Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zenice moje, vi koje ste u radnom odnosu, zanima me koliko ste primile ovaj mjesec...Ja sam se porodila 25.12. i jucer sam dobila naknadu za januar pise i to 552 KM, a u rjesenju mi stoji 480 KM??? I prosli put sam dobila za 2 mjeseca koliko je i kasnilo, pa me zanima da ovo nije iznos za 2 mjeseca???
Koja si općina? Ja koliko znam svima u rješenju piše 360KM?!A dobiva se iznos koji zavisi od prosjeka plaće u FBiH taj mjesec,mislim da je 70% od prosjećne plaće. Ali nije mi jasno ako si se porodila 25.12. kako si prošli mjesec dobila za 2 mjeseca?Koliko ja znam ovo je sada januarska naknada ili griješim?
Ja sam se porodila 9.12. i još nisam dobila ništa očekujem ovaj mjesec da ću dobiti za dva mjeseca:)
Znaci bio je na Dobrinji cika postar a ja opet moram otici u postu promijenila sam mjesto stanovanja i nikako ovi iz opstine da to odrade i posalju napokon na novu adresu cika postara.....Al eto sta je tu je bitno da su pocele isplate Pozz za sve mama a pusa za
Jutro ženice imam jedno pitanjce pa ako je neko bio u sličnoj situaciji neka mi javi Ja sam se porodila 8. aprila i isprimala sam sve naknade do kraja godine sto mi i stoji u rjesenju jer mi je ugovor važio do tada a u istom tom rjesenju pise da nakon nove godine stičem pravo na primanja kao majka koja nije bila u radnom odnosu pa me interesuje je li to automatski ide tako ili se treba nesto u opštini prijavljivati sa nastavak primanja i sl. i koliki je iznos Tnx
Nista od ovog mog primanja, poštar nije dolazio što znaci da necu nista dobiti a piše u rješenju da imam pravo na primanja do navršene godine djetetove.
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Jutro ženice imam jedno pitanjce pa ako je neko bio u sličnoj situaciji neka mi javi Ja sam se porodila 8. aprila i isprimala sam sve naknade do kraja godine sto mi i stoji u rjesenju jer mi je ugovor važio do tada a u istom tom rjesenju pise da nakon nove godine stičem pravo na primanja kao majka koja nije bila u radnom odnosu pa me interesuje je li to automatski ide tako ili se treba nesto u opštini prijavljivati sa nastavak primanja i sl. i koliki je iznos Tnx
Nista od ovog mog primanja, poštar nije dolazio što znaci da necu nista dobiti a piše u rješenju da imam pravo na primanja do navršene godine djetetove.
Entinte, trebala si otići do općine kojoj pripadaš i popuniti formular za izmjenu rješenja. Ja sam bila u radnom odnosu do 31.12. i za 3 mjeseca sam dobila iznos od nekih 420 KM, a onda sam odnijela rješenje o prestanku radnog odnosa, prijavu sa biroa i popunila taj formular i uskoro je stiglo rješenje o izmjeni. Danas donio poštar 120 KM koje ću primati do navršene godine dana djeteta. Ne znam jesi li imala neki rok možda od mjesec dana kao za prijave na zavod za zapošljavanje ili ne, nisam sigurna zaista.
ej cure evo upravo sam dobila rjesenje o porodiljskoj naknadi na iznos 360KM, na opstini Novi grad... a koliko znam da je veca mjesecna naknada... porodila sam se u januaru... zanima me je li i kod vas na rjsenjima pise taj iznos i koliko ste dobile za januar... hvala...
Bio poštar Samo me zakinuli za jedan mjesec za dječiji doplatak. Porodila se početkom decembra a doplatak mi isplačuju od januara pa dobila samo za 1 mjesec a nadala se za 2
smješkica Svima je na rješenju 360 KM a dobiva se 400 i nešto,zavisi od prosječne plate u FBiH.
ej cure evo upravo sam dobila rjesenje o porodiljskoj naknadi na iznos 360KM, na opstini Novi grad... a koliko znam da je veca mjesecna naknada... porodila sam se u januaru... zanima me je li i kod vas na rjsenjima pise taj iznos i koliko ste dobile za januar... hvala...
to je smao forma rješenja... iznos naknade je zaknoski osnov porcenta porsječene plaće federacije pa se tako to i mjenja... ispid 360 ne ide po posljednjim podacima obavljenim statističkim...a ti dobijaš po preocentu koji ti je također naznačen u rješenju
znači kako druge tako i ti sada cca 440 KM
jeli ti piše u rješenju od ječijem od kada teče isti... kada si dobila rješenja... porčitaj pouku o pravnom lijeko...rok žalbe... ako ti još vrijedi isti odmah im piši i dokaze o rođenju djeteta pošalji... nemoj da ti ga uzmu...neka ga retriaktivno plate
jeli ti piše u rješenju od ječijem od kada teče isti... kada si dobila rješenja... porčitaj pouku o pravnom lijeko...rok žalbe... ako ti još vrijedi isti odmah im piši i dokaze o rođenju djeteta pošalji... nemoj da ti ga uzmu...neka ga retriaktivno plate
Zakasnila sam Rješenje sam dobila početkom januara i u njemu piše da mi pravo teče od januara,tad mi je to bilo čudno i mislila sam se žalit, ali sam imala zdravstvenih problema (ostalo mi posteljice u maternici) i zaboravila sam na to, tek sad kad sam dobila novac sjetila sam se toga
žao mi je ipak si rodila početkom 12 mjeseca...trebali su uzet u obzir i taj mjesec
al neka si dobro...( ta posteljica ostavljena uh )
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.