Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam danas dobila rjesenja za poridljsku.. ond aj emogu ocekivati iduci mjesec jel tako. otvorila sam poridljsko 9.2. znaci skoro za dva mjeseca bih trebala dobiti - tih 9 dana ako bude u aprilu.
i jos nesto... menis ad pise u rjesenju 459 KM znaci nije vise 360 .... meni nije drago zbog plate jer ne znam kako ce mi sad racunati onaj dio od firme vjerovatnoc e smanjiti al hajde sta je tu je... samo da krene dolaziti vise.
ja sam danas dobila rjesenja za poridljsku.. ond aj emogu ocekivati iduci mjesec jel tako. otvorila sam poridljsko 9.2. znaci skoro za dva mjeseca bih trebala dobiti - tih 9 dana ako bude u aprilu.
i jos nesto... menis ad pise u rjesenju 459 KM znaci nije vise 360 .... meni nije drago zbog plate jer ne znam kako ce mi sad racunati onaj dio od firme vjerovatnoc e smanjiti al hajde sta je tu je... samo da krene dolaziti vise.
Ne kontam kako tebi u rješenju ne stoji 360 i ja sam svoje rjesenje dobila nedavno (u januaru) i pise 360KM. Koja si opstina? Mozda to ima veze sa potvrdom o prosjeku plate?! Ja sam prijavljena na minimalac......
Onih 28 dana što se otvara pred porod jel se računaju svi dani, , odnosno vikendi
da, kalendarskih 28 dana
e, super, sad moja matematika stupa na scenu, hahahaha, imama 10 dana godišnjeg starog, 23 novog, 28 ove mogućnosti i produženo bolovanje do 15.5. šta da radim, hahahahaha
Ima li tko odg na moje pitanjce vezano za naknadu od grada, dobila sam za novembar i decembar, a ovaj me mjesec nema na spisku, sta mi je ciniti i da li je moguce da su mi ukinuli?
Ima li tko odg na moje pitanjce vezano za naknadu od grada, dobila sam za novembar i decembar, a ovaj me mjesec nema na spisku, sta mi je ciniti i da li je moguce da su mi ukinuli?
ja sam rjesenje dobila 30.05.2011. znaci prije skoro godinu i pisalo je 439 KM ... ali sta god pisalo na kraju svi istu naknadu dobijamo
IZVORNA PORUKA: sunid
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Ne kontam kako tebi u rješenju ne stoji 360 i ja sam svoje rjesenje dobila nedavno (u januaru) i pise 360KM. Koja si opstina? Mozda to ima veze sa potvrdom o prosjeku plate?! Ja sam prijavljena na minimalac......
Emice evo sam ti kopirala svoj post iz 2011 februar pa zovni
ja zvala na ovaj broj 202 883 i fini ciko koji se zove mustafa kaze da oni imaju spisak za dec i da je budzet za 2011 tek usvojen i da ja zovem opstinsku sluzbu koja mi je isplacivala porodiljsku naknadu i ja nazvala tetu i kaze na spisku si za januar ( a porod.zavrsilo 05.01.) bice isplaceno oni u gradskoj upravi imaju spisak, pa ti je najbolje da i ti probas pa se barem mozes nadati.
E sada ste me zbunile sa ovim raznim naknadama...ovo nije bilo ovako kada sam dobila prvo dijete. Vidim da sada ima promjene...molim vas da mi neka od vas objasni: - rodila sam 7. februara, a dobila rjesenje u martu 2012. - kada mogu ocekivati isplatu, ovih cca 470 KM mjesecno (zaposlena sam)? - ovaj novac od gradonacelnika (220 KM), koliko sam shvatila dobija se 6 mjeseci. A od kada se to pocne dobijati, koliko nakon poroda i da li je potrebno i tamo se nesto prijavljivati ili oni dobiju imena od opcine? - o kakvoj 13-toj naknadi ovdje govorite, sta je to, ko to daje? Hvala na odgovorima unaprijed
E sada ste me zbunile sa ovim raznim naknadama...ovo nije bilo ovako kada sam dobila prvo dijete. Vidim da sada ima promjene...molim vas da mi neka od vas objasni: - rodila sam 7. februara, a dobila rjesenje u martu 2012. - kada mogu ocekivati isplatu, ovih cca 470 KM mjesecno (zaposlena sam)? - ovaj novac od gradonacelnika (220 KM), koliko sam shvatila dobija se 6 mjeseci. A od kada se to pocne dobijati, koliko nakon poroda i da li je potrebno i tamo se nesto prijavljivati ili oni dobiju imena od opcine? - o kakvoj 13-toj naknadi ovdje govorite, sta je to, ko to daje? Hvala na odgovorima unaprijed
1. aprilska naknada bi te trebala obradovati u iznosu sa zaostacima ferbuar i mart 2. nakdu od 6 mjeseci nećeš ostavriti jer si zapoelna 3. 13 nakanda se dobije od grada, zapolena žena 260 Km po isteki svih 12 isplaćenih kantonalnih...znači 12 mjeseci moraš biti na porodiljkom, moraš živjeti na jednoj od 4 gradske opštine i kad istekne 12 ovih grad te obraduje 13-tom
Handay,vidim da poznajes dobro ova "pravila"oko naknade pa te molim,ili bilo kog drugog ko zna da mi odgovori,tj.razjasni sledecu stvar.ja sam rodila u februaru 2011 i naknadu od 120 km sam primala do februara 2012 a uredno mi je stizala i naknada od gradonacelnika 6 mjeseci 220 km i 7-mi mjesec sam takodje od gradonacelnika dobila 250 km.E sad neko prije je pomenuo da ja nemam pravo na 13-tu naknadu koja bi mi trebala stici sad u aprilu (jer mi je i nakon prvog poroda stigla 2 mjeseca posle poslednje naknade).ako je to tako,zasto je onda moja drugarica tek nakon sto je primila i 13-tu naknadu pocela tek narednih 6 mjeseci dobijati i onih 220 km. hvala unaprijed
1. aprilska naknada bi te trebala obradovati u iznosu sa zaostacima ferbuar i mart 2. nakdu od 6 mjeseci nećeš ostavriti jer si zapoelna 3. 13 nakanda se dobije od grada, zapolena žena 260 Km po isteki svih 12 isplaćenih kantonalnih...znači 12 mjeseci moraš biti na porodiljkom, moraš živjeti na jednoj od 4 gradske opštine i kad istekne 12 ovih grad te obraduje 13-tom
Ja imam jedno pitanje povodom ove "gradske naknade"..Ja nisam nikad od općine primala porodiljsku naknadu, jer sam primala punu plaću od poslodavca..Tako da me i nema na općinskim spiskovima. Sad me zanima da li ja imam pravo na ovu gradsku naknadu? Ako da, kako da "dođem" do nje? I da, porodiljsko mi je završilo 28.01.2012.
Eto, ako ko zna, cijenila bih odgovor
pravo na naknadu od gradonacelnika imaju samo zene koje ne rade i koje primaju djeciji doplatak.ja sam imala isti status i nakon prve i nakon druge trudnoce,ali sam drugi put ostavrila doplatak a prvi put nisam i nisam ni dobijala naknadu od gradonacelnika.
pravo na naknadu od gradonacelnika imaju samo zene koje ne rade i koje primaju djeciji doplatak.ja sam imala isti status i nakon prve i nakon druge trudnoce,ali sam drugi put ostavrila doplatak a prvi put nisam i nisam ni dobijala naknadu od gradonacelnika.
Pa i ima mi i to logike, al eto, koliko znam, naknadu od grada su primale i zaposlene...
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.