa se tako to i mjenja...
ispid 360 ne ide po posljednjim podacima obavljenim statističkim...a ti dobijaš po preocentu koji ti je također naznačen u rješenju

znači kako druge tako i ti sada cca 440 KM

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu smjeskica)
Neposredna veza do poruke: 3616
16.2.2012 11:47:55   
Hanady RR

Samo me zakinuli za jedan mjesec za dječiji doplatak. Porodila se početkom decembra a doplatak mi isplačuju od januara pa dobila samo za 1 mjesec a nadala se za 2 user posted image

smješkica Svima je na rješenju 360 KM a dobiva se 400 i nešto,zavisi od prosječne plate u FBiH.

jeli ti piše u rješenju od ječijem od kada teče isti...
kada si dobila rješenja...
porčitaj pouku o pravnom lijeko...rok žalbe...
ako ti još vrijedi isti odmah im piši i dokaze o rođenju djeteta pošalji...
nemoj da ti ga uzmu...neka ga retriaktivno plate

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3617
16.2.2012 12:19:46   
sunid
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jeli ti piše u rješenju od ječijem od kada teče isti...
kada si dobila rješenja...
porčitaj pouku o pravnom lijeko...rok žalbe...
ako ti još vrijedi isti odmah im piši i dokaze o rođenju djeteta pošalji...
nemoj da ti ga uzmu...neka ga retriaktivno plate

Zakasnila sam user posted image
Rješenje sam dobila početkom januara i u njemu piše da mi pravo teče od januara,tad mi je to bilo čudno i mislila sam se žalit, ali sam imala zdravstvenih problema (ostalo mi posteljice u maternici) i zaboravila sam na to, tek sad kad sam dobila novac sjetila sam se toga user posted image

U svakom slučaju hvala na savjetu

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3618
16.2.2012 12:25:55   
Hanady RR
žao mi jeuser posted image
ipak si rodila početkom 12 mjeseca...trebali su uzet u obzir i taj mjesecuser posted image

al neka si dobro...( ta posteljica ostavljena uhuser posted image )

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3619
16.2.2012 12:29:45   
sunid
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

žao mi jeuser posted image
ipak si rodila početkom 12 mjeseca...trebali su uzet u obzir i taj mjesecuser posted image

al neka si dobro...( ta posteljica ostavljena uhuser posted image )

Da,hvala, zdravlje mi je najvažnije..............user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3620
20.2.2012 13:52:32   
nutela
ima li koja mama iz USK-a? zanima me koliko kod nas kasne isplate?

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3621
3.3.2012 9:38:34   
sunid
U martu bi se naknade trebale isplacivati 7.marta da se i mi pocas_timo za 8.mart user posted image user posted image

< Poruku je uredio sunid -- 3.3.2012 9:39:01 >

(odgovor članu nutela)
Neposredna veza do poruke: 3622
3.3.2012 9:51:11   
Silver
Sunid user posted image user posted image user posted image za mustuluka si user posted image

Ja sam u opstini N. Sarajevo i cekam prvu, primacu onih 120KM ali nadam se da ce stici za 2 mjeseca jer sam se porodila 10.01. valjda me nece zeznuti!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3623
3.3.2012 10:40:58   
sunid

IZVORNA PORUKA: Silver

Sunid user posted image user posted image user posted image za mustuluka si user posted image

Ja sam u opstini N. Sarajevo i cekam prvu, primacu onih 120KM ali nadam se da ce stici za 2 mjeseca jer sam se porodila 10.01. valjda me nece zeznuti!

e draga moja ja kazem treba li bi,ali naravno nece cekat nam je 15-tiuser posted image
dobit ces za dva mjeseca,a ako si ostvarila pravo na doplatak i onu jednokratnu pomoc dobit ces sve zajedno

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 3624
8.3.2012 10:27:57   
mirnel85
Drage moje mame sretan vam 8 mart

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *